Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O ρόλος κάνει τον ηθοποιό. Αμα τη δείτε γυμνασμένη, κατάλληλο μει απ, ισως μαύρα μαλια κλπ., ισως ταιριάξει μια χαρα. Το σενάριο να αξιζει (χλωμο). 

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, manolis940 said:

Κάθεστε και συγκρίνεται πραγματικά πρόσωπα με ένα προϊόν μυθοπλασίας σε αυτό το θέμα;

Σε κάθε μαρκετίστικη κίνηση, ο νούμερο ένα στόχος είναι να κάνεις σύνδεση με το κοινό σου είτε με το να βλέπει τον εαυτό του στο χαρακτήρα που εμφανίζεται, είτε με το να του κάνεις trigger αυτά που ΘΕΛΕΙ/ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ να έχει. 

Δηλαδή, όταν βλέπεις να τρώνε kellogs πρωϊ πρωϊ και να γελάνε σε μια διαφήμιση, WE ALL KNOW ότι αυτό στην πραγματική ζωή δε συμβαίνει, γιατί καμία οικογένεια δεν έχει το χρόνο να το κάνει και να γελάνε. Όμως ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ο κόσμος να μπορούσε να έχει.

Άρα αυτό πουλάει. Όταν βλέπω διαφήμιση Nike ή Jordan που μου λέει "be like Mike", ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα γίνω ποτέ like Mike. Αλλά αυτό ονειρεύομαι, να "be like Mike" σε αυτό που εγώ κάνω. 

Και πάμε τώρα στη Λάρα Κροφτ, η οποία σε όλη της την ιστορία είναι ΛΕΥΚΗ με ΠΛΗΘΩΡΙΚΑ στοιχεία.
Ναι, ή όχι?

Αν λοιπόν μου βάλεις μία Ινδή, με φλατ βυζιά ντυμένη shikh, chances are ότι χαλάς ΤΕΛΕΙΩΣ την ιστορία του προϊόντος μυθοπλασίας όπως λες και εσύ, άρα δεν θέλω να το δω, δεν με εκφράζει. 

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν η Ινδή είναι καλύτερη ηθοποιός από την Χ Λευκή με μεγάλα προσόντα. Με ενδιαφέρει ότι αυτό που βλέπω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΑ ΚΡΟΦΤ. Είναι κάτι άλλο. Εγώ λοιπόν επέλεξα να δω Λάρα Κρόφτ, και εσύ με την Κορεάτισσα ηθοποιό μου το χαλάς. 

Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πάει, και που θα συνεχίσει να πηγαίνει κατά διαόλου, η Disney. 
Η οποία for some FUCKED UP reason εντελώς τυχαία επιλέγει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ομάδες ηθοποιών, που δεν είναι ούτε Κορεάτες, ούτε Ινδοί. Γιατί άραγε, μήπως δεν έχουν κατάλληλους ηθοποιούς αυτοί, ή κάτι άλλο συμβαίνει και ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ προωθείται μία συγκεκριμένη ομάδα? Got it που το πάω? 

Έχει αποξενώσει όλο το παραδοσιακό κοινό που είχε, γιατί αυτά που τους σερβίρει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ. Είναι κάτι άλλο. 

Αν έχουν λοιπόν τις μπάλες, ας βγάλουν σειρά με τον Ομπάμα να τον παίζει το ρόλο ο γαμάτος Κορεάτης του Lost (Daniel Dae Kim) που είναι ηθοποιαρα. Εκεί να τους δω. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, chrisde είπε

Γενικά μιλώντας ακόμα και στα "προιοντα" μυθοπλασίας πρέπει να σεβόμαστε το original source έτσι όπως προήλθε από τον δημιουργό του συν κάποιο common sense. Η καλύβα του Μπαρμπα Θωμά πχ είναι προϊον μυθοπλασίας. Θα έβαζες τον Μπραντ Πιτ στον ομώνυμο ρόλο επειδή δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο;

Ας λύσουμε πρώτα το πρόβλημα της επιχειρηματολογίας και μπορούμε να κάνουμε συζήτηση περί σεβασμού στην πηγή με την χρήση ενός ηθοποιού με διαφορετική χρωματική παλέτα στο δέρμα του σώματος του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Ας λύσουμε πρώτα το πρόβλημα της επιχειρηματολογίας και μπορούμε να κάνουμε συζήτηση περί σεβασμού στην πηγή με την χρήση ενός ηθοποιού με διαφορετική χρωματική παλέτα στο δέρμα του σώματος του.

Αν υπάρχει πρόβλημα βεβαίως και να το λύσουμε. Care to elaborate; Παρεπιπτόντως η συζήτηση δεν αφορά μόνο το χρώμα αλλά και άλλα χαρακτηριστικά όπως φύλο, ηλικία, προφορά, στοιχεία χαρακτήρα, σωματότυπος (καλή ώρα) κ.τ.λ.

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Σε κάθε μαρκετίστικη κίνηση, ο νούμερο ένα στόχος είναι να κάνεις σύνδεση με το κοινό σου είτε με το να βλέπει τον εαυτό του στο χαρακτήρα που εμφανίζεται, είτε με το να του κάνεις trigger αυτά που ΘΕΛΕΙ/ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ να έχει. 

Δηλαδή, όταν βλέπεις να τρώνε kellogs πρωϊ πρωϊ και να γελάνε σε μια διαφήμιση, WE ALL KNOW ότι αυτό στην πραγματική ζωή δε συμβαίνει, γιατί καμία οικογένεια δεν έχει το χρόνο να το κάνει και να γελάνε. Όμως ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ο κόσμος να μπορούσε να έχει.

Άρα αυτό πουλάει. Όταν βλέπω διαφήμιση Nike ή Jordan που μου λέει "be like Mike", ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα γίνω ποτέ like Mike. Αλλά αυτό ονειρεύομαι, να "be like Mike" σε αυτό που εγώ κάνω. 

Και πάμε τώρα στη Λάρα Κροφτ, η οποία σε όλη της την ιστορία είναι ΛΕΥΚΗ με ΠΛΗΘΩΡΙΚΑ στοιχεία.
Ναι, ή όχι?

Αν λοιπόν μου βάλεις μία Ινδή, με φλατ βυζιά ντυμένη shikh, chances are ότι χαλάς ΤΕΛΕΙΩΣ την ιστορία του προϊόντος μυθοπλασίας όπως λες και εσύ, άρα δεν θέλω να το δω, δεν με εκφράζει. 

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν η Ινδή είναι καλύτερη ηθοποιός από την Χ Λευκή με μεγάλα προσόντα. Με ενδιαφέρει ότι αυτό που βλέπω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΑ ΚΡΟΦΤ. Είναι κάτι άλλο. Εγώ λοιπόν επέλεξα να δω Λάρα Κρόφτ, και εσύ με την Κορεάτισσα ηθοποιό μου το χαλάς. 

Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πάει, και που θα συνεχίσει να πηγαίνει κατά διαόλου, η Disney. 
Η οποία for some FUCKED UP reason εντελώς τυχαία επιλέγει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ομάδες ηθοποιών, που δεν είναι ούτε Κορεάτες, ούτε Ινδοί. Γιατί άραγε, μήπως δεν έχουν κατάλληλους ηθοποιούς αυτοί, ή κάτι άλλο συμβαίνει και ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ προωθείται μία συγκεκριμένη ομάδα? Got it που το πάω? 

Έχει αποξενώσει όλο το παραδοσιακό κοινό που είχε, γιατί αυτά που τους σερβίρει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ. Είναι κάτι άλλο. 

Αν έχουν λοιπόν τις μπάλες, ας βγάλουν σειρά με τον Ομπάμα να τον παίζει το ρόλο ο γαμάτος Κορεάτης του Lost (Daniel Dae Kim) που είναι ηθοποιαρα. Εκεί να τους δω. 

Ξύπνα Έλληνα ο γιος σου αυνανίζεται με μαύρα μίκι μάου;

Αναφορά σε κείμενο

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν η Ινδή είναι καλύτερη ηθοποιός από την Χ Λευκή με μεγάλα προσόντα.

Καταλαβαίνεις ότι το παραπάνω:

• Κάτι λέει για εσένα
  • Είναι η προσωπική σου προτίμηση
Αναφορά σε κείμενο

Αλλά επιλέγεις ακόμα να φέρνεις πρόσωπα του πραγματικού κόσμου για να στηρίξεις το επιχείρημα σου γιατί γνωρίζεις ότι είναι η προσωπική σου άποψη. Δεν χρειάζεται να το κάνεις. Απλώς είναι η δική σου άποψη και οκ μέχρι και ένα σημείο είναι απόλυτα σεβαστή. Όπως και η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να έχει κάποια skills για να μπορέσει να κάνει κάποια stands. Δεν χρειάζεται να προσπαθώ να σου κάνω κάποια κατήχηση περί αυτού.

Από κει και πέρα άλλος πετάει τα λεφτά στο project και αν υπάρχει κόσμος που θέλει να το δει πχ με την turner τελικά την turner θα πάρει και μπορεί να δούμε μια lara croft αλά "μικρό σπίτι στο λιβάδι". Είμαστε όμως στην εποχή του Internet και πολύ εύκολα να πάμε να δούμε την lara croft λευκή και με καμπύλες.

6 ώρες πριν, chrisde είπε

Όλες αυτές που προτείνετε είναι λίγο μεγάλες πλεον. Για μένα μια είναι η ιδανική υποψήφια:

Απόκρυψη περιεχομένων

2_Whats-Love-Got-To-Do-With-It-Premiere-London-United-Kingdom-13-Feb-2023.webp.4d36b17eb567f37420d19722f7d1fc48.webp

image.jpeg.7a1e079ad13db38f3b1a1e75ae69abbf.jpeg

image.jpeg.519cf01b4abebcf3da69529e08a1df73.jpeg

Lily James:wub:

Και κουκΛάρα και αθλητική και με καμπύλες και καλή ηθοποιός. Bonus λες και αυτά δεν είναι αρκετά: είναι και Αγγλίδα (και μοιάζει και στη Λάρα φυσιογνωμικά)...

Απορώ πως δεν έχει πάρει ακόμα το ρόλο...

Καθόλου άσχημη επιλογή!  Μου ξέφυγε μες στο spoiler και δεν το είδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Από κει και πέρα άλλος πετάει τα λεφτά στο project και αν υπάρχει κόσμος που θέλει να το δει πχ με την turner τελικά την turner θα πάρει και μπορεί να δούμε μια lara croft αλά "μικρό σπίτι στο λιβάδι". Είμαστε όμως στην εποχή του Internet και πολύ εύκολα να πάμε να δούμε την lara croft λευκή και με καμπύλες.

Money talks, ισχύει, δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, το ερώτημα είναι αν είμαστε εντάξει με αυτό. Δηλαδή όποιος έχει λεφτά και προφανώς αποφασίζει κάτι, πρέπει οι υπόλοιποι να το αποδεχόμαστε αμασητί; Κάποια κριτική δεν πρέπει να γίνει; Προφανώς οι ακρότητες δεν βοηθάνε.

12 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Καθόλου άσχημη επιλογή!  Μου ξέφυγε μες στο spoiler και δεν το είδα

Δεν ήθελα να προκαλέσω εξ' ου και το spoiler:P

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisde είπε

Money talks, ισχύει, δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, το ερώτημα είναι αν είμαστε εντάξει με αυτό. Δηλαδή όποιος έχει λεφτά και προφανώς αποφασίζει κάτι, πρέπει οι υπόλοιποι να το αποδεχόμαστε αμασητί; Κάποια κριτική δεν πρέπει να γίνει; Προφανώς οι ακρότητες δεν βοηθάνε.

Υπάρχει μια διαφορά στο να λέω την γνώμη μου και να κρίνω κάτι και μία διαφορά στο να προσπαθώ να την επιβάλω και μάλιστα εκεί που δεν χρειάζεται. Το "πρέπει" να είναι μαύρος ο ηθοποιός που θα παίξει σε ένα ντοκιμαντέρ ή σε μία βιογραφία του Ομπάμα είναι αποδεκτός θεωρώ κοινώς καθώς η χρήση ενός άλλου ηθοποιού (λευκού, ασιάτη κτλ) θα αλλοίωνε μία Ιστορική αλήθεια. Το "πρέπει" η Lara να έχει στήθη, οπίσθια και να είναι λευκή όμως είναι καθαρά υποκειμενικό. Εσύ μπορεί να την έχει μάθει λευκή και σεβαστή η γνώμη σου αλλά στο σημείο που ο λόγος σου χρησιμοποιεί ή έχει την έννοια γενικότερα του "θα προτιμούσα". 

Αν φτάνεις και ιδιαίτερα στο σημεία να λες ότι η Lara πρέπει να είναι λευκή γιατί και ο Obama πρέπει να είναι μαύρος, έχεις χάσει τον δρόμο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο λευκός obama δεν είναι θέμα καλλιτεχνικής άποψης ή αισθητικής αλλά Ιστορικής ανακρίβειας. Αντιθέτως μία Lara Croft Κινέζα θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο και φυσικά ας το κρίνει ο κόσμος αλλά δεν μπορεί να επιβάλει την γνώμη του στους δημιουργούς ή στους ανθρώπους που ενδεχομένως να τους αρέσει και να κάνει άτοπες συγκρίσεις προσπαθώντας κάτι τέτοιο σκόπιμα ή μη, με πολιτικές ατζέντες ή χωρίς.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, chrisde είπε

Όλες αυτές που προτείνετε είναι λίγο μεγάλες πλεον. Για μένα μια είναι η ιδανική υποψήφια:

Απόκρυψη περιεχομένων

2_Whats-Love-Got-To-Do-With-It-Premiere-London-United-Kingdom-13-Feb-2023.webp.4d36b17eb567f37420d19722f7d1fc48.webp

image.jpeg.7a1e079ad13db38f3b1a1e75ae69abbf.jpeg

image.jpeg.519cf01b4abebcf3da69529e08a1df73.jpeg

Lily James:wub:

Και κουκΛάρα και αθλητική και με καμπύλες και καλή ηθοποιός. Bonus λες και αυτά δεν είναι αρκετά: είναι και Αγγλίδα (και μοιάζει και στη Λάρα φυσιογνωμικά)...

Απορώ πως δεν έχει πάρει ακόμα το ρόλο...

Ah-I-See-Youre-A-Man-Of-Culture-As-Well-expresses-the-admiration-for-certain.png

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, manolis940 said:

Το "πρέπει" να είναι μαύρος ο ηθοποιός που θα παίξει σε ένα ντοκιμαντέρ ή σε μία βιογραφία του Ομπάμα είναι αποδεκτός θεωρώ κοινώς καθώς η χρήση ενός άλλου ηθοποιού (λευκού, ασιάτη κτλ) θα αλλοίωνε μία Ιστορική αλήθεια. Το "πρέπει" η Lara να έχει στήθη, οπίσθια και να είναι λευκή όμως είναι καθαρά υποκειμενικό. Εσύ μπορεί να την έχει μάθει λευκή και σεβαστή η γνώμη σου αλλά στο σημείο που ο λόγος σου χρησιμοποιεί ή έχει την έννοια γενικότερα του "θα προτιμούσα". 

Αν φτάνεις και ιδιαίτερα στο σημεία να λες ότι η Lara πρέπει να είναι λευκή γιατί και ο Obama πρέπει να είναι μαύρος, έχεις χάσει τον δρόμο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο λευκός obama δεν είναι θέμα καλλιτεχνικής άποψης ή αισθητικής αλλά Ιστορικής ανακρίβειας. Αντιθέτως μία Lara Croft Κινέζα θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο και φυσικά ας το κρίνει ο κόσμος αλλά δεν μπορεί να επιβάλει την γνώμη του στους δημιουργούς ή στους ανθρώπους που ενδεχομένως να τους αρέσει και να κάνει άτοπες συγκρίσεις προσπαθώντας κάτι τέτοιο σκόπιμα ή μη, με πολιτικές ατζέντες ή χωρίς.

Αδερφέ εγώ προσωπικά δεν έχω χάσει κανένα δρόμο. 

Ειρωνεύτηκα τις επιλογές των studios τα τελευταία χρόνια, γιατί ΜΟΥ (το "μου" το λέω ως Έλληνας) πέταξαν το Δία και τους μισούς υπόλοιπους ηθοποιούς να είναι μαύρος στο Troy (netflix), και την Κλεοπάτρα επίσης μαύρη, επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ το Netflix. Με το ζόρι. 

Η δική μου λοιπόν απάντηση στη μαύρη Κλεοπάτρα ήταν αυτό¨

image.png.e212a8f191004904dca28f1d7e651da5.png

Ξέρω ότι ποσώς ενδιαφέρθηκαν για το αν ένας Ελληναράς ακύρωσε τη συνδρομή του. Αλλά εγώ το έκανα, και στέλνω στο διάολο τις αντιλήψεις και τα πιστεύω τους. 

Τα παραπάνω στα γράφω επειδή (για κάποιο λόγο) θεωρείς ότι τα υπαρκτά πρόσωπα όπως ο Ομπάμα είναι ΣΩΣΤΟ να είναι μαύροι, και όχι Κορεάτες που θέλω εγώ. 

Φεύγω απ'τη συνομιλία γιατί δε θα με βγάλει τρελό εμένα κανείς. 

1 hour ago, chrisde said:

Αδερφέ έχουμε όλοι μας το δικαίωμα στην επιλογή. Ότι δε γουστάρουμε, ας το δείχνουμε με τον τρόπο μας. Αλλιώς ας βγάζουμε το σκασμό και να τα δεχόμαστε αμασητί όπως είπες και εσύ. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Αδερφέ εγώ προσωπικά δεν έχω χάσει κανένα δρόμο. 

Ειρωνεύτηκα τις επιλογές των studios τα τελευταία χρόνια, γιατί ΜΟΥ (το "μου" το λέω ως Έλληνας) πέταξαν το Δία και τους μισούς υπόλοιπους ηθοποιούς να είναι μαύρος στο Troy (netflix), και την Κλεοπάτρα επίσης μαύρη, επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ το Netflix. Με το ζόρι. 

Η δική μου λοιπόν απάντηση στη μαύρη Κλεοπάτρα ήταν αυτό¨

image.png.e212a8f191004904dca28f1d7e651da5.png

Ξέρω ότι ποσώς ενδιαφέρθηκαν για το αν ένας Ελληναράς ακύρωσε τη συνδρομή του. Αλλά εγώ το έκανα, και στέλνω στο διάολο τις αντιλήψεις και τα πιστεύω τους. 

Τα παραπάνω στα γράφω επειδή (για κάποιο λόγο) θεωρείς ότι τα υπαρκτά πρόσωπα όπως ο Ομπάμα είναι ΣΩΣΤΟ να είναι μαύροι, και όχι Κορεάτες που θέλω εγώ. 

Φεύγω απ'τη συνομιλία γιατί δε θα με βγάλει τρελό εμένα κανείς. 

Αδερφέ έχουμε όλοι μας το δικαίωμα στην επιλογή. Ότι δε γουστάρουμε, ας το δείχνουμε με τον τρόπο μας. Αλλιώς ας βγάζουμε το σκασμό και να τα δεχόμαστε αμασητί όπως είπες και εσύ. 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αποκαλείται τρέλα το να μην μπορείς να ξεχωρίσεις υπαρκτά πρόσωπα από εκείνα της μυθοπλασίας. Η δικιά σου περίπτωση δεν είναι τέτοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...