Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Θα ήθελα να συνδέσω ένα παλιό σετ ηχείων στην τηλεόραση στο σαλόνι. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν γνωρίζω πολλά για το πως θα το κάνω αυτό, οπότε να πω πως η τηλεόραση μου είναι μια Sony KDL-55W829B και το σετ ηχείων που θέλω να συνδέσω της Creative το 5.1 INSPIRE 5300.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/Z012/Z012721111.PDF

Δεν με απασχολούν οι δυο δορυφόροι πίσω. Θα ήθελα απλά να συνδέσω 2 μπροστινά ηχεία με το subwoofer, ή 2 (left-right), 1 center (διαλόγων) και το subwoofer. To καλώδιο της creative έχει 3 βύσματα (μαύρο,πράσινο και πορτοκαλί όπως τα βλέπετε στην τελευταία φωτό, συνδεδεμένα στο πίσω μέρος του subwoofer). Από την άλλη μεριά έχει πάλι τα ίδιου χρώματος 3 βύσματα, τα οποία όμως δεν ταιριάζουν στην τηλεόραση. 

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν τι επιλογές έχω για να συνδέσω/τι καλώδιο χρειάζομαι για να συνδέσω το υπάρχον σύστημα και έτσι να ενισχύσω τον ήχο στο σαλόνι μου. Ζητώ συγνώμη αν το θέμα μου δεν ταιριάζει στην υπάρχουσα κατηγορία και ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις συμβουλές σας.

Creative 5.1 5300.png

back1.jpg

back2.jpg

back3.jpg

back4.jpg

IMG_20241117_133147.jpg

Δημοσ.

@Game__Over

Από τις συνδέσεις που βλέπω ότι έχεις, θα σε στεναχωρήσω... δεν αρκεί καλώδιο για να κάνεις δουλειά.

Tο ηχοσύστημα έχει mono rca input, οπότε θες optical to rca converter για πάνω από stereo. Η tv έχει mono stereo rca out (τα R/L)

Κάτι σαν αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά δουλεύει και αν αξίζει τον κόπο...:

https://www.skroutz.gr/s/25809190/Metatropeas-Coaxial-3-5mm-female-se-RCA-female.html

Δημοσ.
56 minutes ago, Teddy77 said:

@Game__Over

Από τις συνδέσεις που βλέπω ότι έχεις, θα σε στεναχωρήσω... δεν αρκεί καλώδιο για να κάνεις δουλειά.

Tο ηχοσύστημα έχει mono rca input, οπότε θες optical to rca converter για πάνω από stereo. Η tv έχει mono stereo rca out (τα R/L)

Κάτι σαν αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά δουλεύει και αν αξίζει τον κόπο...:

https://www.skroutz.gr/s/25809190/Metatropeas-Coaxial-3-5mm-female-se-RCA-female.html

Το Audio out στο πλάϊ ? Είναι jack? εκεί δεν μπορώ να συνδέσω? 

back2.webp

Δημοσ.
2 hours ago, Game__Over said:

Το Audio out στο πλάϊ ? Είναι jack? εκεί δεν μπορώ να συνδέσω? 

back2.webp

Μπορείς, αλλά αυτό θα βγάλει στέρεο ήχο. Όχι αυτό που ψάχνεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Ο TS ειπε δεν τον νοιάζουν τόσο τα πίσω ηχεία οπότε απλά συνδέει το πράσινο καλώδιο μόνο και στις 2 συσκευές και μόνο τα 2 ηχεία μπροστά και παίζει κανονικά.  Σε stereo mode to subwoofer δουλεύει στα περισσότερα 5.1 ηχεία αν δεν εχεις συνδέσει καθόλου το πορτοκαλί βύσμα στα ηχεία. Για 5.1 αναγκαστικά optical to 6 channel rca όπως στο λινκ που παρατεθηκε παραπάνω αλλά κι εκει όταν έχεις stereo ήχο από το περιεχόμενο, δεν θα παίζουν έτσι κι αλλιως τα υπόλοιπα κανάλια. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Bax said:

Καλημέρα. Ο TS ειπε δεν τον νοιάζουν τόσο τα πίσω ηχεία οπότε απλά συνδέει το πράσινο καλώδιο μόνο και στις 2 συσκευές και μόνο τα 2 ηχεία μπροστά και παίζει κανονικά.  Σε stereo mode to subwoofer δουλεύει στα περισσότερα 5.1 ηχεία αν δεν εχεις συνδέσει καθόλου το πορτοκαλί βύσμα στα ηχεία. Για 5.1 αναγκαστικά optical to 6 channel rca όπως στο λινκ που παρατεθηκε παραπάνω αλλά κι εκει όταν έχεις stereo ήχο από το περιεχόμενο, δεν θα παίζουν έτσι κι αλλιως τα υπόλοιπα κανάλια. 

Είπε ότι θέλει και το κεντρικό για διάλογο αλλιώς ναι, ισχύει αυτό που λες για το subwoofer.

Όσο για το stereo content σε 5.1 ηχεία, όταν παίρνουν ήχο από optical, κάποια decoders κάνουν ένα ψευτομοίρασμα του ήχου, οπότε δεν είναι βουβά.... (δεν ξέρω αν θα παίξει μ'άυτό το converter, με "κανονικό" ενισχυτή γίνεται)

Δημοσ.

On 18/11/2024 at 10:18, Bax said:

Γεια χαρά. Όντως τα πίσω ηχεία δεν με απασχολούν. Δεν θέλω surround, να ενισχύσω τον ήχο της tv θέλω με έστω τα δυο μπροστινά και το sub. Ίσως να μπορώ να συνδυάσω και τα ηχεία της τηλεόρασης για τους διαλόγους. Μπορείς να μου εξηγήσεις που πρέπει να συνδέσω στην τηλεόραση το πράσινο καλώδιο?  Το sub παίζει από το μαύρο έτσι δεν είναι? Αυτό θα μπορώ να το συνδέσω? θα έχω 2.1 ήχο με αυτό που προτείνεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...