Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Πάντως όσον αφορά το πολυπριζο τα δουλεύω χρόνια και 2 σε ενα πολυπριζο (σπάνια και οι 2 μαζί) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

χρονια δουλευω πλυντηριο και στεγνωτηριο ταυτοχρονα σε ενα ταφ του jumbo.
Οταν το στεγνωτηριο καιει `1.2kwh στις 3 ωρες που κανει για να στεγνωσει τα ρουχα, αυτο σημαινει οτι μεσοσταθμικα ρουφαει 300watt 400watt. Δεν νομιζω οτι εχει τετοια peak που να υπαρχει θεμα.

Επεξ/σία από Vstromrider
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Θα αντέξει το ράφι το βάρος του στεγνωτηριου;

Πάντως όσον αφορά το πολυπριζο τα δουλεύω χρόνια και 2 σε ενα πολυπριζο (σπάνια και οι 2 μαζί) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Το ράφι είναι απλά μία συρόμενη επιφάνεια η οποία είναι τοποθετημένη μέσα στην βάση πάνω στην οποία θα κάτσει το στεγνωτήριο.
Δεν έρχεται σε καμμία επαφή με την συσκευή.
Είναι χρήσιμη για να ακουμπάς την λεκάνη με τα ρούχα κατά το βάλε/βγάλε και να μην σκύβεις.

16 ώρες πριν, d_gkal είπε

Αν είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και πάνω δυσκολα θα έχει θέμα το πολυπριζο. 

Η πιο σωστή λύση είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τις 2 συσκευές

13 ώρες πριν, sdikr είπε

Ενα σύχρονο πλυντήριο νομίζω πάει εως 2kw   και ενα στεγνωτήριο με αντλία, τουλάχιστον το δικό μου είναι στα 500w,  όποτε καλό θα είναι να μην είναι στην ίδια ασφάλεια,  αν μιλάμε για στεγνωτήριο με αντιστάσεις, μάλλον είναι απαγορευτικό.

Σε ποιό σύγχρονα σπίτια μπορεί να υπάρχουν 2 μπρίζες και διαφορετική ασφάλεια.

Εγώ το ανέφερα για περιπτώσεις σπιτιών 15ετίας και ποιό παλιά που συνήθως έβαζαν μόνο μία.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, nullindex said:

Τηλεφώνησα στην εταιρεία του στεγνωτηρίου και μου είπαν οτι δεν παίζει ρόλο η διαφορά, αρκεί το πλυντήριο να έχει βάθος 54 πόντους και πάνω. Αν είναι 54+ τότε μπαίνει όποιο στεγνωτήριο θέλω από πάνω, με βάση εννοείται. Οπότε από άποψη διαστάσεων είμαι οκ από οτι φαίνεται.

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό και θα το δω μόλις παραλάβω το στεγνωτήριο. Αλλά ναι λογικό ακούγεται αν το σκεφτείς.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τις εξετάσω!

Θα μπει σε ξεχωριστή πρίζα, υπάρχουν 2 στον χώρο, 1 είναι το πλυντήριο και 1 το στεγνωτήριο. Είναι Α+++ με αντλία θερμότητας το στεγνωτήριο. 

Δεν νομίζω οτι θα τα δουλέψω ποτέ μαζί, δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να έχουμε τόσο μεγάλο όγκο ρούχων και έχουμε και ένα παιδί.

Μια άλλη ιδέα που μου πρότεινε ένας φίλος πάνω στην κουβέντα, είναι ένα ξύλινο ράφι, είτε σαν κουτί, είτε στηριγμένο στον τοίχο, λίγο πιο πάνω από το πλυντήριο, ώστε να πατήσει εκεί το στεγνωτήριο. Το θετικό αυτής της ιδέας είναι οτι αν τύχει κάτι με το πλυντήριο, δεν θα χρειάζεται να κατεβάσω και το στεγνωτήριο για να το κουνήσω. Βέβαια, τόσα χρόνια δεν έχει τύχει τίποτα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Δεν ξέρω πόσο χοντρό θα πρέπει να είναι το ξύλο για το ράφι και λογικά θα πρέπει να μπουν γωνιές σαν της εξωτερικής μονάδας του air condition για να κρατήσει το βάρος. 

Το δικό μου το έχω σε νοβοπαν   όχι πολύ παχος,  1 με 1.5 εκ    και σαν βάσεις έχω 4 ποδαράκια απο ντουλάπια κουζίνας,   δεν έχει βάρος, όγκο έχει, όποτε δεν μπορεί ευκολα να το πιάσει ένα άτομο

1 hour ago, dpolal said:

Σε ποιό σύγχρονα σπίτια μπορεί να υπάρχουν 2 μπρίζες και διαφορετική ασφάλεια.

Εγώ το ανέφερα για περιπτώσεις σπιτιών 15ετίας και ποιό παλιά που συνήθως έβαζαν μόνο μία.

Αν είναι διαφορετική ασφάλεια  δεν υπάρχει θέμα

1 hour ago, Vstromrider said:

χρονια δουλευω πλυντηριο και στεγνωτηριο ταυτοχρονα σε ενα ταφ του jumbo.
Οταν το στεγνωτηριο καιει `1.2kwh στις 3 ωρες που κανει για να στεγνωσει τα ρουχα, αυτο σημαινει οτι μεσοσταθμικα ρουφαει 300watt 400watt. Δεν νομιζω οτι εχει τετοια peak που να υπαρχει θεμα.

Τα ταφ είναι για εως 3200W αν δεν κάνω λάθος,  ενώ τα πολυμπρίζα και προεκτάσεις για πιο λίγο

Δημοσ.

Εμείς το έχουμε πάνω στο πλυντήριο καμία 10ρια χρόνια τώρα χωρίς βάση κτλπ  και δεν έχει πάθει τίποτα .

Δημοσ.

Στο ένα διαμέρισμα δεν χρησιμοποιώ καμια βάση.  Αν το πλυντήριο είναι αλφαδιασμένο σωστά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.  Στο άλλο έχω τη βάση που έδινε δώρο η lg για τις δικές της συσκευές.  

Δημοσ.
Στις 20/11/2024 στις 3:39 ΜΜ, sdikr είπε

Τα ταφ είναι για εως 3200W αν δεν κάνω λάθος,  ενώ τα πολυμπρίζα και προεκτάσεις για πιο λίγο

οτι εχω δει για 16amp λεει οτι ειναι. στην πραξη αμα ανοιξεις το καλωδιο, εχει 10 τριχες επιχαλκωμενο αλουμινιο μεσα. 
Δεν καταναλωνουν τιποτα οι συγχρονες συσκευες. Πολυ κουβεντα για το τιποτα γινεται.

Δημοσ.

Μια βάση μεταλλική τετράγωνη ε Ρόδες) που αυξομειώνεται ανάλογα με τη διάσταση είναι safe να κρατήσει πλυντήριο και από πάνω του στεγνωτηριο;

Η τι άλλο μπορώ να επιλέξω ωστε να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των συσκευών αν χρειαστεί;

Δημοσ.

Τελικά πήρα μια βάση με ράφι που βγαίνει προς τα έξω.

Πάω να το τοποθετήσω χθες και μόλις άνοιξα τη συσκευασία, βλέπω το στεγνωτήριο φουσκωμένο στα πλαινά. Οι μεταλλικές επιφάνειες και στις 2 πλευρές είναι σαν να μην έχουν κουμπώσει καλά στο πάνω μέρος, σαν να έχει κάτσει κάτι βαρύ πάνω στο στεγνωτήριο και έχουν φουσκώσει προς τα έξω.

Τι να πω.... θα φάω την ώρα μου με το τηλεφωνικό κέντρο του Κώτσου και ελπίζω να βγει άκρη.

Δημοσ.
Στις 22/11/2024 στις 11:35 ΜΜ, d_gkal είπε

Μια βάση μεταλλική τετράγωνη ε Ρόδες) που αυξομειώνεται ανάλογα με τη διάσταση είναι safe να κρατήσει πλυντήριο και από πάνω του στεγνωτηριο;

Η τι άλλο μπορώ να επιλέξω ωστε να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των συσκευών αν χρειαστεί;

Δεν υπάρχει λύση για ασφαλή και εύκολη «μετακίνηση» του πλυντηρίου.

Λόγο του τρόπου λειτουργίας του πρέπει να είναι πολύ καλά αλφαδιασμένο με το πάτωμα για να μην αρχίσει να κόβει βόλτες μέσα στο δωμάτιο κατά το στύψιμο.

Και το πάτωμα στο χώρο του μπάνιου δεν είναι ποτέ ίσιο γιατί έχει φτιαχθεί έτσι ώστε να έχει πάντα κλίση προς το σιφώνι για να φεύγουν τα νερά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...