Highlander Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπω σωστή αντιμετώπιση θέματος από χρήστη στο forum. Συγχαρητήρια DrLo Δεν ειρωνεύομαι. Και το λέω πολύ σοβαρά. Το σύνηθες φαινόμενο μέχρι τώρα ήταν να ανοίξει ο χρήστης ένα άλλο post και να ψάχνει δικαιολογίες και απαντήσεις, να πέφτει ban από το σκύλο, να ανοίγουν νέα accounts με σκοπό το βρισίδι κ.ο.κ. Αυτό το πράτουν συχνά και χρήστες που θέλουν να απαντήσουν σε κάποιον λίγο έως πολύ εριστικά. Όσο αφορά τις αγγελίες, το έχω αναφέρει και στον paredwse με pm ότι υπάρχουν χρήστες που φτιάχνουν account με σκοπό τις Αγγελίες και μόνο. Και αν το ψάξετε και λίγο οι περισσότεροι έχουν ή δουλεύουν σε μαγαζιά πληροφορικής. Αν και δεν συμφωνώ στην κατηγορία ‘Αγγελίες’ πιστεύω ότι από την στιγμή που δεν παραβιάζονται δικαιώματα και νόμοι, τότε η τιμή δεν παίζει ρόλο. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. [*]Το βασικό σημείο του pm του DrLo και της απάντησής μου είναι κατά πόσον επιτρέπεται στο forum κάτι που απαγορεύεται στην ενδοσυμβατική σχέση μεταξύ 'Αθήνα 2004' και αγοραστή εισιτηρίου. Κατά πόσον' date=' δηλαδή, η απαγόρευση μεταπώλησης εισιτηρίου που επιβάλλεται στον αγοραστή του εκτείνεται και στο forum. Και η απλούστατη απάντησή μου είναι 'Δεν γνωρίζω και δεν διακινδυνεύω να μάθω με δικαστική απόφαση αν κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αναστολή λειτουργίας του forum έστω και για λίγο'. [/quote'] Εγώ μένω εδώ. Ίσως είναι το πιο κατατοπιστικό από όλα.
madsc Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στον χρήστη DrLo, για την συμπεριφορά του και για το επίπεδο που κράτησε στην όλη διαδικασία. Άσχετα με το αν έχει δίκαιο ή άδικο το να στείλεις pm/email (& όχι νέο thread) στον αρμόδιο moderator εξηγώντας ήρεμα την άποψη σου με επιχειρήματα - ιδίως όταν δίνεις κ συγκατάθεση για δημοσιοποίηση αυτού - είναι η πλέον αποδεκτή συμπεριφορά χρήστη του insomnia & ανθρώπου με επίπεδο. Ένα μεγάλο μπράβο από μένα λοιπόν DrLo. Επί του θέματος: Όπως ανέφερε ο paredwse, είναι σαφές ότι ο "2004" είναι το κράτος έστω για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Εφαρμόζονται ρυθμίσεις που σε πολλούς μπορεί να φέρνουν στο μυαλό οργουελιανά φαινόμενα ή στους παλιότερους να θυμίζουν "άλλες εποχές". (π.χ. απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων - παρακολούθηση πάντων επικοινωνιών). Τώρα προς τον DrLo που πολύ σωστά διατύπωσε τους κανόνες του forum στο pm του (που ως κανόνες τον δικαιώνουν) έχω να αναφέρω το εξής: H κοινωνία μας που - διέπεται από κάποιους νόμους - διαιρείται σε μικρότερες "κοινωνίες". Αυτές μπορεί να λέγονται δήμοι, κοινότητες, πολυκατοικίες, εταιρείες, ή online κοινότητες (οπερ forum). Κάθε μία από αυτές έχει τους δικούς της κανόνες. Οι νόμοι του κράτους σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνουν περιθώριο στις "κοινωνίες" να αποφασίσουν την ισχύ συγκεκριμένων κανόνων. (π.χ. Σε αυτή την πολυκατοικία επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους - επιτρέπονται ή όχι τα κατοικίδια). Σε οριμένους όμως νόμους δεν αφήνει περιθώρια επιλογής (π.χ. ακόμα κ αν αναφερόταν στο insomnia ότι επιτρέπεται η διακίνηση όπλων, ναρκωτικών & ηδονιστικών ουσιών θα ήταν ενάντια στους νόμους του κράτους). Δηλ: Οι νόμοι του κράτους που ζούμε υπερισχύουν των κανόνων του forum. Αυτούς οφείλουμε να τους τηρούμε/σεβόμαστε, μέσα κ έξω από το forum. Για την παράβαση κανόνων του insomnia το πολύ πολύ να υπάρχουν edit/del/lock/ban. Σιγά τα ωά. Η ζωή συνεχίζεται δεν αλλάζει. Για την παράβαση των νόμων του συντάγματος όμως - συγγραφή κανόνων για να βρείς το δίκιο σου - υπάρχουν νομικές/ποινικές κυρώσεις. Ε... εδώ η ζωή σας αλλάζει. /sc
bliz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 H κοινωνία μας που - διέπεται από κάποιους νόμους - διαιρείται σε μικρότερες "κοινωνίες". Αυτές μπορεί να λέγονται δήμοι' date=' κοινότητες, πολυκατοικίες, εταιρείες, ή online κοινότητες (οπερ forum). Κάθε μία από αυτές έχει τους δικούς της κανόνες. Οι νόμοι του κράτους σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνουν περιθώριο στις "κοινωνίες" να αποφασίσουν την ισχύ συγκεκριμένων κανόνων. (π.χ. Σε αυτή την πολυκατοικία επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους - επιτρέπονται ή όχι τα κατοικίδια). Σε οριμένους όμως νόμους δεν αφήνει περιθώρια επιλογής (π.χ. ακόμα κ αν αναφερόταν στο insomnia ότι επιτρέπεται η διακίνηση όπλων, ναρκωτικών & ηδονιστικών ουσιών θα ήταν ενάντια στους νόμους του κράτους). Δηλ: [b']Οι νόμοι του κράτους που ζούμε υπερισχύουν των κανόνων του forum. [/b] Αυτούς οφείλουμε να τους τηρούμε/σεβόμαστε, μέσα κ έξω από το forum. Οφείλουμε να σεβόμαστε το πνεύμα του νόμου, και όχι να φοβόμαστε την σκιά μας. Υπάρχουν νόμοι , όπως αυτός της μεταπώλησης εισιτηρίων, που πιστεύω ότι ξεκάθαρα δεν στοχεύουν να απαγορέψουν την μεταπώληση ενός εισιτηρίου από κάποιον που απλά δεν μπορεί να παραστεί. Είδα και ένα ρεπορτάζ για κάτι αγγελίες με πωλήσεις που ήταν κολλημένες κοντά στα ταμεία, και είπαν απλά ότι τελικά ήταν ιδιώτες που πωλούσαν σε κανονικές τιμές και όχι τίποτα άλλο, άρα ΟΚ. Θα ήταν γελοίο και απαράδεκτο κάτι διαφορετικό. ΥΓ Βέβαια εσείς δεν μπορείτε να ξέρετε τι παίζετε σε κάθε περίπτωση , και ίσως είναι λογικό να φοβάστε.
madsc Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Υπάρχει κάποιος που θέλει να ρισκάρει την πιθανότητα αναστολής λειτουργίας του insomnia με κέρδος την πώληση εισιτηρίου του "2004" :?: :?: :?: /sc
kaiowas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 symfonw apolyta oti prepei na apagorevete h pwlhsh twn eishthriwn pou exoun ws skopo to kerdos omws diafwnw na apagorevete h pwlhsh twn eishthriwn sthn idia timh pou agorasthkan. Polloi einai aftoi pou agorasan eishthria kai gia ton ena h ton allo logo den 8a boresoun na paravre8oun kai prospa8oun na ta dwsoun sthn idia timh pou ta phran. den einai to prwto pragma pou pwleite k apagorevete h metapwlhsh tou, sto parel8on poulh8hkan aeroporika eishthria, ekdromes gia to Euro kai alla. deite k edw http://www.nwtix.com/sell.php ta amerikanika site aneta agorazoun kai poulane eishthria. kai den nomizw na exoun adeia na agorasoun eishthria apo to Athina 2004.
