pok0 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Γεια χαρα, Εχω ενα καινουριο bild που εφτασα στο σημειο να του περασω windows και να τα κανω και updates. Ολα καλα μεχρι εκει, μεχρι που εχθες μπηκα μια στο bios για να του κατεβασω ταχυτητα στους ανεμιστηρες, μονο που ειχα την φαεινή ιδεα να πατησω κατι στα profiles για την μνημη (περιμενα να παει σε επομενη οθονη ή κατι τετοιο). Δυστυχως κατι εχει αλλάξει και εχω τα leds (κοκκινο, πορτοκαλι) για την μνημη και το cpu fail αναναμενα και μαυρη οθονη. Εχω κανει ολα τα κολπα που ξερω μεχρι και βερσιον στο bios άλλαξα χωρις αποτελεσμα. Εχει καποιος να μου προτείνει κατι που μπορω να κανω? Να πω εδω για να βοηθησω οτι: Οι μνημες μου ειναι συμβατες με το μπορντ Εχω δοκιμασει και με 1 στικ μνημης Εχω κανει clear τις τυχων ρυθμισεις του μπορντ απο pins οπως και εχω δομιμασει τα 2 τελευταια bios απο την MSI με το flash bios button που εχει απο πισω. Εβγαλα τα παντα εκτος απο cpu αν αυτο εχει καποια σημασια
reddie.k Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ποιό είναι το σωστό μοντέλο του mb; Νομίζω δεν υπάρχει MSI b650 gaming X. Ο επεξεργαστής ποιός είναι, έχει ενσωματωμένα γραφικά; Θα έλεγα φλάσαρε το πιό καινούριο bios χωρίς τη ram και την κάρτα γραφικών. Εάν ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γραφικά τοποθέτησε το ένα στικ της ram χωρίς την κάρτα γραφικών. Εάν δεν δουλέψει δοκίμασε το ίδιο στικ σε όλες τις θέσεις. Εάν δεν δουλέψει και πάλι δοκίμασε το άλλο στικ σε όλες τις θέσεις. Εάν ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά τότε κάνεις τη διαδικασία μετά το φλασάρισμα με την κάρτα γραφικών τοποθετημένη. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από reddie.k
dsi44 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 επισης πρεπει να βγαλεις βαλεις επεξεργαστη για πληρες reset .
benign Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 On 18/11/2024 at 17:49, pok0 said: Γεια χαρα, Εχω ενα καινουριο bild που εφτασα στο σημειο να του περασω windows και να τα κανω και updates. Ολα καλα μεχρι εκει, μεχρι που εχθες μπηκα μια στο bios για να του κατεβασω ταχυτητα στους ανεμιστηρες, μονο που ειχα την φαεινή ιδεα να πατησω κατι στα profiles για την μνημη (περιμενα να παει σε επομενη οθονη ή κατι τετοιο). Δυστυχως κατι εχει αλλάξει και εχω τα leds (κοκκινο, πορτοκαλι) για την μνημη και το cpu fail αναναμενα και μαυρη οθονη. Εχω κανει ολα τα κολπα που ξερω μεχρι και βερσιον στο bios άλλαξα χωρις αποτελεσμα. Εχει καποιος να μου προτείνει κατι που μπορω να κανω? Να πω εδω για να βοηθησω οτι: Οι μνημες μου ειναι συμβατες με το μπορντ Εχω δοκιμασει και με 1 στικ μνημης Εχω κανει clear τις τυχων ρυθμισεις του μπορντ απο pins οπως και εχω δομιμασει τα 2 τελευταια bios απο την MSI με το flash bios button που εχει απο πισω. Εβγαλα τα παντα εκτος απο cpu αν αυτο εχει καποια σημασια Φιλε με αυτον τον τιτλο εχει motherboard η Gigabyte. Μηπως μπερδευτηκες?
pok0 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 8 hours ago, benign said: Φιλε με αυτον τον τιτλο εχει motherboard η Gigabyte. Μηπως μπερδευτηκες? On 19/11/2024 at 19:01, reddie.k said: Ποιό είναι το σωστό μοντέλο του mb; Νομίζω δεν υπάρχει MSI b650 gaming X. Ο επεξεργαστής ποιός είναι, έχει ενσωματωμένα γραφικά; Θα έλεγα φλάσαρε το πιό καινούριο bios χωρίς τη ram και την κάρτα γραφικών. Εάν ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γραφικά τοποθέτησε το ένα στικ της ram χωρίς την κάρτα γραφικών. Εάν δεν δουλέψει δοκίμασε το ίδιο στικ σε όλες τις θέσεις. Εάν δεν δουλέψει και πάλι δοκίμασε το άλλο στικ σε όλες τις θέσεις. Εάν ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά τότε κάνεις τη διαδικασία μετά το φλασάρισμα με την κάρτα γραφικών τοποθετημένη. ναι δίκιο έχετε, gaming plus wifi ειναι το μοντελο με 7600 cpu. Θα προσπαθησω οτι λεει ο φιλος ο reddie.k πανω. Παντως μεσα στις αλαγες bios (δεν θυμαμε ακριβως πια) και με ενα στικ ραμ εκανε ποστ. Εκανα τη βλακεια ομως και εκανα restart βαζοντας και το δευτερο και απο τοτε δεν εχει ξαναποσταρει. Ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!! 12 hours ago, dsi44 said: επισης πρεπει να βγαλεις βαλεις επεξεργαστη για πληρες reset . Eννοείς οταν κανω flash το bios? 1
benign Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, pok0 said: Παντως μεσα στις αλαγες bios (δεν θυμαμε ακριβως πια) και με ενα στικ ραμ εκανε ποστ. Εκανα τη βλακεια ομως και εκανα restart βαζοντας και το δευτερο και απο τοτε δεν εχει ξαναποσταρει. Αυτο δεν ειναι κατι κακο που κανατε. Ειστε σιγουρος οτι κατεβασατε update απο την MSI και για το συγκεκριμενο ακριβως motherboard? Γιατι σας βλεπω καπως ταραγμενο.Μην στεναχωριεστε, θα βρεθει ακρη. Παντως δεν επρεπε να βιαστειτε να κανετε update το bios ειδικα αφου υπηρχε θεματακι boot. Σιγουρα εχει jumper για reset bios? Γιατι στην φωτο δεν το βλεπω.
dsi44 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις εισαι τελειως αρχαριος στο σπορ. το πιο πιθανο να εχεις κανει ζημια στο bios οταν φλασαρες. βρες και δοκιμασε αλλη μητρικη. βγαζεις και βαζεις επεξεργαστη οταν το συστημα ειναι εντελως εκτος ρευματος.Ετσι γινεται και ρεσετ στον μεμορι κοντρολερ. 1
pok0 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 hours ago, benign said: Αυτο δεν ειναι κατι κακο που κανατε. Ειστε σιγουρος οτι κατεβασατε update απο την MSI και για το συγκεκριμενο ακριβως motherboard? Γιατι σας βλεπω καπως ταραγμενο.Μην στεναχωριεστε, θα βρεθει ακρη. Παντως δεν επρεπε να βιαστειτε να κανετε update το bios ειδικα αφου υπηρχε θεματακι boot. Σιγουρα εχει jumper για reset bios? Γιατι στην φωτο δεν το βλεπω. Ναι απο την ΜΣΙ έβαλα πρώτα αυτο που ειχε βγει στις 21-10 και αφου δεν δουλεψε εβαλα το επομενο που ειχε βγει στις 24-10 https://www.msi.com/Motherboard/B650-GAMING-PLUS-WIFI/support#bios (τωρα βλεπω εχουν βγαλει κι΄αλλο ενα μολις σημερα ). Το update το έκανα αφου δεν πόσταρε με τιποτα. Μάλιστα το περίμενα και αρκετές ώρες με τα λαμπακια αναμμένα γιατι διαβασα οτι καμια φορα κανει memory training. Η μητρικη εχει κουμπι στο backplate για να μπορεις να κανεις φλας το bios χωρις cpu και ραμ. Μόλις βρω χρόνο από δουλειές και τρεχάματα θα μπορέσω να ασχοληθώ παλι. Απλα αναρωτιεμαι πια απο ολες τις εκδοσεις του bios θα ηταν πιο ασφαλης επιλογη. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας. 16 hours ago, dsi44 said: απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις εισαι τελειως αρχαριος στο σπορ. το πιο πιθανο να εχεις κανει ζημια στο bios οταν φλασαρες. βρες και δοκιμασε αλλη μητρικη. βγαζεις και βαζεις επεξεργαστη οταν το συστημα ειναι εντελως εκτος ρευματος.Ετσι γινεται και ρεσετ στον μεμορι κοντρολερ. Σωστά κατάλαβες φίλε 🙂 Ειναι μολις ο τριτος υπολογιστης που στήνω και ο πρωτος που πρεπει να κανω τέτοιου είδους troubleshooting. Ελπιζω μονο να μην εχω κανει καποια ζημια που πραγματικα εχει περασει απο το μυαλό μου και μένα. Αν όντως εχω κανει τετοιου ειδους ζημια δεν μπορει να επιδιορθωθει απο καποιον?Απο την MSI ισως? Να πω εδω οτι το bios flashing το εκανα συμφωνα με τις οδηγιες στο manual. Updating BIOS with Flash BIOS Button 1. Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from the MSI® website. 2. Rename the BIOS file to MSI.ROM, and save it to the root of the USB storage device. 3. Connect the power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No need to install CPU and memory.) 4. Plug the USB storage device that contains the MSI.ROM file into the Flash BIOS Port on the rear I/O panel. 5. Press the Flash BIOS Button to update BIOS, and the LED starts flashing. 6. The LED will be off when the process is completed. Επειδή ομως λεει (No need to install CPU and memory.) θεωρησα οτι δεν θα ηταν προβλημα να μην βγαλω τον επεξεργαστη. Ευχαριστω ολους για τον χρονο σας, θα ξαναπροσπαθησω οταν βρω χρονο (ολα στραβα μου πανε τον τελευταιο μηνα😃) και θα ενημερωσω. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από pok0
benign Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 10 minutes ago, pok0 said: Η μητρικη εχει κουμπι στο backplate για να μπορεις να κανεις φλας το bios χωρις cpu και ραμ. Αλλο το flash bios και αλλο το reset bios. Το πρωτο αλλαζει το bios σε πιο καινουργια εκδοση,το δευτερο επαναφερει τα default settings. Βγαλτετο καλωδιο του ρευματος και κλειστε και το κουμπι του τροφοδοτικου πισω.Πατηστε το power button του υπολογιστη για 20 δευτερα περιπου. Βγαλτε την στρογγυλη μπαταριουλα που εχει και ξαναβαλτε τη.Συνδεστε το καλωδιο και ανοιξτε το κουμπακι του τροφοδοτικου. Ανοιξτε τον υπολογιστη και αν ανοιξει αυτη τη φορα και μπειτε στο bios επιλεξτε load set up defaults,πατηστε, ''yes'' και ξαναβγειτε και ξαναμπειτε μετα,να δειτε αν ολα ειναι ενταξει. Εχετε υποψη σας οτι για bios update το στικακι δεν πρεπει να ειναι πανω απο 32gb και θα πρεπει να εχει fat 32 file system.
pok0 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, benign said: Αλλο το flash bios και αλλο το reset bios. Το πρωτο αλλαζει το bios σε πιο καινουργια εκδοση,το δευτερο επαναφερει τα default settings. Βγαλτετο καλωδιο του ρευματος και κλειστε και το κουμπι του τροφοδοτικου πισω.Πατηστε το power button του υπολογιστη για 20 δευτερα περιπου. Βγαλτε την στρογγυλη μπαταριουλα που εχει και ξαναβαλτε τη.Συνδεστε το καλωδιο και ανοιξτε το κουμπακι του τροφοδοτικου. Ανοιξτε τον υπολογιστη και αν ανοιξει αυτη τη φορα και μπειτε στο bios επιλεξτε load set up defaults,πατηστε, ''yes'' και ξαναβγειτε και ξαναμπειτε μετα,να δειτε αν ολα ειναι ενταξει. Εχετε υποψη σας οτι για bios update το στικακι δεν πρεπει να ειναι πανω απο 32gb και θα πρεπει να εχει fat 32 file system. Καλώς, θα δοκιμάσω πρώτα αυτό πριν από οτιδήποτε άλλο! Αρα μπορει να γινει flash bios και να παραμεινουν οι ρυθμισεις της παλιας εκδοσης? Ευχαριστώ και πάλι.👏 Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από pok0 1
benign Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, pok0 said: Καλώς, θα δοκιμάσω πρώτα αυτό πριν από οτιδήποτε άλλο! Αρα μπορει να γινει flash bios και να παραμεινουν οι ρυθμισεις της παλιας εκδοσης? Ευχαριστώ και πάλι.👏 Θα επανερθουν οι ρυθμισεις του τελευταιου υγιους bios,ελπιζω,δεν ειναι σιγουρο. Και οχι flash bios,παλι το μπερδεψατε,reset bios γινεται,μπαινει στις εργοστασιακες ρυθμισεις. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από benign 1
pok0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 On 22/11/2024 at 18:56, benign said: Υπηρξε καμμια εξελιξη? Αυριο Κυριακη θα εχω χρονο να ασχοληθω. Θα γραψω εδω τα αποτελεσματα. Ελπιζω καλα! 1
pok0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 On 22/11/2024 at 18:56, benign said: Υπηρξε καμμια εξελιξη? Με το cpu και ενα στικ ραμ και μονο το καλωδιο για το front panel και τα ρευματα mb και cpu, κανοντας αυτο: Βγαλτετο καλωδιο του ρευματος και κλειστε και το κουμπι του τροφοδοτικου πισω.Πατηστε το power button του υπολογιστη για 20 δευτερα περιπου. Βγαλτε την στρογγυλη μπαταριουλα που εχει και ξαναβαλτε τη.Συνδεστε το καλωδιο και ανοιξτε το κουμπακι του τροφοδοτικου. Ανοιξτε τον υπολογιστη και αν ανοιξει αυτη τη φορα και μπειτε στο bios επιλεξτε load set up defaults,πατηστε, ''yes'' και ξαναβγειτε και ξαναμπειτε μετα,να δειτε αν ολα ειναι ενταξει. την πρωτη φορα μου εσβησαν τα λαμπακια για 1-2 secs και μετα αναψε μονο της μνημης. Παρολα αυτα δεν ειχα output απο το displayport της μητρικης. Προσπαθησα για δευτερη φορα και ειμαι στα ιδια. Δηλαδη μου αναβουν και το κοκκινο(cpu) και το κιτρινο (ραμ). Δοκιμασα επισης να βγαλω την μπαταρια πριν το βημα να πατησωτο κουμπι του φροντ πανελ για 20 δευτερολεπτα.
benign Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, pok0 said: Με το cpu και ενα στικ ραμ και μονο το καλωδιο για το front panel και τα ρευματα mb και cpu, κανοντας αυτο: Βγαλτετο καλωδιο του ρευματος και κλειστε και το κουμπι του τροφοδοτικου πισω.Πατηστε το power button του υπολογιστη για 20 δευτερα περιπου. Βγαλτε την στρογγυλη μπαταριουλα που εχει και ξαναβαλτε τη.Συνδεστε το καλωδιο και ανοιξτε το κουμπακι του τροφοδοτικου. Ανοιξτε τον υπολογιστη και αν ανοιξει αυτη τη φορα και μπειτε στο bios επιλεξτε load set up defaults,πατηστε, ''yes'' και ξαναβγειτε και ξαναμπειτε μετα,να δειτε αν ολα ειναι ενταξει. την πρωτη φορα μου εσβησαν τα λαμπακια για 1-2 secs και μετα αναψε μονο της μνημης. Παρολα αυτα δεν ειχα output απο το displayport της μητρικης. Προσπαθησα για δευτερη φορα και ειμαι στα ιδια. Δηλαδη μου αναβουν και το κοκκινο(cpu) και το κιτρινο (ραμ). Δοκιμασα επισης να βγαλω την μπαταρια πριν το βημα να πατησωτο κουμπι του φροντ πανελ για 20 δευτερολεπτα. Ξαναδοκιμαστε πρωτα με το ιδιο στικ ραμ σε αλλη θεση και αν αυτο δεν βοηθησει, με το αλλο στικ. Και με το που θα ξεκινησει να πατατε γρηγορα το F2. Μην κανετε κατι αλλο δικο σας και περιπλακουν τα πραγματα. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από benign
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα