Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 hours ago, georgiosmag said:

Και πως ξεχωρίζεις έναν τουρίστα από έναν περαστικό? Μην μου πεις από την εμφάνιση γιατί θα είναι αστείο. 

Για τις κάμερες ασφαλείας και στα αυτοκίνητα πάλι λάθος.

Οι κάμερες ασφαλείας επιτρέπονται κατόπιν άδειας. Πλέον είναι ρουτίνα και αυτός που κάνει την εγκατάσταση έχει ήδη κανονίσει τα γραφειοκρατικά. Αλλά και εσύ προσωπικά κάνεις αίτηση και παίρνεις κανονικά άδεια πολύ εύκολα αρκεί να παρουσιάσεις την οποιαδήποτε αιτία που την θέλεις..

Οι κάμερες στα αυτοκίνητα δεν απαγορεύονται εννοείται. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν το γνωρίζουν λες? Δεν νομίζω. Θα σου πω εγώ επειδή το γνωρίζω.

Δεν απαγορεύεται καθόλου. Επιτρέπεται αρκεί να μην εμποδίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο κώδικας ωδικής κυκλοφορίας δεν το απαγορεύει. Απαγορεύει όμως την χρήση του σε δημοσιοποίηση οπουδήποτε σε κοινωνικά δίκτυα. Σε δικαστήριο όμως επιτρέπεται μετά από κάποιο ατύχημα που θέλεις να αποδείξεις το οτιδήποτε.

:)

Έχεις δίκιο για τα αυτοκίνητα, δεν είχα αντιληφθει ότι δεν απαγορευονταν ρητώς... αλλά η αρχή προστασίας δεδομένων ξεκάθαρα λέει ότι πρέπει το υλικό να προορίζεται για νομική χρήση, όχι για προσωπική επεξεργασία (πχ να το χαζεύω στην τηλεόραση μου). Και για να πάμε ενα βήμα παραπέρα με άλλο παράδειγμα, προφανώς εάν βάλω κάμερα στο παπούτσι μου και τραβάω κάτω από φούστες θα πάω μέσα (μετά το ξύλο). Αν φοράω γυαλιά και τραβάω ντεκολτέ τι θα συμβεί; Ποια είναι η νομική αναγκαιότητα του να τραβας βίντεο ότι βλέπεις, ώστε να δώσει έγκριση η αρχή στα γυαλιά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...