bliz Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Υπάρχει κάποιος που θέλει να ρισκάρει την πιθανότητα αναστολής λειτουργίας του insomnia με κέρδος την πώληση εισιτηρίου του "2004" :?: :?: :?: /sc Οχι βέβαια, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό είναι να πέσει κεραμίδα στο κεφάλι μου αν πάω να πάρω τσιγάρα, παρά να τιμωρηθώ για πώληση εισιτηρίου μου. Το μεν είναι απλά ελάχιστα απίθανο , το δε είναι και παράλογο από πάνω. (πάντως για το forum υπάρχουν πολλά που δεν μπορείς να υπολογίσεις, και άρα ίσως υπάρχει κίνδυνος, λίγο μεγαλύτερος από τον παραπάνω ) Προτείνω να στείλετε ένα mail σαν πολίτης που ενδιαφέρετε να επιστρέψει - πουλήσει εισιτήριο, και φοβάται και καλά αυτό το νόμο. (εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, ντρέπομαι ...) Να πείτε ότι θέλετε απάντηση αν όντως απαγορεύετε ή έχετε παρερμηνεύσει τον νόμο, τι ποινή έχει, και πως αν δεν απαντήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσετε σε πώληση θεωρώντας ότι επιτρέπετε... Αν πουν όχι, πως θέλετε ξεκάθαρη απάντηση για να κινηθείτε δικαστικά.(βάλτε ως απαράδεκτο- καταχρηστικό -αντισυνταγματικό όρο κλπ) Κάτι ανάλογο μπορείτε να κάνετε και ως forum... πέστε ότι έχετε αντιδράσεις από κόσμο που θεωρεί ότι παρερμηνεύσατε τον νόμο και δεν μπορεί να απαγορεύετε η πώληση εισιτηρίου από άτομο που δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, ενώ είναι και απαράδεκτο να μην μπορεί κάποιος ούτε να το επιστρέψει . Οι απαντήσεις τους, αν είναι αρνητικές, μπορεί άνετα να πάνε στον Ευαγγελάτο , μετά τους αγώνες καλύτερα, που θα τους πέσουνε όλα τα ωραία μαζεμένα
Jaco Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Μα απ' όσους απάντησαν στο topic (Ακόμα και ο σκύλος, σκεφτείτε ένα σκύλο πάνω από ένα πληκτρολόγιο να απαντάει σε forum...) δεν είπε κανείς ότι είναι απαραίτητα παράνομο ή μη συνταγματικό ή χωρίς λιπαρα και τέτοια... απλά λόγο του ότι ο "Αθήνας 3004" είναι κράτος αυτήν στιγμή, μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση κατασταλτικά χωρίς να μπορούν να βγάλουν άκρη μετά οι του forum... οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει από άλλον αν θέλει εισητήρια, όπως έκανα και εγώ... αλλά όχι φανερά μέσω του forum... Για να καταλάβετε το μέγεθος της υστερίας του "Κολοπετινίτσα 2010" απαγορεύεται ακόμα και η χρήση του ονόματός του ή των συμβόλων του και παρεμφερή... δηλαδή αν έχει κάποιος για παράδειγμα στην υπογραφή του τον Φοίβο και την Αθηνά, τότε πρέπει να έχει άδεια από τον Α2028... Δηλαδή τρέχα γύρευε... Ακόμα και η δική μου υπογραφή βάση του Ολυμπιακού νόμου τιμωρείται με κάτεργα και αφαίρεση της άδειας pc για 6 μήνες... και άντε τα ονόματα πάνε στο καλό, γιατί δεν μπορούν να χώσουν όλο τον κόσμο μέσα, αλλά η πώληση είναι too risky... αν και τόσο ξεφτίλες που είναι ορισμένοι από αυτούς, σε περίπτωση που θελήσουν να λιγδώσουν το ήδη βουτηγμένο στο λάδι αντεράκι τους θα αρχίσουν ακατάσχετες μηνύσεις στον κοσμάκι για να μαζεύουν λεφτά από τα δικαιώματα... Καλούς Ολυμπιακούς...
dimitris74 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 καλησπερα και απο μενα, οταν αγοραζεις ενα εισιτηριο σε αντιθεση με αλλα γεγονοτα και αθληματα, υπογραφεις σε ενα χαρτακι που κρατειται απο το 2004. ουσιαστικα συναινεις με την υπογραφη σου στους ορους που εχει θεσει σωστους η οχι το 2004. ενας απο αυτους ειναι οτι απογορευει την μεταπωληση των εισιτηριων. συνεπως μεταπουλωντας το εισιτηριο εχει δικαιωμα ο 2004 να προβει εις βαρος σου σε κυρωσεις για αθετηση των ορων του συμβολαιου που υπογραφεις με το 2004. οποτε σαν πραξη ειναι παρανομη. τωρα αν το φορουμ θα εχει κυρωσεις πρεπει να απαντηθει απο καποιο δικηγορο πραγμα το οποιο δεν ειμαι, μηχανικος ειμαι και εγω και εχω διαβασει και γραψει αρκετες συμβασεις και ιδιωτικα συμφωνητικα.
anaxiopistos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Οι κανονες ειναι γνωστοι και υπαρχουν δυο πραγματα να κανεις.Συμετεχεις και τους δεχεσαι ή δεν τους δεχεσαι και καθεσε σπιτι σου ή στην παραλια.Ετσι γινεται με ολες τις ολυμπιαδες.Μαλιστα σαν χρηστες του internet ειχαμε την ανεση τοσα χρονια να διαβαζουμε στην επισημη ιστοσελιδα του ΑΘΗΝΑ2004 τα σχετικα.Τωρα εαν σε μερικους δεν τους αρεσουν οι νομοι αυτο ειναι προβλημα.
DrLo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Οι κανονες ειναι γνωστοι και υπαρχουν δυο πραγματα να κανεις.Συμετεχεις και τους δεχεσαι ή δεν τους δεχεσαι και καθεσε σπιτι σου ή στην παραλια.Ετσι γινεται με ολες τις ολυμπιαδες.Μαλιστα σαν χρηστες του internet ειχαμε την ανεση τοσα χρονια να διαβαζουμε στην επισημη ιστοσελιδα του ΑΘΗΝΑ2004 τα σχετικα.Τωρα εαν σε μερικους δεν τους αρεσουν οι νομοι αυτο ειναι προβλημα. Δεν υπάρχει πιο λάθος αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος από αυτή του φίλου anaxiopistos. Μου θυμίζει τη λογική δικαιολόγισης των "πανοτοκίων" από τις τράπεζες (Αφού το υπέγραψες καλά να πάθεις). Είναι πασίγνωστο πως όροι καταχρηστικοί σε συμφωνητικά ή συμβόλαια είναι άκυροι (δεν λέω πως ο όρος του Athena 2004.2 είναι τέτοιος). Π.Χ ο Αthινα 3x668 σου έβαζε όρο "Ο κάτοχος του εισιτηρίου υποχρεούται να μπει στο γήπεδο κάνοντας κολοτούμπες και τραγουδόντας τη φραγκοσυριανή εσύ θα΄έπρεπε να το κάνεις"?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 [...'] Είναι πασίγνωστο πως όροι καταχρηστικοί σε συμφωνητικά ή συμβόλαια είναι άκυροι (δεν λέω πως ο όρος του Athena 2004.2 είναι τέτοιος). Π.Χ ο Αthινα 3x668 σου έβαζε όρο "Ο κάτοχος του εισιτηρίου υποχρεούται να μπει στο γήπεδο κάνοντας κολοτούμπες και τραγουδόντας τη φραγκοσυριανή εσύ θα΄έπρεπε να το κάνεις"? Προφανώς υπάρχουν καταχρηστικοί όροι σε πολλά συμβόλαια που με τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών κηρύσονται άκυροι αλλά το αν είναι άκυρος ή όχι κάποιος όρος δεν εναπόκειται στην δική μου κρίση (γιατί φανταστείτε τι χαμός θα γινόταν). Εναπόκειται στην κρίση των δικαστηρίων όπου ο καταναλωτής ή μια καταναλωτική οργάνωση (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ., ΙΝ.ΚΑ.) μπορούν να προσφύγουν. Αυτό ακριβώς το νόημα έχει η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων, να μην μπλέξει το forum με δικαστικούς αγώνες. Νομίζω ότι το κατέστησα σαφές εξ' αρχής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.