John_on_PC Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 μμ (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, nek4d said: Να χαλασω λιγο το παρτυ, οχι για να το χαλασω, αλλα μιας που λετε οτι ξερετε τους amd drivers, για να ζητησω τυχον καποια βοηθεια στο παρακατω που ειχα σχολιασει σε ετερη προσφορα amd τον Αυγουστο και ανακοινωση amd τον Σεπτεμβριο, το κρατησα και αν εχετε καποια προταση, ειμαι ολος "αυτια": " Πηρα προσφατα μια amd 6950xt, μετα απο αρκετα χρονια με nvidia 2060. Στην nvidia μπαινεις geforce experience, βλεπεις τα παιχνιδια σου ενα-ενα, current settings και optimal settings, πατας στο κουμπι optimal και περνανε αυτοματα στο παιχνιδι οι ρυθμισεις. Πχ περνανε αυτοματα ρυθμισεις Ambient Occlusion, Reflection Quality, Shadow Quality κλπ, λαμβανοντας υποψιν τις απαιτησεις του εκαστοτε παιχνιδιου, σε συνδυασμο με την δυναμη της καρτας του χρηστη. Εχει και ευκολες επιλογες για καλυτερο performance η καλυτερο quality, που και αυτες περνανε αυτοματα παντα. Στην amd πως το κανεις αυτο? " Μετα απο πολλες μερες, ελαβα μια και μοναδικη απαντηση απο το αγαπητο μελος Arkin: "Καλοριζικη. Δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο amd control panel μεχρι σημερα." Και συμπληρωσα: " Thxs man, ναι, το εχω δει, αλλα ηθελα επιβεβαιωση. Υπηρχε παλια το AMD Raptr, επαιζε καπου 2013-2017, μετα το σταματησαν, ηταν μεσω τριτης εταιρειας που πληρωναν/συνεργαζονταν προφανως, αλλα περασαν τοσα χρονια απο τοτε και δεν εβγαλαν κατι δικο τους η καποιο αλλο, απιστευτο, λες και δεν τους ενδιαφερει το pc gaming, γενονος που αποδεικνυεται και στο steam, δεν υπαρχουν AMD gamers, μονοπωλιο η nvidia και δικαιολογημενα αν κρινω μονο απο αυτο. Παρακατω η επικαιροποιημενη λιστα καρτων ολων των gamers στο steam: https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/ Τον Αυγουστο που την ειχα δει τελευταια φορα, η amd "δεν υπαρχει" κυριολεκτικα, μιλαμε για πολυ χαμηλο ποσοστο στον κοσμο των gamers, μετα απο τις ενσωματωμενες προχειρες apu, η πρωτη καρτα amd ειναι η παλια RX 580 στην θεση 33 με ποσοστο 0.83%, και μετα εμφανιζονται αρκετες amd αλλα και παλι πολυ περισσοτερες nvidia και στις υπολοιπες θεσεις. (Η RX 580, να ενημερωσω, ειναι η καρτα απο τις κινεζικες κρυπτο/φαρμες που εκλεισαν και γεμισε η ανατολη και οχι μονο, με ανακατασκευασμενες μαιμουδες RX 580, βλ Aliexpress κλπ. Φανταζομαι ουτε αυτη θα υπηρχε στην λιστα χωρις τις κρυπτο/φαρμες... Ενδιαφερον επισης η θεση νο.8 της NVIDIA GeForce GTX 1060 με ποσοστο 3.70%, παλιας καρτας επισης, που προφανως καλα κρατει για καποιους...). " Απο 'κει και περα, τι να λεμε, απο που και εως που "η AMD στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", χωρις Raptr η αντιστοιχο προγραμμα? Ειναι προφανες οτι δεν ενδιαφερεται. Πουλαει αβερτα στις κονσολες, πουλαει στα λοιπα προιοντα, στους επεξεργαστες παει πετωντας, μπαινουν τωρα και στο AI, σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν με τις GPU. Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτες οι ανακοινωσεις, απλα να μεινουν στο παιχνιδι θεωρητικα για τυχον προοπτικη στο μελλον, μιας και εχουν ετοιμο το knowhow, τιποτε αλλο. Και αν με ρωτησει καποιος γνωστος τι vga να παρει για pc gaming? Nvidia δαγκωτο (και ας εχω amd). " Προσωπικά δεν θα έδινα 100 ή 150 ευρώ παραπάνω για να πάρω 4070 από σκρουτζ (με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγγύηση) για να έχω ένα πρόγραμμα να μου προτείνει settings που δεν θα εμπιστευόμουν καν. Τώρα αν με πεις θέλω DLSS upscaling ή path tracing ντε και καλά, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Από περιέργεια, του λες target fps και βγάζει settings ή κάνει πάντα target 60 fps πχ; Εγω πχ στοχεύω ή 100+ fps χωρίς FG ή τουλάχιστον 120 με FG. Γιατί με 4070 level GPU σε 1440p θα σου λέει πάντα βάλε ultra με DLSS quality ή DLAA αν στοχεύει 60 το οποίο δεν το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο. Πάντως γενικά αν ψάχνεις optimal settings, ή δοκιμάζεις μόνος τα preset μέχρι να έχεις όσα fps θες, ή αντιγράφεις τα settings των Digital Foundry ή/και Hardware Unboxed βίντεο, όπου δίνουν optimized/console equivalent settings, τα οποία συνήθως τα κάνουν για όλα τα AAA releases όταν βγαίνουν. Αλλιώς απλά βάζεις το preset που είναι ένα κλικ κάτω από το μέγιστο και ξέρεις πως έχεις optimized settings. Από την άλλη το driver panel της AMD προσφέρει το AFMF 2 που δίνει Frame Generation (χωρίς motion vectors, άρα λίγο χειρότερη ποιότητα) σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και αν δεν έχουν δικό τους Frame Generation. Από όσο ξέρω η Nvidia δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Επίσης υπάρχει και το Radeon Image Sharpening που είναι driver sharpening που είναι πολύ καλό και καλύτερο από το αντίστοιχο της Nvidia. Από ότι είδα τώρα η Nvidia έβγαλε το νέο driver panel που δεν φαίνεται σαν να βγήκε από το 2010, αν και δεν είδα αν έχει όλα τα παλιά features ή τα προσθέτουν σιγά σιγά, ενώ της AMD είναι σωστό μοντέρνο UI. Για το Steam survey, το θέμα είναι πως το κάνουν dominate τα prebuilts και τα laptops, στα οποία ουσιαστικά πωλείται μόνο η Nvidia σε GPUs λόγω των συμφωνιών που έχουν με τους laptop manufacturers και τους system intergrators. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η AMD δεν έχει τίποτα άξιο στο 3060/4060 price range, στο οποίο υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων, όχι ότι της Nvidia είναι καλύτερα, αλλά όταν και τα δύο είναι το ίδιο απαίσιο value, λογικό να προτιμήσεις Nvidia. Αντίστοιχα αν δεις συγκεκριμένα καταστήματα που πουλάνε μεμωνομένα consumer GPUs όπως το mindfactory (το οποίο πρέπει να ειπωθεί πως φαίνεται το προτιμάνε ιδιαίτερα οι AMD buyers), η 7800xt πουλάει το καλύτερο από όλες τις κάρτες από όταν βγήκε τις περισσότερες βδομάδες. Και στο γερμανικό Amazon όταν το είχα δει μερικούς μήνες πριν, η 7800xt ήταν σε παρόμοιο top seller position με την 4070. Τώρα πχ στο αμερικάνικο Amazon, ένα μοντέλο 4070 είναι 2ο top seller και ένα 7800 6ο (εντωμεταξύ και τα δύο είναι απαίσια μοντέλα, αλλά τέλος πάντων: https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822 Στο γερμανικό, 7ο μοντέλο 7800xt, 8ο μοντέλο 4070 super: https://www.amazon.de/-/en/gp/bestsellers/computers/430161031 Στα τελευταία δεδομένα από το Mindfactory, η 7800xt πούλησε 220 κομμάτια και η 4070 super 205 που θεωρείται αρκετά χάλια βδομάδα για την AMD αφού συνήθως έχει τουλάχιστον 50% revenue ενώ αυτή την βδομάδα είχε 43%. Έπρεπε να κάνω το Steam survey όταν μου το έδωσε ως επιλογή να προσθέσω μια 7800xt, αλλά βαριόμουν. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:51 μμ από John_on_PC 1 1
Mhlogiatros Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 μμ Αυτο ειναι για τα αμερικαν που εχουν περισοτερες επιλογες σε χαμηλοτερες τιμες . Εδω η nvidia μας πιανει το κ@λο και το εχουμε συνηθισει μη λεμε οτι μας αρεσει κιολας Καλη προσφορα .
John_on_PC Δημοσ. Σάββατο στις 11:50 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:50 μμ (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, Mhlogiatros said: Αυτο ειναι για τα αμερικαν που εχουν περισοτερες επιλογες σε χαμηλοτερες τιμες . Εδω η nvidia μας πιανει το κ@λο και το εχουμε συνηθισει μη λεμε οτι μας αρεσει κιολας Καλη προσφορα . Άστα να πάνε, πέρυσι έλεγε κάτι 7900xtx για 900 δολάρια στην Αμερική και σε εμάς είχαν 700 ευρώ τα χειρότερα 4070 (όχι super) μοντέλα και 800 τα καλά μοντέλα. Βλέπεις αμερικάνικες τιμές hardware και σε πιάνει κατάθλιψη 🙃 Τώρα είδα έχουν 409 ευρώ την 7700xt pulse και 439 τη pure. Ωραίο αστείο... Επεξ/σία χθες στις 12:11 πμ από John_on_PC
d4mage Δημοσ. χθες στις 12:22 πμ Δημοσ. χθες στις 12:22 πμ Επίσης ποτέ κανένα πρόβλημα με AMD και η υλοποίηση της SAPPHIRE πολύ σοβαρή. 5
Tompias Δημοσ. χθες στις 12:51 πμ Δημοσ. χθες στις 12:51 πμ Φίλε μου το επίσημο site της Sapphire μιλάει για κατανάλωση 266w και minimum system requirement τα 700w. Εγώ προσωπικά δεν θα πίεζα στα όρια το τροφοδοτικό μου και θα έκανα μία αναβάθμιση σε 750w η ακόμα καλύτερα 850w. Εξαρτάται βέβαια και το υπόλοιπο σύστημα που έχεις στήσει τι απαιτήσεις έχει. Ότι και να αποφασίσεις καλές αγορές!!! 3 ώρες πριν, AlexoudaS είπε γνωριζει καποιος αν με αυτο εδω το τροφοδοτικο θα τρεχει καλα η καρτα? Φίλε μου το επίσημο site της Sapphire μιλάει για κατανάλωση 266w και minimum system requirement τα 700w. Εγώ προσωπικά δεν θα πίεζα στα όρια το τροφοδοτικό μου και θα έκανα μία αναβάθμιση σε 750w η ακόμα καλύτερα 850w. Εξαρτάται βέβαια και το υπόλοιπο σύστημα που έχεις στήσει τι απαιτήσεις έχει. Ότι και να αποφασίσεις καλές αγορές!!!
Fulgore Δημοσ. χθες στις 01:07 πμ Δημοσ. χθες στις 01:07 πμ 9 λεπτά πριν, Tompias είπε Φίλε μου το επίσημο site της Sapphire μιλάει για κατανάλωση 266w και minimum system requirement τα 700w. Τα system requirements αφορούν no name τροφοδοτικά του κιλού που αποδίδου πολύ λιγότερα W από όσα αναφέρουν. πάνω από 280W δεν τραβάει η κάρτα σε gaming, κοινώς σε συνδιασμό με κάποιο Ryzen 5/7, μιλάμε για κάτω απο 390W συνολικά. 1
nek4d Δημοσ. χθες στις 01:13 πμ Δημοσ. χθες στις 01:13 πμ 1 hour ago, John_on_PC said: ...Γιατί με 4070 level GPU σε 1440p θα σου λέει πάντα βάλε ultra με DLSS quality ή DLAA αν στοχεύει 60 το οποίο δεν το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο. Πάντως γενικά αν ψάχνεις optimal settings, ή δοκιμάζεις μόνος τα preset μέχρι να έχεις όσα fps θες, ή αντιγράφεις τα settings των Digital Foundry ή/και Hardware Unboxed βίντεο, όπου δίνουν optimized/console equivalent settings, τα οποία συνήθως τα κάνουν για όλα τα AAA releases όταν βγαίνουν. Αλλιώς απλά βάζεις το preset που είναι ένα κλικ κάτω από το μέγιστο και ξέρεις πως έχεις optimized settings. Από την άλλη το driver panel της AMD προσφέρει το AFMF 2 που δίνει Frame Generation (χωρίς motion vectors, άρα λίγο χειρότερη ποιότητα) σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και αν δεν έχουν δικό τους Frame Generation. Από όσο ξέρω η Nvidia δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Επίσης υπάρχει και το Radeon Image Sharpening που είναι driver sharpening που είναι πολύ καλό και καλύτερο από το αντίστοιχο της Nvidia. Από ότι είδα τώρα η Nvidia έβγαλε το νέο driver panel που δεν φαίνεται σαν να βγήκε από το 2010, αν και δεν είδα αν έχει όλα τα παλιά features ή τα προσθέτουν σιγά σιγά, ενώ της AMD είναι σωστό μοντέρνο UI. Για το Steam survey, το θέμα είναι πως το κάνουν dominate τα prebuilts και τα laptops, στα οποία ουσιαστικά πωλείται μόνο η Nvidia σε GPUs λόγω των συμφωνιών που έχουν με τους laptop manufacturers και τους system intergrators. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η AMD δεν έχει τίποτα άξιο στο 3060/4060 price range, στο οποίο υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων, όχι ότι της Nvidia είναι καλύτερα, αλλά όταν και τα δύο είναι το ίδιο απαίσιο value, λογικό να προτιμήσεις Nvidia. ... Ευχαριστω για το αναλυτικο feedback John_on_PC. Θα κανω καποιες δοκιμες οταν θα ειμαι στην Αθηνα οπου ειναι το pc με την amd. Παντως μου λειπει η ευκολια της nvidia. Μεχρι και σε εικονα του καθε παιχνιδιου δειχνει το καθε setting τι επηρεαζει σε γραφικη απεικονιση. Τεσπα, η ζωη συνεχιζεται. Για το steam survey, δεν ξερω ακριβως πως βγαζουν τα αποτελεσματα, σιγουρα θα το αναγραφουν, νομιζω ομως πως διαβαζουν τα δεδομενα των Η/Υ χωρις την εισαγωγη των χρηστων, βλεπει το steam client τι καρτα εχει ο καθε χρηστης και παραγει τα στατιστικα δεδομενα αυτοματα. Για τα prebuilts και τα laptops, ισως συμβαινει το αναποδο, ισως οι κατασκευαστες κανουν συμφωνια με την nvidia γιατι ξερουν οτι μονο με αυτην θα πουλησουν gaming pcs. Και ειναι οξυμωρο αυτο, οταν πχ οι περισσοτερες κονσολες ειναι με amd. Σαν να θυμαμαι οτι κυκλοφορουσαν φορητα και με τις 2 vga καποια εποχη..., τωρα πια μονο με nvidia. Και ειναι δυσκολο να πιστεψουμε οτι δεν υπαρχει ουτε ενας κατασκευαστης να μην συμφωνησει και/με amd, ουτε καν δευτεροκλασατες μαρκες. (Δεν ειμαι fanboy καμιας, αγαπαω amd απο τους αειθαλεις am4 cpus, αλλα σε vga δεν νομιζω να ξαναπαρω amd, ηδη αναρωτιεμαι ποτε θα ερθει η ωρα για επομενη μεγαλυτερη vga καποια στιγμη και τοτε φοβαμαι οτι θα κοιταω μονο nvidia).
tzavardin Δημοσ. χθες στις 01:16 πμ Δημοσ. χθες στις 01:16 πμ 1 ώρα πριν, nek4d είπε Να χαλασω λιγο το παρτυ, οχι για να το χαλασω, αλλα μιας που λετε οτι ξερετε τους amd drivers, για να ζητησω τυχον καποια βοηθεια στο παρακατω που ειχα σχολιασει σε ετερη προσφορα amd τον Αυγουστο και ανακοινωση amd τον Σεπτεμβριο με θεμα "Ο ανταγωνισμός με την Nvidia δεν είναι προτεραιότητα για την AMD που στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", το κρατησα και αν εχετε καποια προταση, ειμαι ολος "αυτια": " Πηρα προσφατα μια amd 6950xt, μετα απο αρκετα χρονια με nvidia 2060. Στην nvidia μπαινεις geforce experience, βλεπεις τα παιχνιδια σου ενα-ενα, current settings και optimal settings, πατας στο κουμπι optimal και περνανε αυτοματα στο παιχνιδι οι ρυθμισεις. Πχ περνανε αυτοματα ρυθμισεις Ambient Occlusion, Reflection Quality, Shadow Quality κλπ, λαμβανοντας υποψιν τις απαιτησεις του εκαστοτε παιχνιδιου, σε συνδυασμο με την δυναμη της καρτας του χρηστη. Εχει και ευκολες επιλογες για καλυτερο performance η καλυτερο quality, που και αυτες περνανε αυτοματα παντα. Στην amd πως το κανεις αυτο? " Μετα απο πολλες μερες, ελαβα μια και μοναδικη απαντηση απο το αγαπητο μελος Arkin: "Καλοριζικη. Δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο amd control panel μεχρι σημερα." Και συμπληρωσα: " Thxs man, ναι, το εχω δει, αλλα ηθελα επιβεβαιωση. Υπηρχε παλια το AMD Raptr, επαιζε καπου 2013-2017, μετα το σταματησαν, ηταν μεσω τριτης εταιρειας που πληρωναν/συνεργαζονταν προφανως, αλλα περασαν τοσα χρονια απο τοτε και δεν εβγαλαν κατι δικο τους η καποιο αλλο, απιστευτο, λες και δεν τους ενδιαφερει το pc gaming, γενονος που αποδεικνυεται και στο steam, δεν υπαρχουν AMD gamers, μονοπωλιο η nvidia και δικαιολογημενα αν κρινω μονο απο αυτο. Παρακατω η επικαιροποιημενη λιστα καρτων ολων των gamers στο steam: https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/ Τον Αυγουστο που την ειχα δει τελευταια φορα, η amd "δεν υπαρχει" κυριολεκτικα, μιλαμε για πολυ χαμηλο ποσοστο στον κοσμο των gamers, μετα απο τις ενσωματωμενες προχειρες apu, η πρωτη καρτα amd ειναι η παλια RX 580 στην θεση 33 με ποσοστο 0.83%, και μετα εμφανιζονται αρκετες amd αλλα και παλι πολυ περισσοτερες nvidia και στις υπολοιπες θεσεις. (Η RX 580, να ενημερωσω, ειναι η καρτα απο τις κινεζικες κρυπτο/φαρμες που εκλεισαν και γεμισε η ανατολη και οχι μονο, με ανακατασκευασμενες μαιμουδες RX 580, βλ Aliexpress κλπ. Φανταζομαι ουτε αυτη θα υπηρχε στην λιστα χωρις τις κρυπτο/φαρμες... Ενδιαφερον επισης η θεση νο.8 της NVIDIA GeForce GTX 1060 με ποσοστο 3.70%, παλιας καρτας επισης, που προφανως καλα κρατει για καποιους...). " Απο 'κει και περα, τι να λεμε, απο που και εως που "η AMD στοχεύει στη μεσαία κατηγορία GPU", χωρις Raptr η αντιστοιχο προγραμμα? Ειναι προφανες οτι δεν ενδιαφερεται. Πουλαει αβερτα στις κονσολες, πουλαει στα λοιπα προιοντα, στους επεξεργαστες παει πετωντας, μπαινουν τωρα και στο AI, σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν με τις GPU. Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτες οι ανακοινωσεις, απλα να μεινουν στο παιχνιδι θεωρητικα για τυχον προοπτικη στο μελλον, μιας και εχουν ετοιμο το knowhow, τιποτε αλλο. Και αν με ρωτησει καποιος γνωστος τι vga να παρει για pc gaming? Nvidia δαγκωτο (και ας εχω amd). " Έχω nvidia κάρτα εδώ και ένα χρόνο σχεδόν. Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τους driver και τις εφαρμογες της nvidia, όλο αυτό που περιγράφεις με τις ρυθμίσεις κλπ μου φαίνεται άχρηστο. Τι να ρυθμίσω απο την εφαρμογή όταν ούτως ή άλλως πρέπει να μπει χέρι στα settings του παιχνιδιού για να πάρεις αυτό που θέλεις. Επίσης συμπληρωματικά το adrenaline είναι μίλια μπροστά αν θες να ασχοληθείς με fan curves oc και uv, πολύ καλό ui. Τα driver προβλήματα της amd έχουν σχέση καθαρά με την απόδοση - υποστήριξη των παιχνιδιών όπου και η nvidia έχει θέμα, απλά έχοντας περάσει και από τις δύο εταιρείες τον τελευταίο χρόνο πιστεύω η πράσινη είναι ακόμα μπροστά ειδικά σε τίτλους esports, όπως pubg. Και πάλι όμως δεν είναι deal breaker. Αυτή τη στιγμή μια 7800xt στα 450 θα την προτιμούσα από μία 4070 super ακόμα κι αν η τελευταία έκανε 550. Είναι μεγάλη η διαφορά. (Όταν την πήρα έκανε 600, και η 7800xt 530 πληροφοριακά, και ήθελα να παίξω και συγκεκριμένους τίτλους με rt όπως cp77) 1
John_on_PC Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ Εμένα πάντως ο 5800x3d έχει όριο 122w (που το μείωσα εγώ από 142w) και συνήθως δεν πάει πάνω από 100w σε παιχνίδια. Η 7800xt έχει default pl 273w και μπορείς να το μετακινήσεις από 230w μέχρι 315w περίπου. Οπότε άντε πες συνολικά 440w από CPU + GPU με μέγιστο overclock που δεν τραβάει το cooler της pulse χωρίς να ακούγεται σαν σκούπα και 100% CPU usage που δεν συμβαίνει σε παιχνίδια. Άρα με 650w τροφοδοτικό σου μένουν 210w για το υπόλοιπο PC (fans, etc) και για headroom. Με 5700x3d, 7800xt pulse και full build με 5 case fans, ποντίκι, πληκτρολόγιο, κτλ το pcpartpicker βγάζει 552w wattage estimate. Γενικά θες περίπου 80% του max wattage του τροφοδοτικού, οπότε το 650w είναι ακριβώς όσο θες. Πιο κάτω δεν θα πήγαινα. 7 minutes ago, nek4d said: Ευχαριστω για το αναλυτικο feedback John_on_PC. Θα κανω καποιες δοκιμες οταν θα ειμαι στην Αθηνα οπου ειναι το pc με την amd. Παντως μου λειπει η ευκολια της nvidia. Μεχρι και σε εικονα του καθε παιχνιδιου δειχνει το καθε setting τι επηρεαζει σε γραφικη απεικονιση. Τεσπα, η ζωη συνεχιζεται. Για το steam survey, δεν ξερω ακριβως πως βγαζουν τα αποτελεσματα, σιγουρα θα το αναγραφουν, νομιζω ομως πως διαβαζουν τα δεδομενα των Η/Υ χωρις την εισαγωγη των χρηστων, βλεπει το steam client τι καρτα εχει ο καθε χρηστης και παραγει τα στατιστικα δεδομενα αυτοματα. Για τα prebuilts και τα laptops, ισως συμβαινει το αναποδο, ισως οι κατασκευαστες κανουν συμφωνια με την nvidia γιατι ξερουν οτι μονο με αυτην θα πουλησουν gaming pcs. Και ειναι οξυμωρο αυτο, οταν πχ οι περισσοτερες κονσολες ειναι με amd. Σαν να θυμαμαι οτι κυκλοφορουσαν φορητα και με τις 2 vga καποια εποχη..., τωρα πια μονο με nvidia. Και ειναι δυσκολο να πιστεψουμε οτι δεν υπαρχει ουτε ενας κατασκευαστης να μην συμφωνησει και/με amd, ουτε καν δευτεροκλασατες μαρκες. (Δεν ειμαι fanboy καμιας, αγαπαω amd απο τους αειθαλεις am4 cpus, αλλα σε vga δεν νομιζω να ξαναπαρω amd, ηδη αναρωτιεμαι ποτε θα ερθει η ωρα για επομενη μεγαλυτερη vga καποια στιγμη και τοτε φοβαμαι οτι θα κοιταω μονο nvidia). Από όσο ξέρω για το steam survey, σε ρωτάει θες να συμμετέχεις στο survey; Και μετά βγάζει ένα αναλυτικό αρχείο με τα χαρακτηριστικά του PC και τα στέλνει στη Valve. Τώρα σκέψου ότι σε αυτά συμμετέχουν internet cafe (ειδικά στην Ασία που είναι τεράστια τα internet cafe για mobas, κτλ), laptops, prebuilts, κτλ που είναι πολύ περισσότερα από το DIY market. Αυτό με τα prebuilts είναι απλό. Λέει η Nvidia παρήγγειλε x κομμάτια, αλλιώς θα παίρνεις GPU τελευταίος. Ε και η Dell, HP, κτλ συμφωνούνε γιατί δεν έχουν δύναμη σε αυτή την σχέση. Εννοείτε έχει και η Nvidia τεράστιο mind share, ειδικά σε αυτούς που δεν ασχολούνται με DIY hardware, οπότε θέλουν να έχει το RTX sticker ακόμα και αν πουλάει 3050 σε prebuilt 800 ευρώ (βλέπε προσφορά Turbo-X για Black Friday!). Για αυτούς που δεν τα ψάχνουνε, Nvidia και GPU είναι συνώνυμα. Και η Intel παρόμοια έκανε με τη Dell για τα laptops και η AMD παρόμοια θα κάνει αν φτάσει σε τόσο δυνατή θέση στα CPUs. Αλλά αν είναι να λαμβάνουμε τόσο πολύ υπόψη τα prebuilts, λαπτοπ, κτλ, ε ας μετράμε αντίστοιχα και τις κονσόλες που είναι ουσιαστικά mainstream prebuilts μόνο για gaming. Τότε μόνο και μόνο από το PS4 και PS5, η AMD έχει 60% market share και κανά 20-25% από τα Xbox. 20 minutes ago, tzavardin said: Έχω nvidia κάρτα εδώ και ένα χρόνο σχεδόν. Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τους driver και τις εφαρμογες της nvidia, όλο αυτό που περιγράφεις με τις ρυθμίσεις κλπ μου φαίνεται άχρηστο. Τι να ρυθμίσω απο την εφαρμογή όταν ούτως ή άλλως πρέπει να μπει χέρι στα settings του παιχνιδιού για να πάρεις αυτό που θέλεις. Επίσης συμπληρωματικά το adrenaline είναι μίλια μπροστά αν θες να ασχοληθείς με fan curves oc και uv, πολύ καλό ui. Τα driver προβλήματα της amd έχουν σχέση καθαρά με την απόδοση - υποστήριξη των παιχνιδιών όπου και η nvidia έχει θέμα, απλά έχοντας περάσει και από τις δύο εταιρείες τον τελευταίο χρόνο πιστεύω η πράσινη είναι ακόμα μπροστά ειδικά σε τίτλους esports, όπως pubg. Και πάλι όμως δεν είναι deal breaker. Αυτή τη στιγμή μια 7800xt στα 450 θα την προτιμούσα από μία 4070 super ακόμα κι αν η τελευταία έκανε 550. Είναι μεγάλη η διαφορά. (Όταν την πήρα έκανε 600, και η 7800xt 530 πληροφοριακά, και ήθελα να παίξω και συγκεκριμένους τίτλους με rt όπως cp77) Αυτό είναι το θέμα με την ελληνική αγορά. Μπήκα στο Άμαζον το αμερικάνικο και 7800xt με 4070 non super έχουν 40 δολλάρια διαφορά. Όταν εγω πήρα την 7800xt είχαν τουλάχιστον 100 ευρώ διαφορά (pulse με ένα ΟΚ mid range μοντέλο 4070, όχι τη φθηνότερη 2 fan palit κάρτα), με τα high end μοντέλα να έχουν 150 ευρώ διαφορά, που είναι τελείως διαφορετικό market state από την Αμερικάνικη αγορά. Έληξε η προσφορά.
7nisiotis Δημοσ. χθες στις 02:08 πμ Δημοσ. χθες στις 02:08 πμ Λογικά θα μπει ξανά τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι με παρόμοιο προιόν, την τελευταία εβδομάδα. Εχετε το στο καλάθι για αν αλλάξει η τιμή και σας ενδιαφέρει προχωράτε τότε.
Mhlogiatros Δημοσ. χθες στις 05:08 πμ Δημοσ. χθες στις 05:08 πμ Εγω το παρηγγ. με παραδοση παρασκευη θα δουμε αν παιζει κατι καλυτερο
Ola150 Δημοσ. χθες στις 06:46 πμ Δημοσ. χθες στις 06:46 πμ (επεξεργασμένο) Επειδή λέτε για τις τιμές της Αμερικής και μιας και ήμουν στο παρατσακ να αγοράσω από εκεί τον 9800x3D, 479$ είναι χωρίς το αντίστοιχο ΦΠΑ γιατί κάθε πολιτεία έχει το δικό της σε όλα τα ηλεκτρονικά. Οχι ότι αλλάζει κάτι εξωπραγματικό απλά να έχετε λίγο γνώση 😅 Επεξ/σία χθες στις 01:41 μμ από Ola150
giantzeron Δημοσ. χθες στις 08:39 πμ Δημοσ. χθες στις 08:39 πμ Σε σχέση με 3060ti για video editing στο davinci θα μου έδινε αισθητή διαφορά η συγκεκριμένη κάρτα;
D4RK0Rbit Δημοσ. χθες στις 09:07 πμ Δημοσ. χθες στις 09:07 πμ 2 ώρες πριν, Ola150 είπε παρατσακ να αγοράσω από εκεί τον 8900x3d, 479$ είναι χωρίς το αντίστοιχο ΦΠΑ γιατί κάθε πολιτεία έχει το δικό της σε όλα τα ηλεκτρονικά. Οχι ότι αλλάζει κάτι εξωπραγματικό απλ 2 ώρες πριν, Ola150 είπε Επειδή λέτε για τις τιμές της Αμερικής και μιας και ήμουν στο παρατσακ να αγοράσω από εκεί τον 8900x3d, 479$ είναι χωρίς το αντίστοιχο ΦΠΑ γιατί κάθε πολιτεία έχει το δικό της σε όλα τα ηλεκτρονικά. Οχι ότι αλλάζει κάτι εξωπραγματικό απλά να έχετε λίγο γνώση 😅 για gaming καλυτερα να παρεις την 8800x3d και γω τον 7900x3d εχω που ο 7800x3d ειναι καλυτερος αλλα δεν με ενδιαφερει και πολυ ειθελα απλα να εχω ποιο πολους πυρηνες και δυνατο cpu για crypto mining
Mhlogiatros Δημοσ. χθες στις 09:13 πμ Δημοσ. χθες στις 09:13 πμ Eκτος αν εισαι "απο τη δεη" με τσαμπα ρευμα δε νομιζω οτι κανεις πια crypto mining
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα