logokrimenos Δημοσ. Κυριακή στις 08:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:12 μμ Καλησπέρα, ο φαδερ θα κάνει αίτηση για σύνταξη τέλος του μήνα αλλά θέλει να συνεχίσει να εργάζεται. Επειδή είναι υψηλόμισθος θέλω να μάθω αν τον συμφέρει να παραμείνει μισθωτός ή να βγάλει μπλοκάκι και να δουλεύει ως σύμβουλος. Στην περίπτωση του μισθωτού ο νόμος λέει οτι θα δίνεις το 10% των μικτών σου, άρα θα δίνει περίπου 380€. Στο ίντερνετ σε διάφορα site που διάβασα είδα να αναφέρουν οτι σε περίπτωση που είσαι με μπλοκάκι και έχεις επιλέξει την 1η βαθμίδα ασφάλισης θα πληρώνεις το 50% δηλαδή κάπου 82€. Έχει κάποιος εικόνα? Με ένα λογιστή που μίλησα δεν γνώριζε να μου απαντήσει. Θα δοκιμάσω αύριο να μιλήσω και με έναν άλλο μήπως έχει καλύτερη πληροφόρηση. *Για την περίπτωση με το μπλοκάκι ξέρω οτι υπάρχει άλλο συστημα φορολόγησης, μπλέκεις με φπα κλπ κλπ
dbrillis Δημοσ. Κυριακή στις 08:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:49 μμ Συγνωμη αλλα ο φαδερ ειναι υψηλομισθος και δεν εχει σοβαρο λογιστη/συμβουλο να ρωτησει και ρωταει στα φορουμ; 4
costas_ Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 μμ (επεξεργασμένο) Αχ, πότε θα φτάσουμε να έχουμε και εμείς τέτοια ευχάριστα διλήμματα ;;;!!! Εαν λοιπόν ως μισθωτός συνεχίζει να έχει δικαιώματα και ευεργετήματα της καλής μισθωτής εργασίας, όπως είναι η προϋπηρεσία ( το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω απόλυσης), το ομαδικό ασφαλιστήριο ζωής, τα πιθανά bonus, οι υπερωρίες, οι αυξήσεις, τα benefits θέσης (κινητό, εξοδολόγια, κουπόνια σίτησης κλπ) τότε προφανώς είναι καλύτερα να παραμήνει μισθωτός. Από φορολογική πλευρά, θα πρηρώνει τα μαλιοκέφαλά του σε φόρους, όποια σχέση εργασίας και να επιλέξει Επεξ/σία Κυριακή στις 09:04 μμ από costas_
kostasbm Δημοσ. Κυριακή στις 09:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:12 μμ ας αφήσει τη θέση σε κάποιον άλλον και να κάνει τη ζωή του 6
logokrimenos Δημοσ. Κυριακή στις 09:18 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 09:18 μμ 4 minutes ago, kostasbm said: ας αφήσει τη θέση σε κάποιον άλλον και να κάνει τη ζωή του Πίστεψέ με δεν υπάρχει αλλος που μπορει να κανει την δουλεια του. Τον εκαναν χρυσο απο την εταιρεία να μην φύγει. Εχει 20 χρονια στην συγκεκριμένη. Επειδη δουλεύω και εγω εκει, ο γενικος διευθυντής ειπε οτι ο μεγαλύτερος φοβος τ ειναι μη τυχον και φυγει ο φαδερ απο την δουλεια. Θελουν σίγουρα μια 5ετια ακομα να κατσει 34 minutes ago, dbrillis said: Συγνωμη αλλα ο φαδερ ειναι υψηλομισθος και δεν εχει σοβαρο λογιστη/συμβουλο να ρωτησει και ρωταει στα φορουμ; Εγω ρωτάω οχι ο πατέρας μου. Εχω αναλαβει ολη την διαδικασία και οπως ανεφερα θα μιλησω με λογιστή ξανα αυριο. Μηοως ειχε κάποιος αντιστοιχη περίπτωση και μπορουσε να μ πει καμια συμβουλή εκανα το θεμα. Συγγνώμη αν σου χαλασα το βραδυ
fasttam Δημοσ. Δευτέρα στις 01:38 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:38 πμ Αυτό το "ν' αφησει σε κάποιον άλλο τη θέση του" το διαβάζω και γελάω. Είναι ηλίθιοι αυτοί της εταιρίας και προτιμούν να πληρώνουν γύρω στο 70% παραπάνω τον πατέρα του TS απ' ότι θα τους στοίχιζε κάποιος καινουργιος; Μάλλον όχι. Απλά βλέπουν ότι δεν θα βρουν εύκολα κάπου αλλού τα προσόντα του. Που με τη λέξη προσόντα δεν εννοώ μόνο σπουδές και διπλώματα, αλλά και εργασιακή συμπεριφορά. 1
logokrimenos Δημοσ. Δευτέρα στις 07:47 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:47 πμ 6 hours ago, fasttam said: Αυτό το "ν' αφησει σε κάποιον άλλο τη θέση του" το διαβάζω και γελάω. Είναι ηλίθιοι αυτοί της εταιρίας και προτιμούν να πληρώνουν γύρω στο 70% παραπάνω τον πατέρα του TS απ' ότι θα τους στοίχιζε κάποιος καινουργιος; Μάλλον όχι. Απλά βλέπουν ότι δεν θα βρουν εύκολα κάπου αλλού τα προσόντα του. Που με τη λέξη προσόντα δεν εννοώ μόνο σπουδές και διπλώματα, αλλά και εργασιακή συμπεριφορά. Μα δεν εχει καποια ιδιαίτερα πτυχία, τεχνικος αυτοκινητων ειναι αλλα εχει τεράστια εμπειρία στον κλαδο που εργαζόμαστε. Το τελευταίο ειναι το πιο σημαντικό, γτ διαχειρίζεται ενα μπατζετ 200Κ το χρονο για προμήθειες και μετα απο άπειρους ελεγχους ειδαν οτι δεν εχει τσιμπήσει ούτε μισο ευρω ενω ηταν πολυ ευκολο. Τεσπα δεν χρειάζεται να δικαιολογουμαι, μια συγκεκριμένη ερωτηση ειχα. Θα μιλησω με λογιστή και θα ενημερωσω το φορουμ για να ξερει καποιος μελλοντικα τι συμφερει
kostasbm Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 πμ 1 hour ago, logokrimenos said: Μα δεν εχει καποια ιδιαίτερα πτυχία, τεχνικος αυτοκινητων ειναι αλλα εχει τεράστια εμπειρία στον κλαδο που εργαζόμαστε. Το τελευταίο ειναι το πιο σημαντικό, γτ διαχειρίζεται ενα μπατζετ 200Κ το χρονο για προμήθειες και μετα απο άπειρους ελεγχους ειδαν οτι δεν εχει τσιμπήσει ούτε μισο ευρω ενω ηταν πολυ ευκολο. Τεσπα δεν χρειάζεται να δικαιολογουμαι, μια συγκεκριμένη ερωτηση ειχα. Θα μιλησω με λογιστή και θα ενημερωσω το φορουμ για να ξερει καποιος μελλοντικα τι συμφερει επειδή είμαι από την άλλη πλευρά τώρα...μετά από 40 έτη εργασίας.... η λογική λέει προετοιμάζω τον-τους επόμενους ουδείς Αναντικατάστατος και αν έχει φτάσει η εταιρεία να εξαρτάται από 1 άτομο κάτι έχει κάνει λάθος... η εταιρεία βολεύεται και καλά κάνει.....σημασία έχει ο πατέρας σου τι θέλει 3
gokuthelegend Δημοσ. Δευτέρα στις 09:55 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:55 πμ Αν θέλει αν συνεχίσει να δουλεύει τότε γιατί να πάρει σύνταξη; δεν μπορεί απλώς να συνεχίσει να δουλεύει εκεί που είναι; Αφού λες ότι είναι και υψηλόμισθος; Εκτός αν θέλει να κάνει τον μάγκα και να παίρνει και τον μισθό και την σύνταξη. 1
logokrimenos Δημοσ. Δευτέρα στις 11:09 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:09 πμ 1 hour ago, kostasbm said: επειδή είμαι από την άλλη πλευρά τώρα...μετά από 40 έτη εργασίας.... η λογική λέει προετοιμάζω τον-τους επόμενους ουδείς Αναντικατάστατος και αν έχει φτάσει η εταιρεία να εξαρτάται από 1 άτομο κάτι έχει κάνει λάθος... η εταιρεία βολεύεται και καλά κάνει.....σημασία έχει ο πατέρας σου τι θέλει Ο φαδερ ειναι απο την παλιά σχολή που η δουλειά είναι η ζωή του, οπότε θέλει όσο είναι γερός να παλεύει 1 hour ago, gokuthelegend said: Αν θέλει αν συνεχίσει να δουλεύει τότε γιατί να πάρει σύνταξη; δεν μπορεί απλώς να συνεχίσει να δουλεύει εκεί που είναι; Αφού λες ότι είναι και υψηλόμισθος; Εκτός αν θέλει να κάνει τον μάγκα και να παίρνει και τον μισθό και την σύνταξη. Ακριβώς αυτό, θα γίνε μάγκας με σύνταξη και μισθό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα