nullindex Δημοσ. Δευτέρα στις 05:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:42 μμ Καλησπέρα, Ψάχνω να βρω κάποιον οδηγό σχετικά με την τοποθέτηση στεγνωτηρίου πάνω σε πλυντήριο ρούχων και αν υπάρχουν όρια στη διαφορά μεγέθους των 2 συσκευών. Το ήδη υπάρχον πλυντήριο έχει μήκος 59.5 και βάθος ~55. Το στεγνωτήριο που θέλω να πάρω έχει ίδιο μήκος, 59.5, αλλά το βάθος του είναι 67.5! Θα μπαίνει? Υπάρχει θέμα με την διαφορά βάθους ή δεν πειράζει που θα εξέχει προς τα πίσω το στεγνωτήριο? Αν γίνεται, τότε θα πρέπει να αγοράσω κάποια βάση, έχετε να προτείνετε κάποια καλή? Ευχαριστώ!
dbrillis Δημοσ. Δευτέρα στις 06:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:48 μμ Το πιο συνηθες που εχω δει ειναι μια βαση με ραφι η οποια μπαινει πανω στο πλυντηριο και πανω της μπαινει το στεγνωτηριο και ολα αυτα δεμενα με ιμαντα. Καποιες βασεις ηθελαν τις ιδιες διαστασεις και στις δυο συσκευες, ενω αλλες δεν ειχαν θεμα με την διαφορα στο βαθος αλλα το μηκος επρεπε να ειναι ιδιο. Αν ψαξεις λιγο το internet θα τις δεις. Το βασικο ειναι να τα δεσεις με ιμαντα.
Γιάννης Platano Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 μμ Συνήθως οι κατασκευαστές που έχουν χωριστά πλυντήριο και χωριστά στεγνωτήρο έχουν και βάσεις Γιατί όμως χωριστά; Υπάρχει λόγος;
nullindex Δημοσ. Δευτέρα στις 11:00 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:00 μμ 4 ώρες πριν, dbrillis είπε Το πιο συνηθες που εχω δει ειναι μια βαση με ραφι η οποια μπαινει πανω στο πλυντηριο και πανω της μπαινει το στεγνωτηριο και ολα αυτα δεμενα με ιμαντα. Καποιες βασεις ηθελαν τις ιδιες διαστασεις και στις δυο συσκευες, ενω αλλες δεν ειχαν θεμα με την διαφορα στο βαθος αλλα το μηκος επρεπε να ειναι ιδιο. Αν ψαξεις λιγο το internet θα τις δεις. Το βασικο ειναι να τα δεσεις με ιμαντα. Έχω βρει κάποιες αλλά δεν έχω δει αν υποστηρίζουν διαφορετικά βάθη. 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Συνήθως οι κατασκευαστές που έχουν χωριστά πλυντήριο και χωριστά στεγνωτήρο έχουν και βάσεις Γιατί όμως χωριστά; Υπάρχει λόγος; Ο λόγος είναι οτι το πλυντήριο υπάρχει ήδη και το στεγνωτήριο που θέλω να αγοράσω τώρα, είναι άλλη μάρκα.
greekfragma Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ 4 minutes ago, nullindex said: Έχω βρει κάποιες αλλά δεν έχω δει αν υποστηρίζουν διαφορετικά βάθη. Ο λόγος είναι οτι το πλυντήριο υπάρχει ήδη και το στεγνωτήριο που θέλω να αγοράσω τώρα, είναι άλλη μάρκα. νομίζω στα ίδια λεφτά ή και φθηνότερα θα σου βγει να πουλήσεις το υπάρχον πλυντήριο και να αγοράσεις πλυντήριο-στεγνωτήριο σε combo συσκευή. 1
sdikr Δημοσ. Τρίτη στις 12:10 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:10 πμ 2 hours ago, Γιάννης Platano said: Συνήθως οι κατασκευαστές που έχουν χωριστά πλυντήριο και χωριστά στεγνωτήρο έχουν και βάσεις Γιατί όμως χωριστά; Υπάρχει λόγος; Σε μια συσκευή δεν εχω δει να υπάρχει με αντλία, χώρια που το χνουδι το βγάζει στον κάδο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό Χωρια του ότι αν βγάλει πρόβλημα ενα κομμάτι της συσκευής πχ στεγνωμα μπορεί να μείνεις και χωρίς πλυντήριο, αν υπάρχει χώρος και δυνατότητα αγοράς στεγνωτηρίου με αντλία είναι καλύτερα. 1 hour ago, nullindex said: Έχω βρει κάποιες αλλά δεν έχω δει αν υποστηρίζουν διαφορετικά βάθη. Ο λόγος είναι οτι το πλυντήριο υπάρχει ήδη και το στεγνωτήριο που θέλω να αγοράσω τώρα, είναι άλλη μάρκα. Δεν έχει κάποιο βάρος σοβαρό το στεγνωτήριο, μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον σιδερά να σου κάνει μια βάση
nullindex Δημοσ. Τρίτη στις 12:28 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 12:28 πμ 1 ώρα πριν, greekfragma είπε νομίζω στα ίδια λεφτά ή και φθηνότερα θα σου βγει να πουλήσεις το υπάρχον πλυντήριο και να αγοράσεις πλυντήριο-στεγνωτήριο σε combo συσκευή. Δεν παίζει αυτό το σενάριο, για μένα δεν υπάρχει λόγος να πας σε combo συσκευή, χάνεις κάτι και από τις 2 αν τις πάρεις ξεχωριστά. 10 λεπτά πριν, sdikr είπε Σε μια συσκευή δεν εχω δει να υπάρχει με αντλία, χώρια που το χνουδι το βγάζει στον κάδο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό Χωρια του ότι αν βγάλει πρόβλημα ενα κομμάτι της συσκευής πχ στεγνωμα μπορεί να μείνεις και χωρίς πλυντήριο, αν υπάρχει χώρος και δυνατότητα αγοράς στεγνωτηρίου με αντλία είναι καλύτερα. Δεν έχει κάποιο βάρος σοβαρό το στεγνωτήριο, μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον σιδερά να σου κάνει μια βάση Συμφωνώ, υπάρχει χώρος για τις 2 συσκευές η μία πάνω στην άλλη, αλλά χώρος για εξωτερική βάση δεν υπάρχει. Η βάση συρτάρι είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στον χώρο ανάμεσα από τις 2 συσκευές, αλλά δεν ήξερα οτι μπορεί να υπάρχει τέτοια διαφορά στο βάθος των συσκευών. Εκτός και αν με οποιαδήποτε βάση του εμπορίου (+ τον ιμάντα) που ταιριάζει στο μήκος, δεν έχει θέμα το στεγνωτήριο.
Vstromrider Δημοσ. Τρίτη στις 06:59 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:59 πμ 6 ώρες πριν, nullindex είπε Η βάση συρτάρι είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στον χώρο ανάμεσα από τις 2 συσκευές, αλλά δεν ήξερα οτι μπορεί να υπάρχει τέτοια διαφορά στο βάθος των συσκευών. το παιζω και στοιχημα οτι δεν παιζει κανεναν ρολο. Τα ποδαρακια του στεγνωτηριου θα βρισκονται στους 60 ποντους οποτε μια χαρα θα κατσει επανω στην βάση. Συνεπως απλα θα τα φερεις ολα πιο μπροστα για να χωραει στην πισω μερια και το στεγνωτηριο.
dbrillis Δημοσ. Τρίτη στις 08:51 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:51 πμ (επεξεργασμένο) Αυτη η βαση θελει ιδιες διαστάσεις: Spoiler ενω αυτη δεν εχει προβλημα: Spoiler βασικά τώρα που το ξαναβλέπω καμια δεν εχει προβλημα με το βαθος του στεγνωτηριου. Αυτες που ειναι συρτάρι βολεύουν πολυ. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:53 πμ από dbrillis
dpolal Δημοσ. Τρίτη στις 09:07 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:07 πμ 9 ώρες πριν, greekfragma είπε νομίζω στα ίδια λεφτά ή και φθηνότερα θα σου βγει να πουλήσεις το υπάρχον πλυντήριο και να αγοράσεις πλυντήριο-στεγνωτήριο σε combo συσκευή. Κατηγορηματικά όχι. Υπερβολικά ακριβές συσκευές, πολύ «ευαίσθητες» λόγο της διπλής λειτουργίας και με πολλούς περιορισμούς στην πρακτικότητα σε σχέση με τις 2 χωριστές. 15 ώρες πριν, nullindex είπε Καλησπέρα, Ψάχνω να βρω κάποιον οδηγό σχετικά με την τοποθέτηση στεγνωτηρίου πάνω σε πλυντήριο ρούχων και αν υπάρχουν όρια στη διαφορά μεγέθους των 2 συσκευών. Το ήδη υπάρχον πλυντήριο έχει μήκος 59.5 και βάθος ~55. Το στεγνωτήριο που θέλω να πάρω έχει ίδιο μήκος, 59.5, αλλά το βάθος του είναι 67.5! Θα μπαίνει? Υπάρχει θέμα με την διαφορά βάθους ή δεν πειράζει που θα εξέχει προς τα πίσω το στεγνωτήριο? Αν γίνεται, τότε θα πρέπει να αγοράσω κάποια βάση, έχετε να προτείνετε κάποια καλή? Ευχαριστώ! Τα πόδια συνήθως τοποθετούνται ποιό μέσα σε σχέση με την υπόλοιπη συσκευή, μην κολλάς τόσο πολύ στο πόσο βάθος έχει, κοίταξε το αποτύπωμα των ποδιών του. Δεν είναι τόσο απαραίτητος ο ιμάντας, προϋπόθεση πάντα είναι να τοποθετηθεί αλφαδιασμένα το πλυντήριο για να μην μετακινείτε ολόκληρο το σύστημα κατά το στίψιμο. Επίσης προσοχή θέλει στη σύνδεση με το ρεύμα, αν το σημείο που θα τα τοποθετήσεις έχει μόνο μία μπρίζα πρέπει να βάλεις βαρβάτο πολύμπριζο που να σηκώνει τα συνδυασμένα watt των δύο συσκευών αλλιώς θα σου ρίχνει την ασφάλεια. Θα βρείς πολλές βάσεις, προτίμησε με συρτάρι καθώς βολεύει στο βάλε βγάλε τα ρούχα. https://www.skroutz.gr/c/4206/vaseis-leykon-syskeyon/f/1107014_1107015/plyntirio-stegnotirio.html
kaktos77 Δημοσ. Τρίτη στις 09:46 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:46 πμ Έχουμε αυτήν εδώ https://www.skroutz.gr/s/27040064/Meliconi-Torre-Base-Smart-L60-Syndetiko-Plyntiriou-Stegnotiriou-apo-Plastiko-me-Syrtari-60x55ek-070-0595.html πάνω από ένα χρόνο και είναι απροβλημάτιστη. Αρχικά με διαφορετική μάρκα πλυντήριο - στεγνωτήριο, αλλά και τώρα που και τα δύο είναι lg πλέον την αφήσαμε γιατί παρόλο που ενώνονται μεταξύ τους θέλουμε να χρησιμοποιούμε το ραφάκι.
d_gkal Δημοσ. Τρίτη στις 10:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:02 μμ 12 hours ago, dpolal said: Κατηγορηματικά όχι. Υπερβολικά ακριβές συσκευές, πολύ «ευαίσθητες» λόγο της διπλής λειτουργίας και με πολλούς περιορισμούς στην πρακτικότητα σε σχέση με τις 2 χωριστές. Τα πόδια συνήθως τοποθετούνται ποιό μέσα σε σχέση με την υπόλοιπη συσκευή, μην κολλάς τόσο πολύ στο πόσο βάθος έχει, κοίταξε το αποτύπωμα των ποδιών του. Δεν είναι τόσο απαραίτητος ο ιμάντας, προϋπόθεση πάντα είναι να τοποθετηθεί αλφαδιασμένα το πλυντήριο για να μην μετακινείτε ολόκληρο το σύστημα κατά το στίψιμο. Επίσης προσοχή θέλει στη σύνδεση με το ρεύμα, αν το σημείο που θα τα τοποθετήσεις έχει μόνο μία μπρίζα πρέπει να βάλεις βαρβάτο πολύμπριζο που να σηκώνει τα συνδυασμένα watt των δύο συσκευών αλλιώς θα σου ρίχνει την ασφάλεια. Θα βρείς πολλές βάσεις, προτίμησε με συρτάρι καθώς βολεύει στο βάλε βγάλε τα ρούχα. https://www.skroutz.gr/c/4206/vaseis-leykon-syskeyon/f/1107014_1107015/plyntirio-stegnotirio.html Αν είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και πάνω δυσκολα θα έχει θέμα το πολυπριζο. Η πιο σωστή λύση είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τις 2 συσκευές
sdikr Δημοσ. Τετάρτη στις 01:31 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:31 πμ 3 hours ago, d_gkal said: Αν είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και πάνω δυσκολα θα έχει θέμα το πολυπριζο. Η πιο σωστή λύση είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τις 2 συσκευές Ενα σύχρονο πλυντήριο νομίζω πάει εως 2kw και ενα στεγνωτήριο με αντλία, τουλάχιστον το δικό μου είναι στα 500w, όποτε καλό θα είναι να μην είναι στην ίδια ασφάλεια, αν μιλάμε για στεγνωτήριο με αντιστάσεις, μάλλον είναι απαγορευτικό.
nullindex Δημοσ. Τετάρτη στις 01:19 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 01:19 μμ Τηλεφώνησα στην εταιρεία του στεγνωτηρίου και μου είπαν οτι δεν παίζει ρόλο η διαφορά, αρκεί το πλυντήριο να έχει βάθος 54 πόντους και πάνω. Αν είναι 54+ τότε μπαίνει όποιο στεγνωτήριο θέλω από πάνω, με βάση εννοείται. Οπότε από άποψη διαστάσεων είμαι οκ από οτι φαίνεται. Στις 19/11/2024 στις 6:59 ΠΜ, Vstromrider είπε το παιζω και στοιχημα οτι δεν παιζει κανεναν ρολο. Τα ποδαρακια του στεγνωτηριου θα βρισκονται στους 60 ποντους οποτε μια χαρα θα κατσει επανω στην βάση. Συνεπως απλα θα τα φερεις ολα πιο μπροστα για να χωραει στην πισω μερια και το στεγνωτηριο. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό και θα το δω μόλις παραλάβω το στεγνωτήριο. Αλλά ναι λογικό ακούγεται αν το σκεφτείς. Στις 19/11/2024 στις 8:51 ΠΜ, dbrillis είπε Αυτη η βαση θελει ιδιες διαστάσεις: Απόκρυψη περιεχομένων ενω αυτη δεν εχει προβλημα: Απόκρυψη περιεχομένων βασικά τώρα που το ξαναβλέπω καμια δεν εχει προβλημα με το βαθος του στεγνωτηριου. Αυτες που ειναι συρτάρι βολεύουν πολυ. Στις 19/11/2024 στις 9:46 ΠΜ, kaktos77 είπε Έχουμε αυτήν εδώ https://www.skroutz.gr/s/27040064/Meliconi-Torre-Base-Smart-L60-Syndetiko-Plyntiriou-Stegnotiriou-apo-Plastiko-me-Syrtari-60x55ek-070-0595.html πάνω από ένα χρόνο και είναι απροβλημάτιστη. Αρχικά με διαφορετική μάρκα πλυντήριο - στεγνωτήριο, αλλά και τώρα που και τα δύο είναι lg πλέον την αφήσαμε γιατί παρόλο που ενώνονται μεταξύ τους θέλουμε να χρησιμοποιούμε το ραφάκι. Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τις εξετάσω! Στις 19/11/2024 στις 9:07 ΠΜ, dpolal είπε Κατηγορηματικά όχι. Υπερβολικά ακριβές συσκευές, πολύ «ευαίσθητες» λόγο της διπλής λειτουργίας και με πολλούς περιορισμούς στην πρακτικότητα σε σχέση με τις 2 χωριστές. Τα πόδια συνήθως τοποθετούνται ποιό μέσα σε σχέση με την υπόλοιπη συσκευή, μην κολλάς τόσο πολύ στο πόσο βάθος έχει, κοίταξε το αποτύπωμα των ποδιών του. Δεν είναι τόσο απαραίτητος ο ιμάντας, προϋπόθεση πάντα είναι να τοποθετηθεί αλφαδιασμένα το πλυντήριο για να μην μετακινείτε ολόκληρο το σύστημα κατά το στίψιμο. Επίσης προσοχή θέλει στη σύνδεση με το ρεύμα, αν το σημείο που θα τα τοποθετήσεις έχει μόνο μία μπρίζα πρέπει να βάλεις βαρβάτο πολύμπριζο που να σηκώνει τα συνδυασμένα watt των δύο συσκευών αλλιώς θα σου ρίχνει την ασφάλεια. Θα βρείς πολλές βάσεις, προτίμησε με συρτάρι καθώς βολεύει στο βάλε βγάλε τα ρούχα. https://www.skroutz.gr/c/4206/vaseis-leykon-syskeyon/f/1107014_1107015/plyntirio-stegnotirio.html 15 ώρες πριν, d_gkal είπε Αν είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και πάνω δυσκολα θα έχει θέμα το πολυπριζο. Η πιο σωστή λύση είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τις 2 συσκευές 11 ώρες πριν, sdikr είπε Ενα σύχρονο πλυντήριο νομίζω πάει εως 2kw και ενα στεγνωτήριο με αντλία, τουλάχιστον το δικό μου είναι στα 500w, όποτε καλό θα είναι να μην είναι στην ίδια ασφάλεια, αν μιλάμε για στεγνωτήριο με αντιστάσεις, μάλλον είναι απαγορευτικό. Θα μπει σε ξεχωριστή πρίζα, υπάρχουν 2 στον χώρο, 1 είναι το πλυντήριο και 1 το στεγνωτήριο. Είναι Α+++ με αντλία θερμότητας το στεγνωτήριο. Δεν νομίζω οτι θα τα δουλέψω ποτέ μαζί, δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να έχουμε τόσο μεγάλο όγκο ρούχων και έχουμε και ένα παιδί. Μια άλλη ιδέα που μου πρότεινε ένας φίλος πάνω στην κουβέντα, είναι ένα ξύλινο ράφι, είτε σαν κουτί, είτε στηριγμένο στον τοίχο, λίγο πιο πάνω από το πλυντήριο, ώστε να πατήσει εκεί το στεγνωτήριο. Το θετικό αυτής της ιδέας είναι οτι αν τύχει κάτι με το πλυντήριο, δεν θα χρειάζεται να κατεβάσω και το στεγνωτήριο για να το κουνήσω. Βέβαια, τόσα χρόνια δεν έχει τύχει τίποτα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Δεν ξέρω πόσο χοντρό θα πρέπει να είναι το ξύλο για το ράφι και λογικά θα πρέπει να μπουν γωνιές σαν της εξωτερικής μονάδας του air condition για να κρατήσει το βάρος. 1
d_gkal Δημοσ. Τετάρτη στις 01:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:56 μμ Θα αντέξει το ράφι το βάρος του στεγνωτηριου; Πάντως όσον αφορά το πολυπριζο τα δουλεύω χρόνια και 2 σε ενα πολυπριζο (σπάνια και οι 2 μαζί) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα