Προς το περιεχόμενο

Η Apple υπερασπίζεται τη θέση του κουμπιού ενεργοποίησης του νέου Mac mini

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Μου αρέσει που σε κάθε άρθρο κοτσάρουν και το Magic Mouse.
Λες και το πρόβλημα με αυτό είναι η θέση της φόρτισης και όχι ότι δεν μοιάζει να είναι  βολικό στο χέρι. 

Για το Mac mini η χρησιμότητα του κουμπιού είναι ίδια με τον διακόπτη πίσω στο τροφοδοτικό σε tower pc. Πάνω κάτω το ίδιο συχνά θα το χρειαστείς.

το ποντικι ειναι οτι καλυτερο εχω χρησιμοποιησει,φοβερα εργονομικο.αν στο πλαι εκει που δενει το ασπρο με το ασημι το εκαναν καπως πιο λειο θα ηταν τελειο.

20 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αυτό το pc, όταν είναι σε αναμονή καταναλώνει 6-8W σε αδράνεια, τότε γιατί να το κλείσεις;

Το να το ανοίγεις και να το κλείνεις φθείρει περισσότερο τα ηλεκτρονικά, από το να τα έχεις μόνιμα ανοικτό. Έχω διαβάσει άρθρα που αποδεικνύουν ότι οι κύκλοι θέρμανσης/ψύξης των κυκλωμάτων μπορεί να δημιουργήσουν θέματα μακροπρόθεσμα. Το πρώτο άρθρο θυμάμαι το είχα διαβάσει σε κάποιο τεύχος του περιοδικού RAM δεκαετίες πριν... Από τότε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αλλά το φαινόμενο υπάρχει.

Μιλάμε για 1KW κάθε 6 μέρες... Έχεις δει πολλά PC που καταναλώνουν τόσο σε αναμονή; Δεν βρήκα επίσημη πηγή για την κατανάλωση του Μ4 mac mini σε αναμονή, αλλά βρήκα για τον Μ2:

https://support.apple.com/el-gr/103253

Είναι 7W. Δηλαδή περίπου 0,7-0,8€ το μήνα; Δεν είναι μηδέν, σίγουρα, αλλά είναι πολύ μικρό κόστος.

Εξάλλου δεν είπε η Apple ότι δεν κλείνει. Μιλάμε για ένα κουτάκι, που κάποιοι θεωρούν ολόκληρη ιστορία να το σηκώσουν για να πατήσουν το κουμπί...

δεν θυμαμαι που ειχα διαβασει ενα ντιπειτ για  κλεισιμο η' την αδρανεια.κατεληξα τελικα οτι αν το ανοιγω καθε μερα και το κλεινω το βραδυ δεν επηρεαζει στην φθορα των ηλεκτρονικων.για μακ μιλαω οχι αλλα. οι περισοτεροι που συμετειχαν σαυτο το ντιμπευ ανοιγοκλειναν τον μακ ανα 3 μερες.

9 ώρες πριν, polaki είπε

Γιατί μιλάτε για idle?

Το sleep state δεν είναι idle state, φυσικά και δεν καταναλώνει το ίδιο και προφανώς δεν κάνει κανένα maintenance job. 🤷🏼‍♂️

ρε παιδια επειδη πρωτη φορα ακουω για  idle ,τι ειναι?

7 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Αυτό ακριβώς λέω. Τα Mac δεν χρεάζεται να τα κλείνεις. Τουλάχιστον όχι συχνά.

Για αυτό είπα "η χρησιμότητα του κουμπιού".....

γιατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

30 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

"Idle" reflects the power used with only Finder open, using the default power management settings -- από το screenshot που πόσταρε ο Dimitris νωρίτερα. Όταν το έχεις απλά ανοιχτό, χωρίς να τρέχει κάποιο app.

32 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

γιατι?

Γιατί να το κλείνεις είναι η ερώτηση... Κάνεις shutdown το κινητό σου; Το tablet σου;

Αν δεν κάνεις shutdown, δεν ψάχνεις κουμπιά, δεν περιμένεις να κάνει boot, ενδεχομένως δεν κάνεις login, δεν ξαναφορτώνουν τα startup apps κτλ, απλά ακουμπάς mouse ή πληκτρολόγιο. Όσο γρήγορο και να είναι, δεν συγκρίνεται με το στιγμιαίο.

