Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Δημιουργήθηκε ένα θεματάκι στις Αγγελίες σχετικά με την μεταπώληση εισιτηρίων Ολυμπιακών Αγώνων. Την 'έναρξη' για το θέμα σφύριξε αυτό το topic. Χωρίς να σχολιάζω επί της ουσίας την αγγελία και τις τιμές της (και παρακαλώ να μην γίνει ούτε εδώ), διαπίστωσα, μετά το κατατοπιστικό post του morpheous ότι ο 'Αθήνα 2004' έχει απαγορεύσει την μεταπώληση εισιτηρίων από μη εξουσιοδοτημένους παροχείς. Δηλαδή δεν μπορεί ο καθένας να πωλεί τα εισιτήρια. Μετά το κλείδωμα του topic, έλαβα το παρακάτω pm από το μέλος DrLo, το οποίο παραθέτω αυτούσιο, αφού ο συγγραφέας του δίνει την άδεια στο τέλος του κειμένου (διατηρείται η σύνταξη, ορθογραφία και στίξη του αρχικού κειμένου). Θεωρώ ότι επειδή το θέμα είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος και επειδή κι άλλα μέλη μπορεί να αναρωτηθούν προς τι το κλείδωμα μίας αγγελίας που δεν παραβαίνει τους Όρους Χρήσης του forum, είναι καλό να απαντήσω δημόσια. From: DrLo To: paredwse Posted: Fri Aug 06, 2004 11:56 pm Subject: Περι εισιτηρίων ολυμπιακών αγώνων Κατ' αρχήν θα ήθελα καταστεί σαφές και παρακαλώ να με πιστέψεις γι' αυτό ότι καμία σχέση δεν έχω με αυτούς που πουλάνε εισιτήρια ολυμπιακών αγώνων. Το μόνο άθλημα που θα με ενδέφερε να παρακολουθήσω είναι το baseball και αυτό για λόγους περιέργιας και μόνο. Λόγω του "μειωμένου ενδιαφέροντος" για το συγεκριμένο άθλημα δε νομίζω ότι η "μαύρη αγορά" διαθέτει τέτοια εισιτήρια αν κι ακόμα κι αν κάτι τέτοιο γινόταν δε θα έπερνα ποτέ ένα τέτοιο εισιτήριο είτε επειδή βαριέμαι να τρέχω να βρω κάθε μυστήριο τύπο που δεν αποκλείεται να μου έδινε εισιτήριο μαϊμού. Πιστέυοντας όμως στις λιγότερες δυνατές απαγορεύσεις με ενόχλησε το ότι σε ενα site σαν το insomnia απαγορεύονται τέτοιες πωλήσεις για τους λάθος (κατά τη γνώμη μου) λόγους. Διαβάζω τους όρους χρήσης του forum και βρίσκω - Για νομικούς λόγους απαγορεύονται: - (α) Η διαφήμιση καταστημάτων ή επαγγελματιών. - (β) Τα posts που διαφημίζουν απαγορευμένα από τη νομοθεσία αντικείμενα. - (γ) Τα posts που αφορούν την μεταπώληση οποιουδήποτε αγαθού. Posts με απαγορευμένο περιεχόμενο θα διαγράφονται με την ανάλογη επεξήγηση. Topics με απαγορευμένο περιεχόμενο θα κλειδώνονται με την ανάλογη επεξήγηση και μετά θα διαγράφονται. Σε περίπτωση επανάληψης, θα απαγορεύεται η πρόσβαση στο μέλος (ban). Σκέφτομαι ... μια αγγελία του τύπου "Πωλείται το τάδε κινητό ή κονσόλα σφραγισμένο στο κουτί του κλπ.." σε τι άραγε διαφέρει από τη πώληση ενός εισιτηρίου (Αυτό δεν αποτελεί μεταπώληση ενός προϊόντος που αν είναι πραγματικά σφραγισμένο και ολοκαίνουργιο τότε δε μπορεί να είναι είτε λαθραίο είτε να μη φέρει όλο το κόστος, φόροι ή ότι άλλο που φέρει στην αγορά). Απαντώ στον εαυτό μου ... Ναι αλλά αυτός δίνει το κινητό σε τιμή χαμηλότερη και όχι υψηλότερη από την επίσημη. Σωστό αλλά αυτό από μόνο του δεν απαγορεύεται. Άλλωστε έχω δει αγγελίες στο site που πολούνται Amiga 600 ή Atari και Spectrum ακριβότερο από PentiumIII. Σωστή η παρατήρηση του morpheus πως σύμφωνα με τους όρους του Αθήνα 2004 ... 2. Όροι Προμήθειας Εισιτηρίων 2.3 Απαγορεύεται η ανταλλαγή, μεταπώληση και η εν γένει εμπορία των εισιτηρίων Δικηγόρος δεν είμαι (είμαι Μηχανικός) αλλά το ότι κάτι δεν συμφωνεί με τους όρους κάποιου (Αθήνα 2004) δεν το κάνει αυτόματα παρόνομο. Συχνά άλλωστε τέτοιοι όροι (συχνά "άτυποι νόμοι" που από χρονια έχουν επιβάλει στην συνείδηση όλων μας Αστυνομία, Δήμοι κ.α) έχουν καταπέσει σε δικαστήρια. Για παράδειγμα Αν εγώ έχω τυροπιτάδικο εσύ έρθεις κι αγοράζεις μια τυρόπιτα μπορώ εγώ να σου θέσω ορο να την φας εσύ ο ίδιος ή να σου απαγορεύσω να την πουλήσεις σε άλλον. Πόσες φορές έχεις πάρει τυροπιτες για φίλο σου, πλήρωσες με δικά σου χρήματα και στη συνέχεια δινοντάς σου σου έδωσε αυτός χρήματα, δηλαδή ουσιαστικά την ματαπώλησες. Θυμάμαι μάλιστα αγγελία στο site ενός τύπου που αναλάμβανε να αγοράσει πράγματα από το ebay και στη συνέχεια να στα μεταπωλήσει σε λίγο μεγαλύτερη τιμή. Τωρα, προσωπικά ποτέ δεν θα ζητούσα τη βοηθειά του αλλά δε μπορώ να πω ότι η αγγελία του με ενόχλησε, κάποιους μάλιστα μπορεί να τους ενδιαφέρει. Τέλος θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι τέτοιες καταχωρήσεις ενοχλούν κι εμένα όχι όμως γιατί είναι "παράνομες" αλλά γιατί το site κινδυνεύει με spamming σε ένα ενδεχόμενο έντονου ενδιαφέροντος (πχ με τη συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας σε τελικό) η γιατί οι τύποι φάντάζομαι ότι είναι επαγγελματίες και όχι απλά κάποιος που αγόρασε κάποτε εισιτήρια και για οποιοδήποτε λόγω δε μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, πχ γιατί τους έτυχε κάτι και πρέπει να είναι μακριά από την Αθήνα. Θα μπορούσες να απαγορεύσεις σε ένα τακτικό χρήστη του insomnia.gr, σε ένα φίλο δηλαδήμ που του έτυχε κάτι τέτοιο να πωλήσει τα εισιτήρια του στο site όταν μάλιστα έχει επιτραπεί σε άλλο χρήστη (και πολύ καλλά έγινε) να πωλεί κάρτες H/Y που από λάθος υπολογισμό ή οποιοδήποτε άλλο λόγω του περρίσεψαν όταν έστησε ένα internet cafe, οσυσιαστικά δηλαδή να τις μεταπωλήσει σε μια περίπτωση ανάλογη με αυτή που σου περιγράφω. Το μηνημά αυτό στο στέλνω μέσω pm γιατί δεν αφορά κάτι προς πώληση θα με ενδιέφερε όμως αν γίνεται να δημοσιευτεί στο forum ή με οπιοδήποτε άλλο τρόπο να μπορεσουν οι χρήστες να πουν την άποψή τους πάνω στο θέμα. Μέσα από αυτό το αναλυτικότατο pm τίθεται ένα ενδιαφέρον θέμα: Κατά πόσον η απαγόρευση που έχει επιβάλει ο 'Αθήνα 2004' εκτείνεται και στο forum - γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι 'δεσμεύονται' όσοι αγόρασαν νόμιμα εισιτήριο. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έχω μελετήσει σε βάθος την περίπλοκη νομοθεσία που έχει μπει σε εφαρμογή εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων - οι νόμοι είναι πολλοί, δεν με απασχολούν ιδιαίτερα και δεν έχω πολύ καιρό να τους αναλύσω. Υπάρχουν ένα σωρό 'κουφές' απαγορεύσεις που οι περισσότεροι ακούσαμε από την τηλεόραση ή διαβάσαμε στις εφημερίδες: Απαγορεύεται η είσοδος σε στάδια αν κουβαλάω αναψυκτικό, απαγορεύονται πολιτικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες κλπ. Ορθότατη η παρατήρηση του DrLo ότι επειδή κάτι δεν συμφωνεί με τους όρους του 'Αθήνα 2004' δεν το κάνει αυτόματα παράνομο. Είναι πλέον ή βέβαιον ότι η απαγόρευση μεταπώλησης εισιτηρίων είναι 'συμβατική' - δηλαδή ισχύει μεταξύ του 'Αθήνα 2004' και του αγοραστή του εισιτηρίου και δεσμεύει αυτούς τους δύο. Αλλά επειδή, όπως θα έχουμε όλοι αντιληφθεί, ο 'Αθήνα 2004' δεν είναι απλά κοντά στο Κράτος αλλά αυτές τις ημέρες ΕΙΝΑΙ το Κράτος, δεν επιθυμώ να δοκιμάσω τις απαγορεύσεις αυτές σε δικαστήριο, γιατί πιστεύω ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα των ημερών, με καθημερινές παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων (απαγόρευση διαδηλώσεων, απαγόρευση προσπέλασης σε διάφορους δρόμους, κάμερες στους δρόμους, Ζέππελιν), θα είναι πολύ εύκολο για τον 'Αθήνα 2004' να κλείσει το forum, έστω και προσωρινά, με ασφαλιστικά μέτρα, μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια - και κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει μήνες (είναι και καλοκαίρι, μην το ξεχνάμε αυτό). Το ξέρω ότι είμαι ίσως υπερβολικός και σίγουρα δεν μου αρέσουν οι πολλές απαγορεύσεις αλλά η δουλειά μου ως moderator, όπως την βλέπω, είναι να προστατέψω τόσο το forum όσο και τον ιδιοκτήτη του από διάφορες 'κακοτοπιές' - τουλάχιστον κατά το μέτρο του δυνατού. Και είμαι σίγουρος ότι και τα μέλη αυτό θέλουν. Γι'αυτό προτιμώ να λανθάνω προς την μεριά της ασφάλειας (ελληνιστί to err on the side of caution) παρά να βρεθούμε μπλεγμένοι και να τρέχουμε στα δικαστήρια. Αυτά είχα να πω, αφήνω το topic ανοιχτό για τα σχόλια των μελών.
marios1957 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Μία λέξη : Κέρβερος! Τώρα θα μου πεις,που είναι η κόλαση που φυλάει...
LL_NEO Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Αστα αυτά ρε σκύλε. Είχες χαρμανιάσει όλη μέρα και είπες να ταράξεις το σύμπαν στα λουκέτα πάλι. Καλά κάνουν και στα χώνουν :P :P :P
morpheous Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 file pardwse, tha ithela na pw oti egw eksorgistika me thn timh...gia thn hmera pou edine ta eishtiria to akrivotero ekane 20 euro!!!! kai edine kai ta 2 100!!! dil 50 euro to ena!!! eleos!!! twra gia thn metapolish sthn onomastikh timh twn eisitiriwn den exw kamia diafwnia...apla na pw oti kai efhmerides ageliwn exoun agelies gia metapwlish eishtiriwn, ara den nomizw (san asxetos apo nomikamilaw) na exente kanena prob...opws katalaveneis egw eixa "ithikh" enstash ws pros thn timh twn eishtiriwn kai oxi nomikh... afta
Litheos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Κάθε "παράνομος" έχει και το θεωρητικό του backround. Και ο Πάσαρης άν τον ρωτήσεις έχει τους λόγους του που σκοτώνει. Σαν moderator(super) δεν είναι δουλειά σου να ανακαλύψεις ποιός είναι μαυραγορίτης και ποιός όχι. Σε περίπτωση που του επέτρεπες να μεταπωλήσει θα πλακώνανε και άλλοι με τη δικιά τους κοσμοθεωρία: "Δεν είμαι μαυραγορίτης αλλα έμπορος και απλώς εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες της αγοράς." Well done my (son) moderator!!!
Aias Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Σε περιοδο ολυμπιακων ισχυει στρατιωτικος νομος ,δεν υπαρχουν νομοι (δικαστηρια κτλ) σε πιανουν,αν κανεις κατι στραβω,και σε χωνουν μεσα χωρις δευτερη κουβεντα. Οσο για το αν κλεισουν το ισομνια επειδη καποιος πουλαει εισητηρια εδω μεσα, τοτε να κλεισουν και τον εκδοτικο οικο Λαμπρακη(μιας και σε αυτον ανηκει η Χρυση Ευκαιρια) επειδη καποιοι βαζουν παρομοιες αγγελιες εκει. Το θεμα με τα εισιτηρια δεν βαρυνει τον ιδιοκτητη του σαιτ αλλα αυτον που την βαζει. Προσωπικη αποψη βεβαια.
DrLo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Αρχικά Paredwse το "(διατηρείται η σύνταξη, ορθογραφία και στίξη του αρχικού κειμένου)" με ενόχλησε λίγο. Εντάξει δεν είμαι και ο καλύτερος ορθογράφος (το ότι δηλώνω πως είμαι Μηχανικός λέει πολλά για όσουν έχουν πέρασει από το ΕΜΠ ή άλλη Πολυτεχνική σχολή) αλλά μη φανταστεί κανείς ότι είμαι ΤΟΣΟ άσχετος (ρε παλιοσειρά Tson κουνγκ-φου μαν ούτε οι RPG ιστορίες που έγραφες στο ΓΕΣ δεν ήταν τόσο άσχετες). Καλά δεν πειράζει, σκέφτηκα να σου στείλω pm και να σου ζητήσω να διορθώσω το κείμενο αλλά μετά σκέφτηκα πως σημασία έχει η ουσία και όχι η ορθογραφία (λέμε τώρα) και πως η χρήστες του insomnia είναι καλοί άνθρωποι και δεν παρεξηγούν (ahem). Τέλος πάντων. Litheos : Δεν πιστεύω πως το να πουλήσεις εισιτήρια που σου περίσεψαν (sorry nuxx) σε κάνει παράνομο απλά επισήμανα ένα θέμα που ανδαμφισβήτητα υπήρχε. Δε πρέπει να σου διαφεύγει πως είναι άλλο κάποιος "παραβάτης" να επικαλείται ένα αυθαίρετο ιδεολογικό μανιφέστο και άλλο τη νομοθεσία που έχει θεσπίσει ο ίδιος ο διώκτης του. Προσωπικά θα με κάλυπτε απόλυτα ένας όρος στους όρους χρήσης του forum του τύπου : "Το insomnia ή ο moderator διατηρεί το δικαίωμα να κλειδώνει ή να διαγράφει οποιαδήποτε δημοσίευση κατά την κρίση του" αφού και παράνομη να μην είναι μια πώληση μπορεί για παράδειγμα να αλλοιώνει τον χαρακτήρα που θέλει να δώσει ο moderator στο forum. Αν δηλαδή επιτρέπονταν να πωλούνται εισιτήρια ολυμπιακών αγώνων γιατί να μην γινόταν το ίδιο και για εισιτήρια ποδοσφαίρου ή οτιδήποτε άλλο (αμάξια, έπιπλα, σπίτια κλπ). Θεωρώ "δικαίωμα" του οποιουδήποτε να μεταπωλεί ενα εισιτήριο σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗ. Ναι και εμένα με εκνευρίζουν τύποι που πήγαν και μάζεψαν εισιτήρια και τώρα τα μοσχοπουλούν αλλά δεν κατηγορώ αυτούς αλλά το ΑΘΗΝΑ 2004. Είιναι υποκριτικό (για να μην πω χαζό) να απαγορεύεις την μεταπώληση ΜΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΥ εισιτηρίου. Αν ο ΑΘΗΝΑ 2004 πραγματικά ήθελε να σταματήσει τη μαύρη αγορά δεν είχε παρά να εκδόσει ονομαστικά εισιτήρια τα οποία θα ήταν έγκυρα μόνο αν μαζί με αυτά επιδίκνυες στην είσοδο και την ταυτότητά σου). Είναι φανερό πως ο όρος αυτός υπήρξε μόνο και μόνο για να διατηρήσει ο ΑΘΗΝΑ 2004 το δικαίωμα να αυξήσει όποια στιγμή ήθελε τις τιμές. Στη περίπτωση αυτή ένας "τίμιος" αγοραστής θα πήγαινε να αγοράσει το εισιτήριο με τη νέα τιμή (πχ 200 αντί 100, αρχικά ευρώ) από την ALPHA BANK και όχι από τον Μαυραγορίτη ο οποίος το είχε αγοράσει 100 ευρώ και μπορεί να το πούλαγε επίσης 200 ευρώ. Με "λίγα" λόγια ... PAREDWSE, κλείδωνε όποια αγγελία πιστεύεις ότι δεν έχει θέση στο forum με βάση το πουτοχεύει το forum και το πως θα έχει τα λιγότερα μπλεξίματα και όχι νομικίστικες λεπτομέριες τις οποίες στο κάτω κάτω δεν μπορείς να ξέρεις. Φαντάζομαι δεν σου έχει περάσει από το μυαλό να κλειδώνεις καταχωρήσεις για αντικέιμενα που κάποιος δηλώνει αγόρασε σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική ή που του το έστειλε ένας συγγενής του από την Αυστραλία ως δώρο άλλά δεν του αρέσει και τόσο. είσαι 100% σίγουρος ότι κάτι τέτοιο είναι νόμιμο. Και δεν μιλώ για το αν παραβιάζει τους κανόνες ενός οργανισμού, μιλώ για παράνομη είσαγωγή αγαθών αυτό που όταν γίνεται σε μεγάλη κλίμακα ονομάζεται ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ. Ευχαριστώ όσους ειχαν την υπομονή να διαβάσουν ως εδώ ... Υ.Γ 1 Δεν είναι πραγματικά λυπηρό (αν πραγματικά είναι εφικτό) να μπορεί ένας διωκτικός μηχανοσμός να κλείνει ή να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ένα site όταν στην αρχή του το internet υπόσχοταν το πρώτο μη λογοκρίσιμο τρόπο επικοινωνίας. Υ.Γ 2 Δεν ξέρω γιατί αλλά όλοι οι φίλοι μου και συμμαθητές μου πάντα έλεγαν ότι είμαι πνεύμα αντιλογίας και μεγάλος σπασ!@ρχ$&δης. Συμφωνείτε ή διαωνείτε ?
DrLo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 file pardwse' date=' tha ithela na pw oti egw eksorgistika me thn timh...gia thn hmera pou edine ta eishtiria to akrivotero ekane 20 euro!!!! kai edine kai ta 2 100!!! dil 50 euro to ena!!! eleos!!! twra gia thn metapolish sthn onomastikh timh twn eisitiriwn den exw kamia diafwnia...apla na pw oti kai efhmerides ageliwn exoun agelies gia metapwlish eishtiriwn, ara den nomizw (san asxetos apo nomikamilaw) na exente kanena prob...opws katalaveneis egw eixa "ithikh" enstash ws pros thn timh twn eishtiriwn kai oxi nomikh...afta [/quote'] Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και εμένα με εξοργίζουν αυτές οι τιμές. Όμως ... Πάω σήμερα στο Μοναστηράκι ή όπου αλλού και βρίσκω έναν 8088 στα 4.77 MHz ή ακόμα χειρότερα έναν Spectrum ZX (νομίζω πως έτσι λέγοταν, αυτός με τα λαστιχένια πλήκτρα) και κάποια στιγμή που πλέον θα έχουν εξαντληθεί postάρω στο insomnia "Πωλείται Spectrum 200 Euro". Θα εξοργιζόσουν ? Δε νομίζω. Θα έλεγες "τρελλός" είναι ο άνθρωπος ποιος θα αγοράσει αλλά μέχρι κι εκει. Ξέρεις όμως πόσο μετάνιωσα που έσπασα τον παλιό μου 8088 (Nec V20 για την ακρίβεια) για να κάνω τα τσιπάκια του μπρελόκ. Εγώ μπορεί και να αγόραζα έναν 8088.
wraeththu Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Αρχικά Paredwse το "(διατηρείται η σύνταξη, ορθογραφία και στίξη του αρχικού κειμένου)" με ενόχλησε λίγο. Δεν έπρεπε να το πάρεις προσωπικά. Είναι ένα notice που μπαίνει μόνο και μόνο για να λάβουν όλοι γνώση ότι η καταχώρησή σου δεν έχει τροποποιηθεί. Αν ποτέ γινόταν δικαστήριο, αυτό θα ήταν ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία οπότε πρέπει να φαίνεται η προέλευσή και η γνησιότητά του. Δεν είναι πραγματικά λυπηρό (αν πραγματικά είναι εφικτό) να μπορεί ένας διωκτικός μηχανοσμός να κλείνει ή να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ένα site όταν στην αρχή του το internet υπόσχοταν το πρώτο μη λογοκρίσιμο τρόπο επικοινωνίας. Το Internet δεν είναι εκτός νόμων και υπεράνω κοινωνίας. Μπορεί κάποιοι νόμοι να θέλουν αλλαγή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υφιστάμενοι δε μπορούν να λειτουργήσουν όταν καλύπτονται οι προϋποθέσεις. Εξάλλου για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τα μέλη που είχαν την καλοσύνη να καταθέσουν την άποψή τους, ιδιαίτερα δε να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο marios1957 για τα πάντα ενθαρρυντικά του λόγια. Περιμένω φυσικά και όσα άλλα μέλη επιθυμούν να συνεισφέρουν στη συζήτηση. Μερικές παρατηρήσεις: Για το 'διατηρείται η σύνταξη, ορθογραφία και στίξη του αρχικού κειμένου' απάντησε αντ' εμού ο wraeththu και δεν έχω τίποτα περαιτέρω να πω. Σε κάθε περίπτωση, η παράθεση του παραπάνω εδάφιου δεν είχε σε καμία περίπτωση πρόθεση να θίξει το μέλος DrLo. Όσον αφορά την 'υπερβολική' τιμή του εισιτηρίου στο topic που άρχισε την... κουβέντα, δεν επιθυμώ να σχολιάσω τίποτα όπως προσπαθώ να μην σχολιάζω ποτέ τις τιμές στις Αγγελίες. Είναι, πιστεύω, δικαίωμα του καθενός να βάλει όποια τιμή θέλει. Αυτό λέγεται ελεύθερη αγορά, αυτό λέγεται 'νόμος της προσφοράς και της ζήτησης'. Στο κάτω-κάτω, όποιος δεν επιθυμεί δεν αγοράζει, δεν υποχρεούται κανείς να αγοράσει... Για τις παραεισαγωγές, τα έχουμε ξαναπεί σε παλιότερα topics αλλά απλά να επαναλάβω ότι εμείς (ως forum) δεν διαφυλάττουμε την οικονομική πολιτική του Κράτους οπότε δεν μας απασχολούν 'λαθρεμπορίες', 'φόροι' και τέτοια πράγματα - σε κάθε περίπτωση, οι παραεισαγωγές (τουλάχιστον από χώρες της ΕΕ) επιτρέπονται λόγω της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών στον ευρωπαϊκό χώρο. Αλλά δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε, τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά σε παλιότερα topics. Το βασικό σημείο του pm του DrLo και της απάντησής μου είναι κατά πόσον επιτρέπεται στο forum κάτι που απαγορεύεται στην ενδοσυμβατική σχέση μεταξύ 'Αθήνα 2004' και αγοραστή εισιτηρίου. Κατά πόσον, δηλαδή, η απαγόρευση μεταπώλησης εισιτηρίου που επιβάλλεται στον αγοραστή του εκτείνεται και στο forum. Και η απλούστατη απάντησή μου είναι 'Δεν γνωρίζω και δεν διακινδυνεύω να μάθω με δικαστική απόφαση αν κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αναστολή λειτουργίας του forum έστω και για λίγο'. Τέλος να υπενθυμίσω ότι στους Όρους Χρήσης του forum, υπάρχει ρητή πρόβλεψη για αυτό που αναφέρει ο DrLo: 8. Συμφωνείτε ότι ο administrator και οι moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους.[...] Αυτά προς το παρόν!
DrLo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Μερικές παρατηρήσεις: [*]Για το ' διατηρείται η σύνταξη' date=' ορθογραφία και στίξη του αρχικού κειμένου[/i']' απάντησε αντ' εμού ο wraeththu και δεν έχω τίποτα περαιτέρω να πω. Σε κάθε περίπτωση, η παράθεση του παραπάνω εδάφιου δεν είχε σε καμία περίπτωση πρόθεση να θίξει το μέλος DrLo. Μη νομίζει κανείς ότι πραγματικά με ενόχλησε τόσο, λίγο χιούμορ ήθελα να κάνω. Τέλος να υπενθυμίσω ότι στους Όρους Χρήσης του forum' date=' υπάρχει ρητή πρόβλεψη για αυτό που αναφέρει ο DrLo: Quote: 8. Συμφωνείτε ότι ο administrator και οι moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους.[...'] Πιστεύω ότι καταλαβάνεις ότι αυτό που γράφεις με αυτό που πρότεινα δεν είναι άκριβώς το ίδιο πράγμα.. No bad feelings, Ησ το αιπανοινδίν ...
Asterakias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Αρχικά διαβάζοντας τα παραπάνω θεώρησα ότι είνια μία ακόμη από εκείνες τις περιπτώσεις που υπάρχει μια μικροδιαφορά μεταξύ ιδρυτικών και μετέπειτα μελών... π.χ. αν θα γράφουμε με ελληνικά ή με κινέζικα γράμματα, που συγχωρήστε με αλλά από τη στιγμή που συννενοούμαστε δε θα με πείραζαν ούτε τα σήματα καπνού... Εν συνεχεία διαπίστωσα ένα περίεργο κλίμα και τελειώνοντας θα αναφέρω και το λόγο που αποφάσισα να ποστάρω... Παιδιά χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω συζητήσεις τέτοιου επιπέδου και ύφους που γίνονται για να συνεχιστεί και να αυξηθεί η "σοφία"της δημοκρατικότητας του forum ... Συγχαρητήρια τόσο στον Moderator αλλά και στους υπολοίπους για την ευθεία τοποθέτησή τους ! Άποψή μου:το forum να παραμείνει το δυνατόν πιο μακριά από μπελάδες ή την πιθανότητά τους, αφού είναι μία πολύ όμορφη ζωντανή κοινότητα, και να διατηρήσει αυτόν τον προσωπικό του χαρακτήρα... της μη του εμπορευματοποίησης ...
ChrisAce Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 [...]Παιδιά χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω συζητήσεις τέτοιου επιπέδου και ύφους που γίνονται για να συνεχιστεί και να αυξηθεί η "σοφία"της δημοκρατικότητας του forum ... Συγχαρητήρια τόσο στον Moderator αλλά και στους υπολοίπους για την ευθεία τοποθέτησή τους ! Άποψή μου:το forum να παραμείνει το δυνατόν πιο μακριά από μπελάδες ή την πιθανότητά τους' date=' αφού είναι μία πολύ όμορφη ζωντανή κοινότητα, και να διατηρήσει αυτόν τον προσωπικό του χαρακτήρα... της μη του εμπορευματοποίησης ...[/quote'] Τα είπες όλα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Asterakia. Εμένα προσωπικά δεν με ενδειαφέρει τι κάνει ο κάθε Λαμπράκης στην κάθε Χρυσή ευκαιρία...με νοιάζει τι κάνουμε εμείς σε αυτό το forum. Και απο οτι εχω καταλάβει κάνουμε το σωστότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Να μένουμε δηλαδή μακριά απο μπελάδες.
marios1957 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2004 Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω .........marios1957 Μαζί σου,Γιώργο,κι όπου πάει.
bliz Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2004 Κατά την γνώμη μου είναι εντελώς υπερβολικό να μην επιτρέπετε την μεταπώληση εισιτηρίων από κάποιο άτομο που δεν θα μπορέσει να πάει στους αγώνες... Δηλαδή ρε παιδιά , με έχουν πρήξει να αγοράσω 100 μέρες πριν για να μην τρέχω τελευταία στιγμή, και αν μου τύχει κάτι πρέπει να πετάξω τόσα λεφτά στα σκουπίδια? Μόνο στα εσώρουχα γίνεται αυτό, δεν το έχω δει αλλού... (έχουν επιστροφή ή όχι ? γιατί αν ΔΕΝ έχουν , όπως νομίζω, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ) Και θα πάνε στα δικαστήρια κάποιον γιατί επέτρεψε μεταπώληση εισιτηρίου από άτομο που δεν μπορεί να παραστεί ? αυτόν που θα τολμήσει να εφαρμόσει τέτοιο άχρηστο νόμο , πέρα από λογική θα πρέπει να πάνε στα δικαστήρια. Έλεος δηλαδή, κάποιοι νόμοι είναι να τηρούνται επακριβώς και κάποιοι για να γελάμε μαζί τους ... αυτός ανήκει καθαρά στην δεύτερη περίπτωση. Πιστεύω ότι πρέπει το λιγότερο να στείλετε ένα mail σε κάποιον υπεύθυνο, και αν τολμήσουν να απαγορέψουν ρητά τις πωλήσεις εισιτηρίων , θα έχει πολύ γέλιο και θα πρέπει να τους κράξουμε, όχι να τους τρέμουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.