Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3 ώρες πριν, Le Perv είπε

Τι λεει το αρθρο? 120 χλμ/ωρα με πατινι?
Μαλλον καποιος ψευδεται, γιατι λογω γεωμετριας τους,
αυτα τα νουμερα ειναι αδυνατα.
Οποιος εχει μηχανακι καταλαβαινει τι λεω.

Τα 120km/h είναι η ελάχιστη ταχύτητα για να γίνει καταγγελία 😂.

"Καταγγελίες πολιτών αναφέρουν περιστατικά όπου πατίνια κινούνται με ταχύτητες άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα σε κεντρικές αρτηρίες"

Ειδησιογραφικά παραμύθια της Χαλιμάς! Ακόμα μία λαίλαπα της χώρας μας.

• Like 2
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για τους νόμους στην Ελλάδα, ρωτήστε τον Τσόρτσιλ, αλλά ξέχασα είναι πεθαμένος, που είχε πει, "όταν θέλεις να ξεφτιλίσεις έναν νόμο, τον δίνεις στους Έλληνες"

Πάμε στο θέμα, το πατίνι είναι μια ακόμη μπίζνα για την "αναπτυκση" εάν δείτε τι φράγκα, πέφτουν σε κάτι "εταιρείες" που δεν τις ξέρει κανένας εκτός του ιδιοκτήτη, δεν θα αναρωτιόσαστε γιατί δεν περισσεύουν 60.000 για σηματοδότηση στα τραίνα π.χ

Στην Γαλλία τα έχουν κυνηγήσει τουλάχιστον από το 2015, διότι δημιουργούσαν ατυχήματα ακόμη και στα πεζοδρόμια.

Στην πατρίδα μας γνωρίζεις το "ου μπλέξεις" και το μακριά από τον λωκο μας, και όπου να ναι

Πρώτα τα κονομάνε, και μετά βγάζουν νόμο, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.

Όσο για την παιδεία που τόσο έχει βασανιστεί, και βασανίζετε, νομίζετε ότι στις χώρες που αναφέρεστε  ως παράδειγμα μίμησης, έχουν παραμορφωμένους "πολιτες" ή ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Τέλος, γιατί νομίζετε ότι δεν κολλάνε  "αυτοκόλλητα" στις ταμπέλες οδικής σήμανσης κλπ, ή να τις τουφεκίζουν, επειδή τέλειωσαν την, Σορβόννη, ή ότι πάνε μέσα, για όσα γράφει η ταμπέλα από πίσω. 

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, esykas said:

Για τους νόμους στην Ελλάδα, ρωτήστε τον Τσόρτσιλ, αλλά ξέχασα είναι πεθαμένος, που είχε πει, "όταν θέλεις να ξεφτιλίσεις έναν νόμο, τον δίνεις στους Έλληνες"

2ca3e132ba5911594f86dd90c44f4810.jpg.bdb1da0f1a84cf58d3a762502a54ec7d.jpg

• Like 1
  • Haha 15
Δημοσ.

Από πότε έχει εφαρμογή  ο νέος ΚΟΚ? έχουν πέσει λέει και 250 πρόστιμα? wtf?  χαμπάρι δεν έχω πάρει.🤣 Έχω πάρει ένα πατίνι για να πηγαίνω στον  προαστιακό κοντά στα 2 χιλ από το σπίτι μου και επειδή βολεύει το μικρό μέγεθος να το βάζω στο τρένο σε σχέση με το ποδήλατο. Ρε που μπλέξαμε θα φοράμε και κράνος τώρα για 20χιλ που μας περνάνε και τα ποδήλατα. Τεσπ κράνος αναφέρει μέσα ο ΚΟΚ? αυτά που φοράνε οι ποδηλάτες κάνουν η θα φάμε κάνα πρόστιμο άμα πέσουμε σε κάναν περίεργο? γιατί κανονικό κράνος πάει πολύ, σιγά μην φορέσω και τα δερμάτινα και το SHOEi που έχω από την μηχανή, με βλέπω να το δίνω και να παίρνω ποδήλατο πάλι.  

• Haha 1
Δημοσ.

Κάπου εδώ θα αρχίσουν να βάζουν πινακίδες αρχικά στα πατίνια, θα συνεχίσουν με τα skateboard και σιγά σιγά θα επεκταθούν και στα rollers, τις κατσίκες, τα άλογα και οτιδήποτε άλλο "ιππεύσιμο", φυσικά με το "αζημίωτο". Και κάπου εκεί θα ξεπεταχτούν και τα ανάλογα "διπλώματα" οδήγησης... 😆 Πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να στα "πάρουν" βεβαίως βεβαίως γιατί είχαν μια σκασίλα αυτοί τώρα για τα άπειρα ατυχήματα που γίνονται στους δρόμους από τα πατίνια και γενικότερα πχ με τα απίστευτα όρια ηλικίας των κατόχων διπλωμάτων οδήγησης ( παίζει να έχει δίπλωμα οδήγησης μέχρι και ο Μάμμρα ), με την απουσία δρόμων, την έλλειψη ορθής  κυκλοφοριακής υποδομής κ.τ.λ. ... εάν ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα πραγματικά θα ξεκινούσαν αρχικά με κάποιο βασικό μάθημα οδηγικής συμπεριφοράς και συμπεριφοράς γενικότερα (παιδεία λέγεται...άγνωστη λέξη για αυτούς), θεσπίζοντας δίκαιους νόμους στην συνέχεια, που να ωφελούν και όχι να "γδέρνουν" μόνο με πρόστιμα τους πολίτες και στην συνέχεια θα φρόντιζαν να φτιάξουν σωστές υποδομές στους δρόμους που θα παραμένουν και δεν θα αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει ο κάθε Δήμαρχος-Προύχοντας-Ολιγάρχης για να τις μετατρέπει σε μεγάλους "περίδρομους"....μας κούρασαν πχιά!   

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα κάνει τίποτε ο ΚΟΚ. Έχει γεμίσει πατίνια όλο το κέντρο της Αθήνας τα οποία τα παρατάνε και τα καβαλανε ανήλικοι και πιτσιρίκια με πολύ υψηλές ταχύτητες επάνω σε πεζόδρομους. Δεν ξέρω σε ποια εταιρεία ανήκουν και από που πήρε άδεια να κανει κάτι τέτοιο. 

Η μόνη λύση είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έκαναν στην Θεσσαλονίκη πριν χρόνια που τα πήραν και τα πέταξαν στην θάλασσα. 

Δημοσ.

αναφέρουν εδώ και καιρό για την ταχύτητα που αναπτύσσουν τα ηλεκτικά πατίνια, και μέχρι τώρα μόνο στα λόγια.

το ότι εισέρχονται σε αντίθετο ρεύμα και αντίθετα σε μονόδρομους ηλεκρικά πατίνια, μηχανάκια, ποδήλατα ούτε λόγος.

το ότι τα οδηγούν πάνω σε πεζοδρόμια όλα τα παραπάνω, πάλι ούτε λόγος.

συγχαρητήρια! μόνο τον Ταρζάν ψάχνουμε να βρούμε σε επόμενη τροπολογία

• Like 1
Δημοσ.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα μηχανάκια, όσο για τα πατίνια και τα ποδήλατα θα πρέπει να απαγορεύονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Δημοσ.

Ποιος λογικός άνθρωπος με πειραγμένο πατίνι θα σταμάταγε σε μπλόκο για να φάει πρόστιμο; Πως θα σε βρουν από τις πινακίδες που δεν έχεις;

Δημοσ.

Στην μπανανία που ζούμε δεν θα εφαρμοστεί κανένας νόμος.

Το έχουμε δει στην πράξη, στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια καθημερινά.

Δημοσ.

Πραγματικά εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνετε να επιτρέπουν την κυκλοφορία των πατινιών μέσα στους δρόμους χωρίς κάποια άδεια , έστω να  γνωρίζει αυτός που οδηγάει το πατίνι τα στοιχειώδη του Κ.Ο.Κ. .. 

Δημοσ.

Η απαγόρευση ακούγεται γελοία πραγματικά. Απορώ με τις χώρες που αποφάσισαν κάτι τέτοιο.

Υποχρεωτική ασφάλιση και τελειώνει εκεί το θέμα.

Γενικά το όλο θέμα αντιμετωπίζεται δυσανάλογα άλλων εξίσου σοβαρών περιπτώσεων όπως για παράδειγμα οδηγοί 80+. Εδώ Κρήτη είναι γεμάτος ο τόπος και οδηγούν και κάτι διπλοκάμπινες μαούνες και όποιον πάρει ο χάρος ειδικά στα χωριά....Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ? Ή απο κει παίρνεις ψήφο άρα κάνεις τα στραβά μάτια.....Ηλικιωμένο με κράνος έχω να δω απο....βασικά παίζει να μην έχω δει ποτέ.....Αντίθετα έχω δει να μου έχουν ρίξει 2 φορές παρκαρισμένη μηχανή και έφυγαν !!! Τον έναν τον πρόλαβα και μου λέει ''ε δεν έπαθε κάτι''

Να πούμε για τα ποδήλατα ? Αυτά δεν καβαλάνε τα πάντα ? Αυτά δεν πάνε πάνω απο 25χλμ ? Αυτά δεν τα δένουν σε όποια κολόνα , κάγκελο κλπ υπάρχει ? Αυτά δεν περνάνε ότι φανάρι υπάρχει γιατί λειτουργούν ως πεζοί όποτε το αποφασίσουν ? Αυτά δεν πρέπει να έχουν υποχρεωτική ασφάλιση ? Πρέπει αν τρακάρεις με ποδήλατο να κυνηγάς τον άλλον να τα βρείτε ή να κάνεις μήνυση και έχει ο θεός ?

Πινακίδα ή κάποιος τρόπος ταυτοποίησης και ασφάλιση θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα οχήματα.

Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί γενικά.

Θα φέρω ένα παράδειγμα απο μια κλήση που έλαβα μετά απο 20φευγα χρόνια οδήγησης.

Spoiler

Ήμασταν  3 μηχανές ενα Σάββατο εδώ Κρήτη και γυρνούσαμε απο Ρέθυμνο προς Ηράκλειο. Στο ύψος της Αγ.Πελαγίας στο γνωστό πρατήριο /καφέ κάναμε παράνομη αριστερή στροφή να μπούμε(άδειος δρόμος παρόλα αυτά παράνομη) Στο πρατήριο είχε τροχαία της ΒΟΑΚ. Μας κάνουν σήμα. Οι δύο μηχανές που ήταν μαζί μου χαιρέτησαν και έφυγαν καθώς δεν έχουν πινακίδα.

Εγώ σταμάτησα καθώς δεν είμαι παράνομος.Έχω την πινακίδα φως φανάρι και ανέκαθεν ποτέ δεν έβαζα ούτε σπαστές ούτε τίποτα στις μηχανές μου.Το τι άκουσα τώρα για τους άλλους κλπ δεν περιγράφεται. Επίσης δεν μου χαρίστηκε τίποτα , το αντίθετο βασικά προσπαθούσαν να βρούν έστω και καρφίτσα να με γράψουν , αφαίρεση πινακίδας , διπλώματος και άδειας καθώς και χρηματικό πρόστιμο για μονόδρομο και διπλή λωρίδα κάτι τέτοιο είχαν γράψει κοντά 400€.

Οπότε στο τέλος αφού ειχα υπογράψει και ακούσει τα πάνδεινα τους λέω, με τον τρόπο σας κάνετε και τον 1 στους 10 που είναι νόμιμος να γίνει παράνομος.Με βλέπετε με την πινακίδα μου τα έγγραφα , σταμάτησα , η μηχανή έχει ότι πρέπει να έχει , φοράω εξοπλισμό , φοράω το κρανάκι μου όλα. Δεν λέω μη με γράψετε απλά δείξτε λίγο έλεος. Όταν απλά ο καθένας μπορεί να μην έχει πινακίδα και να φεύγει και την πληρώνει τη νύφη(όλων) ο σχετικά νόμιμος τότε καλύτερα όλοι παράνομοι.

Εγώ την πινακίδα όπως την πήρα πίσω έτσι τη πέταξα στην αποθήκη. Περιπολικά στην εθνική(ο θεός να τη κάνει) ακόμα και τα εν κίνηση ούτε καν μπαίνουν στον κόπο.

Δημοσ.
13 hours ago, xsterg said:

οποιος κανει συγκριση με τα ποδηλατα ας συμπεριλαβει μεσα και τα αναπηρικα αμαξιδια και τα μωρουδιακα καροτσια. αλλωστε οχηματα ειναι και αυτα. 

Με συγχωρείς αλλά δεν έχω δει κανένα αναπηρικό αμαξίδιο ή κάποια μαμά/μπαμπά με το καρότσι του μωρού στην Λεωφόρο Ποσειδώνος να περνάνε με κόκκινο και να είναι στην ροή των αυτοκινήτων. Προσωπικά μίλησα για τέτοιους δρόμους που βλέπεις ποδηλάτες και πατίνια προφανώς και κάνουν την οδήγηση επικίνδυνη και γι αυτούς και για εμάς με αυτοκίνητα που αν γίνει κάτι, φταις ακόμα και αν φταίει.

12 hours ago, magicnumbers said:

Λες για τα μηχανάκια/αμάξια που περνάς πεζός με πράσινο κ στρίβουν με παλομενο κίτρινο πάνω σου αφρεναριστοι;

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ωραία λογική έχετε μερικοί. Ας αφήσουμε τα ποδήλατα και τα πατίνια να μας κάνουν την ζωή πατίνι επειδή υπάρχουν οδηγοί αυτοκινήτων/μηχανών που δεν προσέχουν εξίσου. Μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά προβλήματα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ωραία λογική έχετε μερικοί. Ας αφήσουμε τα ποδήλατα και τα πατίνια να μας κάνουν την ζωή πατίνι επειδή υπάρχουν οδηγοί αυτοκινήτων/μηχανών που δεν προσέχουν εξίσου. Μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά προβλήματα

Φίλε μου καθόλου,η προβολή των ποδηλάτων ως εξίσου αμαρτωλών οχημάτων,την ώρα που 8 στα 10 δίτροχα κ 7 στα 10 αυτοκίνητα οδηγούν τουλάχιστον αντικοινωνικα έως οριακά παράνομα είναι τουλάχιστον μεροληπτική. 

Η αλλιώς βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6.

Ναι κάνουν μλκιες τα πατίνια κάνουν κ τα ποδήλατα.Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν σκοτώσει άλλον εκτός απτον εαυτό τους κ αυτό πολύ σπανιότερα αποτι τα υπόλοιπα δίτροχα. Πότε πέθανε ποδηλάτης από τούμπα; Μάλλον τον πάτησαν.. Η εχεις δει ποδήλατο να σκοτώνει πεζό η αυτοκίνητο η άλλη μηχανή; Στη χειρότερη θα φάει το κεφάλι του κ υλικές ζημιές..

Δε σε είδα όμως κράτος να τιμωρείς τα νόμιμα κινούμενα δίτροχα/αμαξια αντίστοιχα,που έχουν πλήθος νεκρών αναπήρων καθως κ ατόμων που δε φταιγανε ως τρίτοι πεζοί κλπ

Επεξ/σία από magicnumbers
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...