Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, SeaLion είπε

"Idle" reflects the power used with only Finder open, using the default power management settings -- από το screenshot που πόσταρε ο Dimitris νωρίτερα. Όταν το έχεις απλά ανοιχτό, χωρίς να τρέχει κάποιο app.

Γιατί να το κλείνεις είναι η ερώτηση... Κάνεις shutdown το κινητό σου; Το tablet σου;

Αν δεν κάνεις shutdown, δεν ψάχνεις κουμπιά, δεν περιμένεις να κάνει boot, ενδεχομένως δεν κάνεις login, δεν ξαναφορτώνουν τα startup apps κτλ, απλά ακουμπάς mouse ή πληκτρολόγιο. Όσο γρήγορο και να είναι, δεν συγκρίνεται με το στιγμιαίο.

Επίσης αν το έχεις σε power nap, ξυπνά μόνο του τη νύχτα και κάνει δουλίτσες που μπορεί να έχεις ορίσει.

επειδη εβρισκα βαρετο το θεμα για το κουμπι ,διαβασα λιγο και πηδηξα μερικα ποστ οποτε γιαυτο δεν το ειδα.

μα το κινητο και το ταμπλετ δεν τα εχω συνδεμενα στην μπριζα οπως τον μακ.δεν ξερω βεβαια,οπως ειπα ,τι ειναι καλυτερο,τι ισχυει,διαβασα και εγω καποιες ερευνες και φορουμ οπου οι αποψεις ηταν μοιρασμενες.το θεμα αν πρεπει να το κλεινεις η' οχι ξεκιναει με το ρευμα.αν ειναι καλυτερο να ειναι ανοιχτο στο ρευμα η' οχι.πιθανοτατα η απλ να μην εχει κουμπια μπροστα γιαυτο τον λογο,οντως.

13 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Δεν το έχω δοκιμάσει το ποντίκι. Ίσως κάνω λάθος απλά το σχήμα με προβληματίζει για να το αγοράσω. Ενας επιπλέον λόγος είναι ότι έχω το MX Master 3 που είναι πολύ καλό. Ισως κάποια στιγμή το δοκιμάσω.

Για το idle παρέθεσα link και φωτό που εξηγεί η Apple τι εννοεί.

Θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά και δεν βρίσκω το λόγο να ανοιγοκλείνει κάθε μέρα. Αν είχε θέμα θα το πρότεινε και η Apple. Σκέψου ότι αν αφήσεις MBP M3 Pro (70Wh) εκτός ρεύματος θα χάσει κάπου 2% μπαταρία μετά από κάνα 10ωρο.

εγω παλι επειδη ειναι συνδεμενο με το ρευμα,ανοιχτο πιστευα οτι θερμαινεται περισοτερο,γιαυτο το κλεινω.βασικα το τι πιστευει η απλ νομιζω θα ηταν καλυτερα να μην το υποθεταμε αλλα να την ρωτησουμε.αλλα λαμβανω θετικα και την αποψη σας.

χμ,καλο το παραδειγμα με το ΜΒ αλλα ξερω οτι αν εχεις ενα κινητο στην μπριζα και το χρησιμοποιεις ,τοτε η μπαταρια χανει αποδοση.

ειναι λιγο προ διερευνηση ολα αυτα την οποια κανεις δεν προκειται να κανει .

10 ώρες πριν, J0hn82 είπε

Ένας λόγος παραπάνω να έχεις ένα αξιοπρεπές UPS.

δεν ξερω στα νησια τι γινεται αλλα και εδω σαλονικα το ρευμα μας δεν ειναι και πολυ ποιοτητας και αξιοπιστο ακομα και με καλο UPS που εχω ,δεν ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.
Στις 16/11/2024 στις 1:06 ΠΜ, papp0us είπε

Που έγραψα εγώ 12; Ιδέα σου θα είναι, σε λίγο που θα κάνω edit να δώ που θα κρυφτείς. Σε παρακαλώ τώρα, μην γίνεσαι αντιμακλάρεν :P

Ε, ενίοτε, για απλή χρήση, μπορεί να σε βολέψει και Intel i3 5ης γενιάς με 8GB RAM, λέμε οτι οταν αγοράζεις ένα νέο μηχάνημα κοντά στα 750€ τα 8GB RAM δεν ηταν αυτό που περιμένεις να πάρεις το 2023 που κυκλοφόρησε το Μ2.  To 16/256 του M4 είναι ΠΟΟΟΟΛΥΥ καλύτερα, σε σημείο που νομίζω οτι ρήμαξαν και την αγορά των μεταχειρισμένων Mac Mini.

Δεν αλλάζει το γεγονός οτι 230€ για 8GB RAM είναι αστείο απο όπου και αν το πιάσεις. Όσοι καλύπτονται απο το 16/256 (το 95%) έχουν βρει μηχάνημα για χρόνια. Όσοι δεν καλύπτονται, ή πρέπει να δουν αλλού, ή να φάνε χτυπαρίδι που θα το θυμούνται χρόνια.

Και ναι, το λέω επειδή δε με καλύπτουν, και δε θέλω να φάω χτυπαρίδι :P , αλλα δεν ξέρω αν θα το γλιτώσω.

Φυσικά και είμαι αντιμακλαρεν καθότι Williams.

Τι  κάνεις και δεν σε καλύπτουν τα 16; Εγώ πάντως το m1 στα χρήματα που έδωσα για να το πάρω τότε μέσα στον Covid και με τα 8 ήταν σούπερ. Βλέπεις το κράτος είχε τη φαεινή ιδέα να δώσει από ένα 200αρι στους εκπαιδευτικούς για να πάρουν μηχανήματα για εξ αποστάσεως διδασκαλία αντί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να εξοπλίσει τις σχολικές μονάδες με καινούργια laptops (οκ θα ήταν λιγότερα συνολικά από τα pc που πάρθηκαν τελικά)…

Και όταν λέω ενίοτε να ξεκαθαρίσω ότι έναν απλό χρήστη για office, browsing, YouTube κλπ τον καλύπτουν άνετα και τα 8. Φυσικά και είναι αστείο που έβγαλαν m2 (ακόμη και m1) με 8gb ram και ακόμη πιο αστείο που η αναβάθμιση κόστιζε 200+ ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, josuts είπε

τις διακοπες του ρευματος δεν τισ φοβαστε παιδια? εγω εχω θεμα στο νησι οποτε τα κλεινω ολα αναγκαστικα

για καθημερινή χρήση δεν βάζω τον καλό υπολογιστή , έχω ένα παλιό τεθωρακισμένο Dell Optiplex  , σκυλί , έχει επιβιώσει διακοπές ρεύματος , κεραυνούς , αλλαγές στην τάση  , αυτό αφήνω συνεχώς on- line

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/11/2024 στις 9:54 ΠΜ, brx είπε

Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω. Πως γίνεται να ενοχλεί το κουμπί από κάτω, που στο κάτω-κάτω σπάνια θα το χρειάζεσαι, και όχι το ότι το audio jack βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου πρακτικό και ωραίο, όταν κάποιος θα συνδέσει ηχεία. Και μη μου πείτε ότι βολευέι για ενσύρματα ακουστικά, γιατί κακά τα ψέματα, σε σταθερό υπολογιστή, ηχεία έχουμε μόνιμα συνδεδεμένα οι περισσότεροι.

Αντε πες εσύ τώρα. Εχω το γραφείο πεντακάθαρο και μόλις είδα το jack μπροστά μου γύρισαν τα μυαλά. Ας έβαζαν δεύτερο jack πίσω πανάθεμά τους.

Επίσης μόνο εμένα με ενοχλεί αισθητικά ότι έχουν και θύρες μπροστά πια; Όσο βλέπω το m1 μου τόσο θεωρώ άσχημο το m4…μια χαρά ήταν το design τι το πείραξαν ρε; Τους έχει πιάσει πάλι η μανία να τα κάνουν όλα μικρότερα. Αν και δεν είναι τόσο μικρό όσο το δείχνουν σε σχέση με το προηγούμενο γιατί είναι λίγο πιο ψηλό αν δεν κάνω λάθος.

edit: Κάτι μου λέει ότι θα βγάλουν και βάση έξτρα για το mini η ίδια η apple. Με jack πίσω και usb-a…στην προνομιακή τιμή των 199 dollars.

23 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Think different

xlarge_20240809134555_apple_metatropeas_

Οι πίσω θύρες είναι thunderbolt. Σκέψου ένας με m4 pro να πρέπει να χαραμίσει μια thunderbolt 5 θύρα για να συνδέσει ηχεία. 😂

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

επειδη εβρισκα βαρετο το θεμα για το κουμπι ,διαβασα λιγο και πηδηξα μερικα ποστ οποτε γιαυτο δεν το ειδα.

μα το κινητο και το ταμπλετ δεν τα εχω συνδεμενα στην μπριζα οπως τον μακ.δεν ξερω βεβαια,οπως ειπα ,τι ειναι καλυτερο,τι ισχυει,διαβασα και εγω καποιες ερευνες και φορουμ οπου οι αποψεις ηταν μοιρασμενες.το θεμα αν πρεπει να το κλεινεις η' οχι ξεκιναει με το ρευμα.αν ειναι καλυτερο να ειναι ανοιχτο στο ρευμα η' οχι.πιθανοτατα η απλ να μην εχει κουμπια μπροστα γιαυτο τον λογο,οντως.

εγω παλι επειδη ειναι συνδεμενο με το ρευμα,ανοιχτο πιστευα οτι θερμαινεται περισοτερο,γιαυτο το κλεινω.βασικα το τι πιστευει η απλ νομιζω θα ηταν καλυτερα να μην το υποθεταμε αλλα να την ρωτησουμε.αλλα λαμβανω θετικα και την αποψη σας.

χμ,καλο το παραδειγμα με το ΜΒ αλλα ξερω οτι αν εχεις ενα κινητο στην μπριζα και το χρησιμοποιεις ,τοτε η μπαταρια χανει αποδοση.

ειναι λιγο προ διερευνηση ολα αυτα την οποια κανεις δεν προκειται να κανει .

δεν ξερω στα νησια τι γινεται αλλα και εδω σαλονικα το ρευμα μας δεν ειναι και πολυ ποιοτητας και αξιοπιστο ακομα και με καλο UPS που εχω ,δεν ειμαι σιγουρος.

Συνήθως βγάζουν κάποιο warning όταν υπάρχει θέμα 

https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mh10330/mac

Από προσωπική παρατήρηση το MBP όταν είναι συνδεδεμένο κάνει Passthrough το ρεύμα και επίσης αν καταλάβει ότι το έχεις μόνιμα σε ρεύμα το αφήνει επίτηδες στο 80% και κάνει μια στο τόσο φορτίσεις για να κρατάει σε καλή κατάσταση την μπαταρία. Το έχω από τον Μάρτιο και είμαι ακόμα 100% μπαταρία (υγεία). Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή κάνει βουτιά θα φανεί. Να πω απλά ότι κάνω πολύ μικρή χρήση γιατί λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ windows laptop. Ισως μπορεί κάποιο άλλος που το χρησιμοποιεί σαν κύριο laptop να μας πει.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτεσινό Τεστ το έκανα full charge και μετα sleep εκτός ρέυματος. Τελικά δεν έπεσε καθόλου η μπαταρία. σ.σ. To Uptime είναι από το χτεσινό τεστ για την last reboot.

Αναφορά σε κείμενο

image.png.c181627e8b27421154cb0a990ab106cd.png

image.png.9a16d9285b5309555926718df5e5d503.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε

αυτο που λες θελει ξερω 1 μυριο κυκλους για να δεις οντως θεμα και οι ram ζεσταινονται αλλα εχουν lifetime warranty επειδη οι κατασκευαστες ξερουν οτι μεχρι να χαλασει θα εχουν βγει 2 νεες ram τεχνολογιες και εσυ δεν θα δινεις δεκαρα η θα τα εχεις πουλησει ξερω γω το mac δεν εχει lifetime warranty το pc μπορει και αυτο να μπει σε κατασταση αδρανειας με χαμηλη καταναλωση και που βρηκες οτι 7W ειναι 0,7 με 0,8 το μηνα δωσε να κανω mining με το pc μου ρε 

Οκ. Πάμε από την αρχή.

Θελω παραπομπή για το 1 μυριο που αναφέρεις. Είναι χιλιάδες θεωρητικά, αλλά εξαρτώνται από τη μέγιστη θερμοκρασία που τα λειτουργείς. Αν το λιώνεις καθημερινά και μετά κάνεις κατευθείαν shutdown το θέμα μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα από όσο νομίζεις…

Για το 7W, έβαλα παραπομπή από την ίδια την Apple, διάβασε το μήνυμα μου.

Σε αδράνεια ο M2 τόσο καταναλώνει και το υπολόγισα με 0,15€ ανά kWh. Ο Μ4, βρήκα μετά, και έβαλα επίσης παραπομπή ότι καταναλώνει 4W, οπότε κοστίζει ακόμα λιγότερο. Εδώ η πηγή:

https://support.apple.com/en-us/103253

Για το πως βγαίνουν τα χρήματα είναι απλοί υπολογισμοί:

Για να υπολογίσουμε την κατανάλωση μιας συσκευής που καταναλώνει 7 watt σε ευρώ τον μήνα, θα πρέπει πρώτα να βρούμε πόση ενέργεια καταναλώνει συνολικά σε κιλοβατώρες και μετά να πολλαπλασιάσουμε με την τιμή της kWh. Ας υποθέσουμε ότι η συσκευή λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα του μήνα.

Μετατροπή σε κιλοβατώρες:

7 Watt = 0.007 kW (απλά διαιρούμε τα watt με 1.000 για να βρούμε τα kW).

Ημερήσια κατανάλωση:

0.007 kW * 24 ώρες = 0.168 kWh ανά ημέρα.

Μηνιαία κατανάλωση:

0.168 kWh * 30 ημέρες = 5.04 kWh ανά μήνα.

Κόστος:

5.04 kWh * 0.15 €/kWh = 0.756 €.

Άρα, η συσκευή αυτή θα κοστίζει περίπου 0,76 ευρώ τον μήνα αν λειτουργεί συνεχώς. Με 4W κοστίζει περίπου 0,43€.

Καλωσήρθες στο forum, αλλά «ρε» στους φίλους σου.

Τελος, τι σχέση έχει η κατάσταση αδράνειας με το mining μόνο εσύ γνωρίζεις… Σε full load καταναλώνει 65W όλη η μονάδα.
Απάντησα σε όσα έγραψες. Θα ήθελα αν συνεχίσεις τη συζήτηση να κάνεις το ίδιο: να απαντάς σε όλα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Οκ. Πάμε από την αρχή.

Θελω παραπομπή για το 1 μυριο που αναφέρεις. Είναι χιλιάδες θεωρητικά, αλλά εξαρτώνται από τη μέγιστη θερμοκρασία που τα λειτουργείς. Αν το λιώνεις καθημερινά και μετά κάνεις κατευθείαν shutdown το θέμα μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα από όσο νομίζεις…

Για το 7W, έβαλα παραπομπή από την ίδια την Apple, διάβασε το μήνυμα μου.

Σε αδράνεια ο M2 τόσο καταναλώνει και το υπολόγισα με 0,15€ ανά kWh. Ο Μ4, βρήκα μετά, και έβαλα επίσης παραπομπή ότι καταναλώνει 4W, οπότε κοστίζει ακόμα λιγότερο. Εδώ η πηγή:

https://support.apple.com/en-us/103253

Για το πως βγαίνουν τα χρήματα είναι απλοί υπολογισμοί:

Για να υπολογίσουμε την κατανάλωση μιας συσκευής που καταναλώνει 7 watt σε ευρώ τον μήνα, θα πρέπει πρώτα να βρούμε πόση ενέργεια καταναλώνει συνολικά σε κιλοβατώρες και μετά να πολλαπλασιάσουμε με την τιμή της kWh. Ας υποθέσουμε ότι η συσκευή λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα του μήνα.

Μετατροπή σε κιλοβατώρες:

7 Watt = 0.007 kW (απλά διαιρούμε τα watt με 1.000 για να βρούμε τα kW).

Ημερήσια κατανάλωση:

0.007 kW * 24 ώρες = 0.168 kWh ανά ημέρα.

Μηνιαία κατανάλωση:

0.168 kWh * 30 ημέρες = 5.04 kWh ανά μήνα.

Κόστος:

5.04 kWh * 0.15 €/kWh = 0.756 €.

Άρα, η συσκευή αυτή θα κοστίζει περίπου 0,76 ευρώ τον μήνα αν λειτουργεί συνεχώς. Με 4W κοστίζει περίπου 0,43€.

Καλωσήρθες στο forum, αλλά «ρε» στους φίλους σου.

Τελος, τι σχέση έχει η κατάσταση αδράνειας με το mining μόνο εσύ γνωρίζεις. Σε full load καταναλώνει 65W.
Απάντησα σε όσα έγραψες. Θα ήθελα αν συνεχίσεις τη συζήτηση να κάνεις το ίδιο: να απαντάς σε όλα.

μπα δεν χρειαζεται να απαντησω τπτ zen science και electrician εισαι καλη σου μερα καλη απολαυση της κιλοβατορας τον 15 σεντ να εχεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε

μπα δεν χρειαζεται να απαντησω τπτ zen science και electrician εισαι καλη σου μερα καλη απολαυση της κιλοβατορας τον 15 σεντ να εχεις

Τι να απαντήσεις;

Την ειρωνεία την καταλαβαίνω. Δεν έχεις επιχειρήματα και θέλεις να σχολάσεις τη συζήτηση, αλλά ένα σωστό δεν έγραψες. Έτσι, για τα προσχήματα...

Να θυμίσω ότι την τεχνική ανάλυση εσύ τη ζήτησες και χρειάζεται γνώσεις γυμνασίου κατά βάση, οπότε δε τη λες και πολύπλοκη... Αυτό για το "zen science και electrician".

Πάρε και ένα τυχαίο στιγμιότυπο που τράβηξα μόλις από την πρώτη εταιρεία που μου ήρθε στο μυαλό 

image.png.215ee0fdfb2053001c078f74b1ebd19c.png

πάρε και σταθερό για 12 μήνες από άλλη εταιρεία:

image.png.863e7565d5fb09dade783eef5ff17e20.png
δε θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά όποτε θέλεις με pm σου λέω ποιες ακριβώς είναι και σου δίνω και παραπομπές.
Θες να είναι 0,16, θες 0,17, θες 0,20; Η ουσία δεν αλλάζει. Άντε να βγει και 0,7, άντε και 0,90€ το μήνα. 
Σημασία έχει ότι δεν απάντησες σε τίποτα, άρα υποθέτω ότι κατάλαβες το λάθος σου.

Τώρα που το κοιτάζω, βρίσκω και φθηνότερο, αλλά δε μπαίνω καν στον κόπο, γιατί με τέτοια κατανάλωση δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ χαμηλή σε αδράνεια.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 15/11/2024 στις 10:45 ΜΜ, cpc464 είπε

Αν αρχιζω να πουλάω τέτοια αξεσουάρ θα βγάλω τίποτα;.

mac-mini-power-button-v0-u73reascp3yd1.j

δυστηχως σε προλαβε ο ατιμος youtuber 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε

Αυτό που όταν ο άλλος χάνει τον χρόνο του για να σας απαντήσει και μετά πετάτε την μπάλα στην εξέδρα….

Αφού κάνει λάθος πες μας εσύ πόσο καταναλώνει μια συσκευή με 4W σε idle (πιθανότατα λιγότερο σε Sleep). Και να σκεφτείς ότι σου βάζει το μέγιστο  24h idle σαν να μην το χρησιμοποιείς ποτέ.

Αν σε ενοχλεί αυτή η κατανάλωση ,δικαίωμα σου, ξεκινά να βγάζεις επίσης από την πρίζα τηλεοράσεις , αποκωδικοποιητές, καφετιέρες, φούρνους μικροκυμάτων , router  κτλ 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Οι πίσω θύρες είναι thunderbolt. Σκέψου ένας με m4 pro να πρέπει να χαραμίσει μια thunderbolt 5 θύρα για να συνδέσει ηχεία. 😂

Τον τυχερο...:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...