Xvipes Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ 16 minutes ago, D4RK0Rbit said: μπορεις και να του κανεις μηνυση με 100% επιτυχια στο να κερδισεις δεν ξερω για ελλαδα αλλα οπου εχω παει απαγορευεται να τραβας καποιον χωρις συγκαταθεση αν και κανεις δεν νοιαζεται αν βγαλεις καποιον φωτο με κινητο επειδη θες να βγαλεις ενα αγγαλμα ξερω δεν θα σε πουν τιποτα εχουν ομως το δικαιωμα να σε πουν να την σβησεις κτλ Σε δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να τραβάς βίντεο; Έχεις κάποιο source από τις χώρες που έχεις στο μυαλό σου ότι ισχύει βάσει νόμου;
oldnew Δημοσ. Δευτέρα στις 12:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:20 μμ Αμα δεν κρύψουν τις κάμερες, κανένας δεν θα αγοράσει. Ίσως παίζει κάποιος νόμος ότι πρεπει να φαίνονται οι κάμερες αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατι δεν τις κρύβουν.
georgiosmag Δημοσ. Δευτέρα στις 12:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:24 μμ 32 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε μπορεις και να του κανεις μηνυση με 100% επιτυχια στο να κερδισεις δεν ξερω για ελλαδα αλλα οπου εχω παει απαγορευεται να τραβας καποιον χωρις συγκαταθεση αν και κανεις δεν νοιαζεται αν βγαλεις καποιον φωτο με κινητο επειδη θες να βγαλεις ενα αγγαλμα ξερω δεν θα σε πουν τιποτα εχουν ομως το δικαιωμα να σε πουν να την σβησεις κτλ Λάθος. Αυτό που απαγορεύεται είναι να μην χρησιμοποιήσεις αυτό που τραβάς σε κάποια ανάρτηση σε μέσα ενημέρωσης σε κοινωνική δικτύωση κλπ. Εάν ο χώρος που τραβάς βίντεο απαγορεύεται η λήψη τότε όποιον τραβάς βίντεο είναι παράνομο. Σε δημόσιους χώρους δεν απαγορεύεται. 1 ώρα πριν, ASFE είπε Χρησιμοτητα? Πολλές οι εφαρμογές. Δες εδώ τα βασικά και θα καταλάβεις. https://www.adobe.com/gr_el/products/substance3d/discover/mixed-reality.html 1 ώρα πριν, anonymous999 είπε Και κυρίως το ανάποδο, εγώ τουλάχιστον αν καταλάβω ότι με κοιτάζει κάποιος με κάμερα δεν θα του πιάσω κουβέντα, θα κάνω μεταβολή και θα φύγω...ας κάνει παρέα με ΑΙ chatbots. Κοίταξε. Αν είσαι τόσο εμφανισημος η τόσο διάσημο πρόσωπο για να σε τραβήξει κάποιος βίντεο και αποφεύγεις τα φώτα και τις κάμερες είναι δικαίωμα σου. Αλλιώς ποιος ο λόγος να σε τραβήξει βίντεο κάποιος? Αν ήταν θα κυκλοφορούσαμε όλοι έξω με κλειστά μάτια και θα φορούσαμε και μαντηλες για να μη μας βλέπουν αυτοί που έχουν το δικαίωμα να βλέπουν. Θα ήθελες τέτοιο καθεστώς? Από την άλλη όντως αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί δεν τον παρεξηγώ που δε θέλει να τον τραβάνε βίντεο. Αν όμως δεν έχεις να φοβηθείς κάτι η δεν ντρέπεσαι για την εμφάνιση σου δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θέλει κανείς να τον τραβάνε βίντεο. 1
D4RK0Rbit Δημοσ. Δευτέρα στις 12:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:28 μμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Xvipes είπε Σε δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να τραβάς βίντεο; Έχεις κάποιο source από τις χώρες που έχεις στο μυαλό σου ότι ισχύει βάσει νόμου; δημοσιους χωρους οχι ανθρωπους αν τυχει να ειναι καποιος στην φωτο σου δεν θα πει κανεις τιποτα απλα να μην εχει focus πανω του και αποκαλυπτει πραγματα https://allaboutberlin.com/guides/photography-laws-germany ωπος και να εχει η φαση ειναι αναλογα πως θα αντιδρασει καποιος αλλα δεν εχω δει ποτε να γινεται θεμα μια φωτογραφηση με καποιον τυχαιο στο δρομο 8 λεπτά πριν, georgiosmag είπε Λάθος. Αυτό που απαγορεύεται είναι να μην χρησιμοποιήσεις αυτό που τραβάς σε κάποια ανάρτηση σε μέσα ενημέρωσης σε κοινωνική δικτύωση κλπ. Εάν ο χώρος που τραβάς βίντεο απαγορεύεται η λήψη τότε όποιον τραβάς βίντεο είναι παράνομο. Σε δημόσιους χώρους δεν απαγορεύεται. Πολλές οι εφαρμογές. Δες εδώ τα βασικά και θα καταλάβεις. https://www.adobe.com/gr_el/products/substance3d/discover/mixed-reality.html Κοίταξε. Αν είσαι τόσο εμφανισημος η τόσο διάσημο πρόσωπο για να σε τραβήξει κάποιος βίντεο και αποφεύγεις τα φώτα και τις κάμερες είναι δικαίωμα σου. Αλλιώς ποιος ο λόγος να σε τραβήξει βίντεο κάποιος? Αν ήταν θα κυκλοφορούσαμε όλοι έξω με κλειστά μάτια και θα φορούσαμε και μαντηλες για να μη μας βλέπουν αυτοί που έχουν το δικαίωμα να βλέπουν. Θα ήθελες τέτοιο καθεστώς? Από την άλλη όντως αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί δεν τον παρεξηγώ που δε θέλει να τον τραβάνε βίντεο. Αν όμως δεν έχεις να φοβηθείς κάτι η δεν ντρέπεσαι για την εμφάνιση σου δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θέλει κανείς να τον τραβάνε βίντεο. ε ναι αλλα πως μπορεις να ξερεις αν ο αλλος σκοπευει να την ανεβασει η οχι στα σοσιαλ μιντια ? ας μην λεμε χαζομαρες στο 2024 ολοι τικ τοκερς κτλ ειναι αποκλειεται να μην την ανεβασει την φωτο δες και παραπανω τι ποσταρα δεν λεω οτι εχεις αδικο αλλα εξαρτατε πως θα αντιδρασει ο καθενας επεισης τετοιο καθεστως υπαρχει αραβικα εμιρατα 😂 Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:33 μμ από D4RK0Rbit
ZoReN Δημοσ. Δευτέρα στις 12:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:48 μμ 1 hour ago, cpc464 said: Απο του Μάρκου του ζαχαροβούνη ποιο ομορφα φαίνονται. Που τα είδες για να τα συγκρίνεις εμφανισιακά? 27 minutes ago, oldnew said: Αμα δεν κρύψουν τις κάμερες, κανένας δεν θα αγοράσει. Ίσως παίζει κάποιος νόμος ότι πρεπει να φαίνονται οι κάμερες αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατι δεν τις κρύβουν. Παίζει όντως για αυτό όταν τραβάς βίντεο ανάβει και φως, τουλάχτον στις Meta, για να ξέρουν οι γύρω σου ότι βιντεοσκοπείς
cpc464 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:56 μμ 6 minutes ago, ZoReN said: Που τα είδες για να τα συγκρίνεις εμφανισιακά? Δηλαδή σου μοιάζουν αυτά που φορά ο Μάρκος για 50 γραμμάρια;.
ZoReN Δημοσ. Δευτέρα στις 01:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:05 μμ 8 minutes ago, cpc464 said: Δηλαδή σου μοιάζουν αυτά που φορά ο Μάρκος για 50 γραμμάρια;. Γύρα στα 100 πρέπει να είναι. Απλά προς το παρών συγκρίνουμε μόμο με γραμμάρια χωρίς να τα έχουμε δει.
cpc464 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:07 μμ Just now, ZoReN said: Γύρα στα 100 πρέπει να είναι. Απλά προς το παρών συγκρίνουμε μόμο με γραμμάρια χωρίς να τα έχουμε δει. Εκτός απο αυτό μοιάζουν σαν να τα αγόρασε με συνταγή του ΙΚΑ. 3
D4RK0Rbit Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ 1 ώρα πριν, ScorpioX777 είπε @D4RK0Rbit πηγες στην λιμνη να ψαξεις να της τα βρεις? οχι μπορεις να πας εσυ να τα βρεις αμα θες καπου στην ρωσσια βολγα ειναι 😂 1
georgiosmag Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 μμ Διάβασα λίγο πιο προσεκτικά το άρθρο. Μιλάμε για τραγικό λάθος και στο κείμενο και στον τίτλο. ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ το.. εκτός του ότι υπάρχει το ρεζίλι μπερδεύεται και ο αναγνώστης και διαβάζει ανοησίες. 1
anonymous999 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ 1 hour ago, georgiosmag said: Κοίταξε. Αν είσαι τόσο εμφανισημος η τόσο διάσημο πρόσωπο για να σε τραβήξει κάποιος βίντεο και αποφεύγεις τα φώτα και τις κάμερες είναι δικαίωμα σου. Αλλιώς ποιος ο λόγος να σε τραβήξει βίντεο κάποιος? Αν ήταν θα κυκλοφορούσαμε όλοι έξω με κλειστά μάτια και θα φορούσαμε και μαντηλες για να μη μας βλέπουν αυτοί που έχουν το δικαίωμα να βλέπουν. Θα ήθελες τέτοιο καθεστώς? Από την άλλη όντως αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί δεν τον παρεξηγώ που δε θέλει να τον τραβάνε βίντεο. Αν όμως δεν έχεις να φοβηθείς κάτι η δεν ντρέπεσαι για την εμφάνιση σου δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θέλει κανείς να τον τραβάνε βίντεο. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως και σε υπερθετικο βαθμό... και μην το πάρεις προσωπικά αλλά το "όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι γιατί φοβάται" είναι δρόμος προς τον ολοκληρωτισμό. Επίσης στα καθεστώτα που αναφέρεις, δεν κυκλοφορούν όλοι με μαντίλες, αλλά μόνο οι γυναίκες. Και αν και εγώ προσωπικά μπορώ άνετα να κάνω κάποιον να εξαφανίσει την κάμερα για να μη μείνει χωρίς δόντια, για ρώτα μια κοπέλα (η εναν γονιό με μικρά παιδιά) αν θεωρούν οκ να έχουν άγνωστοι βίντεο τους επειδή "δεν έχουν κάτι να κρύψουν". 1
georgiosmag Δημοσ. Δευτέρα στις 02:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:50 μμ 45 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως και σε υπερθετικο βαθμό... και μην το πάρεις προσωπικά αλλά το "όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι γιατί φοβάται" είναι δρόμος προς τον ολοκληρωτισμό. Επίσης στα καθεστώτα που αναφέρεις, δεν κυκλοφορούν όλοι με μαντίλες, αλλά μόνο οι γυναίκες. Και αν και εγώ προσωπικά μπορώ άνετα να κάνω κάποιον να εξαφανίσει την κάμερα για να μη μείνει χωρίς δόντια, για ρώτα μια κοπέλα (η εναν γονιό με μικρά παιδιά) αν θεωρούν οκ να έχουν άγνωστοι βίντεο τους επειδή "δεν έχουν κάτι να κρύψουν". Αν πάει κάποιος κοντά σε ένα παιδί και το τραβήξει βίντεο δεν θα με ενοχλήσει προσωπικά το βίντεο άλλα η προσέγγιση κοντά στο παιδί. Όταν είσαι μέσα στον όχλο απλά τον αποδέχεσαι μέχρι ένα βαθμό. Όταν ο άλλος τραβάει βίντεο δεν νομίζω να έχει στο νου του μικρά παιδιά. Αυτοί που έχουν τέτοιο σκοπό δεν θα είναι μέσα στον όχλο αλλά κάπου πιο μακριά και θα τραβάει με τηλεφακο. Και τονίζω όταν λέω στον όχλο η σε δημόσιο χώρο. Όταν μέσα σε αυτό δεις κάποιον να έχει ΣΤΟΧΕΎΣΕΙ το παιδί σου από κοντά ΝΑΙ εκεί κάνεις επέμβαση να του σπάσεις τα μούτρα. Αλλά όταν βλέπεις τον άλλον να τραβάει βίντεο η φωτογραφίες σε μια εκδήλωση η σε ένα χώρο όπου υπάρχουν αξιοθέατα δεν πας να του σπάσεις τα μούτρα ούτε σε ενοχλεί η κάμερα. Απλή λογική είναι θεωρώ. Και αν είναι έτσι όπως τα λες για τις κάμερες ασφαλείας η τις κάμερες στα αυτοκίνητα η τις κάμερες κυκλοφορίας η τις κάμερες των δημοσιογράφων κλπ τι έχεις να πεις? Απλά θα πεις ότι είναι για άλλη δουλειά. Σωστά?
anonymous999 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:08 μμ 10 minutes ago, georgiosmag said: Αν πάει κάποιος κοντά σε ένα παιδί και το τραβήξει βίντεο δεν θα με ενοχλήσει προσωπικά το βίντεο άλλα η προσέγγιση κοντά στο παιδί. Όταν είσαι μέσα στον όχλο απλά τον αποδέχεσαι μέχρι ένα βαθμό. Όταν ο άλλος τραβάει βίντεο δεν νομίζω να έχει στο νου του μικρά παιδιά. Αυτοί που έχουν τέτοιο σκοπό δεν θα είναι μέσα στον όχλο αλλά κάπου πιο μακριά και θα τραβάει με τηλεφακο. Και τονίζω όταν λέω στον όχλο η σε δημόσιο χώρο. Όταν μέσα σε αυτό δεις κάποιον να έχει ΣΤΟΧΕΎΣΕΙ το παιδί σου από κοντά ΝΑΙ εκεί κάνεις επέμβαση να του σπάσεις τα μούτρα. Αλλά όταν βλέπεις τον άλλον να τραβάει βίντεο η φωτογραφίες σε μια εκδήλωση η σε ένα χώρο όπου υπάρχουν αξιοθέατα δεν πας να του σπάσεις τα μούτρα ούτε σε ενοχλεί η κάμερα. Απλή λογική είναι θεωρώ. Και αν είναι έτσι όπως τα λες για τις κάμερες ασφαλείας η τις κάμερες στα αυτοκίνητα η τις κάμερες κυκλοφορίας η τις κάμερες των δημοσιογράφων κλπ τι έχεις να πεις? Απλά θα πεις ότι είναι για άλλη δουλειά. Σωστά? Δεν είναι το ίδιο, σαφώς και η "τουριστική" φωτογραφία δεν είναι κατακριτέα (αν και όποιος ασχολείται με φωτογραφία ξέρει ότι και η "φωτογραφία δρόμου" έχει κανόνες). Οι κάμερες ασφαλείας (που κοιτούν δρόμο) και οι κάμερες στα αυτοκίνητα μάλλον δεν ξέρεις ότι απαγορεύονται...Οι κρυφές κάμερες στους δημοσιογράφους επίσης απαγορεύονται. Επίσης είπα ότι μπορώ να σπάσω μούτρα ενώ άλλοι δεν μπορούν- η αρχική μου αντίδραση όμως όπως έγραψα είναι ότι θα γυρνούσα πλάτη και θα έφευγα. ΥΓ κι εγώ έχω κάμερα στο αυτοκίνητο, δεν είμαι με το σταυρό στο χέρι, αλλά τη θεωρώ αναγκαίο κακό, όχι δικαίωμα.
georgiosmag Δημοσ. Δευτέρα στις 03:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:23 μμ 5 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Δεν είναι το ίδιο, σαφώς και η "τουριστική" φωτογραφία δεν είναι κατακριτέα (αν και όποιος ασχολείται με φωτογραφία ξέρει ότι και η "φωτογραφία δρόμου" έχει κανόνες). Οι κάμερες ασφαλείας (που κοιτούν δρόμο) και οι κάμερες στα αυτοκίνητα μάλλον δεν ξέρεις ότι απαγορεύονται...Οι κρυφές κάμερες στους δημοσιογράφους επίσης απαγορεύονται. Επίσης είπα ότι μπορώ να σπάσω μούτρα ενώ άλλοι δεν μπορούν- η αρχική μου αντίδραση όμως όπως έγραψα είναι ότι θα γυρνούσα πλάτη και θα έφευγα. ΥΓ κι εγώ έχω κάμερα στο αυτοκίνητο, δεν είμαι με το σταυρό στο χέρι, αλλά τη θεωρώ αναγκαίο κακό, όχι δικαίωμα. Και πως ξεχωρίζεις έναν τουρίστα από έναν περαστικό? Μην μου πεις από την εμφάνιση γιατί θα είναι αστείο. Για τις κάμερες ασφαλείας και στα αυτοκίνητα πάλι λάθος. Οι κάμερες ασφαλείας επιτρέπονται κατόπιν άδειας. Πλέον είναι ρουτίνα και αυτός που κάνει την εγκατάσταση έχει ήδη κανονίσει τα γραφειοκρατικά. Αλλά και εσύ προσωπικά κάνεις αίτηση και παίρνεις κανονικά άδεια πολύ εύκολα αρκεί να παρουσιάσεις την οποιαδήποτε αιτία που την θέλεις.. Οι κάμερες στα αυτοκίνητα δεν απαγορεύονται εννοείται. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν το γνωρίζουν λες? Δεν νομίζω. Θα σου πω εγώ επειδή το γνωρίζω. Δεν απαγορεύεται καθόλου. Επιτρέπεται αρκεί να μην εμποδίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο κώδικας ωδικής κυκλοφορίας δεν το απαγορεύει. Απαγορεύει όμως την χρήση του σε δημοσιοποίηση οπουδήποτε σε κοινωνικά δίκτυα. Σε δικαστήριο όμως επιτρέπεται μετά από κάποιο ατύχημα που θέλεις να αποδείξεις το οτιδήποτε.
Dr_Pepper Δημοσ. Δευτέρα στις 03:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:58 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ASFE είπε Χρησιμοτητα? Χρησιμότητα υπάρχει για κάποια άτομα απλά δεν ειναι αρκετά καλή η τεχνολογία και η αυτονομία ακόμη, πχ εγώ θα φορούσα ακόμη και γυαλιά όσο άσχημα όσα αυτά που έδειξε ο σαυράνθρωπος αν μπορούσαν να κάνουν αυτά που θέλω, Για παράδειγμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα τρέχω 25+ χιλιόμετρα, επειδή ειναι κάτι που το κάνω συχνά αλλά παράλληλα χρειάζομαι 3 ώρες για να το κάνω κάθε φορά έχω βαρεθεί να ακούω μουσική άρχισα audiobooks αλλά και αυτά ειναι ημίμετρο (απο την μια δεν μπορώ να συγκεντρωθώ όσο χρειάζεται απο την άλλη μεχ... audiobook ) αν μπορούσα πχ να βλέπω στο ένα μάτι ημιδιαμπερώς (για να βλέπω και τι γίνεται μπροστά μου) πχ μια ταινία ή και διάφορα στατς πχ με τι ταχύτητα τρέχω τους παλμούς μου θερμίδες κτλ και γιατί όχι GPS βελάκι για το που να πάω, που για το τρέξιμο για εμένα προσωπικά δεν χρειάζεται γιατί αν και κάνω διαδρομή σε λόφο κάνω συνέχεια την ίδια αλλά πχ όταν είμαι στην μηχανή και πάω κάποια εκδρομούλα σίγουρα θα ήταν γαμάτο να είχα βελάκι GPS ) Θα περνούσε ΠΟΛΥ πιο γρήγορα το 3ωρο αυτό αν έβλεπα μια ταινιούλα ή σειρά ή έστω βλακειούλες στο youtube Αλλά προς το παρόν αυτά που μπορούν να το κάνουν αυτό ειναι πολύ βαριά( πχ apple vision pro) ή δεν κρατάει πολύ η μπαταρία τους ή ένας συνδυασμός απο μειονεκτήματα πχ αδύναμο hardware, κακή ποιότητα απεικόνισης κτλ. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:04 μμ από Dr_Pepper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα