Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν το εβαζε πανω θα λεγανε χαλαει τη φατσα. αν ηταν πλαι οτι δεν χωραει το δαχτυλο αναμεσα στα καλωδια. μια χαρα ειναι, καθε ποτε το πατανε?

• Like 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, Tlykog said:

Αυτό το pc, όταν είναι σε αναμονή καταναλώνει 6-8W σε αδράνεια, τότε γιατί να το κλείσεις;

Μιλάμε για 1KW κάθε 6 μέρες... Έχεις δει πολλά PC που καταναλώνουν τόσο σε αναμονή;

Ναί ρε σύ, αλλά γιατί να καίει, αφού δεν το χρησιμοποιείς?

6W δεν είναι λίγα. Είναι σαν να έχεις μονίμως αναμένη μιά λάμπα LED

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Μα δε σου είπε ότι δε μπορείς να το κλείσεις. Γι αυτό δε χρειάζεσαι καν κουμπί. Κλείνει και από το λειτουργικό. Απλά θέλει να ενθαρρύνει το να το αφήνεις ανοικτό για να είναι έτοιμος για χρήση. 

Πχ το Macbook δεν το κλείνω ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος. Καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία σε αναμονή. Η καταπόνηση από θερμοκρασιακές εναλλαγές είναι ένα γνωστό φαινόμενο που επηρεάζει την ανθεκτικότητα των ηλεκτρονικών, ειδικά στις κολλήσεις και στα υλικά των κυκλωμάτων.

Όποιος θέλει το κλείνει και το ανοίγει κατά το δοκούν, μιλάμε για ένα μικρό κουτάκι... 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5
Δημοσ.

Μόνο εγώ θα ήθελα κάποτε να κάνει το logo της touch κουμπί on off; Έχω το mini m1 εδώ στο γραφείο και το έχω σκεφτεί τόσες φορές…λογικά πάντως δεν χωρούσε να το έχουν εκεί που είναι στο δικό μου. Πίσω δεξιά σχεδόν στην κουρμπα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Τώρα που το ξανασκέφτηκα δεν νομίζω να βγάλει usb keyboard η Apple , όποτε στην επόμενη οθόνη που θα κατασκευάσει η apple , θα ανοίγει  το Mac mini αυτόματα με το που ενεργοποιήσεις την οθόνη. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αυτό το pc, όταν είναι σε αναμονή καταναλώνει 6-8W σε αδράνεια, τότε γιατί να το κλείσεις;

Το να το ανοίγεις και να το κλείνεις φθείρει περισσότερο τα ηλεκτρονικά, από το να τα έχεις μόνιμα ανοικτό. Έχω διαβάσει άρθρα που αποδεικνύουν ότι οι κύκλοι θέρμανσης/ψύξης των κυκλωμάτων μπορεί να δημιουργήσουν θέματα μακροπρόθεσμα. Το πρώτο άρθρο θυμάμαι το είχα διαβάσει σε κάποιο τεύχος του περιοδικού RAM δεκαετίες πριν... Από τότε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αλλά το φαινόμενο υπάρχει.

Μιλάμε για 1KW κάθε 6 μέρες... Έχεις δει πολλά PC που καταναλώνουν τόσο σε αναμονή; Δεν βρήκα επίσημη πηγή για την κατανάλωση του Μ4 mac mini σε αναμονή, αλλά βρήκα για τον Μ2:

https://support.apple.com/el-gr/103253

Είναι 7W. Δηλαδή περίπου 0,7-0,8€ το μήνα; Δεν είναι μηδέν, σίγουρα, αλλά είναι πολύ μικρό κόστος.

Εξάλλου δεν είπε η Apple ότι δεν κλείνει. Μιλάμε για ένα κουτάκι, που κάποιοι θεωρούν ολόκληρη ιστορία να το σηκώσουν για να πατήσουν το κουμπί...

Βασικά αυτή είναι η κατανάλωση σε idle. Σε sleep mode λογικά θα είναι 1W ή και παρακάτω. 

• Like 2
Δημοσ.

Συγγνώμη δεν μπορούσαν να κάνουν κουμπί το λογότυπο από επάνω ? Μου αρέσει που βγήκαν να υπερασπιστούν την μλκ τους έλεος….apple εδώ είμαι αν θέλεις να με προσλάβεις 😂

• Like 2
Δημοσ.

7-8 watt εκαιγε το m2 σε browsing & youtube,αυτο σε sleep mode το πολυ να καιει 1 -2 watt που φυσικα εαν θελεις το κλεινεις κ παει κατω απο 0,3 watt.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, wultz είπε

Βασικά αυτή είναι η κατανάλωση σε idle. Σε sleep mode λογικά θα είναι 1W ή και παρακάτω. 

Έχεις δίκιο! Βρήκα και την αγγλική σελίδα όπου γράφει ότι σε idle το M4 καταναλώνει 4W!!!!

Όχι sleep, idle.

https://support.apple.com/en-us/103253

Άρα πρακτικά δεν έχεις λόγο να το κλείσεις.

Με παραπλάνησε η ελληνική έκδοση και μετάφραση της σελίδας. Thanks.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Όταν είναι σε idle θεωρητικά εκτελεί maintenance jobs. Φυσικά αν θες το κλείνεις.

Πχ στο HP windows laptop που το έχω σχεδόν μόνιμα σε clamshell mode και δεν έχει power on usb c αναγκάζομαι κάθε μέρα να σηκώνω το lid και να πατάω το κουμπί. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν είναι και τραγικό. Με τα windows και το sleep όμως αναγκαστικά θες shutdown κάθε μέρα.

Το Mac mini σε m4 σε idle καταναλώνει 4 watt δλδ περίπου 3KW το μήνα αν είναι 24/7 idle. Πρόσθεσε ότι όταν το ανοίγεις από cold boot θα χρειαστεί πιο πολύ ρεύμα από το να γυρίσει από sleep.

Αν το ψάξεις μπορεί να έχεις τηλεόραση που στο stand by καίει τόσο.

https://support.apple.com/en-ph/103253

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 3
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...