Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο Antivirus πιστεύετε ότι είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστο;

Υπάρχουν πολλά στην αγορά , ποιο όμως χρησιμοποιείτε και έχετε καλό αποτέλεσμα; 

Υπάρχουν και το free υπάρχει και το defender... αλλά είναι αρκετό αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sakaflias είπε

Ποιο Antivirus πιστεύετε ότι είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστο;

Υπάρχουν πολλά στην αγορά , ποιο όμως χρησιμοποιείτε και έχετε καλό αποτέλεσμα; 

Υπάρχουν και το free υπάρχει και το defender... αλλά είναι αρκετό αυτό;

Δεν είμαστε στο σωστό subforum, αλλά δεν πειράζει. Για τι χρήση το θες; Καθημερινή, ως απλός χρήστης στο σπίτι; Έχεις εταιρεία, σημαντικά ή ευαίσθητα  δεδομένα πελατών ας πούμε;

Επεξ/σία από tzavardin
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/11/2024 στις 1:38 ΜΜ, tzavardin είπε

Δεν είμαστε στο σωστό subforum, αλλά δεν πειράζει. Για τι χρήση το θες; Καθημερινή, ως απλός χρήστης στο σπίτι; Έχεις εταιρεία, σημαντικά ή ευαίσθητα  δεδομένα πελατών ας πούμε;

Καθημερινη χρηση.

εχω γραφειο με πελατες...οποτε μια ασφαλεια θα την  ηθελα για τα δεδομενα

Δημοσ.

κανενα ολα ιδια ειναι.

Αν θες περισσοτερη ασφαλεια πας σε λινουξ.

Αν θες απολυτη ασφαλεια τοτε offline.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dsi44 είπε

κανενα ολα ιδια ειναι.

Αν θες περισσοτερη ασφαλεια πας σε λινουξ.

Αν θες απολυτη ασφαλεια τοτε offline.

Και για 100% ασφάλεια Χαρτί, μολύβι και όταν τελειώνεις και δεν το χρειάζεσαι άλλο βάλτο στο  καταστροφέα εγγράφων.

8 ώρες πριν, sakaflias είπε

Καθημερινη χρηση.

Norton αλλά για εμένα το σημαντικότερο είναι τα αρχεία της δουλειάς backup σε εξωτερικό δίσκο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sakaflias είπε

Καθημερινη χρηση.

Από τα δωρεάν σίγουρα  κανένα. Μόνο windows defender. Τα άλλα είναι χειρότερα. 

Από τα πληρωμένα υπάρχουν επιλογές καθως δεν ειναι ολα αχρηστα ή και bloatware οπως τα δωρεαν, αλλά πολύ περισσότερο θα βοηθησει μια εκπαίδευση σε εσένα και σε υπάλληλο αν έχεις για το πως γίνεται το σύγχρονο phishing, πάντα να υπάρχει προσοχή στα mail να διαβάζονται όλα τα στοιχεία και να διασταυρωθεί η διεύθυνση. Πολλές φορές άμα κατεβάσεις την εφαρμογή δε σε σώζει ούτε το πληρωμένο. 

Πιο ασφαλής επιλογή είναι τα linux όπως είπε ο dsl44, αν μιλάμε μόνο για excel και word τυπου εφαρμογές. Αλλά εκεί θα χρησιμοποιείτε open office, και δε ξέρω τι άλλες εφαρμογές χρειάζεστε και αν τις έχει το linux. 

Και εννοείται, πιο σημαντικό από το antivirus, πάντα backup και σε εξωτερικό δίσκο και σε cloud. Δε σε νοιαζει να στα κλειδώσει το ransomware (γιατί αυτό φοβάσαι σε αυτή την κλίμακα) αν τα έχεις ήδη. Το backup είναι πιο σημαντικό από το antivirus βασικά και πιο ακριβό κάποιες φορές. Για σένα που θα είναι και πιο φτηνο αμαρτία είναι να τα αφήσεις έτσι. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.

δηλαδη... norton, avira, avast, panta,bitdefender, avg.... και ενα σωρο..... δεν κανουν δουλεια απ το να μην εχω τιποτα ως ασφαλεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sakaflias είπε

δηλαδη... norton, avira, avast, panta,bitdefender, avg.... και ενα σωρο..... δεν κανουν δουλεια απ το να μην εχω τιποτα ως ασφαλεια;

Για τα δωρεάν μιλάμε παντα; Όχι δεν κάνουν τίποτα. Βασικά τα περισσότερα  κάνουνε data mining στο pc σου, και συχνά το κάνουνε πιο αργό επίτηδες για να νομίζεις ότι έχεις ιούς και να πειστείς να πληρώσεις να στο "καθαρισουν". 

Όσα δεν το κάνουν αυτό, όπως το malwarebytes, έχουν απλά free trial και μετα σου λένε πλήρωσε.

Γιατί πιστεύεις ότι μια υπηρεσία για την οποία οι κύριοι αυτοί κανονικά ζητάνε λεφτά, θα την πάρεις από τους ίδιους δωρεάν;  Έχεις δει υδραλικο να δίνει δωρεάν εγκατασταση; 

Τώρα για τα πληρωμένα, όπως είπε και ο φίλος από πάνω, ένα 80% θα το πιάσουν. Και πάλι είναι σχετικό. Επίσης είναι πανάκριβα και επιβαρύνουν πολύ τον επεξεργαστή και τη ram σου ειδικά αν έχεις παλιό pc. 

Το θεμα ομως ειναι να έχεις κλειδωμένη την πόρτα και να ανοίγεις μόνο στα σωστά άτομα. Άμα μπει στο σπίτι σου επαγγελματίας κλέφτης δεν μπορείς να είσαι άνετος επειδή έχεις πληρώσει κάποιον να βάλει σύστημα συναγερμού και να φέρει bodyguards σε κάνα πεντάλεπτο. Κι άμα δε δουλεψει ο συναγερμος; Κι άμα ο κλέφτης κοψει τα καλωδια; ( Εντωμεταξύ το σπίτι σου έχει ήδη συναγερμό και bodyguards προεγκατεστημενους, που λέγονται defender)

Τώρα, αν υπήρχε η δυνατότητα σε ένα στικακι να έχεις όλα τα υπάρχοντά σου έτσι ώστε αν σε κλέψουν να τα έχεις πάλι, είσαι άρχοντας. 

Δεν ξέρω αν πιάνεις την αναλογία. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Για τα δωρεάν μιλάμε παντα; Όχι δεν κάνουν τίποτα. Βασικά τα περισσότερα  κάνουνε data mining στο pc σου, και συχνά το κάνουνε πιο αργό επίτηδες για να νομίζεις ότι έχεις ιούς και να πειστείς να πληρώσεις να στο "καθαρισουν". 

Όσα δεν το κάνουν αυτό, όπως το malwarebytes, έχουν απλά free trial και μετα σου λένε πλήρωσε.

Γιατί πιστεύεις ότι μια υπηρεσία για την οποία οι κύριοι αυτοί κανονικά ζητάνε λεφτά, θα την πάρεις από τους ίδιους δωρεάν;  Έχεις δει υδραλικο να δίνει δωρεάν εγκατασταση; 

Τώρα για τα πληρωμένα, όπως είπε και ο φίλος από πάνω, ένα 80% θα το πιάσουν. Και πάλι είναι σχετικό. Επίσης είναι πανάκριβα και επιβαρύνουν πολύ τον επεξεργαστή και τη ram σου ειδικά αν έχεις παλιό pc. 

Το θεμα ομως ειναι να έχεις κλειδωμένη την πόρτα και να ανοίγεις μόνο στα σωστά άτομα. Άμα μπει στο σπίτι σου επαγγελματίας κλέφτης δεν μπορείς να είσαι άνετος επειδή έχεις πληρώσει κάποιον να βάλει σύστημα συναγερμού και να φέρει bodyguards σε κάνα πεντάλεπτο. Κι άμα δε δουλεψει ο συναγερμος; Κι άμα ο κλέφτης κοψει τα καλωδια; ( Εντωμεταξύ το σπίτι σου έχει ήδη συναγερμό και bodyguards προεγκατεστημενους, που λέγονται defender)

Τώρα, αν υπήρχε η δυνατότητα σε ένα στιχάκι να έχεις όλα τα υπάρχοντά σου έτσι ώστε αν σε κλέψουν να τα έχεις πάλι, είσαι άρχοντας. 

Δεν ξέρω αν πιάνεις την αναλογία. 

Η πιο σωστη και απλη απαντηση που μπορουν να την καταλαβουν ολοι....μακρια απο τα δωρεαν.
Οποιος θελει δωρεαν antivirus τοτε ειναι καλυτερα να αφησει το windows defender και να ειναι πολυ προσεκτικος.
Εγω προσωπικα μετα απο ενα περασμα σχεδον απ'ολα κατεληξα στο bitdefender και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, tzavardin είπε

Για τα δωρεάν μιλάμε παντα; Όχι δεν κάνουν τίποτα. .....

....Τώρα, αν υπήρχε η δυνατότητα σε ένα στικακι να έχεις όλα τα υπάρχοντά σου έτσι ώστε αν σε κλέψουν να τα έχεις πάλι, είσαι άρχοντας. 

Δεν μιλάω για δωρεάν. Μιλώ για αξιόπιστα και συνήθως αυτά είναι τα πληρωμένα. 

Φυσικά και τα backup είναι λύση για τα αρχεία σου.... αλλά για τι κάνεις για τους κωδικούς σου , για τα e-mail σου για ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να χακαριστουν;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sakaflias είπε

Δεν μιλάω για δωρεάν. Μιλώ για αξιόπιστα και συνήθως αυτά είναι τα πληρωμένα. 

Φυσικά και τα backup είναι λύση για τα αρχεία σου.... αλλά για τι κάνεις για τους κωδικούς σου , για τα e-mail σου για ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να χακαριστουν;

Για τα πληρωμένα δεν είμαι αρνητικός. Ξέρω ότι το ESET και το Bitdefender έχουν πολύ καλή φήμη ως τα καλυτερα τα τελευταια χρονια. Μαζί και το kaspersky αλλά ένα χρόνο τώρα, υπήρχαν κάποια θέματα λόγω πολέμου. Norton, avira, avg κλπ πάνε πιο πίσω το καθένα με τα δικά του θέματα. Μπορείς να το ψάξεις σε κάθε αντιστοιχο subreddit των εταιρειών για να δεις προβλήματα του καθενός.

Πρέπει να κάνεις λίγη έρευνα τώρα με το blackfriday ποιος από αυτους ή όποιος άλλος της προκοπής  έχει καμία καλή προσφορά. 

Μην παραμελήσεις αν έχεις υπάλληλο μια καλή ενημέρωση για το mail παρόλα αυτά. Ransomware με πληρωμένο antivirus δύσκολο να κολλήσεις, αλλά πλέον χτυπάνε και με mail, και με ψευτικες ιστοσελίδες, κόπιες οργανισμών που τις σπρωχνουνε μεσω google ads. Δεν είναι όλα Νιγηριανός πρίγκιπας, έχουν ανεβάσει το επίπεδο οι κατσαπλιάδες.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...