nchatz Δημοσ. Παρασκευή στις 07:01 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:01 μμ Η Broadcom ανακοίνωσε ότι τα VMWare WorkStation Pro και Fusion Pro θα διατίθενται πλέον δωρεάν, παρά τις σημαντικές αυξήσεις τιμών στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο της VMWare. Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η Broadcom ανακοίνωσε ότι οι εκδόσεις VMWare WorkStation Pro και Fusion Pro θα διατίθενται πλέον δωρεάν. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της VMWare, τις οποίες πολλές εταιρείες χαρακτηρίζουν ως "εκβιαστικές". Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκδόσεις VMWare Fusion Pro και Workstation Pro δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες προς αγορά. Οι υπάρχοντες εμπορικοί πελάτες με ενεργά συμβόλαια υποστήριξης θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υπηρεσίες μέχρι τη λήξη των συμβολαίων τους, ωστόσο η υποστήριξη μέσω tickets θα καταστεί αδύνατη μετά το πέρας αυτών. Η VMWare διαβεβαιώνει ότι οι χρήστες δεν θα μείνουν χωρίς υποστήριξη, καθώς θα έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βάση γνώσεων, την εκτενή τεκμηρίωση προϊόντων και τα ειδικά φόρουμ για το VMWare Fusion και WorkStation. Η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών, τη βελτίωση της χρηστικότητας και τη διατήρηση υψηλών προτύπων σταθερότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό έχει ιστορία ανάπτυξης άνω των 20 ετών, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εργασίες να επικεντρώνονται πλέον στη συντήρηση και την υποστήριξη νέου υλικού. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα των δυνατοτήτων του λογισμικού αποτελεί η πρόσφατη επίδειξη όπου ένας χρήστης κατάφερε να εκτελέσει ταυτόχρονα πέντε λειτουργικά συστήματα Microsoft. Η μετάβαση σε ένα δωρεάν μοντέλο αναμένεται να ωφελήσει την κοινότητα χρηστών της VMWare, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει επαρκείς πόρους και υποστήριξη μέσω των εναλλακτικών καναλιών που έχει ανακοινώσει. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
svartevarg Δημοσ. χθες στις 01:37 μμ Δημοσ. χθες στις 01:37 μμ Ελπίζω να είναι πραγματικά δωρεάν (ad-free).
hyperspaced Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, svartevarg είπε Ελπίζω να είναι πραγματικά δωρεάν (ad-free). Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Απλά το κάνουν phase-out και κόβουν την ανάπτυξη και το support. Λεφτά πάνε να βγάλουν από το επόμενο προϊόν που θα αναγκαστούν να αγοράσουν οι επιχειρήσεις ώστε να έχουν support, ενώ την ίδια στιγμή το marketing της Broadcom να λέει: "είμαστε καλοί, προσφέρουμε δωρεάν προϊόντα".
prefuse Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Γνωρίζετε αν πλέον έχει σωστή υποστήριξη openGL σε apple silicone M1/windows arm? Πριν 2-3 χρόνια που είχα δοκιμάσει κρασαρε στο άνοιγμα το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε openGL.
mindreader Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Για να καταλαβω....καλο το δωρεαν, αλλα δεν ηταν ηδη δωρεαν; Και επιπλεον, θα υπαρχει, θα εξελισσεται, θα βγαινουν νεες εκδοσεις;
Retromaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Μία καλή δωρεάν εναλλακτική και εύκολη στη χρήση είναι το hyper-v. Αλλά αν θέλετε πιο προηγμένες λειτουργίες ή mac os, πάτε αναγκαστικά σε vmware. Πάντως εγώ μία χαρά κάνω τη δουλειά μου με το hyper-v. 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Για να καταλαβω....καλο το δωρεαν, αλλα δεν ηταν ηδη δωρεαν; Και επιπλεον, θα υπαρχει, θα εξελισσεται, θα βγαινουν νεες εκδοσεις; Ήταν δωρεάν μόνο για προσωπική χρήση και όχι για επιχειρήσεις. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Retromaniac 2
mphxths Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 27 minutes ago, mindreader said: Για να καταλαβω....καλο το δωρεαν, αλλα δεν ηταν ηδη δωρεαν; Και επιπλεον, θα υπαρχει, θα εξελισσεται, θα βγαινουν νεες εκδοσεις; Οχι δεν ηταν δωρεαν το workstation pro. Noμιζω δωρεαν ηταν το vmware player το οποιο νομιζω (δεν το χρησιμοποιησα ποτε) , ηταν αυτο που λεει και το ονομα του , απλως player για VMs. Απο τον Μαιο ειναι discontinued μιας και το workstation pro (φτιαχνει και παιζει τα VMs) ειναι πλεον δωρεαν και το player δεν εχει λογο υπαρξης. Απλα με αυτα που λεει το αρθρο , η υποστηριξη του ειναι λιγο αμφιβολη ... 2
Exosia Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες - Εξαφάνισαν όλα τα download link από το site της VMWare. Check. - Σε παραπέμπουν στο site της Broadcom. Check. - Για να κατεβάσεις οτιδήποτε, πρέπει να κάνεις register. Check. - Αφού καταφέρεις να κάνεις register, προσπαθείς να βρεις μέσα από κρυπτικά μενού που στο καλό είναι τα download link. Check. - Αφού βρεις το σημείο που υποτίθεται ότι θα κατεβάσεις, σου γράφει ότι δεν είσαι entitled για download και να επικοινωνήσεις μαζί τους. Check. Καλά θα πάει και αυτό. 2
infin1tyGR Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 hour ago, mphxths said: Οχι δεν ηταν δωρεαν το workstation pro. Ήταν κι αυτό δωρεάν από τον Μάιο, αλλά όχι για commercial use. https://blogs.vmware.com/workstation/2024/05/vmware-workstation-pro-now-available-free-for-personal-use.html 1 hour ago, mphxths said: Noμιζω δωρεαν ηταν το vmware player το οποιο νομιζω (δεν το χρησιμοποιησα ποτε) , ηταν αυτο που λεει και το ονομα του , απλως player για VMs. Τι εννοείς; Μια χαρά και έφτιαχνε και έπαιζε VMs, απλώς δεν είχε επιπλέον features που είχε το Workstation. 1 1
mphxths Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, infin1tyGR said: Ήταν κι αυτό δωρεάν από τον Μάιο, αλλά όχι για commercial use. E για πριν τον Μαιο μιλαμε. Οχι για τους τελευταιους μηνες που γινανε αλλαγες. 14 minutes ago, infin1tyGR said: Τι εννοείς; Μια χαρά και έφτιαχνε και έπαιζε VMs, απλώς δεν είχε επιπλέον features που είχε το Workstation. Οπως ειπα δεν το ειχα χρησιμοποιησει ποτε. Δεν εχω/ειχα σαφη εικονα τι εκανε. Η αισθηση που ειχα/εχω ειναι οτι ηταν κατι basic απλα για να παιζει τα VMs. Το οτι εφτιαχνε κιολας αλλα χωρις πολλα features το λες και δωρο αδωρο. Εγω μια ζωη επαιζα με το workstasion pro και ποτε δεν βρηκα λογο να παω στο player. Tα νεα οτι το workstation pro εγινε free ή οχι , δεν ειναι το σημαντικο της υποθεσης. Ποτε δεν ηταν θεμα αυτο αν με εννοειτε. Το σημαντικο νεο ειναι αυτο και το πως θα παει η δουλεια στο μελλον ... Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από mphxths
panatha1369 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Μία καλή δωρεάν εναλλακτική και εύκολη στη χρήση είναι το hyper-v. Αλλά αν θέλετε πιο προηγμένες λειτουργίες ή mac os, πάτε αναγκαστικά σε vmware. Πάντως εγώ μία χαρά κάνω τη δουλειά μου με το hyper-v. Ήταν δωρεάν μόνο για προσωπική χρήση και όχι για επιχειρήσεις. προτιμω proxmox μεταξυ των 3.. 38 λεπτά πριν, mphxths είπε E για πριν τον Μαιο μιλαμε. Οχι για τους τελευταιους μηνες που γινανε αλλαγες. Οπως ειπα δεν το ειχα χρησιμοποιησει ποτε. Δεν εχω/ειχα σαφη εικονα τι εκανε. Η αισθηση που ειχα/εχω ειναι οτι ηταν κατι basic απλα για να παιζει τα VMs. Το οτι εφτιαχνε κιολας αλλα χωρις πολλα features το λες και δωρο αδωρο. Εγω μια ζωη επαιζα με το workstasion pro και ποτε δεν βρηκα λογο να παω στο player. Tα νεα οτι το workstation pro εγινε free ή οχι , δεν ειναι το σημαντικο της υποθεσης. Ποτε δεν ηταν θεμα αυτο αν με εννοειτε. Το σημαντικο νεο ειναι αυτο και το πως θα παει η δουλεια στο μελλον ... proxmox is here..(kvm)
fmarkos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Τέτοιο μπέρδεμα που είναι για να το κατεβάσεις από το site τους, κανονικά θα έπρεπε να σε πληρώνουν κι όλας αν καταφέρεις να βρεις από που κατεβαίνει. Επίσης θέλει εγγραφή στην σελίδα τους για να το κατεβάσεις.
mphxths Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 27 minutes ago, panatha1369 said: προτιμω proxmox μεταξυ των 3.. proxmox is here..(kvm) Proxmox fanboy detected Δηλαδη μου λες οτι αν εγω θελω να εχω 2-3 VMs να παιζω , πρεπει να παω να στησω εναν proxmox server ? Σοβαρα τωρα ? Ξαφνικα ολοι οι streamers (και οχι μονο αυτοι) ανακαλυψαν οτι εχουν αναγκες που απαιτουν ολοκληρο server room στο σπιτι τους και το επομενο βημα απο το vmware ειναι το ... proxmox !! Οχι ρε φιλε , ολα εχουν να κανουν με τις αναγκες του καθενος. Δεν ειναι το proxmox η σωστη λυση σε ολα τα σεναρια. Εγω εχω στο πισι μου μερικα VMs να δοκιμασω διανομες λινουξ. Δεν θα παω να στησω proxmox server αν ποτε αφησω το vmware. Αν ειναι δυνατον δηλ !! Αναλογως τις αναγκες (και τα λειτουργικα) υπαρχουν virtualbox , vmware , hyper-v , gnome boxes (kvm) , virt-manager (kvm) κλπ.
NiKoSmile Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Download Now 😁 VMware Workstation full v17.6.1 Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από NiKoSmile
manval Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Από το Μάιο το έχουν δωρεάν https://blogs.vmware.com/workstation/2024/05/vmware-workstation-pro-now-available-free-for-personal-use.html Αλλά πρέπει να φτιάξεις δωρεάν λογαριασμό για να το κατεβάσεις https://support.broadcom.com https://support.broadcom.com/group/ecx/productdownloads?subfamily=VMware Workstation Pro Το έχω δοκιμάσει και σε Windows 10 Pro και σε Ubuntu και τρέχει πολλή καλά... καλύτερα από το VirtualBox.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα