Προς το περιεχόμενο

Η σατιρική ιστοσελίδα The Onion αποκτά το Infowars σε δημοπρασία

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σατιρικό ειδησεογραφικό site The Onion εξαγόρασε το Infowars του Alex Jones μέσω πλειστηριασμού πτώχευσης, με σχέδια να το μετατρέψει σε χιουμοριστικό ιστότοπο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter), το The Onion προχώρησε στην εξαγορά του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Infowars, ο οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στον Alex Jones. Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε μέσω πλειστηριασμού πτώχευσης, με το The Onion να ανακοινώνει πως σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει τον ιστότοπο τον Ιανουάριο του 2025.

Η εξαγορά έγινε με την υποστήριξη των οικογενειών από το Sandy Hook του Connecticut, οι οποίες είχαν μηνύσει τον Jones για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα θύματα του πυροβολισμού του 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook κατά το οποίο σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι - 20 μαθητές και έξι δάσκαλοι. Οικογένειες μήνυσαν τον Τζόουνς το 2018 αφού διέδωσε τον ισχυρισμό ότι το όλο συμβάν ήταν σκηνοθετημένο με ηθοποιούς, αποτελώντας μια κατασκευασμένη πρόφαση για την κατάσχεση των πυροβόλων όπλων των Αμερικανών.. Ο Jones είχε διαταχθεί να καταβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2022 και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης αργότερα την ίδια χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του The Onion, Ben Collins, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Bluesky ότι η ομάδα του σχεδιάζει να μετατρέψει το Infowars σε "έναν πολύ αστείο, πολύ ανόητο ιστότοπο" με τη βοήθεια βετεράνων συντακτών από το The Onion και το Clickhole. Μάλιστα στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι το κόστος απόκτησης του Infowars ήταν «λιγότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια».

Ο ίδιος ο Alex Jones επιβεβαίωσε την εξέλιξη μέσω βίντεο που ανήρτησε στο X, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Μόλις έμαθα πριν από 15 λεπτά ότι οι δικηγόροι μου και άλλοι συναντήθηκαν με τον διαχειριστή των ΗΠΑ σχετικά με την πτώχευσή μας σήμερα το πρωί, και είπαν ότι μας κλείνουν ακόμη και χωρίς δικαστική εντολή."

Παράλληλα με την εξαγορά, το The Onion ανακοίνωσε μια πολυετή διαφημιστική συμφωνία με την ομάδα υπεράσπισης Everytown for Gun Safety, αν και το ακριβές ποσό της εξαγοράς δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το Infowars, το οποίο είχε γίνει γνωστό για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης. Το The Onion, που πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτησία, δεσμεύεται να μετατρέψει τον ιστότοπο από πλατφόρμα παραπληροφόρησης σε πηγή σάτιρας και χιούμορ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Μου έφτιαξε τη μέρα χθες που το διάβασα!

Δίνω ΕΥΚΟΛΑ λεφτά στο κουλούρι να αγοράσει την Ελεύθερη Ώρα!

Ναι, αλλά η Ελεύθερη Ώρα είναι ήδη σατιρική! 😁

Επεξ/σία από fremendog
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 21

13 minutes ago, darkmatinee said:

Μου έφτιαξε τη μέρα χθες που το διάβασα!

Δίνω ΕΥΚΟΛΑ λεφτά στο κουλούρι να αγοράσει την Ελεύθερη Ώρα!

Και ριζοσπάστη και Αυγή επίσης!

• Like 9
  • Sad 1
  • Haha 3

Αναφορά σε κείμενο

Ο Jones είχε διαταχθεί να καταβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2022 και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης αργότερα την ίδια χρονιά.

Όποιος σκυλεύεται ζωές που χαθήκαν πρέπει να έχει τέτοιες επιπτώσεις. Και ιδανικά και φυλακή. Βέβαια αν ήταν πιο προσεκτικός μπορεί να ήταν και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σήμερα. Η χαβαλετζίδικη παραπληροφόρηση νίκησε την κατευθυνόμενη κομματική παραπληροφόρηση.

• Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό η Αμερική έχει κράτος παρά τα προβλήματά της. Ο δικός μας Τράγκας ήταν στο απυρόβλητο μέχρι το τέλος

Επεξ/σία από stavpup
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά ποτέ δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τι λέει, καραρχήν εξαιτίας του τρόπο ομιλίας του, οπότε δεν είμαι εξοικειωνένος με το έργο του. Θα ήθελα να σχολιάσω όμως το ποσό του προστίμου (1.5δις όχι 1) που δείχνει μπανανία και όχι δημοκρατία. Τι 💩είχε στο μυαλό της η δικαστής, ακόμα μια συναισθηματική απόφαση που δεν βγάζει νόημα παρά μόνο ως εργαλείο εξουσίας και επιβολής πολιτικής, καμία σχέση με επιβολή δικαιοσύνης. Θυμίζω πως ο Jones δεν ήταν ο δολοφόνος, άλλος σκότωσε τα παιδιά για τα οποία ζήτησαν αποζημίωση οι γονείς. Βέβαια τις ίδιες συναισθηματικές αποφάσεις παίρνουν για πολιτικούς αντιπάλους όπως πχ ο Trump ή ο Elon, έχοντας δυο μέτρα και δυο σταθμά ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Οσο για το αν το Infowars παραπληροφορεί περισσότερο απο τα συστημικά μέσα, έχω τις αμφιβολίες μου (πχ το russiangate). Αν εξαιρέσουμε αυτή την υπόθεση τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι προφανές ως ψέμα που διέδωσε το Infowars. Απλά η καραμέλα "παραπληροφόρηση", σημαίνει πλέον ότι υποστηρίζει η άλλη πολιτική πλευρά. Τελείως ηλίθιος όρος. Αυτό είναι μέγα θέμα για την δημοκρατία όπου χρησιμοποιούν την δικαστική εξουσία για να σταματήσουν πολιτικούς αντιπάλους και φοβάμαι πως αυτή την φορά θα υπάρξει αντίδραση, τα ίδια θα κάνουν και οι ρεπουμπλικανοί εναντίων των δημοκρατιών πολιτικών.

Οσο για το πρακτικό αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, είναι η δημοσιότητα. Απο ότι διάβασα ο Alex Jones ήδη άνοιξε το επόμενο κανάλι του με το όνομα του, οπότε το μόνο που κατάσχεσαν είναι το όνομα Infowars, μερικά PC και κάμερες.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη στα σοβαρα τον περνανε τοσο καιρο ? Σκ@τα κρατος ειναι το αμερικα με σκ@τα μεσο νοητικο επιπεδο που βλεπουν μια "ειδηση" στο ΟΝΝ και νομιζουν CNN :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros

33 minutes ago, DrLo said:

Αν ο Τζίγκερ είχε χιούμορ θα αγοραζε την πτωχευμένη και με απλήρωτους σκλάβους υπαλλήλους Αυγή.

Πιάσε ένα από αυτούς τους ιδεολόγους τσαμπατζήδες να τους εξηγήσεις ότι αυτοί είναι το προϊόν τώρα. Εγώ δεν τους λυπάμαι. Καλλίτερα να πεινάνε αυτοί με την εφαρμοσμένη ιδεολογία στο κασίδι τους παρά ο υπόλοιπος κόσμος.

Επίσης η παραίτηση είναι δόκιμος όρος του εργατικού δικαίου στις αστικές δημοκρατίες. Αν είχαμε σοβιέτ; ΑΧΑΧΑΧΑ

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1

2 ώρες πριν, butters είπε

Όποιος σκυλεύεται ζωές που χαθήκαν πρέπει να έχει τέτοιες επιπτώσεις. Και ιδανικά και φυλακή. Βέβαια αν ήταν πιο προσεκτικός μπορεί να ήταν και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σήμερα. Η χαβαλετζίδικη παραπληροφόρηση νίκησε την κατευθυνόμενη κομματική παραπληροφόρηση.

51 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Δηλαδη στα σοβαρα τον περνανε τοσο καιρο ? Σκ@τα κρατος ειναι το αμερικα με σκ@τα μεσο νοητικο επιπεδο που βλεπουν μια "ειδηση" στο ΟΝΝ και νομιζουν CNN :P

To CNN είναι χειρότερου επιπέδου .

• Like 1

1 ώρα πριν, fast8 είπε

Προσωπικά ποτέ δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τι λέει, καραρχήν εξαιτίας του τρόπο ομιλίας του, οπότε δεν είμαι εξοικειωνένος με το έργο του. Θα ήθελα να σχολιάσω όμως το ποσό του προστίμου (1.5δις όχι 1) που δείχνει μπανανία και όχι δημοκρατία. Τι 💩είχε στο μυαλό της η δικαστής, ακόμα μια συναισθηματική απόφαση που δεν βγάζει νόημα παρά μόνο ως εργαλείο εξουσίας και επιβολής πολιτικής, καμία σχέση με επιβολή δικαιοσύνης. Θυμίζω πως ο Jones δεν ήταν ο δολοφόνος, άλλος σκότωσε τα παιδιά για τα οποία ζήτησαν αποζημίωση οι γονείς. Βέβαια τις ίδιες συναισθηματικές αποφάσεις παίρνουν για πολιτικούς αντιπάλους όπως πχ ο Trump ή ο Elon, έχοντας δυο μέτρα και δυο σταθμά ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Οσο για το αν το Infowars παραπληροφορεί περισσότερο απο τα συστημικά μέσα, έχω τις αμφιβολίες μου (πχ το russiangate). Αν εξαιρέσουμε αυτή την υπόθεση τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι προφανές ως ψέμα που διέδωσε το Infowars. Απλά η καραμέλα "παραπληροφόρηση", σημαίνει πλέον ότι υποστηρίζει η άλλη πολιτική πλευρά. Τελείως ηλίθιος όρος. Αυτό είναι μέγα θέμα για την δημοκρατία όπου χρησιμοποιούν την δικαστική εξουσία για να σταματήσουν πολιτικούς αντιπάλους και φοβάμαι πως αυτή την φορά θα υπάρξει αντίδραση, τα ίδια θα κάνουν και οι ρεπουμπλικανοί εναντίων των δημοκρατιών πολιτικών.

Οσο για το πρακτικό αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, είναι η δημοσιότητα. Απο ότι διάβασα ο Alex Jones ήδη άνοιξε το επόμενο κανάλι του με το όνομα του, οπότε το μόνο που κατάσχεσαν είναι το όνομα Infowars, μερικά PC και κάμερες.

Τι λες;

• Like 6
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...