kostas_anes Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Καλησπέρα φόρουμ! Περίπου σε ένα μήνα θα πάρω 2ο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του είναι πλήρως λειτουργικό, όμως έχει λάστιχα 7 χρόνων πάνω (ContiSport 5), τα οποία έχουν κάπου στα 15k χιλιόμετρα. Το αμάξι δεν κινούταν ιδιαίτερα τα τελευτάια 4 χρόνια, πέρα από το να πάει στα ετήσια σέρβις του, ΚΤΕΟ και περιστασιακές μικρές διαδρομές (1 φορά τον μήνα), ενώ φυλάσσοταν σε κλειστό γκαράζ. Εννοείται ότι θα ελεγχθεί λεπτομερώς πριν την αγορά του, σε έμπιστο συνεργείο. Επειδή το αμάξι είναι στην Λάρισα και εγώ βρίσκομαι Πάτρα, σε περίπτωση που το βρω ικανοποιητικό και το αγοράσω, θα μπορέσω να κάνω το Πάτρα-Λάρισα με αυτά τα λάστιχα; Προφανώς μιλάω για πολύ συντηρητική και αμυντική οδήγηση, μιας και περιμένω το grip να είναι οριακά ανύπαρκτο. Το θέμα είναι μην μου διαλύσουνε στον δρόμο. Γενικά έχω γνωρίσει φονιάδες που φοράνε 5 και 6 χρονών λάστιχα στα καθημερινά τους οχήματα και αν δεν φανούν τα λινά δεν αλλάζουνε. Με βάση αυτή τη λογική, θεωρώ ότι ένα ταξίδι 300km τουλάχιστον θα το βγάλουν χωρίς πρόβλημα. Υ.Γ Προφανώς και τα λάστιχα θα αλλαχθούν απευθείας όταν γυρίσω.
2MM Δημοσ. Δευτέρα στις 01:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:17 μμ Αν δεν εχουν σκισιματα , θα σε βγαλουν ανετα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 01:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:30 μμ 39 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Καλησπέρα φόρουμ! Περίπου σε ένα μήνα θα πάρω 2ο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του είναι πλήρως λειτουργικό, όμως έχει λάστιχα 7 χρόνων πάνω (ContiSport 5), τα οποία έχουν κάπου στα 15k χιλιόμετρα. Το αμάξι δεν κινούταν ιδιαίτερα τα τελευτάια 4 χρόνια, πέρα από το να πάει στα ετήσια σέρβις του, ΚΤΕΟ και περιστασιακές μικρές διαδρομές (1 φορά τον μήνα), ενώ φυλάσσοταν σε κλειστό γκαράζ. Εννοείται ότι θα ελεγχθεί λεπτομερώς πριν την αγορά του, σε έμπιστο συνεργείο. Επειδή το αμάξι είναι στην Λάρισα και εγώ βρίσκομαι Πάτρα, σε περίπτωση που το βρω ικανοποιητικό και το αγοράσω, θα μπορέσω να κάνω το Πάτρα-Λάρισα με αυτά τα λάστιχα; Προφανώς μιλάω για πολύ συντηρητική και αμυντική οδήγηση, μιας και περιμένω το grip να είναι οριακά ανύπαρκτο. Το θέμα είναι μην μου διαλύσουνε στον δρόμο. Γενικά έχω γνωρίσει φονιάδες που φοράνε 5 και 6 χρονών λάστιχα στα καθημερινά τους οχήματα και αν δεν φανούν τα λινά δεν αλλάζουνε. Με βάση αυτή τη λογική, θεωρώ ότι ένα ταξίδι 300km τουλάχιστον θα το βγάλουν χωρίς πρόβλημα. Υ.Γ Προφανώς και τα λάστιχα θα αλλαχθούν απευθείας όταν γυρίσω. Ελεγξετα πριν ξεκινήσεις ,αλλά μονο λόγω 7ετίας δεν σημαίνει ότι ειναι άχρηστα.Εκτός αν το έτρωγε ο ήλιος και ο πάγος . 4
kostas_anes Δημοσ. Δευτέρα στις 02:23 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:23 μμ 1 ώρα πριν, 2MM είπε Αν δεν εχουν σκισιματα , θα σε βγαλουν ανετα. Όχι από τις φώτο δεν φαίνεται να έχουν κάτι. Ευχαριστώ για την απάντηση! 52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ελεγξετα πριν ξεκινήσεις ,αλλά μονο λόγω 7ετίας δεν σημαίνει ότι ειναι άχρηστα.Εκτός αν το έτρωγε ο ήλιος και ο πάγος . Εννοείται ότι θα ελεγχθούν, όπως και όλο το αυτοκίνητο. Σε κλειστό γκαράζ μου είπε πως ήταν, οπότε δεν πρέπει να έχει φάει έκθεση σε καιρικά φαινόμενα. 1
liakinen Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 μμ Αν οδηγήσεις σαν κανονικός άνθρωπος και έχεις στο μυαλό σου ότι τα λάστιχα είναι 7 ετών τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:33 μμ 7ετιας με 15κ ειναι μια χαρα. ουτε καν θα καταλαβεις τιποτα στην οδηγηση.
Black Demis Δημοσ. Δευτέρα στις 07:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:36 μμ προφανος και έχουν πετρώσει..... εδω εχω λαστυχα 4 κατι ετων με 17,000 χιλιόμετρα χωρίς να εχουν φαγωθεί καθόλου και το αυτοκίνητο χορεύει στην άσφαλτο ηδη εχω κλείσει ραντεβού αρχές Δεκέμβρη μολις πλερωθώ, βεβαια ετσι κανει μονο οταν οδηγάς απότομα (δλδ παντα).... αν οδηγάς σαν ανθρωπος τα κρατας λιγο και μετα τα αλλαζεις κάποια στηγμη
xsterg Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ με προσοχη και με λογικη ταχυτητα δεν θα εχεις προβλημα. μονο εαν βρεχει η εχει λαδια ο δρομος δεν θα σε κρατησουν. κοιταξε να κανεις την μεταβιβαση ημερα που δεν θα ειναι βροχερη. εννοειται οτι μολις το φερεις στην πατρα πρεπει να του αλλαξεις λαστιχα. καλο δρομο! 1
adsl2+ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Τα ContiSport 5 δεν ξεραίνονται εύκολα
northjohn Δημοσ. Δευτέρα στις 08:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:04 μμ 8 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Τα ContiSport 5 δεν ξεραίνονται εύκολα Κανένα λάστιχο από τις σοβαρές εταιρείες δεν θα έχει πρόβλημα αν ισχύει η περιγραφή του φίλου. Σε κλειστό παρκινγκ δεν έχουν επιβαρύνσεις από ήλιο και παγωνιά και με 15k χιλιόμετρα μόνο ίσως μπορεί να τα κρατήσει και 'κανα χρόνο ακόμη. 1
imr Δημοσ. Δευτέρα στις 08:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:20 μμ Αν ήταν σε γκαράζ και δεν τα έχει φάει ηλιος ίσως και να είναι και πολύ καλά Σε κάθε περίπτωση με προσοχή μπορείς να τα οδηγήσεις.
korakios Δημοσ. Δευτέρα στις 09:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:42 μμ Αν δεν έχουν ρωγμές μην τα φοβάσαι για μία διαδρομή , απλά μην ξενοιαστείς γιατί σε κανονική χρήση θα δεις οτι θα φαγώνονται για πλάκα σε πολύ λίγα χλμ . Δλδ αν τα κρατήσεις , ανα ~εβδομάδα τα τσεκάρεις
AristidisZ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:49 μμ 2 ώρες πριν, Black Demis είπε προφανος και έχουν πετρώσει..... εδω εχω λαστυχα 4 κατι ετων με 17,000 χιλιόμετρα χωρίς να εχουν φαγωθεί καθόλου και το αυτοκίνητο χορεύει στην άσφαλτο ηδη εχω κλείσει ραντεβού αρχές Δεκέμβρη μολις πλερωθώ, βεβαια ετσι κανει μονο οταν οδηγάς απότομα (δλδ παντα).... αν οδηγάς σαν ανθρωπος τα κρατας λιγο και μετα τα αλλαζεις κάποια στηγμη Έχω τα ίδια λάστιχα (comtisport 5) σχεδόν 6 ετών με 25000 χιλιόμετρα, και σκοπεύω να τα αλλάξω μόνο και μόνο λόγω ηλικίας τη προηγούμενη βδομάδα βγήκα βόλτα μόνος βράδυ, με βρεγμένους δρόμους και τα πίεσα ελεγχόμενα Θα σου πω ότι μπήκα σε πολύ έντονο προβληματισμό για το εάν πρέπει να σκάσω το 600αρι… 1
kostas_anes Δημοσ. Δευτέρα στις 10:07 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:07 μμ Παιδια και καλα να ειναι τα λαστιχα οπως αναφερετε μερικοι, Δευτερα (αν) θα ερθει με το καλο το αμαξι, Τριτη/Τεταρτη θα εχει μπει καινουργια τετραδα πανω. Πειτε με παρανοϊκο, με καλο στον εγκεφαλο κτλ, ειμαι περιεργος με τα λαστιχα και θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Μια φορα θα γινει η στραβη που λενε. Ευχαριστω ολους παντως για τις απαντησεις σας, γιατι το αγχος μου ηταν μονο το ταξιδι. Εφοσον ολοι συμφωνειτε οτι θα βγει (ειτε ανετα, ειτε κουτσα στραβα), εγω ειμαι ησυχος.
greekfragma Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 μμ (επεξεργασμένο) @kostas_anes Εγώ θα τα άλλαζα σε έναν καλό λαστιχά στη Λάρισα και με σωστές πιέσεις απευθείας από το λαστιχάδικο, το ταξίδι θα ήταν η τέλεια ευκαιρία να τα στρώσω κιόλας και να φύγουν τα προστατευτικά κεριά της αποθήκευσης. ευκαιρία να δεις και σε τι κατάσταση είναι και τα ρουλεμάν τροχού, δαγκάνες φρένων, τακάκια, ακρόμπαρα και βάσεις αναρτήσεων ώστε να έχεις δωρεάν διάγνωση μόλις το επιστρέψεις Πάτρα να προγραμματίσεις ότι άλλο θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:47 μμ από greekfragma
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα