Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Amd 3600

Aurus b450 pro 

ripjaws 2x8 3200

Saphire 6600 

Corsair 550w

Να αναφέρω ότι η χρήση είναι παιχνίδια μέσω steam και battlenet κατά κύριο λόγο 

Περιμένοντας μήπως παίξει καμιά προσφορά για δίσκο επειδή χρειάζομαι η ερώτηση είναι κοιτάω για nvme; 

Επίσης χρειάζεται κάτι αναβάθμιση για καλύτερη εμπειρία χρήσης ή τα αφήνω ως έχουν; 

Σάς ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Γενικά θα έλεγα πως είσαι οκ.

Ισορροπημένη η 6600 με τον 3600.Ισως εάν παίζεις eSports σε 1080p ένας 5600 να σου έδινε κάτι παραπάνω αλλά πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο.

Ίσως προσωπικά να του έβαζα 32gb ram, αλλά εάν σου φτάνουν εσένα τα 16 μένεις εκεί.

Όσο αφορά τον "δίσκο", δεν υπάρχει λόγος να μην πας σε nvme εφόσων έχεις θύρα.Πανω κάτω ίδια τιμή έχουν με ssd και είναι κατατι ταχύτεροι.Απλα άσχετα από το τι θα βρεις θα δουλέψει σε pci-e 3.0 μιας και η μητρική σου δεν υποστηρίζει pci-e 4.0(Κλάιν...).

Spoiler

Εάν τωρα θέλεις να "ξοδεψεις" χρήματα κοιτάς για 5700x3d και 7800xt αλλά πιθανότατα θα χρειαστείς και τροφοδοτικό οπότε πας στο ~800ευρω.

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, @topos said:

Γενικά θα έλεγα πως είσαι οκ.

Ισορροπημένη η 6600 με τον 3600.Ισως εάν παίζεις eSports σε 1080p ένας 5600 να σου έδινε κάτι παραπάνω αλλά πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο.

Ίσως προσωπικά να του έβαζα 32gb ram, αλλά εάν σου φτάνουν εσένα τα 16 μένεις εκεί.

Όσο αφορά τον "δίσκο", δεν υπάρχει λόγος να μην πας σε nvme εφόσων έχεις θύρα.Πανω κάτω ίδια τιμή έχουν με ssd και είναι κατατι ταχύτεροι.Απλα άσχετα από το τι θα βρεις θα δουλέψει σε pci-e 3.0 μιας και η μητρική σου δεν υποστηρίζει pci-e 4.0(Κλάιν...).

Hide contents

Εάν τωρα θέλεις να "ξοδεψεις" χρήματα κοιτάς για 5700x3d και 7800xt αλλά πιθανότατα θα χρειαστείς και τροφοδοτικό οπότε πας στο ~800ευρω.

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Το σύστημα τρέχει περίπου στα 8 γιγα μνήμης. 

Η κάρτα όταν ανοίγω παιχνίδι πάει στο 80% πάνω κάτω. 

Λεφτά όχι δεν θέλω να διαθέσω τουλάχιστον όχι τόσα και όχι σε αυτό το σύστημα. 

Από δίσκο έχεις να προτείνεις κάτι; 😁 καθότι θα τρέχουν όλα τα παιχνίδια από εκεί μέσα. 

Αν υποθέσουμε ότι πηγαίνω σε περισσότερη μνήμη προτιμότερο να πάω σε 2x16 η να προσθέσω άλλες 2x8; 

Δημοσ.

Kαι εγω μνημη θα εβαζα σε αυτο το συστημα. Αν βρεις ιδιες 2x8, ειναι οτι καλυτερο, οικονομικα. Η μητρικη ειναι πολυ καλη στην κατηγορια της, μπορει να παρει και σειρα 5xxx, με αναβαθμιση bios.  H 6600, κορυφαια κι αυτη στην κατηγορια της. Δισκο, βαζεις αν χρειαζεσαι, μεγαλυτερο χωρο. Εμενα μου αρεσει το συστημα σου οπως ειναι παντως.

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, kostasw said:

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Το σύστημα τρέχει περίπου στα 8 γιγα μνήμης. 

Η κάρτα όταν ανοίγω παιχνίδι πάει στο 80% πάνω κάτω. 

Λεφτά όχι δεν θέλω να διαθέσω τουλάχιστον όχι τόσα και όχι σε αυτό το σύστημα. 

Από δίσκο έχεις να προτείνεις κάτι; 😁 καθότι θα τρέχουν όλα τα παιχνίδια από εκεί μέσα. 

Αν υποθέσουμε ότι πηγαίνω σε περισσότερη μνήμη προτιμότερο να πάω σε 2x16 η να προσθέσω άλλες 2x8; 

8 hours ago, Chris2756 said:

Kαι εγω μνημη θα εβαζα σε αυτο το συστημα. Αν βρεις ιδιες 2x8, ειναι οτι καλυτερο, οικονομικα. Η μητρικη ειναι πολυ καλη στην κατηγορια της, μπορει να παρει και σειρα 5xxx, με αναβαθμιση bios.  H 6600, κορυφαια κι αυτη στην κατηγορια της. Δισκο, βαζεις αν χρειαζεσαι, μεγαλυτερο χωρο. Εμενα μου αρεσει το συστημα σου οπως ειναι παντως.

Αυτό ακριβως.Ειναι ισορροπημένο όσο αφορά cpu/GPU.

Το ίδιο για την ram.Εαν βρεις τα ίδια σε ~μιση τιμή από αντίστοιχο Κιτ 2x16 δεν είναι κακή λύση.Αλλα εάν τα βρεις 40ευρω και τα 2x16 έχουν 55 πήγαινε εκει.

Spoiler

Ο λογος είναι πως εάν σε ικανοποιεί για gamming/γενικές εργασιες μπορείς να το κρατήσεις ακόμα 3-4 χρονια και πιστεύω πως οι ddr4 έχουν πιάσει πάτο από τιμές και θα αυξηθούν στο μελλον/πιθανών να είναι και δυσεύρετες.

Τώρα για τον "δίσκο", πόσο μεγάλο λες ότι χρειάζεσαι?

Εαν π.χ θέλεις 2tb πάρε όποιον σχετικά οικονομικό βγει σε προσφορά στο ~100ευρω.Πλεον οι περισσότεροι σε αυτή την χωρητικότητα θα πιάνουν 3500mb/s σε read+write (κάπου εκεί τελικιαζει το pci-e 3.0 ούτως η αλλως)

Υ.γ Ειναι συμβατοί και οι pci-e 4.0 πάντως με την μητρική σου, απλά δεν θα πιάνουν το maximum της απόδοσής τους.

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Chris2756 said:

Σε ευχαριστώ. Για δίσκο ξεκινάω τον χρειάζομαι. Απλά είπα επί της ευκαιρίας να ρωτήσω αν παίρνει και κάτι άλλο.

Το σύστημα στήθηκε με την συνδρομή χρηστών από εδώ μέσα και είμαι ευγνώμων, γι αυτό και ξανά ρώτησα σήμερα. 

1 hour ago, @topos said:

Αυτό ακριβως.Ειναι ισορροπημένο όσο αφορά cpu/GPU.

Το ίδιο για την ram.Εαν βρεις τα ίδια σε ~μιση τιμή από αντίστοιχο Κιτ 2x16 δεν είναι κακή λύση.Αλλα εάν τα βρεις 40ευρω και τα 2x16 έχουν 55 πήγαινε εκει.

Hide contents

Ο λογος είναι πως εάν σε ικανοποιεί για gamming/γενικές εργασιες μπορείς να το κρατήσεις ακόμα 3-4 χρονια και πιστεύω πως οι ddr4 έχουν πιάσει πάτο από τιμές και θα αυξηθούν στο μελλον/πιθανών να είναι και δυσεύρετες.

Τώρα για τον "δίσκο", πόσο μεγάλο λες ότι χρειάζεσαι?

Εαν π.χ θέλεις 2tb πάρε όποιον σχετικά οικονομικό βγει σε προσφορά στο ~100ευρω.Πλεον οι περισσότεροι σε αυτή την χωρητικότητα θα πιάνουν 3500mb/s σε read+write (κάπου εκεί τελικιαζει το pci-e 3.0 ούτως η αλλως)

Υ.γ Ειναι συμβατοί και οι pci-e 4.0 πάντως με την μητρική σου, απλά δεν θα πιάνουν το maximum της απόδοσής τους.

Σκληρό έχω ένα για το λειτουργικό ssd και έναν μηχανικό 2tb. 

Σίγουρα χρειάζομαι επιπλέον χώρο. Απλά επειδή κατά την φόρτωση των παιχνιδιών υπάρχει μια πολύ μικρή καθυστέρηση ως προς την φόρτωση κάποιων χαρτών π.χ και σκέφτηκα ότι μάλλον είναι από τον σκληρό που είναι hdd. 

Όσο για τις μνήμες πολύ λογικό το σκεπτικό. Θα δω τη παίζει και θα πράξω ανάλογα. 

Ευχαριστώ και πάλι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...