alfiss Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Στην πλατφόρμα myθΕΡΜΑΝΣΗ φαίνομαι σαν διαχειριστής πολυκατοικίας με κοινόχρηστο καυστήρα και δηλωμένο τον αριθμό παροχής ρεύματος μου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος. Φέτος ο κάθε όροφος έβαλε δικιά του αντλία θερμότητας και έτσι ο κάθε ένας ιδιοκτήτης υπέβαλε μόνος του την αίτηση για θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια.. Η πλατφόρμα όμως δεν δέχεται την δικιά μου αίτηση. Βλέπει ότι ο αριθμός παροχής μου είναι δηλωμένος στην πολυκατοικία που ήμουν διαχειριστής. Συγκεκριμένα βγάζει αυτό το μήνυμα: " ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ " Και βέβαια δεν μου επιτρέπει να κάνω διαγραφή. Ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω για να διαγραφή η πολυκατοικία που είχα δηλωμένη μέχρι πέρυσι και να γίνει η αίτησή μου για το επίδομα δεκτή?
Krusty Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 17/11/2024 στις 9:13 ΠΜ, alfiss είπε Στην πλατφόρμα myθΕΡΜΑΝΣΗ φαίνομαι σαν διαχειριστής πολυκατοικίας με κοινόχρηστο καυστήρα και δηλωμένο τον αριθμό παροχής ρεύματος μου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος. Φέτος ο κάθε όροφος έβαλε δικιά του αντλία θερμότητας και έτσι ο κάθε ένας ιδιοκτήτης υπέβαλε μόνος του την αίτηση για θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια.. Η πλατφόρμα όμως δεν δέχεται την δικιά μου αίτηση. Βλέπει ότι ο αριθμός παροχής μου είναι δηλωμένος στην πολυκατοικία που ήμουν διαχειριστής. Συγκεκριμένα βγάζει αυτό το μήνυμα: " ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ " Και βέβαια δεν μου επιτρέπει να κάνω διαγραφή. Ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω για να διαγραφή η πολυκατοικία που είχα δηλωμένη μέχρι πέρυσι και να γίνει η αίτησή μου για το επίδομα δεκτή? Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ρώτησα γραπτά μέσω taxisnet στην ενότητα των ερωτήσεων. Είχε θέμα 'Επίδομα θέρμανσης' προς επιλογή. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι να κάνω τράμπα τους αριθμούς παροχής και να δήλωσω ως παροχή μου το κοινόχρηστο, ακόμα και αν είναι ανενεργό. Δούλεψε. Είναι νόμιμο για να βγει οικοδομική άδεια να μην υπάρχει παροχή ρεύματος για το κοινόχρηστο; Εστω και ανενεργή μετά. Άρα ο κοινόχρηστος καυστήρας κεντρικής θέρμανσης, πριν έκαιγε ρεύμα από ιδιώτη; Μήπως υπάρχει κοινόχρηστη παροχή, αλλά είναι σε κάποιο όνομα ενοίκου όπως το άφηναν μερικοί εργολάβοι (πχ στον πρώην οικοπεδούχο); Εγώ περιήλθα σε αυτήν την κατάσταση γιατί αρχικά ο εργολάβος είχε αφήσει την κοινόχρηστη παροχή στο όνομα της πρώην οικοπεδούχου. Μετά πληρώσαμε εγγύηση και αλλάξανε το όνομα σε κοινόχρηστο'. Ύστερα το γυρίσαμε και σε ατομική θέρμανση. ******** Συχνές ερωταποκρίσεις για το επίδομα θέρμανσης. https://www.taxheaven.gr/circulars/48764/syxnes-erwthseis-apanthseis Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2024 από Krusty
Krusty Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όσοι είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα, μέχρι σήμερα δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για ρεύμα. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από Krusty
gpapas640 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να κάνω την ερώτηση ευθέως, οπότε θα το πάρω αλλιώς. Υπάρχει περίπτωση να διασταυρωθεί εαν ένα πρατήριο έβαλε πετρέλαιο σε συγκεκριμένο σπίτι; Αν δηλαδή η έδρα του πρατηρίου είναι αρκετά μακριά από τη διεύθυνση του σπιτιού (σε άλλο νομό) υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια στραβή εάν δηλωθεί σε παραστατικό για το επίδομα; Προφανώς μιλάμε για γειτονικούς νομούς. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από gpapas640
kirileman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ερώτηση. Κάθε φορά που περνάμε παρασταστικό πατάμε Υποβολή Δήλωσης και την επόμενη φορά τροποποίηση και ξανά Υποβολή; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από kirileman
kkaragki Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, kirileman είπε Ερώτηση. Κάθε φορά που περνάμε παρασταστικό πατάμε Υποβολή Δήλωσης και την επόμενη φορά τροποποίηση και ξανά Υποβολή; Σωστά! Ουσιαστικά κάθε φορά που λαμβάνεις λογαριασμό, μπορείς να φτιάχνεις μια τροποποιητική δήλωση. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις κι αυτό: https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-11/myΘέρμανση_odigies_parastatika.pdf
soholis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μου ήρθε παραμονή Χριστουγέννων λογαριασμός αέριο μηνός Οκτωβρίου 28 € . Να το περάσω στα παραστατικά στο mythermansi ? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από soholis 1
PedroG Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, soholis είπε Μου ήρθε παραμονή Χριστουγέννων λογαριασμός αέριο μηνός Οκτωβρίου 28 € . Να το περάσω στα παραστατικά στο mythermansi ? Εγώ αυτό κάνω ...είτε μια μια είτε στο τέλος κατά Ιούνιο... όλα μαζί.... Προσοχή όμως θέλει προσωρινή αποθήκευση και όχι υποβολή από τώρα!!!!
soholis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Στις 2/1/2025 στις 12:29 ΜΜ, PedroG είπε Εγώ αυτό κάνω ...είτε μια μια είτε στο τέλος κατά Ιούνιο... όλα μαζί.... Προσοχή όμως θέλει προσωρινή αποθήκευση και όχι υποβολή από τώρα!!!! Γιατί προσωρινή αποθήκευση ? ( έχω πάρει ήδη κάποιο ποσό με τις πληρωμές Δεκεμβρίου )
PedroG Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, soholis είπε Γιατί προσωρινή αποθήκευση ? ( έχω πάρει ήδη κάποιο ποσό με τις πληρωμές Δεκεμβρίου ) Αν το υποβάλλεις νομίζω ότι είναι οριστική υποβολή εξόδων θέρμανσης. Έτσι έκανα πέρσι
ekrepali Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 1 hour ago, PedroG said: Αν το υποβάλλεις νομίζω ότι είναι οριστική υποβολή εξόδων θέρμανσης. Έτσι έκανα πέρσι Μπορείς να κάνεις οριστικη υποβολή... Και μετά να κάνεις τροποποιητική 1
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Στις 26/11/2024 στις 12:28 ΜΜ, Krusty είπε Όσοι είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα, μέχρι σήμερα δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για ρεύμα. Τη δευτερη δοση οσον αφορα το ρευμα, θα την παρουν ολοι οσοι πηραν την πρωτη και συνεχιζουν να μην εχουν ΚΟΤ, μιας και δεν υπαρχει τροπος να αποδειξουν οτι χρησιμοποιηθηκε ? Εκτος αν υπαρχουν καποιες ελαχιστες κιλοβατωρες για να δικαιολογουν την εξτρα καταναλωση ρευματος για θερμανση ?
Krusty Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 6/1/2025 στις 10:56 ΜΜ, stefa_1 είπε Τη δευτερη δοση οσον αφορα το ρευμα, θα την παρουν ολοι οσοι πηραν την πρωτη και συνεχιζουν να μην εχουν ΚΟΤ, μιας και δεν υπαρχει τροπος να αποδειξουν οτι χρησιμοποιηθηκε ? Εκτος αν υπαρχουν καποιες ελαχιστες κιλοβατωρες για να δικαιολογουν την εξτρα καταναλωση ρευματος για θερμανση ? Αν κατάλαβα καλά, ρωτάς αν μπορούν να το πάρουν και άτομα που καίνε ρεύμα αλλά όχι για θέρμανση, μιας και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί αυτό; Απ' όσο διάβασα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις σελίδες 64915 και 64916, ναι αν είναι δηλωμένος στην κύρια κατοικία ο μετρητής ρεύματος. https://www1.aade.gr/saadeapps3/hreceipts/pdf/ypen_gde_123647_6827_fekB_6249_2024.pdf Στις 7/1/2025 στις 12:19 ΠΜ, mpTrios είπε περασε η προιεσμια υποβολης ? Ναι για την αίτηση (6-12-2024). Όσοι υποβάλλαν όμως η προθεσμία υποβολής των λογαριασμών τρέχει ακόμα. Πχ για το φυσικό αέριο βλέπε σελ 64917, 2αγ). https://www1.aade.gr/saadeapps3/hreceipts/pdf/ypen_gde_123647_6827_fekB_6249_2024.pdf Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από Krusty 1
jimwalker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλημερα σε ολους.Παρατηρησα οτι δεν μου εμφανιζει την αγορα πετρελαιου στις διασταυρωμενες αγορες,αν και εχει γινει απο τον Νοεμβρη.Υπαρχει οντως τοση καθυστερηση η μηπως εχουν σταλει λαθος στοιχεια απο τον πρατηριουχο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα