@topos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 4 hours ago, U got bugged said: Ωραια τωρα τα βλεπω σωστα 700w 90-92% load , οχι και 850w να ειναι 90-95% load . Συμφωνώ παντως καλυτερα να αλλαξει τροφοδοτικο παρα να μη δουλευει μετα η καρτα η να γινει κάποια ζημιά επειδη κρατησε το 650w psu 9 hours ago, Tompias said: Έβαλα στο site the bequiet το δικο μου σύστημα και μου έβγαλε αυτά. Μακάρι να κάνω λάθος!!! Απο εδω μου βγαζει 464watt max καταναλωση με συνιστωμενο τροφοδοτικο 514watt 1
U got bugged Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, @topos είπε Απο εδω μου βγαζει 464watt max καταναλωση με συνιστωμενο τροφοδοτικο 514watt Κατα την γνωμη μου 650w psu ειναι στα ορια οπως επισης πρεπει να σκεφτομαστε για τα spikes της gpu, οποτε βαζει κανεις 750w , αλλα εαν μιλαμε για μικρη 2 fan rx 7800xt χωρις πολλα πολλα κουμπομενα στο pc ενα ποιοτικο 650w θα πρεπει να την βγαλει τη δουλεια
Mhlogiatros Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Εχω ενα corsair και ενα seasonic g 650 την βγαζουν τη δουλεια και δε πανε καν 90 % τσαμπα το ψειριζετε τοσο ... 1
@topos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, U got bugged said: Κατα την γνωμη μου 650w psu ειναι στα ορια οπως επισης πρεπει να σκεφτομαστε για τα spikes της gpu, οποτε βαζει κανεις 750w , αλλα εαν μιλαμε για μικρη 2 fan rx 7800xt χωρις πολλα πολλα κουμπομενα στο pc ενα ποιοτικο 650w θα πρεπει να την βγαλει τη δουλεια Η ερώτηση ξεκίνησε από το παλικάρι που έχει ήδη ένα Corsair 650 που σε συνάρτηση με το υπόλοιπο pc του (cpu 5600) είναι οκ. Τώρα εάν στο mix είχαμε κανέναν 14900k η συζήτηση δεν θα ήταν η ίδια. Edit->Δοκίμασα λίγο το psu calculator της bequiet και για το δικό μου pc μου λέει ότι τραβάει 640watt. Ποτέ δεν έχω δει πάνω από ~450watt.(~200 cpu, 170 GPU, κατά τα υπολοιπα ~80-> fan/δίσκοι/mobo) Spoiler -Έχω μόνιμα smart plug στην μπριζα και βλέπω στιγμιαία και max καταναλωση- Επιπλέον πιθανότατα στον υπολογισμό προηγούμενος μάλλον το παιδί είχε βάλει και το 3.2 USB charging το οποίο με το που το βάζεις προσθέτει αλλά 100watt το calculator της bequiet(για το δικό μου με αυτή την επιλογή με πήγε στα 740) Ομως ούτε όλες οι μητρικές μπορούν να δώσουν τόση έξοδο και στην τελική εάν είσαι "σφιχτά" από watt απλά δεν το δουλεύεις έτσι(πάρε έναν κανονικό εξωτερικό φορτιστή εάν το έχεις ανάγκη). Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου από @topos
Fulgore Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Για να μεινουμε λιγο εντός θέματος, για οποιον δεν προλαβε την κάρτα του τίτλου, η επόμενη επιλογή αυτή την στιγμή είναι αυτή 2
Mute_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Fulgore είπε Για να μεινουμε λιγο εντός θέματος, για οποιον δεν προλαβε την κάρτα του τίτλου, η επόμενη επιλογή αυτή την στιγμή είναι αυτή Ωραία Καράτουλα για όσους τυχερούς είναι Ηράκλειο ή Λάρισα μόνο Πήρα και εγώ την sapphire και θα την κουμπωσω πάνω να σε ένα evga 550w g3 και θα δω τι παιζει Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου από Mute_
TsironakosMix Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου On 16/11/2024 at 22:31, Lastgladiator said: και ηθελα να ανοιξω θεμα για αναβαθμιση,εχω μια 1080ti και θελω να την αλλαξω με την συγκεκριμενη για 2k gaming,κατα ποσο θα ταιριαξει με τον ryzen 5600? Εγω την εχω πανω στον 9900k ο οποιος ειναι παρομοιος με 5600, μαζι με 32DDR5 3200mhz Ram (αναβαθμισα απο 2080 σε 7800xt). Η αποδοση στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι σκατα γιατι υπαρχει μεγαλο Bottleneck, ειδικα στο Cyberpunk 2077 και στα καινουρια COD η καρτα δεν αποδιδει μιας και ο επεξεργαστης χτυπαει 90-100%. Μαζεψε λευτα και κανε μια φορα αναβαθμιση αδερφε. 1
U got bugged Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, @topos είπε Η ερώτηση ξεκίνησε από το παλικάρι που έχει ήδη ένα Corsair 650 που σε συνάρτηση με το υπόλοιπο pc του (cpu 5600) είναι οκ. Τώρα εάν στο mix είχαμε κανέναν 14900k η συζήτηση δεν θα ήταν η ίδια. Edit->Δοκίμασα λίγο το psu calculator της bequiet και για το δικό μου pc μου λέει ότι τραβάει 640watt. Ποτέ δεν έχω δει πάνω από ~450watt.(~200 cpu, 170 GPU, κατά τα υπολοιπα ~80-> fan/δίσκοι/mobo) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου -Έχω μόνιμα smart plug στην μπριζα και βλέπω στιγμιαία και max καταναλωση- Επιπλέον πιθανότατα στον υπολογισμό προηγούμενος μάλλον το παιδί είχε βάλει και το 3.2 USB charging το οποίο με το που το βάζεις προσθέτει αλλά 100watt το calculator της bequiet(για το δικό μου με αυτή την επιλογή με πήγε στα 740) Ομως ούτε όλες οι μητρικές μπορούν να δώσουν τόση έξοδο και στην τελική εάν είσαι "σφιχτά" από watt απλά δεν το δουλεύεις έτσι(πάρε έναν κανονικό εξωτερικό φορτιστή εάν το έχεις ανάγκη). Εδω στη περιπτωση του , το παιδι ας παρει την καρτα, και βλέπει . Κατα 99% θα πρεπει να ειναι κομπλε
TRILOBYTER Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Στις 16/11/2024 στις 11:13 ΜΜ, nek4d είπε Να χαλασω λιγο το παρτυ, οχι για να το χαλασω, αλλα μιας που λετε οτι ξερετε τους amd drivers, για να ζητησω τυχον καποια βοηθεια στο παρακατω που ειχα σχολιασει σε ετερη προσφορα amd τον Αυγουστο και ανακοινωση amd τον Σεπτεμβριο με θεμα "Ο ανταγωνισμός με την Nvidia δεν είναι προτεραιότητα για την AMD που στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", το κρατησα και αν εχετε καποια προταση, ειμαι ολος "αυτια": " Πηρα προσφατα μια amd 6950xt, μετα απο αρκετα χρονια με nvidia 2060. Στην nvidia μπαινεις geforce experience, βλεπεις τα παιχνιδια σου ενα-ενα, current settings και optimal settings, πατας στο κουμπι optimal και περνανε αυτοματα στο παιχνιδι οι ρυθμισεις. Πχ περνανε αυτοματα ρυθμισεις Ambient Occlusion, Reflection Quality, Shadow Quality κλπ, λαμβανοντας υποψιν τις απαιτησεις του εκαστοτε παιχνιδιου, σε συνδυασμο με την δυναμη της καρτας του χρηστη. Εχει και ευκολες επιλογες για καλυτερο performance η καλυτερο quality, που και αυτες περνανε αυτοματα παντα. Στην amd πως το κανεις αυτο? " Μετα απο πολλες μερες, ελαβα μια και μοναδικη απαντηση απο το αγαπητο μελος Arkin: "Καλοριζικη. Δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο amd control panel μεχρι σημερα." Και συμπληρωσα: " Thxs man, ναι, το εχω δει, αλλα ηθελα επιβεβαιωση. Υπηρχε παλια το AMD Raptr, επαιζε καπου 2013-2017, μετα το σταματησαν, ηταν μεσω τριτης εταιρειας που πληρωναν/συνεργαζονταν προφανως, αλλα περασαν τοσα χρονια απο τοτε και δεν εβγαλαν κατι δικο τους η καποιο αλλο, απιστευτο, λες και δεν τους ενδιαφερει το pc gaming, γενονος που αποδεικνυεται και στο steam, δεν υπαρχουν AMD gamers, μονοπωλιο η nvidia και δικαιολογημενα αν κρινω μονο απο αυτο. Παρακατω η επικαιροποιημενη λιστα καρτων ολων των gamers στο steam: https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/ Τον Αυγουστο που την ειχα δει τελευταια φορα, η amd "δεν υπαρχει" κυριολεκτικα, μιλαμε για πολυ χαμηλο ποσοστο στον κοσμο των gamers, μετα απο τις ενσωματωμενες προχειρες apu, η πρωτη καρτα amd ειναι η παλια RX 580 στην θεση 33 με ποσοστο 0.83%, και μετα εμφανιζονται αρκετες amd αλλα και παλι πολυ περισσοτερες nvidia και στις υπολοιπες θεσεις. (Η RX 580, να ενημερωσω, ειναι η καρτα απο τις κινεζικες κρυπτο/φαρμες που εκλεισαν και γεμισε η ανατολη και οχι μονο, με ανακατασκευασμενες μαιμουδες RX 580, βλ Aliexpress κλπ. Φανταζομαι ουτε αυτη θα υπηρχε στην λιστα χωρις τις κρυπτο/φαρμες... Ενδιαφερον επισης η θεση νο.8 της NVIDIA GeForce GTX 1060 με ποσοστο 3.70%, παλιας καρτας επισης, που προφανως καλα κρατει για καποιους...). " Απο 'κει και περα, τι να λεμε, απο που και εως που "η AMD στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", χωρις Raptr η αντιστοιχο προγραμμα? Ειναι προφανες οτι δεν ενδιαφερεται. Πουλαει αβερτα στις κονσολες, πουλαει στα λοιπα προιοντα, στους επεξεργαστες παει πετωντας, μπαινουν τωρα και στο AI, σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν με τις GPU. Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτες οι ανακοινωσεις, απλα να μεινουν στο παιχνιδι θεωρητικα για τυχον προοπτικη στο μελλον, μιας και εχουν ετοιμο το knowhow, τιποτε αλλο. Και αν με ρωτησει καποιος γνωστος τι vga να παρει για pc gaming? Nvidia δαγκωτο (και ας εχω amd). " Δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με καμια απο τις 2. Σε οσα παιχνιδια εχω παιξει εγω το προβλημα ειναι παντα απο το παιχνιδι το ιδιο, 0 optimization / κακο engine. Συν οτι παντα οι μεταχειρισμενες amd αξιζαν περισσοτερο γιατι τις βρισκεις σε καλες τιμες σε συγκριση με nvidia.
nek4d Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2 hours ago, TRILOBYTER said: Δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με καμια απο τις 2. Σε οσα παιχνιδια εχω παιξει εγω το προβλημα ειναι παντα απο το παιχνιδι το ιδιο, 0 optimization / κακο engine. Συν οτι παντα οι μεταχειρισμενες amd αξιζαν περισσοτερο γιατι τις βρισκεις σε καλες τιμες σε συγκριση με nvidia. Δεν ειχες προβλημα με amd στα settings του καθε παιχνιδιου? Ολα default τα αφηνεις, default ο driver, default και στο παιχνιδι? Η περνας εσυ οσα θελεις χειροκινητα μεσα στο καθε παιχνιδι?
Mhlogiatros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Mολις εβαλα τη καρτα του τιτλου μικρουλα μαζεμενη με 2 fan ομορφουλα Μονη μλκια το trixx πως δουλευεται τα profil ανεμiστηρων msi afterburner ? Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου από Mhlogiatros
dazed&confused Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε Mολις εβαλα τη καρτα του τιτλου μικρουλα μαζεμενη με 2 fan ομορφουλα Μονη μλκια το trixx πως δουλευεται τα profil ανεμiστηρων msi afterburner ? Ούτε trixx, ούτε ab. Μόνο το adrenaline χρειάζεται.
Fulgore Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 16 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε οκ που ειναι το fan speed ? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα