D4RK0Rbit Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Αυτό που όταν ο άλλος χάνει τον χρόνο του για να σας απαντήσει και μετά πετάτε την μπάλα στην εξέδρα…. Αφού κάνει λάθος πες μας εσύ πόσο καταναλώνει μια συσκευή με 4W σε idle (πιθανότατα λιγότερο σε Sleep). Και να σκεφτείς ότι σου βάζει το μέγιστο 24h idle σαν να μην το χρησιμοποιείς ποτέ. Αν σε ενοχλεί αυτή η κατανάλωση ,δικαίωμα σου, ξεκινά να βγάζεις επίσης από την πρίζα τηλεοράσεις , αποκωδικοποιητές, καφετιέρες, φούρνους μικροκυμάτων , router κτλ 1 κιλοβατορα ειναι 13XXX (οπου Χ κατι ψιλα) λεπτα μονο αυτο θα σου πω και ο ξα εχει προγραμμα για ανεργους σαν τον ανδρεα τον ανεργο 8 χρονια εγω μολις ειρθα απο εξωτερικο και σε παρακαλω στον ενικο δεν ειμαι ο καθηγητης σου τα 4 watt δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 350w του setup μου 24/7 και με το καλο σε λιγο μια RTX 50XX να παει 600w αυτο που ο κονοισευρ εδω ειπε τι σχεση εχει το mining με το mac mini ειναι αργοστροφος αν ειχα 8-9 σεντ την κιλοβατορα για να κανω mining καλα θα ηταν ναι σιγουρα να βγαλω τα παντα απο την πριζα για να μην βλεπω τα σχολια σας απο χτες και ολας την καλημερα μου ps: αυτο με τους κυκλους θερμοκρασιας στα ηλεκτρονικα το ειπε στο ετσι οσο και να φθειρονται τα ηλεκτρονικα μεχρι να χαλασουν θα ειναι σκουπιδια οταν το κανουν π.χ. το μακ μινι θα εχει γινει ultramac ultramini οταν γινει δεν ειναι θεμα προς συζητηση τι προσπαθει να μας ενημερωσει να μην κλεινουμε το mac και τον εχω μπλοκαρει να μην διαβαζω παραπληροφορηση Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:41 πμ από D4RK0Rbit
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 πμ 51 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε 1 κιλοβατορα ειναι 13XXX (οπου Χ κατι ψιλα) λεπτα μονο αυτο θα σου πω και ο ξα εχει προγραμμα για ανεργους σαν τον ανδρεα τον ανεργο 8 χρονια εγω μολις ειρθα απο εξωτερικο και σε παρακαλω στον ενικο δεν ειμαι ο καθηγητης σου τα 4 watt δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 350w του setup μου 24/7 και με το καλο σε λιγο μια RTX 50XX να παει 600w αυτο που ο κονοισευρ εδω ειπε τι σχεση εχει το mining με το mac mini ειναι αργοστροφος αν ειχα 8-9 σεντ την κιλοβατορα για να κανω mining καλα θα ηταν ναι σιγουρα να βγαλω τα παντα απο την πριζα για να μην βλεπω τα σχολια σας απο χτες και ολας την καλημερα μου ps: αυτο με τους κυκλους θερμοκρασιας στα ηλεκτρονικα το ειπε στο ετσι οσο και να φθειρονται τα ηλεκτρονικα μεχρι να χαλασουν θα ειναι σκουπιδια οταν το κανουν π.χ. το μακ μινι θα εχει γινει ultramac ultramini οταν γινει δεν ειναι θεμα προς συζητηση τι προσπαθει να μας ενημερωσει να μην κλεινουμε το mac και τον εχω μπλοκαρει να μην διαβαζω παραπληροφορηση Έστω μια τελεία, τουλάχιστον ένα κόμμα… 1 2
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:11 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:11 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, D4RK0Rbit είπε 1 κιλοβατορα ειναι 13XXX (οπου Χ κατι ψιλα) λεπτα μονο αυτο θα σου πω και ο ξα εχει προγραμμα για ανεργους σαν τον ανδρεα τον ανεργο 8 χρονια εγω μολις ειρθα απο εξωτερικο και σε παρακαλω στον ενικο δεν ειμαι ο καθηγητης σου τα 4 watt δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 350w του setup μου 24/7 και με το καλο σε λιγο μια RTX 50XX να παει 600w αυτο που ο κονοισευρ εδω ειπε τι σχεση εχει το mining με το mac mini ειναι αργοστροφος αν ειχα 8-9 σεντ την κιλοβατορα για να κανω mining καλα θα ηταν ναι σιγουρα να βγαλω τα παντα απο την πριζα για να μην βλεπω τα σχολια σας απο χτες και ολας την καλημερα μου ps: αυτο με τους κυκλους θερμοκρασιας στα ηλεκτρονικα το ειπε στο ετσι οσο και να φθειρονται τα ηλεκτρονικα μεχρι να χαλασουν θα ειναι σκουπιδια οταν το κανουν π.χ. το μακ μινι θα εχει γινει ultramac ultramini οταν γινει δεν ειναι θεμα προς συζητηση τι προσπαθει να μας ενημερωσει να μην κλεινουμε το mac και τον εχω μπλοκαρει να μην διαβαζω παραπληροφορηση Για να μην κουράζουμε πόσο χαλάει μια συσκευή 4W παραθέτω screenshot και Link με calculator. Μάλιστα έβαλα 0.18/kWh To νόμισμα δεν παίζει ρόλο. Απλά όπου $ βάλε €. Αναφορά σε κείμενο Link: https://www.calculator.net/electricity-calculator.html?appliance=&power=4&powerunit=W&capacity=100&usage=24&usageunit=hpd&price=0.18&x=Calculate Το κόστος του Mining και αν έχεις setup με 350W ή 600W είναι αδιάφορο προς το θέμα μας. Το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου δεν έχει σχέση με αυτό που σου είπε και επίσης ο χαρακτηρισμός "αργόστροφος" δείχνει ένδεια επιπέδου και επιχειρημάτων. Το "debate" ήταν κατά πόσο χρειάζεται να κλείνεις το Mac ώστε να είναι μεγάλο πρόβλημα η θέση του κουμπιού. Και προφανώς δεν λέμε ότι καλά κάνει και το έβαλε από κάτω αλλά ότι το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές. Το σχόλιο περί φθοράς ήταν συγκριτικό και δεν σου είπαν να μην το ανοιγοκλείνεις γιατί θα χαλάσει. Απλά αποκρούει ότι αν το αφήνεις ανοιχτό θα χαλάσει πιο γρήγορα. Προσωπικά δεν το γνωρίζω ώστε να επιβεβαιώσω αν ισχύει ή όχι. Θα συμφωνήσω ότι αν δεν έχει κατασκευαστικό ελάττωμα η συσκευή θα ζήσει αρκετά ώστε να είναι ξεπερασμένη όταν συμβεί. Τέλος, δεν σε ανάγκασε κανείς να απαντήσεις. Αν θες άστα όλα στην πρίζα και απλά αγνόησε μας. Αν δεν μπορείς να κάνεις πολιτισμένο διάλογο χωρίς να μιλάς υποτιμητικά για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, καλύτερα μην απαντάς. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:13 πμ από Dimitris_1981 2
D4RK0Rbit Δημοσ. Δευτέρα στις 11:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:13 πμ 32 λεπτά πριν, AtiX είπε Έστω μια τελεία, τουλάχιστον ένα κόμμα… αμα βαλω τελειες και κομματα θα βγει να παραπονεθει αλλος για τονους συγνωμη που δεν μιλαω καλα τα (κωλο)μβιανα 8 χρονια στο εξωτερικο να σε προσλαβω να μου τα μαθεις παλι με εκτιμηση 3 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Για να μην κουράζουμε πόσο χαλάει μια συσκευή 4W παραθέτω screenshot και Link με calculator. Μάλιστα έβαλα 0.18/kWh To νόμισμα δεν παίζει ρόλο. Απλά όπου $ βάλε €. Το κόστος του Mining και αν έχεις setup με 350W ή 600W είναι αδιάφορο προς το θέμα μας. Το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου δεν έχει σχέση με αυτό που σου είπε και επίσης ο χαρακτηρισμός "αργόστροφος" δείχνει ένδεια επιπέδου και επιχειρημάτων. Το "debate" ήταν κατά πόσο χρειάζεται να κλείνεις το Mac ώστε να είναι μεγάλο πρόβλημα η θέση του κουμπιού. Και προφανώς δεν λέμε ότι καλά κάνει και το έβαλε από κάτω αλλά ότι το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσει από τις πραγματικές. Για το σχόλιο περί φθοράς ήταν συγκριτικό και δεν σου είπαν να μην το ανοιγοκλείνεις γιατί θα χαλάσει. Απλά αποκρούει ότι αν το αφήνεις ανοιχτό θα χαλάσει πιο γρήγορα. Προσωπικά δεν το γνωρίζω ώστε να επιβεβαιώσω αν ισχύει ή όχι. Θα συμφωνήσω ότι αν δεν έχει κατασκευαστικό ελάττωμα η συσκευή θα ζήσει αρκετά ώστε να είναι ξεπερασμένη όταν συμβεί. Τέλος, δεν σε ανάγκασε κανείς να απαντήσεις. Αν θες άστα όλα στην πρίζα και απλά αγνόησε μας. Αν δεν μπορείς να κάνεις πολιτισμένο διάλογο χωρίς να μιλάς υποτιμητικά για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, καλύτερα μην απαντάς. ναι συμφωνω το πηγα σε αλλο τοπικ αλλα για 8 σεντ την κιλοβατορα θα ειχαμε γεμισει και κινεζους miners το ρευμα εχει μεγαλη εκταση σε οτι αφορα στο πως το χρησιμοποιεις εν ετη 2024 δεν ξερω ισως φταιει και η νοοτροπια απο εξω που πηρα και 0.18$ ειναι 0.1705Ε
AtiX Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε αμα βαλω τελειες και κομματα θα βγει να παραπονεθει αλλος για τονους συγνωμη που δεν μιλαω καλα τα (κωλο)μβιανα 8 χρονια στο εξωτερικο να σε προσλαβω να μου τα μαθεις παλι με εκτιμηση Λίγο σεβασμό, πρώτα σε αυτόν που θα κάτσει να διαβάσει το γραπτό σου και μετά σε αυτόν που προσπαθεί να σε βοηθήσει, δεν βλάπτει… δεν σου ζήτησα τίποτα παραπάνω από το να βάλεις κόμματα και τελείες, που υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες τους κόσμου, μπας και βγάλουμε νόημα σε αυτά που έγραψες… εάν εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για το δικό σου γραπτό και για το αν οι άλλοι θα το καταλάβουν, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει… Απλά την επόμενη φορά σκέψου πριν πατήσεις το “Υποβολή απάντησης”, οι άλλοι θα καταλάβουν τι γράφω? 🙂 Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:30 πμ από AtiX 1 1
Tlykog Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε αμα βαλω τελειες και κομματα θα βγει να παραπονεθει αλλος για τονους συγνωμη που δεν μιλαω καλα τα (κωλο)μβιανα 8 χρονια στο εξωτερικο να σε προσλαβω να μου τα μαθεις παλι με εκτιμηση Είναι λίγο άδικο να χαρακτηρίζεις τα ελληνικά με αυτόν τον τρόπο, ειδικά αν δυσκολεύεσαι να τα χρησιμοποιήσεις λόγω της εμπειρίας σου στο εξωτερικό. Δεν έχω τίποτα εναντίον της Κολομβίας (ή οποιασδήποτε άλλης χώρας), αλλά καλό είναι να δείχνουμε σεβασμό στη γλώσσα του forum όπου γράφουμε. Αν δυσκολεύεσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εργαλεία όπως το Google Translate για να γίνει το μήνυμά σου πιο κατανοητό. Νομίζω ότι όλοι εδώ θέλουμε να συνεννοούμαστε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. 7 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε ναι συμφωνω το πηγα σε αλλο τοπικ αλλα για 8 σεντ την κιλοβατορα θα ειχαμε γεμισει και κινεζους miners το ρευμα εχει μεγαλη εκταση σε οτι αφορα στο πως το χρησιμοποιεις εν ετη 2024 δεν ξερω ισως φταιει και η νοοτροπια απο εξω που πηρα και 0.18$ ειναι 0.1705Ε Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι το mining και το idle είναι άσχετα θέματα. Παρόλα αυτά, με μπέρδεψε λίγο το σχόλιό σου, καθώς φάνηκε να θεωρείς εμένα "αργόστροφο" επειδή δεν το κατάλαβα. Ίσως υπήρξε παρεξήγηση, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Εφόσον θεωρείς ότι τα 4W δεν είναι σημαντική κατανάλωση, φαίνεται πως συμφωνούμε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, στόχος μου ήταν να εξετάσω το ζήτημα από περισσότερες οπτικές: οικονομική, τεχνική (φθορά από power cycles) και πρακτική (διαχείριση ενέργειας). Για το ζήτημα της φθοράς λόγω θερμικών κύκλων, δεν είναι θέμα "εγώ το είπα", αλλά γενικά αποδεκτή αρχή στα ηλεκτρονικά. Φυσικά, η αντοχή των συσκευών βελτιώνεται με τις γενιές, αλλά δεν παύει να ισχύει ότι οι συχνές αλλαγές θερμοκρασίας επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής κάποιων εξαρτημάτων. Αν διαφωνείς, χαίρομαι να ακούσω μια διαφορετική οπτική με τεκμηριωμένη άποψη. Πηγές παραθέτω λίγο παρακάτω. Όσο για τα προσωπικά θέματα ή τις αναφορές σε άλλες συσκευές και το mining, δεν βλέπω πώς συνδέονται με τη συζήτηση για το Mac Mini. 7 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Για να μην κουράζουμε πόσο χαλάει μια συσκευή 4W παραθέτω screenshot και Link με calculator. Μάλιστα έβαλα 0.18/kWh To νόμισμα δεν παίζει ρόλο. Απλά όπου $ βάλε €. Το κόστος του Mining και αν έχεις setup με 350W ή 600W είναι αδιάφορο προς το θέμα μας. Το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου δεν έχει σχέση με αυτό που σου είπε και επίσης ο χαρακτηρισμός "αργόστροφος" δείχνει ένδεια επιπέδου και επιχειρημάτων. Το "debate" ήταν κατά πόσο χρειάζεται να κλείνεις το Mac ώστε να είναι μεγάλο πρόβλημα η θέση του κουμπιού. Και προφανώς δεν λέμε ότι καλά κάνει και το έβαλε από κάτω αλλά ότι το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές. Το σχόλιο περί φθοράς ήταν συγκριτικό και δεν σου είπαν να μην το ανοιγοκλείνεις γιατί θα χαλάσει. Απλά αποκρούει ότι αν το αφήνεις ανοιχτό θα χαλάσει πιο γρήγορα. Προσωπικά δεν το γνωρίζω ώστε να επιβεβαιώσω αν ισχύει ή όχι. Θα συμφωνήσω ότι αν δεν έχει κατασκευαστικό ελάττωμα η συσκευή θα ζήσει αρκετά ώστε να είναι ξεπερασμένη όταν συμβεί. Τέλος, δεν σε ανάγκασε κανείς να απαντήσεις. Αν θες άστα όλα στην πρίζα και απλά αγνόησε μας. Αν δεν μπορείς να κάνεις πολιτισμένο διάλογο χωρίς να μιλάς υποτιμητικά για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, καλύτερα μην απαντάς. Η επαναλαμβανόμενη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών προκαλεί θερμικούς κύκλους, δηλαδή εναλλαγές μεταξύ θέρμανσης και ψύξης των εξαρτημάτων. Αυτές οι θερμικές μεταβολές οδηγούν σε διαστολή και συστολή των υλικών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μηχανική καταπόνηση, μικρορωγμές ή αποκολλήσεις, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των συσκευών. https://www.ansys.com/blog/thermal-cycling-failure-in-electronics πιο αναλυτικά εδώ: https://www.ekwb.com/wp-content/uploads/2020/05/1-Temperature-Cycling-and-Fatigue-in-Electronics-White-Paper-1.pdf Στα ηλεκτρονικά θεωρείται δεδομένο. Τα τελευταία χρόνια έχει διορθωθεί, αλλά υπάρχει ακόμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβάλλεις τον υπολογιστή σου σε περιττή καταπόνηση, όταν μιλάμε για κόστη κάτω του 0,50€/μήνα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:37 μμ από Tlykog 4
esykas Δημοσ. Δευτέρα στις 03:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:54 μμ Σεβασμό στην Κολομβία, και σε οποιοδήποτε Έθνος Κράτος, μνημόνια επίσημα για 99 χρόνια έχουμε εμείς, όχι η Κολομβία Τώρα στο εκτός θέματος περί καταναλώσεων, ίσως αξίζει τον κόπο να διαβάσετε πως σκέφτεται ένας εκτός Ελλάδος καταναλωτής. https://thehouseofmoth.com/is-it-time-to-trade-the-mac-pro-for-something-else/
Tlykog Δημοσ. Δευτέρα στις 07:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:14 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, esykas είπε Σεβασμό στην Κολομβία, και σε οποιοδήποτε Έθνος Κράτος, μνημόνια επίσημα για 99 χρόνια έχουμε εμείς, όχι η Κολομβία Τώρα στο εκτός θέματος περί καταναλώσεων, ίσως αξίζει τον κόπο να διαβάσετε πως σκέφτεται ένας εκτός Ελλάδος καταναλωτής. https://thehouseofmoth.com/is-it-time-to-trade-the-mac-pro-for-something-else/ Δε θα συμφωνήσω στο ότι η κατανάλωση είναι το υπέρτατο ζητούμενο. Η οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της διάρκειας ζωής των συσκευών ή με υπερβολική έμφαση στην αντικατάσταση παλαιότερου εξοπλισμού. Δηλαδή αν αγοράζεις συχνά νέες συσκευές για να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας, το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς μια συσκευή που καταναλώνει λίγο περισσότερο αλλά παραμένει λειτουργική. Θέλει ισορροπία. Τέλος, αν χρησιμοποιείς συχνά τον υπολογιστή σου, συμφέρει να τον έχεις ανοικτό σε αδράνεια, αλλιώς αν χρησιμοποιείται σπάνια είναι καλύτερα να τον απενεργοποιείς για να εξοικονομείς ενέργεια. Στον υπολογιστή του άρθρου δεν ισχύει ούτε το τελευταίο, αφού η κατανάλωση σε αδράνεια είναι πραγματικά αστεία ακόμα και με υψηλή τιμή KWh. Καταναλώνει περίπου 2,9KWh το μήνα αν βρίσκεται συνέχεια σε αδράνεια. Ό,τι τιμή και να βάλεις το κόστος είναι αστείο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:36 μμ από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα