Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ!

Πήρα μια μικρή φουσκωτή βάρκα, την intex mariner 3. έβαλα και έναν καθρέπτη και μια 1hp σχεδόν ψεύτικη εξωλέμβια και πάω για ψάρεμα.

Όπως καταλαβαίνεται πάω άπλα κοντά στην ακτή, δεν πάει και πιο μακριά με αυτές τις προδιαγραφές 😜 

Η ερώτηση είναι: Tι χρειάζεται από τον νόμο τώρα για αυτό; Χρειάζεται κάτι; Μιλάω για χαρτιά, άδειες, φωτοβολίδες κλπ.

Ισχύουν αυτά ή είναι μόνο για κάποια άλλη κατασκευή βάρκας/μέτρα/ ιπποδύναμη και πάνω; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα οπότε ότι πληροφορία έχετε ευπρόσδεκτη.

Δίπλωμα ταχύπλοου έχω από άπειρα χρόνια πριν αλλά αυτό νομίζω πως δεν χρειάζεται για μικρές μηχανές.

Δημοσ.

Στο Γενικό Κανονισμό Λιμένα 23 γίνεται αναφορά σχετικά με την εγγραφή σκαφών.

Αν βαριέσαι να διαβάσεις ή δεν βρεις άκρη πάρε τηλ σε ένα Λιμεναρχείο κοντά στην περιοχή που μένεις να σε κατατοπίσουν.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άδεια εκτέλεσης πλόων, 3 βεγγαλικά, 1 καπνογόνο, 1 πυροσβεστήρας, 1 πλωτή άγκυρα, 1 Φαρμακείο, Σωσίβια ανάλογα με την άδεια, 1 κυκλικό σωσίβιο με 15 μέτρα σκοινί και αρκετά άλλα τα οποία μπορεί και να μη χωράνε στο φουσκωτό σου. Σίγουρα όμως είναι υποχρεωτικό να τα έχεις.

https://www.psarema-skafos.gr/ell/product/Υποχρεωτικά-εφόδια-σκάφους

Επεξ/σία από stathisp
  • Like 1
Δημοσ.

χαχαχα και αν δεν χωράνε που τα βάζεις αυτά;;. θα πάρω λοιπόν τηλέφωνο και θα ενημερώσω για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά πάνω από 2,5 μέτρα και με μηχανή πρέπει να τα έχεις όλα. Δεν αξίζει το ρίσκο να μην έχεις κάτι και από θέμα ασφάλειας και από θέμα προστίμου.

Δημοσ.
Στις 17/11/2024 στις 1:42 ΠΜ, kalmik είπε

Είναι γελοίο για βαρκάκι που δεν πάει 100μ από την ακτή να ζητάνε κάτι τέτοια.

Αν γίνει κάτι σε αυτά τα 100μ από την ακτή όπως λες; 

Με την θάλασσα δεν παίζεις. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...