airtrelomike13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα ΤΟ 1994 η μητέρα μου μου αγόρασε ένα διαμέρισμα. Εκείνη τη περίοδο έγινε και το συμβόλαιο. Είχε κάποια δικά της χρήματα , αλλά πήρε για την αγορά το 1996 και ένα δάνειο τοκοχρεολυτικό δραχμών 4 εκατ δραχμών από την τότε "ΕΘΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" για 10 έτη ( ήταν το δάνειο). Έγινε προσημείωση υποθήκης στο ακίνητο μέχρι να εξοφληθεί το εν λόγω δάνειο. Η μητέρα μου εξόφλησε το δάνειο στη 3ετία ( και ας ήταν για 10 έτη το δάνειο) και έκανε αίτηση το 1996 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για εξάλειψη ολοσχερώς της προσημείωσης υποθήκης , η οποία έγινε δεκτή ( έχω και την απόφαση). Μετά την αποφαση του Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την αίτηση, τα πήγε η μητέρα μου στο υποθηκοφυλάκειο Αθηνών και πήρε βεβαίωση-πιστοποίηση από την υποθηκοφύλακα που αναφέρει ότι "¨Δυνάμει της υπ'αριθμ απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εξαλείφεται σήμερα ολοσχερώς η προσημείωση υποθήκης που γράφηκε τη τάδ ημερομηνία στον τόμο τάδε και αριθμ ταδε των βιβλίων Υποθηκών και υποθηκοφυλακείου Αθηνών. κατά της μητέρας μου. Το πρόβλημα που εντόπισα εγώ ποιο είναι: Ότι μπήκα σε αυτό το site https://www.ktimatologio.gr/e-services/14 έβαλα τους κωδικούς taxisnet της μητέρας μου και στο απόσπασμα περιγραφικής βάσης που εμφανίζοντι οι εγγραφές που έχουν γίνει για το εν λόγω ακίνητο ΔΕΝ εμφανίζει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι η μητέρα μου είχε πάρει δάνειο και ότι είχε γίνει άρση υποθήκης. Δηλαδή θα έπρεπε να είχε κατηγορία ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ απο κατω να ααναγραφει Προσομείωση υποθήκης και μετά σε ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΓΓΡΑΦΗ να αναφερει για ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΥΠΟΘΗΚΗΣ και οριστική καταχώρηση. Θέλω να σας ρωτήσω: Υπάρχει πιθανότητα να έχει η μητέρα μου σοβαρό πρόβλημα με αυτό που έγινε που δεν είναι γραμμένη κάπου αυτή η εγγραφή ? Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι? ΤΙ ενέργειες προτείνετε να κάνει? Να πάει στο κτηματολόγιο και να πει να της περάσουν την εγγραφή με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά?
Danai174 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Η εγγραφή δε πέρασε στο κτηματολόγιο γιατί είχε ήδη εξαλειφθεί. Στο κτηματολόγιο αναγράφεται ότι υπήρχε δηλωμένο από τη στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις και μετά. Αλλιώς θα έπρεπε να φαίνονται και από ποιον είχε αγοράσει το 1994 η μάνα σου και ούτω καθεξής. Μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, Danai174 είπε Η εγγραφή δε πέρασε στο κτηματολόγιο γιατί είχε ήδη εξαλειφθεί. Στο κτηματολόγιο αναγράφεται ότι υπήρχε δηλωμένο από τη στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις και μετά. Αλλιώς θα έπρεπε να φαίνονται και από ποιον είχε αγοράσει το 1994 η μάνα σου και ούτω καθεξής. Μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Λάθος δικό μου στο αρχικό ποστ. Το 2000 η μητέρα μου έκανε αίτηση στο Μονομελες Πρωτοδικείο Αθηνών για αρση-εξαλειψη της προσημειωσης υποθηκης. Το κτηματολόγιο εκείνη τη περίοδο ήταν σε φάση ανάρτησης με φάσεις. Το είχε κάνει το κτηματολόγιο απλά δεν θυμάμαι αν υπήρχε οριστικοποησηη αρχικών εγγράφων. Όπως και να έχει, σ ευχαριστώ για την απαντηση σου
Danai174 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Σκέψου το ως εξής. Ότι υπάρχει στο κτηματολογικό φύλλο είναι από τις πρώτες εγγραφές και μετά. Τα προηγούμενα είναι όλα δηλωμένα στα βιβλία των υποθηκοφυλακείων. Για το λόγο αυτό δεν αναγράφονται τα προγενέστερα δικαιώματα ή ασφάλειες . Επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα