torter10 Δημοσ. Κυριακή στις 07:04 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:04 μμ Καλησπέρα σε όλους! Στο διαμέρισμα που μένω (94τμ, 1994, Νότια Προάστια Αθήνας), διαθέτω αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου, από κεντρικό λέβητα. Σε επίπεδο θέρμανσης και κόστους είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πέρυσι για όλο τον χειμώνα έδωσα περίπου 300€ με μέτρια χρήση (2-3 ώρες την μέρα). Ωστόσο, έχω μεγάλο πρόβλημα με το ζεστό νερό. Ουσιαστικά Νοέμβριο-Μάρτιο το ζεστό νερό είναι ελάχιστο και κυρίως το πρωί, που εμένα δεν με εξυπηρετεί γιατί κάνω μπάνιο πάντα τις βραδινές ώρες. Γι'αυτό το λόγο σκέφτηκα να τοποθετήσω φυσικό αέριο, σαν μία πιο σύγχρονη μορφή θέρμανσης, πιο οικονομική και για περισσότερο ζνχ. Πιστεύετε ότι αξίζει μία τέτοια επένδυση; Πως θα μου προτείνατε να κινηθώ; Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.
meletis_m Δημοσ. Κυριακή στις 07:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:13 μμ 7 λεπτά πριν, torter10 είπε Καλησπέρα σε όλους! Στο διαμέρισμα που μένω (94τμ, 1994, Νότια Προάστια Αθήνας), διαθέτω αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου, από κεντρικό λέβητα. Σε επίπεδο θέρμανσης και κόστους είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πέρυσι για όλο τον χειμώνα έδωσα περίπου 300€ με μέτρια χρήση (2-3 ώρες την μέρα). Ωστόσο, έχω μεγάλο πρόβλημα με το ζεστό νερό. Ουσιαστικά Νοέμβριο-Μάρτιο το ζεστό νερό είναι ελάχιστο και κυρίως το πρωί, που εμένα δεν με εξυπηρετεί γιατί κάνω μπάνιο πάντα τις βραδινές ώρες. Γι'αυτό το λόγο σκέφτηκα να τοποθετήσω φυσικό αέριο, σαν μία πιο σύγχρονη μορφή θέρμανσης, πιο οικονομική και για περισσότερο ζνχ. Πιστεύετε ότι αξίζει μία τέτοια επένδυση; Πως θα μου προτείνατε να κινηθώ; Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. Ζεστό νερό χρήσης μέχρι στιγμής πώς είχες ; Έχεις ηλιακό δικό σου , μποιλερ στο λεβητοστάσιο ή μονο θερμοσίφωνα το διαμέρισμα
torter10 Δημοσ. Κυριακή στις 07:17 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:17 μμ 4 minutes ago, meletis_m said: Ζεστό νερό χρήσης μέχρι στιγμής πώς είχες ; Έχεις ηλιακό δικό σου , μποιλερ στο λεβητοστάσιο ή μονο θερμοσίφωνα το διαμέρισμα Καλησπέρα, όχι δεν έχω boiler στο λεβητοστάσιο, μόνο θερμοσίφωνα στο διαμέρισμα
meletis_m Δημοσ. Κυριακή στις 07:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:25 μμ 5 λεπτά πριν, torter10 είπε Καλησπέρα, όχι δεν έχω boiler στο λεβητοστάσιο, μόνο θερμοσίφωνα στο διαμέρισμα Εάν έχεις αποφασίσει για λέβητα αερίου , ξεκινάς να μάθεις κόστος . Ξεκινάς με μελέτη απωλειών να πάρεις σωστη ισχύ λέβητα , και μετα είναι επιλογή μηχανήματος + υλικα σύνδεσης+ εργασία . Το θερμοσίφωνα τόν έχεις καθαρίσει πρόσφατα ή δε σου φτάνει το νερό σε λίτρα ;
torter10 Δημοσ. Κυριακή στις 07:28 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:28 μμ Just now, meletis_m said: Εάν έχεις αποφασίσει για λέβητα αερίου , ξεκινάς να μάθεις κόστος . Ξεκινάς με μελέτη απωλειών να πάρεις σωστη ισχύ λέβητα , και μετα είναι επιλογή μηχανήματος + υλικα σύνδεσης+ εργασία . Το θερμοσίφωνα τόν έχεις καθαρίσει πρόσφατα ή δε σου φτάνει το νερό σε λίτρα ; Τον καθάρισα πέρυσι όπου αναπλήρωσα και υγρά και βελτιώθηκε η λειτουργία του αλλά με τίποτα δεν κρατάει νερό μέχρι το βράδυ. Το σπίτι το αγόρασα πρόπερσι και έκανα ολική ανακαίνιση, αλλά κράτησα τον ηλιακό γιατί ήταν του 2016 και σε καλή κατάσταση όπως μου είπε και ο υδραυλικός.
