Προς το περιεχόμενο

Sapphire VGA Radeon RX 7800 XT Pulse 16 GB 449€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, AlexoudaS είπε

γνωριζει καποιος αν με αυτο εδω το τροφοδοτικο θα τρεχει καλα η καρτα?

Ναι μια χαρα. Εγω με 7700ΧΤ και 5800Χ3D δεν εχω δει πανω απο 350-380W ενω παιζω παιχνιδια. Ποσο πιο ενεργοβορα να ειναι η 7800ΧΤ ;

• Thanks 1
Δημοσ.

και ηθελα να ανοιξω θεμα για αναβαθμιση,εχω μια 1080ti και θελω να την αλλαξω με την συγκεκριμενη για 2k gaming,κατα ποσο θα ταιριαξει με τον ryzen 5600?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Lastgladiator said:

και ηθελα να ανοιξω θεμα για αναβαθμιση,εχω μια 1080ti και θελω να την αλλαξω με την συγκεκριμενη για 2k gaming,κατα ποσο θα ταιριαξει με τον ryzen 5600?

Θα έχεις λίγο bottleneck(εξαρτάτε και από τα games που παίζεις) αλλά θα δεις συνολικά αρκετη διαφορά σε σχέση με την 1080ti.

Γενικά εγώ θα έλεγα ότι αξίζει.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @topos είπε

Θα έχεις λίγο bottleneck αλλά θα δεις συνολικά αρκετη διαφορά σε σχέση με την 1080ti.

Γενικά εγώ θα έλεγα ότι αξίζει.

διαβαζω ομως οτι οι drivers της amd ειναι για κλωτσιες ισχυει?

ποσο πανω κατω θα πιασει η καρτα μου αν την δωσω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την γνώμη μου ως κάτοχος 7800xt Nitro από τη περσινή Black Friday προσφορά του πλαισίου (620 ευρώ η Nitro μαζί με Avatar Frontiers of Pandora, η Pulse τότε είχε 570 με το παιχνίδι), πολύ καλή προσφορά αν ψάχνεις 1440p κάρτα τώρα. Ουσιαστικά είναι λίγο πιο δυνατή από τη GPU του PS5 Pro (κανένα 5-10% καλύτερη ανάλογα με το παιχνίδι σε raster και παρόμοιο ή ελάχιστα χειρότερο RT performance σε stock). Με stable overclock παίρνεις ένα +6-8% σε σχέση με stock και ακόμα παραπάνω αν σου τύχει καλό binned chip. Εδώ ποσοστιαία σύγκριση μέ άλλες κάρτες από Nvidia και AMD:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-7800-xt.c3839

Εδώ βίντεο 40 παιχνίδια με overclocked 7800xt (και εμένα τόσο overclock πάει και δεν είναι ιδιαίτερα καλό bin) σε 1440p από τέλη Οκτωμβρίου:

Λογικά οι 8700xt/8800xt/5070 θα κοστίζουν κανένα 600 ή 700 ευρώ όταν βγουν, τουλάχιστον για μερικούς μήνες, οπότε δύσκολα να τη περάσουν σε value for money. Ειδικά με τρία χρόνια εγγύηση από μεγάλη αλυσίδα. Οι αλυσίδες ως συνήθως θα τις έχουν κανένα 100-200 παραπάνω. Επίσης είναι πολύ πιθανό το Πλαίσιο να βγάλει αργότερα το Nitro μοντέλο για 50 ευρώ παραπάνω, όπως κάνει συνήθως στα Black Fridays.

Για όποιον την αγοράσει, προτείνω 1000% το DLSS Enabler mod, το οποίο αντικαθιστά το DLSS Frame Generation με FSR Frame Generation (που έχει χαμηλότερο latency και περισσότερα fps), το Reflex με Anti-lag 2 και το DLSS upscaling με FSR και XESS (προτείνω χρήση XESS 1.3 αντί για FSR upscaling). Αυτό για όταν το παιχνίδι δεν έχει από μόνο του FSR Frame Generation αλλά μόνο DLSS Frame Generation. Εννοείται μόνο χρήση σε singleplayer παιχνίδια γιατί τα anticheat δεν το επιτρέπουν σε online παιχνίδια, όπου το Frame Generation ούτως ή άλλως δεν έχει πολύ νόημα. Σιγά σιγά βγάζουν και προσθήκη FSR FG όταν το παιχνίδι έχει μόνο DLSS upscaling χωρίς FG αλλά δεν το έχουν τελειωπήσει ακόμη.

1 hour ago, AlexoudaS said:

γνωριζει καποιος αν με αυτο εδω το τροφοδοτικο θα τρεχει καλα η καρτα?

Καλά είσαι, εγώ έχω το tx650 gold με 7800xt nitro και 5800x3d και δεν έχω κάποιο θέμα. Η nitro τραβάει 273w max με stock settings και 260w με -5pl για χαμηλότερες θερμοκρασίες/θόρυβο. Η pulse ή εκεί ή χαμηλότερα θα είναι.

38 minutes ago, Lastgladiator said:

Λογικά χωρίς RT θα έχει λίγο CPU bottleneck σε 1440p αν παίζεις με upscaling αλλά δεν νομίζω να είναι τεράστιο πρόβλημα. Αν σε ενοχλεί πολύ, πουλάς τον 5600 και παίρνεις έναν 5700x3d για να αφαιρέσεις το CPU bottleneck. 80% καλύτερη είναι από την 1080ti η 7800xt κατά μέσο όρο και περισσότερο σε DX12 παιχνίδια.

30 minutes ago, Lastgladiator said:

Αυτό με τα drivers είναι παλιά ιστορία από RDNA 1 και πριν. Υπάρχει και ένας YouTuber που κάνει driver overviews, οπότε τον βλέπεις και αν δεν βρει αυτός κανά μεγάλο πρόβλημα τα κατεβάζεις όταν θες να κάνεις update. Δες και το νήμα των RDNA 3 αν θες για drivers, κτλ.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ καλή τιμή για Ελλάδα, αλλά νομίζω μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα βγάλουν όλοι νέες κάρτες. Nvidia, AMD, Intel.

Βέβαια μπορεί να τις βγάλουν σε τιμές κουκουρουκου, διότι πλέον τα λεφτά είναι στο ΑΙ, οπότε για να δικαιολογήσουν σπατάλη πόρων σε Gaming κάρτες, μπορεί στις επόμενες γενιές να βαρέσουν στο ψαχνό και προσφορές σαν αυτήν εδώ να τις αναπολούμε.

17 λεπτά πριν, Lastgladiator είπε

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τις ίδιες μαλ κίες εδώ και 15 χρόνια. Έτσι έγινε μονοπώλιο η Nvidia.

(το σχόλιο δεν πήγαινε προς εσένα, ήταν εντελώς γενικό)

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα driver προβλήματα έχω να πω πως δεν είναι λες και η Nvidia δεν έχει προβλήματα. Είμαι σε ένα server για το NBA 2K25 και πάρα πολλά άτομα λένε εκεί πως το NBA 2K25 είναι unplayable λόγω stutter στα δύο τελευταία Nvidia drivers ενώ στα προηγούμενα ήταν ΟΚ, αλλά δεν το συζητάει κανείς όπως γίνεται με παρόμοια AMD GPU προβλήματα.

Επεξ/σία από John_on_PC
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, john_dr said:

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τις ίδιες μαλ κίες εδώ και 15 χρόνια. Έτσι έγινε μονοπώλιο η Nvidia.

(το σχόλιο δεν πήγαινε προς εσένα, ήταν εντελώς γενικό)

11 minutes ago, Mhlogiatros said:

15 χρονια χρησιμοποιω και geforce και amd και ισχυει :devil: . Τωρα που τα εκανε και η nvidia π@τανα ειναι even στα προβληματα 

Να χαλασω λιγο το παρτυ, οχι για να το χαλασω, αλλα μιας που λετε οτι ξερετε τους amd drivers, για να ζητησω τυχον καποια βοηθεια στο παρακατω που ειχα σχολιασει σε ετερη προσφορα amd τον Αυγουστο και ανακοινωση amd τον Σεπτεμβριο με θεμα "Ο ανταγωνισμός με την Nvidia δεν είναι προτεραιότητα για την AMD που στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", το κρατησα και αν εχετε καποια προταση, ειμαι ολος "αυτια":
"

Πηρα προσφατα μια amd 6950xt, μετα απο αρκετα χρονια με nvidia 2060.
Στην nvidia μπαινεις geforce experience, βλεπεις τα παιχνιδια σου ενα-ενα, current settings και optimal settings, πατας στο κουμπι optimal και περνανε αυτοματα στο παιχνιδι οι ρυθμισεις.
Πχ περνανε αυτοματα ρυθμισεις Ambient Occlusion, Reflection Quality, Shadow Quality κλπ, λαμβανοντας υποψιν τις απαιτησεις του εκαστοτε παιχνιδιου, σε συνδυασμο με την δυναμη της καρτας του χρηστη.
Εχει και ευκολες επιλογες για καλυτερο performance η καλυτερο quality, που και αυτες περνανε αυτοματα παντα.
Στην amd πως το κανεις αυτο?
"
     Μετα απο πολλες μερες, ελαβα μια και μοναδικη απαντηση απο το αγαπητο μελος Arkin:
"Καλοριζικη. Δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο amd control panel μεχρι σημερα."
     Και συμπληρωσα:
"

Thxs man, ναι, το εχω δει, αλλα ηθελα επιβεβαιωση.
Υπηρχε παλια το AMD Raptr, επαιζε καπου 2013-2017, μετα το σταματησαν, ηταν μεσω τριτης εταιρειας που πληρωναν/συνεργαζονταν προφανως, αλλα περασαν τοσα χρονια απο τοτε και δεν εβγαλαν κατι δικο τους η καποιο αλλο, απιστευτο, λες και δεν τους ενδιαφερει το pc gaming, γενονος που αποδεικνυεται και στο steam, δεν υπαρχουν AMD gamers, μονοπωλιο η nvidia και δικαιολογημενα αν κρινω μονο απο αυτο.

Παρακατω η επικαιροποιημενη λιστα καρτων ολων των gamers στο steam:
https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
Τον Αυγουστο που την ειχα δει τελευταια φορα, η amd "δεν υπαρχει" κυριολεκτικα, μιλαμε για πολυ χαμηλο ποσοστο στον κοσμο των gamers, μετα απο τις ενσωματωμενες προχειρες apu, η πρωτη καρτα amd ειναι η παλια RX 580 στην θεση 33 με ποσοστο 0.83%, και μετα εμφανιζονται αρκετες amd αλλα και παλι πολυ περισσοτερες nvidia και στις υπολοιπες θεσεις.

(Η RX 580, να ενημερωσω, ειναι η καρτα απο τις κινεζικες κρυπτο/φαρμες που εκλεισαν και γεμισε η ανατολη και οχι μονο, με ανακατασκευασμενες μαιμουδες RX 580, βλ Aliexpress κλπ. Φανταζομαι ουτε αυτη θα υπηρχε στην λιστα χωρις τις κρυπτο/φαρμες...
Ενδιαφερον επισης η θεση νο.8 της NVIDIA GeForce GTX 1060 με ποσοστο 3.70%, παλιας καρτας επισης, που προφανως καλα κρατει για καποιους...).

"
Απο 'κει και περα, τι να λεμε, απο που και εως που "η AMD στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", χωρις Raptr η αντιστοιχο προγραμμα?
Ειναι προφανες οτι δεν ενδιαφερεται.
Πουλαει αβερτα στις κονσολες, πουλαει στα λοιπα προιοντα, στους επεξεργαστες παει πετωντας, μπαινουν τωρα και στο AI, σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν με τις GPU. Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτες οι ανακοινωσεις, απλα να μεινουν στο παιχνιδι θεωρητικα για τυχον προοπτικη στο μελλον, μιας και εχουν ετοιμο το knowhow, τιποτε αλλο.
Και αν με ρωτησει καποιος γνωστος τι vga να παρει για pc gaming? Nvidia δαγκωτο (και ας εχω amd).

"

Επεξ/σία από nek4d
Δημοσ.
39 minutes ago, Lastgladiator said:

Εδω και εναμισι χρονο πηγα απο Nvidia σε AMD καρτες,δεν ειχα προβλημα,ουτε με τις μεν ,ουτε με τις δε.

Δημοσ.
45 minutes ago, Lastgladiator said:

παλι τα ιδια. Αυτο ίσχυε πριν χρονια τωρα η αμδ ειναι ποιο μπροστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...