Επίσης αν το έχεις σε power nap, ξυπνά μόνο του τη νύχτα και κάνει δουλίτσες που μπορεί να έχεις ορίσει.

• Like 1
  • Thanks 1

21 hours ago, cpc464 said:

Αν αρχιζω να πουλάω τέτοια αξεσουάρ θα βγάλω τίποτα;.

mac-mini-power-button-v0-u73reascp3yd1.j

Εγώ πάντως εκτύπωσα αυτό και το έβαλα στις αγγελίες μήπως θέλει κάποιος να του το εκτυπώσω. Δεν περίμενα να βολεύει τόσο. Προφανώς δεν το έβαλα για να βγάλω λεφτά :) απλά σαν συμβολικό κόστος για να πάω να το στείλω. Απλά δεν ήθελα να το δίνω δώρο και να βρεθώ να εκτυπώνω όλη μέρα.

• Like 2
  • Thanks 1

41 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

το ποντικι ειναι οτι καλυτερο εχω χρησιμοποιησει,φοβερα εργονομικο.αν στο πλαι εκει που δενει το ασπρο με το ασημι το εκαναν καπως πιο λειο θα ηταν τελειο.

γιατι?

Δεν το έχω δοκιμάσει το ποντίκι. Ίσως κάνω λάθος απλά το σχήμα με προβληματίζει για να το αγοράσω. Ενας επιπλέον λόγος είναι ότι έχω το MX Master 3 που είναι πολύ καλό. Ισως κάποια στιγμή το δοκιμάσω.

Για το idle παρέθεσα link και φωτό που εξηγεί η Apple τι εννοεί.

Θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά και δεν βρίσκω το λόγο να ανοιγοκλείνει κάθε μέρα. Αν είχε θέμα θα το πρότεινε και η Apple. Σκέψου ότι αν αφήσεις MBP M3 Pro (70Wh) εκτός ρεύματος θα χάσει κάπου 2% μπαταρία μετά από κάνα 10ωρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα για να είμαστε και δίκαιοι, το power button σε όλους τους υπολογιστές είναι στο πίσω μέρος, σε σημείο δηλαδή όχι εύκολα προσβάσιμο, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι τους κλείνουμε από το λειτουργικό. Προφανώς για να μην χαλάσει την ομοιογενή αισθητική του περιβλήματος, η apple προτίμησε να το βάλει στο κάτω μέρος. Από εκεί και ύστερα για να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε έχει ένα ενδιαφέρον του τύπου: "της κοντής π@υτσας τις φταίνε οι τρίχες¨.  

Επεξ/σία από Fotoalexandros

37 λεπτά πριν, ioanniskar είπε

Εγώ πάντως εκτύπωσα αυτό και το έβαλα στις αγγελίες μήπως θέλει κάποιος να του το εκτυπώσω. Δεν περίμενα να βολεύει τόσο. Προφανώς δεν το έβαλα για να βγάλω λεφτά :) απλά σαν συμβολικό κόστος για να πάω να το στείλω. Απλά δεν ήθελα να το δίνω δώρο και να βρεθώ να εκτυπώνω όλη μέρα.

Όντως αν θες να το ανοιγοκλείνεις είναι το πιο όμορφο. Δεν ξέρω αν καταπονείται το κουμπί αλλά φαντάζομαι όχι αν το πατάς ανθρώπινα. 

Εντάξει, Apple είναι αυτή… γενικά στοχεύει στο design και την καλαισθησία, δεν νομίζω να μη το πάρει κάποιος που το θέλει επειδή βρίσκεται σε αυτή τη θέση το κουμπί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, G10rgos είπε

Εντάξει, Apple είναι αυτή… γενικά στοχεύει στο design και την καλαισθησία, δεν νομίζω να μη το πάρει κάποιος που το θέλει επειδή βρίσκεται σε αυτή τη θέση το κουμπί.

εγώ σκέφτομαι να ακυρώσω την αγορά για αυτό το λόγο , αν σκεφτείς ότι το παίρνεις  για κάποια χρόνια περίπου , να έχω αυτό το πράγμα να σηκώνω τη γωνία σε καθημερινή βάση με όλα τα καλώδια επάνω συνδεδεμένα οθόνες ssd  κτλπ με χαλάει , δεν υπάρχει πουθενά αυτό το πράγμα είναι μια αστοχία , υποτιμούν το κοινό τους , προτιμώ το Μ2 που έχει το κουμπί από πίσω , επίσης αν βάλεις το Μ4 όρθιο στα πλάγια έτσι όπως το έχουν σχεδιάσει θα μπαίνει μέσα η σκόνη πιο εύκολα οπότε αποκλείεται και αυτό

και το pc δεν το κλείνεις , εγώ φεύγω από το σπίτι και το αφήνω ανοικτό για ώρες όμως το βράδυ πριν κοιμηθώ το κλείνω και το ανοίγω το πρωί

Επεξ/σία από ethereum

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ioanniskar είπε

Δεν θα ήταν πιο απλό να φτιαχτεί μια στρογγυλή βάση(προσθηκη)  που θα ταιριάζει αισθητικά και πρακτικά στην βάση  του mac mini ,ώστε να το ανασηκωνει λίγο για να χωράει το δάχτυλο? Κάτι σαν σουβερ για την μπύρα....😁

Θα βοηθήσει και στην καλύτερη ψύξη...

Υγ. Σε πρόλαβε άλλος....I just found this on AliExpress: 
BGN59.01 | 1PCS Dustproof Anti Slip Base for Mac Mini M4 with HEPA Filter Isolate Cat Hair Convenient Switching Power Bracket Rack Parts
https://a.aliexpress.com/_EwNZH9J

Επεξ/σία από atheatos

Η Απλ έχει καθε λογο να υπερασπίζεται τα προιοντα της με τα καλα κ τα στραβα τους . Αυτονοητο κ λογικο.

Τώρα γιατι τα φαν μπους κανουν το ιδιο, ας το κοιτάξουν..

1 ώρα πριν, ethereum είπε

εγώ σκέφτομαι να ακυρώσω την αγορά για αυτό το λόγο , αν σκεφτείς ότι το παίρνεις  για κάποια χρόνια περίπου , να έχω αυτό το πράγμα να σηκώνω τη γωνία σε καθημερινή βάση με όλα τα καλώδια επάνω συνδεδεμένα οθόνες ssd  κτλπ με χαλάει , δεν υπάρχει πουθενά αυτό το πράγμα είναι μια αστοχία , υποτιμούν το κοινό τους , προτιμώ το Μ2 που έχει το κουμπί από πίσω , επίσης αν βάλεις το Μ4 όρθιο στα πλάγια έτσι όπως το έχουν σχεδιάσει θα μπαίνει μέσα η σκόνη πιο εύκολα οπότε αποκλείεται και αυτό

και το pc δεν το κλείνεις , εγώ φεύγω από το σπίτι και το αφήνω ανοικτό για ώρες όμως το βράδυ πριν κοιμηθώ το κλείνω και το ανοίγω το πρωί

τις διακοπες του ρευματος δεν τισ φοβαστε παιδια? εγω εχω θεμα στο νησι οποτε τα κλεινω ολα αναγκαστικα

30 λεπτά πριν, josuts είπε

τις διακοπες του ρευματος δεν τισ φοβαστε παιδια? εγω εχω θεμα στο νησι οποτε τα κλεινω ολα αναγκαστικα

Πάντα σε ups οι υπολογιστές ανεξάρτητα αν είναι Mac η Windows.

Τώρα δεν ξέρω προς τι όλος αυτός ο ντόρος για ένα κουμπί... προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί είμαι από αυτούς που το αφήνω πάντα σε sleep. Αλλά και πάλι αν δεν κάνω λάθος αν έχεις magic keyboard με το touch ID συνδεμένο στο Mac mini τότε μπορείς να το πατάς και να ανοίγει από εκεί... θα μου πεις δεν έχουν όλοι magic keyboard αλλά κάπου θα πρέπει να πουλήσουν και αυτοί τα πληκτρολόγια τους. 

36 λεπτά πριν, josuts είπε

Ένας λόγος παραπάνω να έχεις ένα αξιοπρεπές UPS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...