RaKa Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Καλησπέρα σας! Μου έχει δωθεί μια canon eos m50 του Μάουντ της οποίας έχει αποσυρθεί από την κανον. το θεμα είναι ότι ο κιτ φακοσ Της δε λέει καθόλου και έχω αρκετούς φακούς από την dslr canon μου. Γνωρίζω ότι υπάρχει ανταπτορας οι ερωτήσεις είναι οι εξης (προφανώς επαγγελματίας δεν είμαι) α) τι απώλεια έχει σε ποιότητα ο φακός με τη προσθήκη του αντάπτορα και τι σε mm ; β) αν έχει δοκιμάσει κάποιος τον μη αυθεντικό κ τον αυθεντικό της κανον να μου πει διαφορά (γιατί στη τιμή έχουν) και γ) αξίζει η κάμερα η συγκεκριμένη καθόλου την σημερινή ημέρα; Το μικρό της μέγεθος η αλήθεια είναι βοηθάει αρκετά σε ταξίδια κτλ 1
babisskg Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 4 ώρες πριν, RaKa είπε Καλησπέρα σας! Μου έχει δωθεί μια canon eos m50 του Μάουντ της οποίας έχει αποσυρθεί από την κανον. το θεμα είναι ότι ο κιτ φακοσ Της δε λέει καθόλου και έχω αρκετούς φακούς από την dslr canon μου. Γνωρίζω ότι υπάρχει ανταπτορας οι ερωτήσεις είναι οι εξης (προφανώς επαγγελματίας δεν είμαι) α) τι απώλεια έχει σε ποιότητα ο φακός με τη προσθήκη του αντάπτορα και τι σε mm ; β) αν έχει δοκιμάσει κάποιος τον μη αυθεντικό κ τον αυθεντικό της κανον να μου πει διαφορά (γιατί στη τιμή έχουν) και γ) αξίζει η κάμερα η συγκεκριμένη καθόλου την σημερινή ημέρα; Το μικρό της μέγεθος η αλήθεια είναι βοηθάει αρκετά σε ταξίδια κτλ First things first , ο γνήσιος αντάπτορας της Canon για φακούς ef / ef - s υποστηρίζει ηλεκτρονική επικοινωνία οπότε όλοι οι φακοί θα δουλεύουν κανονικά με λειτουργία autofocus κλπ . Ένας after market αντάπτορας , όπου απ' όσο θυμάμαι δεν κυκλοφορεί τέτοιος με ηλεκτρονική επικοινωνία ( ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει κάτι άλλο ) δεν θα υποστηρίζει τίποτε άλλο παρά την προσαρμογή του mount από / σε και οι λειτουργίες θα γίνονται σε manual mode . Εσείς πρακτικά θα έχετε έλεγχο μόνο της ταχύτητας και του ISO στο σώμα . Εννοείται πως η διαφορά τιμών θα είναι αντίστοιχη . Έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν , απλούς αντάπτορες επάνω σε eos M10 , έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα , με μοναδικό παράπονο ( κάτι που γνώριζα φυσικά ) την μικρή ταχύτητα 1/4000 του σώματος , που δεν βοηθούσε τους σχετικά φωτεινούς φακούς . Ο γνήσιος αντάπτορας της Canon , ήταν από τότε σχετικά οικονομικός , αφού καινούργιος δεν ξεπερνούσε το 100ρικο η κάπου εκεί . Όσο για το τι αξίζει και τι όχι , για μένα αξίζει και πολύ μάλιστα μία Pentax K - 10d και κάποιος άλλος μπορεί να πεθάνει και στα γέλια όταν το διαβάσει . Το τι αξίζει μόνον εσείς μπορείτε να το καθορίσετε . 1
TouPia Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Χαίρετε! Επιγραμματικά: α) Καμία απώλεια. β) Έχω διαβάσει ότι κάποιες φορές ο μη αυθεντικός μπορεί να βγάλει προβλήματα. Προσωπικά θα αγόραζα ό,τι φθηνότερο, ήτοι ένα μεταχειρισμένο μη αυθεντικό. γ) Φυσικά και αξίζει. Τη χρησιμοποιώ 4+ χρόνια και ίσως πάρω άλλη (μεταχειρισμένη) όταν χαλάσει. Ωστόσο, με αντάπτορα και παλιούς EF ή EF-S φακούς, χάνεις το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα