Προς το περιεχόμενο

Η Apple υπερασπίζεται τη θέση του κουμπιού ενεργοποίησης του νέου Mac mini

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 hours ago, Dimitris_1981 said:

Όταν είναι σε idle θεωρητικά εκτελεί maintenance jobs. Φυσικά αν θες το κλείνεις.

Το Mac mini σε m4 σε idle καταναλώνει 4 watt δλδ περίπου 3KW το μήνα αν είναι 24/7 idle.

Γιατί μιλάτε για idle?

Το sleep state δεν είναι idle state, φυσικά και δεν καταναλώνει το ίδιο και προφανώς δεν κάνει κανένα maintenance job. 🤷🏼‍♂️

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μάλιστα....εγώ είμαι από αυτούς που δεν κλείνουν το mac τους - το κάνει η ΔΕΗ για εμένα με τις συχνές της διακοπές, οπότε κανένας προβληματισμός εδώ....

27 minutes ago, polaki said:

Το MacBook το δικό μου μπορεί πραγματικά να μην έχει κλείσει ΠΟΤΕ από τότε που το πήρα.

Υπαρχει άραγε τρόπος κάπου να μετριέται αυτό να δούμε; Όπως πχ υπάρχει για τους κύκλους μπαταρίας;

Γράψε uptime στο terminal

11 ώρες πριν, Silverage είπε

Τί λέτε μωρέ όλοι στα σχόλια; Εσείς δεν κλείνεται δηλαδή ποτέ το pc σας; Τί στο καλό, θα μας τρελάνετε;

Τότε στο επόμενο μοντέλο να μην έχει καν κουμπι, μόλις το κουμπώνεις στη πρίζα να ανοίγει.

Εγώ το MacBook δεν το κλείνω . Το Windows εννοείται. Αφού ειναι σαν να δουλεύει ο φούρνος 

• Like 1

"εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία σχεδιασμού της Apple, όπου η αισθητική και το μινιμαλιστικό στυλ συχνά προηγούνται της πρακτικότητας"

Αυτό το έχουμε καταλάβει αιώνες τώρα 😂

Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω. Πως γίνεται να ενοχλεί το κουμπί από κάτω, που στο κάτω-κάτω σπάνια θα το χρειάζεσαι, και όχι το ότι το audio jack βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου πρακτικό και ωραίο, όταν κάποιος θα συνδέσει ηχεία. Και μη μου πείτε ότι βολευέι για ενσύρματα ακουστικά, γιατί κακά τα ψέματα, σε σταθερό υπολογιστή, ηχεία έχουμε μόνιμα συνδεδεμένα οι περισσότεροι.

• Like 1

12 ώρες πριν, karma_nade είπε

Εάν δεν σας αρέσει για το κουμπί μην το αγοράσετε.. τόσο απλά …. 
Όλα  τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε…

Το άρθρο δεν είναι του Μάκη του αγοράστη που στενοχωρήθηκε και δεν του αρέσει. Είναι της Apple. 
Αρα... μαλλον εκείνη προσπαθεί να μας πείσει για κάτι αστείο.

1 ώρα πριν, polaki είπε

Γιατί μιλάτε για idle?

Το sleep state δεν είναι idle state, φυσικά και δεν καταναλώνει το ίδιο και προφανώς δεν κάνει κανένα maintenance job. 🤷🏼‍♂️

Έχεις δίκιο έκανα λάθος. Ίσως το Sleep να είναι και λιγότερο. Παραθέτω τι εννοεί η Apple ως idle για τα Mac mini. 

image.png.a8024b8bed3f7e27e0a2e1864ddcbdc4.png
https://support.apple.com/en-ph/103253

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, Hacker?pcs said:

image.png.d440f859abac38c1f65e553344b21440.png

Το 7 Οκτ που λέει πρέπει να ήταν μία μέρα που είχε διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες η περιοχή, και επειδή οι προηγούμενες μέρες ήταν ΣΚ, το είχα σχεδόν όπως πάντα δίπλα στο κρεβάτι χωρίς ρεύμα.. οπότε γυρνώντας απόγευμα τα βρήκα όλα κλειστά. 

Κρίμα γιατί σίγουρα πιο πριν είχα πάρα πολύ καιρό που δεν είχε κλείσει. 

Επεξ/σία από polaki

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Δυστυχώς δε μπορείς να δεις κάτι από αυτό, πέρα από το ότι θα είναι ανοικτό για μέρες. Όταν κάνεις επανεκκίνηση για οποιοδήποτε λόγο, πχ αναβάθμιση λειτουργικού, μηδενίζει. Εμένα γράφει ότι είναι ανοικτό 16 μέρες. Τότε πήρε αναβάθμιση και έκανα επανεκκίνηση.

1 ώρα πριν, brx είπε

Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω. Πως γίνεται να ενοχλεί το κουμπί από κάτω, που στο κάτω-κάτω σπάνια θα το χρειάζεσαι, και όχι το ότι το audio jack βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου πρακτικό και ωραίο, όταν κάποιος θα συνδέσει ηχεία. Και μη μου πείτε ότι βολευέι για ενσύρματα ακουστικά, γιατί κακά τα ψέματα, σε σταθερό υπολογιστή, ηχεία έχουμε μόνιμα συνδεδεμένα οι περισσότεροι.

Think different

xlarge_20240809134555_apple_metatropeas_

• Like 1

14 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Για το Mac mini η χρησιμότητα του κουμπιού είναι ίδια με τον διακόπτη πίσω στο τροφοδοτικό σε tower pc. Πάνω κάτω το ίδιο συχνά θα το χρειαστείς.

Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Τα pc κλείνουν απ'το μενού και έχουν μπουτόν μπροστά. Το κουμπί που λες είναι του τροφοδοτικού και κανείς δεν το κλείνει. Τουλάχιστον όχι συχνά.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε

Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Τα pc κλείνουν απ'το μενού και έχουν μπουτόν μπροστά. Το κουμπί που λες είναι του τροφοδοτικού και κανείς δεν το κλείνει. Τουλάχιστον όχι συχνά.

Αυτό ακριβώς λέω. Τα Mac δεν χρεάζεται να τα κλείνεις. Τουλάχιστον όχι συχνά.

Για αυτό είπα "η χρησιμότητα του κουμπιού".....

• Like 1

41 minutes ago, Tlykog said:

Δυστυχώς δε μπορείς να δεις κάτι από αυτό, πέρα από το ότι θα είναι ανοικτό για μέρες. Όταν κάνεις επανεκκίνηση για οποιοδήποτε λόγο, πχ αναβάθμιση λειτουργικού, μηδενίζει. Εμένα γράφει ότι είναι ανοικτό 16 μέρες. Τότε πήρε αναβάθμιση και έκανα επανεκκίνηση.

last shutdown

last reboot

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...