kefalonitis2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 19 hours ago, imr said: Η z5 είναι αρκετά πίσω, ειδικά σε autofocus. Στα 1100 η zii είναι τρομερό value. Μόνο αρνητικό οι τιμές για z φακους Μήπως 13/12? Πολύ μου φενεται 3
imr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 49 minutes ago, kefalonitis2023 said: Πολύ καλά, λογικά θα ξεπουλήσει. 1
vangelisdam Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Καλησπέρα σε ολους Nikon Z6 ii ή A7iii ? Τις βρισκω στην ιδια τιμη και με Bonus points απο Κωτσοβολο. Βασικα κοιταω και τις δυο με τους κιτ λενσ. Οκ η Sony είναι αρκετά παλιά αλλά έχει πέσει αρκετά σται 1099 και αυτή. Δεν έχω φακούς σε κάποιο οικοσύστημα απλά η Sony είναι ανοιχτή σε 3rd party κατι που νομιζω για τη συγκεκριμενη Nikon ειναι δυσκολο! Ευχαριστώ!
skream Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, vangelisdam είπε Καλησπέρα σε ολους Nikon Z6 ii ή A7iii ? Τις βρισκω στην ιδια τιμη και με Bonus points απο Κωτσοβολο. Βασικα κοιταω και τις δυο με τους κιτ λενσ. Οκ η Sony είναι αρκετά παλιά αλλά έχει πέσει αρκετά σται 1099 και αυτή. Δεν έχω φακούς σε κάποιο οικοσύστημα απλά η Sony είναι ανοιχτή σε 3rd party κατι που νομιζω για τη συγκεκριμενη Nikon ειναι δυσκολο! Ευχαριστώ! Έχω δουλέψει και τις 2. Η Σονυ έχει καλύτερο autofocus χωρίς να είναι χάλια της Νικον παρόλα αυτά κατά την γνώμη μου η Νικον έχει καλύτερο αρχείο έτοιμο για χρήση χωρίς πολύ επεξεργασία. Καλύτερο Dynamic Range καλύτερη εργονομία σαν σώμα. Πιο ξυράφι φακούς και επίσης πρόσβαση σε εξτρά φακούς από την εποχή των dslr. Διαλέγεις και παίρνεις. Πίστεψε με και επαγγελματικά μπορείς να δουλέψεις και τις 2 . 3
souvlakomanis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 17 ώρες πριν, imr είπε Ποια fuji έχεις? Η z5 γενικά δεν είναι κάτι φοβερό ίσως να είναι χειρότερα από την μηχανή σου Έχω την X-t30 ii. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απλα δεν έχει ibis και weather seal που τα θέλω. Δεν θα φύγω απο fuji απλα έλεγα τώρα με τις προσφορές να πάρω κάποια και για τον full frame αισθητήρα. Γενικά όποιος έχει την Ζ5 αν μπορεί να γράψει μια άποψη ακόμα νομίζω είναι πολύ καλή προσφορά στα 800.
stratigos24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vangelisdam είπε Καλησπέρα σε ολους Nikon Z6 ii ή A7iii ? Τις βρισκω στην ιδια τιμη και με Bonus points απο Κωτσοβολο. Βασικα κοιταω και τις δυο με τους κιτ λενσ. Οκ η Sony είναι αρκετά παλιά αλλά έχει πέσει αρκετά σται 1099 και αυτή. Δεν έχω φακούς σε κάποιο οικοσύστημα απλά η Sony είναι ανοιχτή σε 3rd party κατι που νομιζω για τη συγκεκριμενη Nikon ειναι δυσκολο! Ευχαριστώ! Καλησπέρα. Αν σκέφτεσαι με τους Κιτ φακούς ο Νίκον 24-70 f4 S μόνο κιτ δεν είναι και μπροστά στον 28-70mm (αν αυτόν δίνει ακόμα η Σόνυ ως Κιτ) είναι 100 σκαλιά πάνω. Τώρα όσον αφορά τις επιλογές γενικά σε φακούς, ναι, η Σόνυ υπερτερεί. Και οι 2 καλές μηχανές. 1 ώρα πριν, souvlakomanis είπε Έχω την X-t30 ii. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απλα δεν έχει ibis και weather seal που τα θέλω. Δεν θα φύγω απο fuji απλα έλεγα τώρα με τις προσφορές να πάρω κάποια και για τον full frame αισθητήρα. Γενικά όποιος έχει την Ζ5 αν μπορεί να γράψει μια άποψη ακόμα νομίζω είναι πολύ καλή προσφορά στα 800. Καλησπέρα. Έχω τη Ζ5 3 χρόνια σχεδόν. Πήγα σε αυτή και όχι σε κάποια άλλη μάρκα γιατί ειχα συνηθίσει τις Νikon. Κατα βάση φωτογράφιζα τοπία και κανα πορτραίτο κανα φίλο/φίλη, οικογένεια μου κλπ (παλαιότερα είχα Samsung nx300, Nikon d7100, Sony a7 mark 1, Nikon d7500....τις έβαλα ακριβώς όπως τις είχα χρονολογικά). Ο κουμπάρος μου είχε d750 και μετά d850. Και από τις φωτό του αλλά και φωτό που έβλεπα από το ιντερνετ, ήθελα να πάω Full Frame αισθητήρα (ναι οκ, είχα την Α7 για λίγο και έπαιρνα καλό αρχείο σε τοπίο αλλά στα υπόλοιπα με τον 28-70 και τον 50 1.8 FE που είχα δεν τρελαινόμουν από το αποτέλεσμα, δε μου έκατσε καλα εκείνη η Sony και γενικά στο χέρι προτιμώ Nikon σε εργονομία, θέση κουμπιών κλπ). Έτσι κατέληξα σε Νικον πάλι (ότι συνηθίζει κανείς..) και στα χρήματα που μπορούσα να διαθέσω τότε, έπαιρνα μονο Ζ5 με τον κιτ 24-50 και όχι τον καλό ''κιτ'' 24-70 f4. Έτσι πήρα το Κιτ με τον 24-50. Από την αρχή εγώ ήμουν ευχαριστημένος (ποιότητα εικόνας, σταθεροποίηση, κατασκευή, διάρκεια μπαταρίας, κράτημα, evf, λεπτομέρεια στις λήψεις κλπ) και με το Autofocus της ήμουν μια χαρά και ας έλεγαν αρκετοί ότι δεν είναι καλο. Μετά το update 1.40 για μένα είναι μια χαρά, βρίσκει αμέσως ματι ανθρώπου πχ και δεν το χάνει, σε νορμάλ φωτισμό και σε καλό φωτισμό εστιάζει άμεσα. Σε πιό σκοτεινό περιβάλλον μπαίνει σε ένα mode ''low light'' για να βοηθηθεί και δυσκολέυεται κάπως αλλά τα καταφέρνει σχετικά. Σε σχέση με πριν το update στο low light ήταν αρκετά χειρότερη... προσωπικά δε βγάζω τόσο σε low light οπότε για μένα είναι μικρό το κακό. Γενικά πολύ ευχαριστημένος από Ζ5. Tώρα που πήρα Ζ6ii γιατί ήθελα τα παραπάνω fps (για macro και close up φωτογραφία που κάνω τελευταία) βλέπω ότι σε low light είναι καλύτερη η Ζ6ii στο θέμα af σε κάτι λήψεις που έκανα σε εσωτερικό περιβάλλον με μέτριο προς χαμηλό φωτισμό και δε μπήκε σε εκείνες τις συνθήκες σε ''low light mode'' που η Ζ5 θα είχε μπει ήδη. Ότι άλλο θες να ρωτήσεις ευχαρίστως να σου απαντήσω. Πάρε μερικά δικά μου δείγματα από Ζ5 με τους εξής φακούς (δίπλά από τους φακούς βάζω το λινκ με τις φωτό μου): Viltrox Z 85mm f1.8 https://www.flickr.com/photos/128280524@N03/albums/72177720304540056/ Viltrox Z 35mm f1.8 https://www.flickr.com/photos/128280524@N03/albums/72177720298331917/ Nikon Z 105mm mc f2.8 macro lens https://flic.kr/s/aHBqjBDEsx Nikon Z 24-50mm https://www.flickr.com/photos/128280524@N03/albums/72177720298503503/ Pergear Z 60mm f2.8 manual macro lens https://www.flickr.com/photos/128280524@N03/albums/72177720311929363/ Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου από stratigos24 1
vangelisdam Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις διάβασα και πολλά reviews από εξωτερικό και κατέληξα στη Nikon και ένας λόγος ήταν και ο κιτ φακός που γενικά με αυτόν θα αρχίσω. Οπότε μπαίνουμε στο οικοσύστημα σιγά σιγά και ναι είδα ότι η Sony έχει μεγαλύτερη επιλογή και από τρίτους σε φακούς αλλά πιστεύω για τη χρήση που θα κάνω θα με καλύψουν. Η αγορά έγινε από Kotsovolos με περίπου 60000 μίλια τα οποία θα μεταφερθούν σε αεροπορικά μίλια. Πρόσφατα έκανα μια εξαργύρωση όχι και τόσο καλή αλλά η αναλογία που μου βγήκε ήταν 100ευρω για 10000 μίλια. Not bad.
stratigos24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου @vangelisdam δεν κατάλαβα τι έκανες αλλά... Καλορίζικη!! Καλές λήψεις!!
gotthard Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Ζ1 με Ζ2 οι διαφορές ήταν μικρές. Η Ζ2 με την νέα Ζ3 έχουν πολλές και φαίνεται η αναβάθμιση.
souvlakomanis Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 μμ Τελικά αξίζει η Ζ5 που είναι σε προσφορά στα 800 λέτε;
lagers Δημοσ. Τρίτη στις 02:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:00 μμ Η τιμή είναι εξαιρετική, όπως και η φωτογραφική μηχανή. Την έχω εδώ και 3 χρόνια και έχω κάνει 500.000 κλικ υπό σκληρές εξωτερικές συνθήκες, και συνεχίζει να λειτουργεί άψογα μέχρι και σήμερα. Έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ελάχιστα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό, ειδικά σε αυτήν την τιμή. 2
vangelisdam Δημοσ. Τρίτη στις 03:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:02 μμ 17 ώρες πριν, stratigos24 είπε @vangelisdam δεν κατάλαβα τι έκανες αλλά... Καλορίζικη!! Καλές λήψεις!! Ευχαριστώ για τη βοηθεια! 21 ώρες πριν, skream είπε Έχω δουλέψει και τις 2. Η Σονυ έχει καλύτερο autofocus χωρίς να είναι χάλια της Νικον παρόλα αυτά κατά την γνώμη μου η Νικον έχει καλύτερο αρχείο έτοιμο για χρήση χωρίς πολύ επεξεργασία. Καλύτερο Dynamic Range καλύτερη εργονομία σαν σώμα. Πιο ξυράφι φακούς και επίσης πρόσβαση σε εξτρά φακούς από την εποχή των dslr. Διαλέγεις και παίρνεις. Πίστεψε με και επαγγελματικά μπορείς να δουλέψεις και τις 2 . Ευχαριστώ για τη βοηθεια! 1
@topos Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ 2 hours ago, souvlakomanis said: Τελικά αξίζει η Ζ5 που είναι σε προσφορά στα 800 λέτε; Ναι, για ενα "μηχανάκι" γενικής χρήσης είναι αρκετα καλή.Το αρχείο και αυτό είναι καλό μέχρι τα 6400iso. Γενικά από όλα τα συστήματα είναι η πιο all around vfm επιλογή. Μειονεκτημα λίγο το σχετικά "κλειστό" σύστημα φακών της z αλλά με έναν adaptορα της viltrox(βγαίνει συχνα-πυκνα στο Ali express στο 80ευρω) κάπως λύνετε και αυτό το πρόβλημα με παλιότερους f mount φακούς. Spoiler Εαν χρειαστεί και παραπάνω το dxo/Lightroom denoise να ναι καλά.Απλα θέλεις έξτρα χρόνο στο workflow. Ο μονος λόγος για να μην την πάρεις είναι εάν κανείς αθλήματα κοκ που χρειαζεσαι πάνω από 4 καρε/sec ή φωτογραφίζεις συχνά σε σκοτεινους χώρους(σε αυτό ούτε η z6ii είναι τάξεις μεγεθών καλύτερα). Επίσης και το combo με τον 24-70 f4 σίγουρα αξίζει τον κόπο.
vangelisdam Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ Υπάρχει κάποιο ελληνικό φόρουμ/ group για ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεις για σειρά Z ; Λίγο που έψαξα νομίζω οι περισσότερες ερωτήσεις απαντήσεις είναι στο Reddit της Nikon.
@topos Δημοσ. Τρίτη στις 09:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:34 μμ 50 minutes ago, vangelisdam said: Υπάρχει κάποιο ελληνικό φόρουμ/ group για ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεις για σειρά Z ; Λίγο που έψαξα νομίζω οι περισσότερες ερωτήσεις απαντήσεις είναι στο Reddit της Nikon. Υπήρχε το dpgr.gr αλλά έχει ατονήσει αρκετα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα