Dangelo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Καλησπέρα... προς όποιον μπορεί να με βοηθείσει.. έχω μια βάση δεδομένων σε access, στην οποια έχω καπου (ας πουμε) στα 100 ειδη προϊόντων. Για αυτά τα προϊόντα θέλω να βγάλω ένα ερώτημα, στο οποίο να μπορώ να τα βλέπω όλα, ανεξάρτητα αν αυτά έχουν ή όχι δημιουργήσει κάποια εγγραφή σε κάποιον άλλο πίνακα... Να το εξηγήσω λίγο καλύτερα: ένα προίόν μπορεί να έχει πουληθεί σε κάποιον πελάτη και να φαίνεται στον πίνακα πωλήσεις μια φορά ο κωδικός του. Το ίδιο μπορεί να γίνεται και στον πίνακά μου αγορές. Αν όμως αυτό δεν συμβαίνει??? πως μπορώ να δημιουργήσω ένα ερώτημα βάση των ειδών και των κινήσεων πολλών πινάκων??? υποθέτω πως κάποιο ρόλο παίζουν τα κριτήρια.. αλλα τι πρέπει να βάλω ως κριτήριο???
kostas_crete Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 pes ligo ti tables exeis sthn vash sou kai ti columns exei to ka8ena alliws dyskolo vlepw na pairneis apanthsh....
molf48 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 α. Αν αυτά τα προϊοντα έχουν καταχωρηθεί σε έναν (1) πίνακα και γνωρίζεις το όνομα του πίνακα δημιουργησέ την εξής ερώτηση: SELECT [ΌνομαΠίνακα].ΌνομαΠεδίου FROM ΌνομαΠίνακα; β. Aν τώρα τα δεδομένα δεν βρίσκονται σε ένα πίνακα αλλά σε πόλλους και έχουν κοινό όνομα τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εντολή SQL UNION ακολουθεί παρακάτω παράδειγμα SELECT [ΌνομαΠίνακα1].ΌνομαΠεδίου FROM ΌνομαΠίνακα1 UNION SELECT [ΌνομαΠίνακα2].ΌνομαΠεδίου FROM ΌνομαΠίνακα2; όπως καταλαβαίνεις το όνομα πεδίου πρέπει να είναι κοινό και στην περίπτωση σου να είναι το πεδίο του προιόντος.
The_Edge Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 molf48, δεν νομίζω ότι εννοεί αυτό που λες ο Dangelo. Dangelo, όταν κάνεις ένα query σε δύο πίνακες που συνδέονται με κάποιο foreign key, εάν τους συνδέσεις με INNER JOIN εμφανίζονται τα κοινά κλειδία που υπάρχουν και στους δύο πίνακες. Εάν κάνεις OUTER JOIN εμφανίζονται και οι υπόλοιπες. Ψάξε λίγο τη διαφορά μεταξύ INNER και OUTER join.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.