Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πούμε επίσης ότι  η basic συνεχίζει να ζει και βασιλεύει ως μία μετεξέλιξη μέσα από την Visual Basic. Για όσους θέλουν να δουν αυτήν την μετεξέλιξη και να  θυμηθούν την αρχική δομή της vb αρκεί μέσα από ms excel ή word ή και powerpoint να χρησιμοποιήσουν το shortcut Alt+F11. 

Επίσης με ένα απλό σημειωματάριο μπορεί σε windows να γραφτεί vbscript (και αυτό μία σύγχρονη εξελιγμένη basic) το οποίο σωζόμενο ως αρχείο με επέκταση vbs γίνεται εκτελέσιμο,.    

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Όπως τόσοι άλλοι, πρώτη επαφή με BASIC σε CPC 6128. Αρχές 1990 με ένα βιβλίο του Κλειδάριθμου για GW-BASIC ξεκίνησα σοβαρά προγραμματισμό σε ένα 286/20, τέρας για την εποχή του.

Θυμάμαι ακόμη την χαρά του να βρίσκω λάθη στο βιβλίο και να τα διορθώνω!

Μετά QBasic, MS Basic PDS, Pascal, C, C++... Χόμπι και τελικά επάγγελμα, δεν ξέρω αν θα είχα αυτή την πορεία χωρίς την ευκολία της BASIC για να ξεκινήσω.

Πλέον υπάρχει η QB64 για σύγχρονα συστήματα και η QuickPython για όσους θέλουν κάτι πιο σύγχρονο αλλά παρόμοιο.

• Like 2
Δημοσ.

RIP

Θυμήθηκα τα edit που έκανα σε παιχνίδια του SPECTRUM για να έχω άπειρες ζωές

Επίσης στην σχολή πλέον που γνώρισα αρκετά κορίτσια βοηθώντας τες στις ασκήσεις του σχετικού (δύσκολου !) μαθήματος....

Δημοσ.

Καλό παράδεισο να έχει.

Και εγώ, με έναν ATARI 800XL ξεκίνησα την BASIC κάπου το 1989-1990. Χωρίς δισκέτα , με κασσέτες για αποθηκευτικό χώρο.

s-l1600.png

• Thanks 1
Δημοσ.

Στα μαθητικά μου χρόνια, δεκαετία 80 είχα φτιάξει ενα παιχνίδι κλώνο arkanoid σε γλώσσα Basic στον Commodore 64. Τρομερή εμπειρία! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, georgebou21 said:

Όλοι από εκεί ξεκινήσαμε πιστεύω.

Μετά συνέχισα μέχρι και σήμερα με Pascal, Delphi  και πλέον Lazarus.

Ακριβώς το ίδιο ! Basic, Pascal και μετά την υπέροχη Delphi. Μετά έφτυσα αίμα για να πάω Visual Studio με C# κυρίως επειδή ήταν δωρεάν. 

Τίποτα δεν έφτανε την Delphi σε ευκολία/λειτουργικότητα στην εποχή της.

Είχα φτιάξει το πρώτο μου Platform Game σε Basic με εικόνες από το Paintbrush που αργότερα έγινε το γνωστό Microsoft Paint.  Χωρίς περιοδικά/κώδικες έτοιμους κλπ, ένα ριμαδοβιβλίο basic ειχα ,

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι μας από την Basic ξεκινήσαμε. Μια γλώσσα απλή, κατανοητή, ανθρώπινη. Έγραφες και καταλάβαινες τι έκανες και εννοούσες. Spectrum, basic και GW-Basic .... Ακόμα και σήμερα Visual Basic(VB.Net) χρησιμοποιώ :-D

Επεξ/σία από IcemanGr71
Δημοσ.
13 hours ago, kstampo said:

....ένα δάκρυ κύλισε.....

Όλοι οι 50+ φανερώθηκαν σε αυτό το post...

εεε, οι 50+ έβλεπαν αυτό στην τηλεόρασή τους, συνήθως κάθε Σάββατο ή Κυριακή πρωί, που δεν είχαν ανοίξει ακόμα οι ΕΡΤ/ΥΕΝΕΔ και τους επέτρεπαν να την χρησιμοποιήσουν... 

image.png.1ad9ade0e39cedde0a0c11c3047112fd.png

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, nkarama είπε

εεε, οι 50+ έβλεπαν αυτό στην τηλεόρασή τους, συνήθως κάθε Σάββατο ή Κυριακή πρωί, που δεν είχαν ανοίξει ακόμα οι ΕΡΤ/ΥΕΝΕΔ και τους επέτρεπαν να την χρησιμοποιήσουν...

υπήρχε κάποιος που να αγόρασε 99; κάποιοι 50+ είχαν monitor οπότε δεν τους ένοιαζε η χρήση της τηλεόρασης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...