Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ταχύτητας μέσω υβριδικού συστήματος wifi mesh + powerline backhaul

idefixius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναβάθμισα εχθές την οικιακή γραμμή internet από τα 100 στα 200 Mbps μέσω οπτικής ίνας (ftth). Έχω στην τραπεζαρία του σπιτιού μου – περίπου 3 μέτρα από το router – δύο υπολογιστές: έναν σταθερό και ένα laptop.  Λόγω της διαμόρφωσης της τραπεζαρίας δεν είναι εύκολο να δώσω με καλώδιο LAN το internet στον υπολογιστή και έτσι τοποθέτησα ένα powerline (tp-link TL-PA8010P μέγιστης ταχύτητας 1200 Mbps). 

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τον σταθερό υπολογιστή δίνω internet και στην τηλεόραση, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά μέσω αυτού (cosmote TV).  Να σημειωθεί επίσης ότι έχω τον βασικό εξοπλισμό της cosmote, δεν έχω προμηθευτεί δηλαδή κάποιο καλύτερο ρούτερ από αυτό που μου έδωσαν. 

Τι έδειξαν οι μετρήσεις?  Πριν την αναβάθμιση η ταχύτητα στον σταθερό δεν ξεπερνούσε τα 70 Mbps ενώ το laptop κλείδωνε στα 100 (όσο και η γραμμή).

Μετά την αναβάθμιση το laptop κλειδώνει στα 200 ενώ στον σταθερό η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 80 Mbps   

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αυξήσω την ταχύτητα στον σταθερό μου υπολογιστή (και στην τηλεόραση) πλην της λύσης του ενσύρματου καλωδίου?  Πχ. κάποιο σύστημα wifi mesh ή κάποιο καλύτερο powerline ή κάποιο υβριδικό σύστημα mesh και powerline (tp-link deco PX50)?

Δεδομένου ότι το κόστος ενός τέτοιου υβριδικού συστήματος είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αξίζει την αναβάθμιση – θα δω δηλαδή ταχύτητες που θα πλησιάζουν στα 200 Mbps ή να μην μπω στον κόπο και να ψάξω τη λύση της καλωδίωσης? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, idefixius είπε

ή να μην μπω στον κόπο και να ψάξω τη λύση της καλωδίωσης? 

Αυτό! Μακράν οι οικονομικότερη και πλέον αξιόπιστη επιλογή. Ξεχνάς οτιδήποτε άλλο, εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...