Προς το περιεχόμενο

449ευρω Sapphire VGA Radeon RX 7800 XT Pulse 16 GB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Προσωπικά δεν θα έδινα 100 ή 150 ευρώ παραπάνω για να πάρω 4070 από σκρουτζ (με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγγύηση) για να έχω ένα πρόγραμμα να μου προτείνει settings που δεν θα εμπιστευόμουν καν. Τώρα αν με πεις θέλω DLSS upscaling ή path tracing ντε και καλά, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Από περιέργεια, του λες target fps και βγάζει settings ή κάνει πάντα target 60 fps πχ; Εγω πχ στοχεύω ή 100+ fps χωρίς FG ή τουλάχιστον 120 με FG.

Γιατί με 4070 level GPU σε 1440p θα σου λέει πάντα βάλε ultra με DLSS quality ή DLAA αν στοχεύει 60 το οποίο δεν το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο. Πάντως γενικά αν ψάχνεις optimal settings, ή δοκιμάζεις μόνος τα preset μέχρι να έχεις όσα fps θες, ή αντιγράφεις τα settings των Digital Foundry ή/και Hardware Unboxed βίντεο, όπου δίνουν optimized/console equivalent settings, τα οποία συνήθως τα κάνουν για όλα τα AAA releases όταν βγαίνουν. Αλλιώς απλά βάζεις το preset που είναι ένα κλικ κάτω από το μέγιστο και ξέρεις πως έχεις optimized settings.

Από την άλλη το driver panel της AMD προσφέρει το AFMF 2 που δίνει Frame Generation (χωρίς motion vectors, άρα λίγο χειρότερη ποιότητα) σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και αν δεν έχουν δικό τους Frame Generation. Από όσο ξέρω η Nvidia δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Επίσης υπάρχει και το Radeon Image Sharpening που είναι driver sharpening που είναι πολύ καλό και καλύτερο από το αντίστοιχο της Nvidia. Από ότι είδα τώρα η Nvidia έβγαλε το νέο driver panel που δεν φαίνεται σαν να βγήκε από το 2010, αν και δεν είδα αν έχει όλα τα παλιά features ή τα προσθέτουν σιγά σιγά, ενώ της AMD είναι σωστό μοντέρνο UI.

Για το Steam survey, το θέμα είναι πως το κάνουν dominate τα prebuilts και τα laptops, στα οποία ουσιαστικά πωλείται μόνο η Nvidia σε GPUs λόγω των συμφωνιών που έχουν με τους laptop manufacturers και τους system intergrators. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η AMD δεν έχει τίποτα άξιο στο 3060/4060 price range, στο οποίο υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων, όχι ότι της Nvidia είναι καλύτερα, αλλά όταν και τα δύο είναι το ίδιο απαίσιο value, λογικό να προτιμήσεις Nvidia.

Αντίστοιχα αν δεις συγκεκριμένα καταστήματα που πουλάνε μεμωνομένα consumer GPUs όπως το mindfactory (το οποίο πρέπει να ειπωθεί πως φαίνεται το προτιμάνε ιδιαίτερα οι AMD buyers), η 7800xt πουλάει το καλύτερο από όλες τις κάρτες από όταν βγήκε τις περισσότερες βδομάδες. Και στο γερμανικό Amazon όταν το είχα δει μερικούς μήνες πριν, η 7800xt ήταν σε παρόμοιο top seller position με την 4070. Τώρα πχ στο αμερικάνικο Amazon, ένα μοντέλο 4070 είναι 2ο top seller και ένα 7800 6ο (εντωμεταξύ και τα δύο είναι απαίσια μοντέλα, αλλά τέλος πάντων:

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822

Στο γερμανικό, 7ο μοντέλο 7800xt, 8ο μοντέλο 4070 super:

https://www.amazon.de/-/en/gp/bestsellers/computers/430161031

Στα τελευταία δεδομένα από το Mindfactory, η 7800xt πούλησε 220 κομμάτια και η 4070 super 205 που θεωρείται αρκετά χάλια βδομάδα για την AMD αφού συνήθως έχει τουλάχιστον 50% revenue ενώ αυτή την βδομάδα είχε 43%.

Έπρεπε να κάνω το Steam survey όταν μου το έδωσε ως επιλογή να προσθέσω μια 7800xt, αλλά βαριόμουν.

επειδη εζησα 7 χρονια στο βερολινο και εχω ασχοληθει αρκετα ισως το μακραν investment που εχω κανει ηταν να παρω την rx 5700XTX στα 400 προ κορονας και να την πουλησω στα 700 στη μεση της πανδημιας και να ξεχρεωσο την πιστοτικη μου ηταν power move και επεξα cyberpunk 2077 σε 4k κτλ η amd πουλαει επειδη την παιρνουν οι τουρκοι εκει περα ζουν σαν μπαγασες ενας σωστος γερμανος δεν θα ξοδεψει για τιποτα θα περιμενει κανα 2 χρονια και θα παει στο Ebay kleinzeigen ξερω γω και θα πρηξει μπαλες για την τιμη μεχρι καποιος να του πουλησει αυτα τα chart που διχνεις με λιγα λογια δεν αποδεικνυουν τιποτα ουτε το 0.01% market share ειναι η 4070 super σαφως ειναι καλυτερη vs 7800xt σε ray tracing path tracing etc και το dlss απο οτι ειδα γ**** ενω το resident evil 4 remake ακομα να βαλουν fsr 3 τελευταια απο οσο ειδα αν το βαλανε τοτε να με συγχωρεις αλλα στην γερμανια ολοι για την RTX σκαβουν στα μεταχειρισμενα 

• Confused 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, D4RK0Rbit said:

επειδη εζησα 7 χρονια στο βερολινο και εχω ασχοληθει αρκετα ισως το μακραν investment που εχω κανει ηταν να παρω την rx 5700XTX στα 400 προ κορονας και να την πουλησω στα 700 στη μεση της πανδημιας και να ξεχρεωσο την πιστοτικη μου ηταν power move και επεξα cyberpunk 2077 σε 4k κτλ η amd πουλαει επειδη την παιρνουν οι τουρκοι εκει περα ζουν σαν μπαγασες ενας σωστος γερμανος δεν θα ξοδεψει για τιποτα θα περιμενει κανα 2 χρονια και θα παει στο Ebay kleinzeigen ξερω γω και θα πρηξει μπαλες για την τιμη μεχρι καποιος να του πουλησει αυτα τα chart που διχνεις με λιγα λογια δεν αποδεικνυουν τιποτα ουτε το 0.01% market share ειναι η 4070 super σαφως ειναι καλυτερη vs 7800xt σε ray tracing path tracing etc και το dlss απο οτι ειδα γ**** ενω το resident evil 4 remake ακομα να βαλουν fsr 3 τελευταια απο οσο ειδα αν το βαλανε τοτε να με συγχωρεις αλλα στην γερμανια ολοι για την RTX σκαβουν στα μεταχειρισμενα 

Δεν έχει νόημα σύγκριση 4070 super με 7800xt, η 7900gre είναι η αντίστοιχη της super και σε τιμή και σε απόδοση. Σε επίσημα MSRP η 4060ti απέχει σε τιμή από την 7800xt όσο απέχει η 7800xt από την 4070 super.

Τώρα δεν έχω πάει Γερμανία για να ξέρω, αλλά όποιος και να αγοράζει, το τελικό αποτέλεσμα είναι πως στο γερμανικό Άμαζον και το mindfactory η 7800xt πουλάει εξίσου καλά με τις 4070/4070 super, αν όχι καλύτερα και στο αμερικάνικο είναι ελάχιστα πίσω με ακόμα καλύτερες Nvidia τιμές από την Ευρώπη.

Οι 3060/4060/3060ti/4060ti είναι που τρώνε ζωντανές τις αντίστοιχες της AMD επείδη δεν έβγαλε τίποτα άξιο σε αυτά τα λεφτά με την RDNA 3 και τέλειωσε το stock των παλιών φθηνών RDNA 2.

Επεξ/σία από John_on_PC
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Δεν έχει νόημα σύγκριση 4070 super με 7800xt, η 7900gre είναι η αντίστοιχη της super και σε τιμή και σε απόδοση. Σε επίσημα MSRP η 4060ti απέχει σε τιμή από την 7800xt όσο απέχει η 7800xt από την 4070 super.

Τώρα δεν έχω πάει Γερμανία για να ξέρω, αλλά όποιος και να αγοράζει, το τελικό αποτέλεσμα είναι πως στο γερμανικό Άμαζον και το mindfactory η 7800xt πουλάει εξίσου καλά με τις 4070/4070 super, αν όχι καλύτερα και στο αμερικάνικο είναι ελάχιστα πίσω με ακόμα καλύτερες Nvidia τιμές από την Ευρώπη.

Οι 3060/4060/3060ti/4060ti είναι που τρώνε ζωντανές τις αντίστοιχες της AMD επείδη δεν έβγαλε τίποτα άξιο σε αυτά τα λεφτά με την RDNA 3 και τέλειωσε το stock των παλιών φθηνών RDNA 2.

κοιτα εχω να πω αυτο μπες https://geizhals.eu/ γερμανικο site και δες τιμες ελλαδας vs γερμανιας εγω εχω παθει πλακα πουλανε ας πουμε την xiaomi 27'' G Pro mini led ips sta 300 και στην ελλαδα ειναι 420 οι gpu ειναι αλλη ιστορια θα δεις της 50ΧΧ να βγαινουν κανα 100 αρι φτηνοτερα εκει μετα γιατι αυτο ειμαστε εδω μοναρχια καρτελ απο την εποχη μητσοτακη δεν θελω να το παω στο πολιτικο κομματι αλλα λογικο να βλεπεις της amd καρτες να πουλανε σαν νερο με της τιμες που εχουν εκει και το mindfactory δεν ειναι και το φτηνοτερο την 7900Χ3D και της ram που πηρα της πηρα απο το Alternate.de και εχουν ενα απιστευτο market απο ψυξη μονο που λεγεται aquatuning.com που ακομα και οι ιταλοι εχουν χερι εκει γιατι εμεις γ****το να ειμαστε σαν τους αζτεκους δεν μπορω να καταλαβω κατι fittings που ψαχνω για υδροψηξη ειναι 3.5+ ευρω μαλλον πισω στην γερμανια με βλεπω σε κανα μισο χρονο και ωπος ειπα η γερμανια ειναι τιγκα στους τουρκους που ζουν με επιδοματα λογικο να βλεπεις καλυτερη πωληση της amd

Επεξ/σία από D4RK0Rbit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, tzavardin said:

Έχω nvidia κάρτα εδώ και ένα χρόνο σχεδόν. Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τους driver και τις εφαρμογες της nvidia, όλο αυτό που περιγράφεις με τις ρυθμίσεις κλπ μου φαίνεται άχρηστο. Τι να ρυθμίσω απο την εφαρμογή όταν ούτως ή άλλως πρέπει να μπει χέρι στα settings του παιχνιδιού για να πάρεις αυτό που θέλεις. 

Επίσης συμπληρωματικά το adrenaline είναι μίλια μπροστά αν θες να ασχοληθείς με fan curves oc και uv, πολύ καλό ui. 

...

Δοκιμασε το και θα καταλαβεις.
Το νοημα ειναι ακριβως το αναποδο επιθυμητο, δεν χρειαζεται να βαλεις κανενα χερι στα settings του παιχνιδιου, τα κανει ολα απ'εξω απο το παιχνιδι η nvidia.
Και διαλεγεις πανευκολα performance η quality, οπου προσθαφαιρει καποιο/α συγκεκριμενα settings, και στα δειχνει κιολας αν θελεις να πειραξεις εσυ καποιο, αλλα το νοημα ειπαμε ειναι να μην χρειαζεται να πειραξεις εσυ.
Για να δοκιμασεις μονος σου σε amd καθε setting πως επηρεαζει το καθε παιχνιδι, θα φας απειρο χρονο με μπες/βγες και παλι μπορει να κανεις λαθος γιατι τα παιχνιδια δεν δειχνουν αμεσως τι ζητανε σε απαιτησεις, πολλα επιβαρυνουν το συστημα σε επομενη φαση πχ με πολλους εχθρους ταυτοχρονα σε επομενη "πιστα".

Fan curves, oc και uv, αυτα ειναι για τους προχωρημενους, οι πολλοι gamers, δεν ειναι τεχνικοι, ουτε θελουν να γινουν τεχνικοι, να παιξουν θελουν ενα καταραμενο παιχνιδι χωρις να χρειαζεται να ξερουν/ασχοληθουν με οτιδηποτε τεχνικο, θελουν να κανουν ενα κλικ στο optimise και να μην ξανα-ασχοληθουν με settings.
Το ιδιο και οι γονεις με τα παιδια τους.

Επεξ/σία από nek4d
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Fulgore είπε

Τα system requirements αφορούν no name τροφοδοτικά του κιλού που αποδίδου πολύ λιγότερα W από όσα αναφέρουν.

πάνω από 280W δεν τραβάει η κάρτα σε gaming, κοινώς σε συνδιασμό με κάποιο Ryzen 5/7, μιλάμε για κάτω απο 390W συνολικά.

Κανένα δεν αποδίδει λιγότερα Watt απο όσα αναφέρει. 

• Like 1
Δημοσ.

εγώ σε AMD δεν ξαναγυρνάω αν δεν φτιάξει sowftware και hardware όπως η nvidia! Είχα την 7800xt να σημειώσω..απλά απογοήτευση στα games σε σύγκριση με την 4070 super!

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tazmaaaz είπε

εγώ σε AMD δεν ξαναγυρνάω αν δεν φτιάξει sowftware και hardware όπως η nvidia! Είχα την 7800xt να σημειώσω..απλά απογοήτευση στα games σε σύγκριση με την 4070 super!

και εγώ club amd είμαι αλλά δυστυχώς η επόμενη κάρτα μου θα είναι nvidia  , δεν αντέχω άλλο troubleshooting

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/11/2024 στις 1:07 ΠΜ, Fulgore είπε

Τα system requirements αφορούν no name τροφοδοτικά του κιλού που αποδίδου πολύ λιγότερα W από όσα αναφέρουν.

πάνω από 280W δεν τραβάει η κάρτα σε gaming, κοινώς σε συνδιασμό με κάποιο Ryzen 5/7, μιλάμε για κάτω απο 390W συνολικά.

Επειδή ως γνωστό το σύστημα δεν αποτελείται μόνο απο τον επεξαργαστή και την κάρτα γραφικών, εμένα φίλε μου σε όποιο psu calc να βάλω την 7800xt με AM4-5 επεξεργαστή και τα περιφερειακά του μου βγάζουν το 850w τροφοδοτικό 90-95 % loading. 

Εσύ δηλαδή λές στον φίλο οτι με 650w θα είναι οκ;

Επεξ/σία από Tompias
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Tompias είπε

εμένα φίλε μου σε όποιο psu calc να βάλω την 7800xt με AM4-5 επεξεργαστή και τα περιφερειακά του μου βγάζουν το 850w τροφοδοτικό 90-95 % loading. 

Η Corsair πάντως 650ρι προτείνει όλως τυχαίως....

image.png.6f00d055c902604922babe57b2127f73.png

Η κάρτα σε χρήση τραβάει γύρω στα 250-280W ανάλογα την υλοποίηση/OC.

Κοινώς με ένα Ryzen 5/7 πάνω από 400W δεν τρώει όλο το σύστημα.

image.png.042109b8ae871dcc083f7c674b589ff3.png

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tompias είπε

Επειδή ως γνωστό το σύστημα δεν αποτελείται μόνο απο τον επεξαργαστή και την κάρτα γραφικών, εμένα φίλε μου σε όποιο psu calc να βάλω την 7800xt με AM4-5 επεξεργαστή και τα περιφερειακά του μου βγάζουν το 850w τροφοδοτικό 90-95 % loading. 

Κατι δεν υπολογισες σωστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...