haris_216 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:13 πμ 13 ώρες πριν, torter10 είπε Τον καθάρισα πέρυσι όπου αναπλήρωσα και υγρά και βελτιώθηκε η λειτουργία του αλλά με τίποτα δεν κρατάει νερό μέχρι το βράδυ. Το σπίτι το αγόρασα πρόπερσι και έκανα ολική ανακαίνιση, αλλά κράτησα τον ηλιακό γιατί ήταν του 2016 και σε καλή κατάσταση όπως μου είπε και ο υδραυλικός. Μπορεί όντως ο ηλιακός σου να είναι του 2016 (8ετιας, σχετικά νέος, αλλά υπάρχουν πολλοί που τα παίζουν ακόμα και σε τέτοια "ηλικία") και σε καλή κατάσταση ΑΛΛΑ μπορεί ποτέ να μην ήταν στη σωστή χωρητικότητα για τις ανάγκες και τις απώλειες που έχεις. Επίσης πολλά εξαρτώνται και από το που βρίσκεσαι γεωγραφικά (πχ βόρεια, νότια, βουνό, θάλασσα, κλπ) όπως και χωροταξικά (μονοκατοικία, πολυκατοικία, ταράτσα, κεραμοσκεπή, έχεις σκιάσεις, κλπ) Προσωπικά καλύπτομαι από τον ηλιακό μου ακόμα και το χειμώνα (αν και έχω και ατομικό λεβητάκι αερίου), τις μέρες που έχει ήλιο εννοείται. Και βέβαια και σε μας τα μπάνια στο σπίτι γίνονται βραδινές ώρες, λόγω προγράμματος/συνήθειας (Αθήνα, πολυκατοικία, +4 ορόφους ως την ταράτσα) ΥΓ Για το κομμάτι του ηλιακού σου μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες και στο (ιδιαίτερα μεγάλο κι ενημερωτικό) σχετικό νήμα
vagos789 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:09 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:09 πμ Καλο το ΦΑ και οντως θα εχεις παντα ετοιμο ζεστο νερο αλλα μενεις σε διαμερισμα και οχι σε μονοκατοικια,εχεις ψαξει το πως θα φυγεις απο την κεντρικη θερμανση;
hp8 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 μμ 19 ώρες πριν, torter10 είπε Γι'αυτό το λόγο σκέφτηκα να τοποθετήσω φυσικό αέριο, σαν μία πιο σύγχρονη μορφή θέρμανσης, πιο οικονομική και για περισσότερο ζνχ. Πιστεύετε ότι αξίζει μία τέτοια επένδυση; Πως θα μου προτείνατε να κινηθώ; Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. οικονομική δεν την λες την χρήση αερίου πλέον Αν σκέφτεσαι για επίτοιχο λέβητα έχε κατά νου και το κόστος καθαρισμού του υπάρχοντος δικτύου πριν την εγκατάσταση (40 - 50 eu το κάθε σώμα) με αρκετά καλά αποτελέσματα + το όλο κόστος αλλαγής Αν αλλάξεις στον υπάρχοντα λέβητα μόνο τον καυστήρα με αερίου δεν λυνεις το πρόβλημα. Εναλλακτικές: 60 - 80 L ηλεκτρικό θερμοσίφωνα σε συνεργασία με τον ηλιακό μέσω τριοδης η με βάνα εκτροπής Θερμοσίφωνα αερίου - υγραερίου Μποιλερ τριπλής στον ηλιακό σε συνεργασία με τον υπάρχοντα λέβητα ως έσχατη λύση εφ όσον υπάρχει δυνατότητα σωλήνων κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα