Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω ένα πλυντήριο Haier εδώ και 18 χρόνια. Ποτέ δεν έβγαλε βλάβη ως τώρα εκτός από το γεγονός όπου όταν έκλεινα την πόρτα έπρεπε να την πιέσω με το γόνατο για να ανάψει το λαμπάκι κλειδώματος ώστε να ξεκινήσει η πλύση.

Χτες  το έβαλα να πλύνει και μετά από λίγο σταμάτησε όταν πήγα να δω τι έγινε είχε πλημμυρίσει το μπάνιο με νερά. Από εκεί και πέρα όταν το βάζω να δουλέψει ξεκινά να γυρνά για λίγα λεπτά μετά σταματά και αναβοσβήνει το λαμπάκι κλειδώματος της πόρτας.

Πριν 2 εβδομάδες για πρώτη φορά ξεβίδωσα την τάπα κάτω δεξιά να δω αν είχε βρομιές και πέρα από μερικά κέρματα και ένα κλειδί δεν είχε λάσπη κτλ ΑΛΛΑ χτες όταν το έβαλα να ξαναδουλέψει είδα ότι δεν την είχα σφίξει καλά και έβγαινε νερό. Την έσφιξα πιο δυνατά αλλά φυσικά η βλάβη συνεχίζει.

Δύο παρατηρήσεις:

1. Δεν ήξερα ότι τα πλυντήρια ήθελαν την απόλυτη αλφαδιά και ρύθμιζα τα ποδαράκια ίσα που να μη χορεύει το πλυντήριο και μετακινείται στο χώρο.

2. Μόνο μια φορά το είχα μετακομίσει πριν 4 χρόνια αγνοώντας ότι έπρεπε να κλειδωθεί ο κάδος.

Αν κάποιος είναι σχετικός τι βλάβη παρουσιάστηκε και αξίζει να φέρω μάστορα να το φτιάξει ή να πάρω άλλο πλυντήριο;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AndVal είπε

Γεια σας, έχω ένα πλυντήριο Haier εδώ και 18 χρόνια. Ποτέ δεν έβγαλε βλάβη ως τώρα εκτός από το γεγονός όπου όταν έκλεινα την πόρτα έπρεπε να την πιέσω με το γόνατο για να ανάψει το λαμπάκι κλειδώματος ώστε να ξεκινήσει η πλύση.

Χτες  το έβαλα να πλύνει και μετά από λίγο σταμάτησε όταν πήγα να δω τι έγινε είχε πλημμυρίσει το μπάνιο με νερά. Από εκεί και πέρα όταν το βάζω να δουλέψει ξεκινά να γυρνά για λίγα λεπτά μετά σταματά και αναβοσβήνει το λαμπάκι κλειδώματος της πόρτας.

Πριν 2 εβδομάδες για πρώτη φορά ξεβίδωσα την τάπα κάτω δεξιά να δω αν είχε βρομιές και πέρα από μερικά κέρματα και ένα κλειδί δεν είχε λάσπη κτλ ΑΛΛΑ χτες όταν το έβαλα να ξαναδουλέψει είδα ότι δεν την είχα σφίξει καλά και έβγαινε νερό. Την έσφιξα πιο δυνατά αλλά φυσικά η βλάβη συνεχίζει.

Δύο παρατηρήσεις:

1. Δεν ήξερα ότι τα πλυντήρια ήθελαν την απόλυτη αλφαδιά και ρύθμιζα τα ποδαράκια ίσα που να μη χορεύει το πλυντήριο και μετακινείται στο χώρο.

2. Μόνο μια φορά το είχα μετακομίσει πριν 4 χρόνια αγνοώντας ότι έπρεπε να κλειδωθεί ο κάδος.

Αν κάποιος είναι σχετικός τι βλάβη παρουσιάστηκε και αξίζει να φέρω μάστορα να το φτιάξει ή να πάρω άλλο πλυντήριο;

Το να το επισκευασεις ακομα και μονος δεν ειναι κατι το τρομερο. Εμενα πριν κανα μηνα ειχε ζημια το δικο μου οπου ο καδος εβρισκε στο λαστιχο. (samsung 10ετιας)
Λεω ετσι και αλλιως για πεταμα το εχω. Βαζω ενα βιντεο για αλλαγη ρουλεμαν (οπου θα εβλεπα πως λυνει ολο) και αρχισα να το κανω κομματια. Ειδα οτι ειχε σπασει το αστερι του αξονα πισω και μπηκα σε σελιδα με ανταλλακτικα και μετα απο 45€ το αντικατεστησα και τωρα ειναι σαν καινουριο! 

Εσενα φανταζομαι οτι θα ειναι ο διακοπτης πισω σε συνδιασμο με το λαστιχο (αν οχι μονο το λαστιχο) που του ασχει πιεση.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AndVal είπε

Δύο παρατηρήσεις:

Ο διακόπτης της πόρτας έχει χαλάσει.Εγώ σε περίοδο αφραγκίας απλά τον κατάργησα,ένωσα τα καλώδια του και δουλευε οκ μέχρι που  πετάχτηκε το πλυντήριο μετά απο λίγα χρόνια.

Τα κέρματα και το κλειδί δεν τα λες και λίγα,ελεγχεις τις τσέπες πριν πλύνεις.Λάσπη γιατί να έχει;Εκτός αν είσαι ανθρακωρύχος  .

Πρόσεξε μην έχεις στραβοπιάσει το φίλτρο ,πρέπει να βιδώνει ξεβιδώνει με το χέρι.Συνεχίζει να χάνει απο εκεί;

1)δεν πρέπει να έχει μπόσικα γιατί με τις στροφές που γυρνάει θα το βρεις στο σαλόνι.

2) δεν έπαθε τίποτα που δεν κλείδωσες τον κάδο .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ο διακόπτης της πόρτας έχει χαλάσει.Εγώ σε περίοδο αφραγκίας απλά τον κατάργησα,ένωσα τα καλώδια του και δουλευε οκ μέχρι που  πετάχτηκε το πλυντήριο μετά απο λίγα χρόνια.

Τα κέρματα και το κλειδί δεν τα λες και λίγα,ελεγχεις τις τσέπες πριν πλύνεις.Λάσπη γιατί να έχει;Εκτός αν είσαι ανθρακωρύχος  .

Πρόσεξε μην έχεις στραβοπιάσει το φίλτρο ,πρέπει να βιδώνει ξεβιδώνει με το χέρι.Συνεχίζει να χάνει απο εκεί;

1)δεν πρέπει να έχει μπόσικα γιατί με τις στροφές που γυρνάει θα το βρεις στο σαλόνι.

2) δεν έπαθε τίποτα που δεν κλείδωσες τον κάδο .

ΟΚ θα κοιτάξω στο YouTube για το πως βρίσκω τα καλώδια.

5 κέρματα και 1 κλειδί στα 18 χρόνια λίγα μου φαίνονται. Δε θεωρούσα δυνατόν ότι μπορούσαν τέτοια πράματα να περνούν από τον κάδο στα ενδότερα του πλυντηρίου.

Το φίλτρο ξεβίδωσε με μεγάλη δυσκολία με χρήση πένσας, με το χέρι δεν υπήρχε περίπτωση. Όταν το βίδωσα δεύτερή φορά το ζόρισα με πένσα τόσο που έσπασε μια άκρη. Μόνο έτσι δεν έβγαζε νερό αλλά δε νομίζω να είχαν πιάσει στραβά οι βόλτες, στην αρχή βιδωνόταν μια χαρά με το χέρι.

* οκ βρήκα τον μηχανισμό της κλειδαριάς να βγάλω και τα 3 καλώδια να τα ενώσω - τύλιγμα με μονωτική και θα είναι οκ ή πρέπει να ενώσω 2 από αυτά και ποια χρώματα;

thumbnail.jpg

Επεξ/σία από AndVal
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AndVal είπε

5 κέρματα και 1 κλειδί στα 18 χρόνια λίγα μου φαίνονται. Δε θεωρούσα δυνατόν ότι μπορούσαν τέτοια πράματα να περνούν από τον κάδο στα ενδότερα του πλυντηρίου.

Το φίλτρο ξεβίδωσε με μεγάλη δυσκολία με χρήση πένσας, με το χέρι δεν υπήρχε περίπτωση. Όταν το βίδωσα δεύτερή φορά το ζόρισα με πένσα τόσο που έσπασε μια άκρη. Μόνο έτσι δεν έβγαζε νερό αλλά δε νομίζω να είχαν πιάσει στραβά οι βόλτες, στην αρχή βιδωνόταν μια χαρά με το χέρι.

Πολυ πιθανόν όσο αφορά το φίλτρο , να έχανε από το λάστιχο που έχει τάπα από τα χρόνια .

Όσο για τη πόρτα είναι η κλειδαριά . Ψάξε βρες το ανταλλακτικό και δες πόσο έχει .

eparts είχα ψωνίσει όταν χρειάστηκα, πράγματα για ηλεκτρικές συσκευές. Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AndVal είπε

Δεν το είχες ελέγξει 18 χρόνια;Μην απορείς πως πέρασαν εκεί ,ενα απο τα μυστήρια της ζωής,κανείς δεν ξέρει .Οπως και το που χάνονται οι κάλτσες.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν το είχες ελέγξει 18 χρόνια;Μην απορείς πως πέρασαν εκεί ,ενα απο τα μυστήρια της ζωής,κανείς δεν ξέρει .Οπως και το που χάνονται οι κάλτσες.

Αν τράβαγε τις κάλτσες θα είχε εκραγεί εδώ και χρόνια !! 😆

• Haha 1
Δημοσ.

18 χρόνια το θηρίο;; Ότι και να πάρεις τώρα 5 χρόνια πάνε... αν είναι σε καλή κατάσταση βρες το πλήρες μοντέλο και δες αν υπάρχει ανταλλακτικό το φίλτρο, επίσης αν έχει o-rings πήγαινε στα υδραυλικά και άλλαξε μόνο αυτό αν δεν βρίσκεις ολόκληρο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AndVal είπε

* οκ βρήκα τον μηχανισμό της κλειδαριάς να βγάλω και τα 3 καλώδια να τα ενώσω - τύλιγμα με μονωτική και θα είναι οκ ή πρέπει να ενώσω 2 από αυτά και ποια χρώματα;

thumbnail.jpg

Βγάλε μια από την πίσω πλευρά να δούμε ποια πρέπει να ζευγαρώσεις 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, bill999r είπε

Βγάλε μια από την πίσω πλευρά να δούμε ποια πρέπει να ζευγαρώσεις 

Δοκίμασα να τα τραβήξω αλλά δεν ξεκουμπώνανε, μάλλον θα θέλει ξεβίδωμα η πράσινη μικρή βίδα.

thumbnail.jpg

thumbnail2.jpg

Επεξ/σία από AndVal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AndVal είπε

Δοκίμασα να τα τραβήξω αλλά δεν ξεκουμπώνανε, μάλλον θα θέλει ξεβίδωμα η πράσινη μικρή βίδα.

thumbnail.jpg

thumbnail2.jpg

Με κάθε επιφύλαξη εάν όντως το κόκκινο αντίστοιχει στο common( αν ισχύει αυτό το C που αναγράφεται στο κάλυμμα) τότε πρέπει να ζευγαρώσεις το κόκκινο με την φάση. Εάν έχεις πολύμετρο τσεκαρε μεταξύ των 2 μπλέ ποιο είναι η φάση.

Πάντως το καλύτερο είναι να πάρεις έναν νέο διακόπτη, μιας κ αν δεν έχεις το σχεδιάγραμμα του παλιού μπορεί να γίνει ζημιά. πάντως από τα χρώματα δεν βγαίνει άκρη. Μόνο με πολύμετρο θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά. Πρέπει να βρεις την φάση κ τον ουδέτερο.

Εγώ πάντως βλέποντας τον διακόπτη λογικά θα έπρεπε το κόκκινο να είναι η φάση, το δεύτερο μπλέ ο ουδέτερος και το τρίτο μπλε το κοινό που κλειδώνει την πόρτα.

Για αυτό είναι απαραίτητο το πολύμετρο αλλιώς θα γίνει ζημιά.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκει που παει να κουμπωσει η πορτα κουνιεται καποιο εξαρτημα του διακοπτη;μηπως απλα εχει φρακαρει απο αλατα και πρεπει να το ξεκολλησεις;το πιθανοτερο χρειαζεσαι αλλαγη διακοπτη + καποιο λαστιχο να στεγανοποιησεις το φιλτρο

μαλλον συμφερει η επισκευη του δεν ειναι ακριβη

επισης τα καλωδια εισαι σιγουρος οτι δεν ξεκουμπωσες καποιο και το ξανακουμπωσες;

3 ώρες πριν, AndVal είπε

εντελως απιθανο να εκανε αυτο ο διακοπτης οταν λειτουργουσε αρα μην το κανεις ουτε εσυ

Επεξ/σία από georgiouu
Δημοσ.

Στο προηγούμενο μας πλυντήριο είχε χαλάσει το λάστιχο του κάδου και έβγαιναν τα νερά από κάτω. 

18 χρόνια είναι πολλά πάντως, θα έλεγα πάρε καινουργιο, εκτός άμα πιάνουν τα χέρια σου και έχεις όρεξη να το φτιάξεις, πιθανον να χαλάσει κάτι άλλο σύντομα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Στο προηγούμενο μας πλυντήριο είχε χαλάσει το λάστιχο του κάδου και έβγαιναν τα νερά από κάτω. 

18 χρόνια είναι πολλά πάντως, θα έλεγα πάρε καινουργιο, εκτός άμα πιάνουν τα χέρια σου και έχεις όρεξη να το φτιάξεις, πιθανον να χαλάσει κάτι άλλο σύντομα. 

Τα ανταλλακτικά είναι αρκετά φτηνότερα από όσο νόμιζα. Δεν έχω ασχοληθεί με πλυντήρια αλλά στο youtube έχουν ανεβάσει πολλά βιντεακια.

Για αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι η βλάβη.

1. Ναι μεν φταίει ο μηχανισμός της πόρτας.

2. Θέλει αλλαγή το φίλτρο μια και δεν βίδωνε με το χέρι και έσπασε με την πένσα.

3. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν υπάρχει επιπλέον βλάβη πχ αντλία ή κάτι άλλο.

Όπως περιέγραψα στην αρχή το πλυντήριο ξεκινά να γύρνα για 2 λεπτά και μετά σταματά με το λαμπάκι της πόρτας να αναβοσβήνει.

Μέσα ο κάδος έχει νερά για τα οποία βάζω ένα κουβά να πέσουν όταν ανοίγω την πόρτα. Η πόρτα ξεκλειδώνει μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Ήδη παράγγειλα μηχανισμό πόρτας και φίλτρο. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με αυτά θα πρέπει να καταλάβω ποιο άλλο εξάρτημα μπορεί να έχει πρόβλημα.

Ο κόπος δεν με πειράζει αφού θα λάβω πολύτιμη γνώση. Αρκεί στο τέλος να πιάσουν και τόπο τα λεφτά για τα εξαρτήματα.

Στο skroutz έχω βρει ένα Candy των 6 κιλών με 40 εκ βάθος με 270ε που δείχνει ωραίο και με λειτουργία ατμού η οποία μεταξύ άλλων λέει ότι βγάζει λιγότερο τσαλακομενα τα ρούχα.

Ακόμα βλέπω ότι πολλά πλυντήρια πια συνδέονται με το κινητό ΧD.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα αντέξει τόσα χρόνια όσο το προηγούμενο.

Επεξ/σία από AndVal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν πιανουν τα χερια σου, πανω απο 30-40 ευρω δεν κοστιζουν τα ανταλλακτικα που χρειαζεσαι. δες στα διαδικτυακα καταστηματα που σου ανεφεραν πιο πανω και ρωτα κ σε καποιο καταστημα της γειτονιας. μερικα εχουν τιμιες τιμες.  προσωπικα θα προτιμουσα να βγαλω το χαλασμενο κ να παω σε συνοικιακο καταστημα να μου δωσει ανταλλακτικο, παρα να παραγγειλω κατι απο το ιντερνετ χωρις να ειμαι 100% σιγουρος αν ειναι το σωστο ανταλλακτικο.

υστερογραφο. αν αποφασισεις να το επισκευασεις μονος σου, κανε την παληκαρια κ αλλαξε και τα αμορτισερ. 18 χρονια που εχουν περασει, στην ουσια εχουν πεθανει πλεον. κ το κοστος συνηθως ειναι καπου 10-15€  μαξ.
υστερογραφο2. επισης θα πρεπει να αλλαξεις τα καρβουνακια του μοτερ. αν δεν το εχεις κανει 18 χρονια, θα εχουν φαγωθει κ θα θελουν σιγουρα αλλαγμα.

Επεξ/σία από kallair

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...