darkotsos Δημοσ. Παρασκευή στις 07:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:57 μμ Καλησπέρα! Πρόκειται να στήσω ένα PC με σκοπό το gaming στα 1440p-100+ FPS (πιο βαριά τα Red Dead Redemption και Elden Ring) και χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων (Revit, Archicad, Autocad). Επίσης θα ήθελα να κάνω μια αρχή στο 3d rendering με Twinmotion και D5. Το ποσό που θέλω να διαθέσω είναι γύρω στα 1500 € και άλλα 200 € για οθόνη. Μέχρι τώρα οι σκέψεις μου είναι οι εξής: CPU: μέχρι 350 €. - AMD Ryzen 9 7900 Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή για την επαγγελματική χρήση που θέλω το pc, οπότε να στραφώ σε κάποιον καλύτερο σε gaming επιδόσεις CPU, όπως ο 7700x ή ο 9700x GPU: Σκέφτομαι την Radeon RX 7800XT ή κάποια καλύτερη στα 500 € που μπορεί να βγει σε προσφορά λόγω black friday Εδώ προβληματίζομαι γιατί οι nvidia έχουν πολύ καλύτερες αποδόσεις στο rendering, αλλά από την άλλη θέλω απλά να κάνω μια αρχή προς το παρόν. Αν σώνει και ντε πρέπει να στραφώ σε nvidia σκέφτομαι να ανεβάσω λίγο το budget και να πάω στην 4070 super ή την 4070 ti super αν η δεύτερη παίξει σε τιμή κοντά στα 700 € RAM: 32 GB - 6000 - CL30 ~100 € . Όποια βρω πιο φθηνή με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αν μπορέσω να βρω 64 GB με 150 €, θα πάω εκεί Motherboard: ~150 € Εδώ δεν έχω καταλήξει κάπου SSD: ~150 € Παίζει ακριβώς σε αυτά τα χρήματα ο Corsair MP600 Pro Κουτί: ~80 € - Be Quiet Pure Base 500 ή Corsair 4000D Ψύκτρα: ~30 € Δεν έχω καταλήξει κάπου Τροφοδοτικο: Σκεφτομαι 850W ~100 € Θα περιμένω για κάποια προσφορά από BeQuiet ή Seasonic που μπορεί να πέσουν σε αυτά τα χρήματα Οθόνη: Dell G2724D Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας σχετικά με την επιλογή CPU και GPU και εννοείται όποιες εναλλακτικές θεωρείτε καλύτερες από αυτά που έχω αναφέρει.
Giorgos75 Δημοσ. Σάββατο στις 12:15 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:15 πμ Καλησπέρα και σε έσενα ! Μιας και έχω το pc για παρομοία χρήση , τα προγράμμα που χρησημοποιω είναι blender , ue5 , da vinci resolve, stable diffusion , πάρε όσους περισσότερους πυρήνες μπορείς, με όση περισσότερη ram μπορείς (ειδικά ram, γιατί άντε βρές ίδιο kit μέτα με ίδια timings) και δυστυχώς ή ευτυχως nvidia με όσα περισσότερα vram μπορείς. 1
darkotsos Δημοσ. Σάββατο στις 01:12 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 01:12 πμ Άρα πιστεύεις πως καλύτερα να κλειδώσω στον 12πυρηνο 7900 ή θα είμαι καλυμμένος αν κάνω μια υποχώρηση στον 7700x για να ανεβάσω λίγο το budget στις ram; Το rendering θα είναι τριτοτέταρτο στη χρήση του pc, καθώς απλά θέλω να ξεκινήσω, δεν έχω ήδη κάποια εμπειρία. Γι' αυτό και είμαι κάπως διστακτικός στην nvidia. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω πχ στην 4070 super των 12 GB αντί για την 7900XT των 20 GB που κινείται χοντρικά στα ίδια χρήματα. Είναι τόσο απαγορευτικές οι radeon, έστω και για "αρχάριο" rendering; Κάποια γνωμη για μητρική και τροφοδοτικο;
Chris2756 Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 πμ Τροφοδοτικο seasonic 850αρι, titanium και το ξεχνας για καμια 10+ χρονια 1
Giorgos75 Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 πμ 10 ώρες πριν, darkotsos είπε Άρα πιστεύεις πως καλύτερα να κλειδώσω στον 12πυρηνο 7900 ή θα είμαι καλυμμένος αν κάνω μια υποχώρηση στον 7700x για να ανεβάσω λίγο το budget στις ram; Το rendering θα είναι τριτοτέταρτο στη χρήση του pc, καθώς απλά θέλω να ξεκινήσω, δεν έχω ήδη κάποια εμπειρία. Γι' αυτό και είμαι κάπως διστακτικός στην nvidia. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω πχ στην 4070 super των 12 GB αντί για την 7900XT των 20 GB που κινείται χοντρικά στα ίδια χρήματα. Είναι τόσο απαγορευτικές οι radeon, έστω και για "αρχάριο" rendering; Κάποια γνωμη για μητρική και τροφοδοτικο; Ως αναφορά το rendering στο blender ρίξε μια ματιά εδώ να πάρεις μια ιδέα https://www.cgdirector.com/blender-benchmark-results-updated-scores/
tasosv1 Δημοσ. Σάββατο στις 04:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:08 μμ (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/40307262/AMD-Ryzen-9-7900-3-7GHz-Epexergastis-12-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti-me-PSyktra.html για επεξεργαστή μην κοιτάξεις για κάτι λιγότερο. για κάρτα θα διάλεγα αυτή αφού θα κάνεις και rendering. https://www.skroutz.gr/s/56429482/Gigabyte-GeForce-RTX-4070-rev-2-0-12GB-GDDR6-Windforce-OC-Karta-Grafikon-GV-N4070WF3OCV2-12GD.html θα δώσεις γύρω στα 600. η κάρτα αυτή νομίζω είναι πιο κατάλληλη από τη στιγμή που προφανώς την χρειάζεσαι για την εργασία σου ή για το χόμπι σ τεσπα καθώς η nvidia είναι πιο βελτιστοποιημένη στα επαγγελματικά προγράμματα (νομίζω όχι όλα αλλά ψάξτο αφού είναι να δώσεις τα χρήματα). παρόμοια σε επιδόσεις σε gaming (φυσικά ανάλογα με το παιχνίδι θα υπάρχουν διαφορές) αλλά μένεις εντός μπάτζετ. τροφοδοτικό μην ξεχάσεις να είναι gold ή platinum. αν θες σώνει και ντε να στρεσάρεις τον προυπολογισμό σου -και για να έχεις ουσιώδη αναβάθμιση- μπορείς να πας εδώ: https://www.skroutz.gr/s/49446446/Gigabyte-GeForce-RTX-4070-Ti-Super-16GB-GDDR6X-Windforce-OC-Karta-Grafikon-GV-N407TSWF3OC-16GD.html γτ παίρνεις και σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις αλλά και 16gb μνήμη στην κάρτα. για τη μνήμη του συστήματος ότι είπαν και τα παιδιά από πάνω. Αφού κάνεις rendering πάνω κάτω θα πρέπει να γνωρίζεις τις απαιτήσεις σε μνήμη. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:17 μμ από tasosv1 1
Giorgos75 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ Σχετικά με τη motherboard , σαν asus-akias που είμαι Asus strix x670e-a gaming 😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα