Προς το περιεχόμενο

Avowed [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, HellionKal είπε

Τα 2 μου Σέκελς για το game.

https://ragequit.gr/reviews/item/avowed-review-pc/

"Λειψό αλλά διασκεδαστικό" θα το χαρακτήριζα. Περίμενα πολύ χειρότερα.

Σε 40 ώρες κατάφερες να τελειώσεις το παιχνίδι και βρεις όλα τα secrets totems-fragments κτλ και να βγάλεις όλες τις αποστολές? δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να έχεις οδηγό μιας και κάποια totems/fragmnents είναι πολύ καλά κρυμμένα. Μόνο για την πρώτη περιοχή μου πήρε 20 και ώρες και τώρα τελείωσα τον 2ο χάρτη και είμαι στις 47 ώρες. Προφανώς και το έτρεξες το παιχνίδι για να βγει το review. Επίσης stutters δεν έχει το έχουν αναφέρει και στο DF, κατά 99% παίζει stutter free.

2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Δεν υπαρχει πλεον χρονος(ουτε ορεξη )  για απλα καλουτσικα παιχνιδια. 

παιχνίδι του 8/10 δεν είναι απλά καλούτσικο, σταματήστε να είστε μίζεροι, το πρόβλημα σου προφανώς και είναι ο ελεύθερος χρόνος σου παρά το ίδιο το παιχνίδι. 

Επεξ/σία από Saloufas
  • Like 2
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Σε 40 ώρες κατάφερες να τελειώσεις το παιχνίδι και βρεις όλα τα secrets totems-fragments κτλ και να βγάλεις όλες τις αποστολές? δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να έχεις οδηγό μιας και κάποια totems/fragmnents είναι πολύ καλά κρυμμένα. Μόνο για την πρώτη περιοχή μου πήρε 20 και ώρες και τώρα τελείωσα τον 2ο χάρτη και είμαι στις 47 ώρες. Προφανώς και το έτρεξες το παιχνίδι για να βγει το review. Επίσης stutters δεν έχει το έχουν αναφέρει και στο DF, κατά 99% παίζει stutter free.

Τι να σου πω, τα Totems κατάφερα να τα βρω σχετικά εύκολα απλά εξερευνώντας τα dungeons και/ή αγοράζοντας τα hints από τους εμπόρους της κάθε περιοχής.

Τώρα αυτό για τις 47 ώρες... νταξ. Ο καθένας παίζει με τους ρυθμούς του. Κι εγώ μπορεί να φορτώσω το Outer Worlds και απλά να κάτσω για 500 ώρες στο κεντρικό μενού ακούγωντας το γαμάτο ορχηστρικό theme, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως το παιχνίδι έχει διάρκεια 500 ώρες ή πως όποιος το τελειώσει γρηγορότερα "έτρεξε για να βγει το review".

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, HellionKal είπε

Τι να σου πω, τα Totems κατάφερα να τα βρω σχετικά εύκολα απλά εξερευνώντας τα dungeons και/ή αγοράζοντας τα hints από τους εμπόρους της κάθε περιοχής.

Τώρα αυτό για τις 47 ώρες... νταξ. Ο καθένας παίζει με τους ρυθμούς του. Κι εγώ μπορεί να φορτώσω το Outer Worlds και απλά να κάτσω για 500 ώρες στο κεντρικό μενού ακούγωντας το γαμάτο ορχηστρικό theme, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως το παιχνίδι έχει διάρκεια 500 ώρες ή πως όποιος το τελειώσει γρηγορότερα "έτρεξε για να βγει το review".

Τα hints δεν λένε ξεκάθαρα αλλά με γρίφους, άλλα τα βρίσκεις εύκολα και άλλα όχι,  σίγουρα ο καθένας έχει τους ρυθμούς του αλλά όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια οι 40 ώρες φωνάζουν "τρέξιμο" (στο reviews σου μιλάς για 40 όχι 47) και όχι δεν αφήνω ανοιχτό το παιχνίδι στο μενού και πάω για γρούβες, απλά εξερευνώ την κάθε σπιθαμή και διαβάζω όλα τα notes/books συν ότι κάνω επιλογές και ξανα κάνω load πχ να δω πως αλλιώς μπορεί να εξελιχθεί το παιχνίδι είτε σε side missions που πρέπει να πάρεις η την μια ή την άλλη πλευρά να δω τι reward δίνει και αν ταιριάζει με το playstyle μου κτλ κτλ.

Εδώ μπορείς να καταλάβεις πως είναι το δικό μου playthrou

Avowed-Win-GDK-Shipping-2025-02-17-21-43

και εδώ του πιστσιρικά μου που το παίζει στο xbox και τρέχει μόνο main mission και side quests. ;)

IMG20250218000641.jpg

Δημοσ.

Όπως προείπα, έκαστος με τους ρυθμούς του. Κάποιος γουστάρει να περπατάει αργά αργά στη φύση και να απολαμβάνει το τοπίο, εγώ φόρτωσα στο χαρακτήρα μου items που αυξάνουν το movement και παρκούρ speed ώστε να ταξιδεύω παντού τρέχοντας αστραπιαία. Όλα παίζουν ρόλο.

Και σε τελική ανάλυση βέβαια, η όλη συζήτηση είναι ψιλοάκυρη γιατί και 400 ώρες να έπαιζα αντί για 40 δε νομίζω να άλλαζε η άποψή μου για το game. Μετά βέβαια το αντεπιχείρημα θα γινόταν "καλά, τολμάς να το λες λειψό και έπαιξες 400 ώρες? Φαντάσου να το θεωρούσες και πλήρες δηλαδή, θα έπαιζες για 800". Δεν υπάρχει σωτηρία, συνηθισμένα τα βουνά :D

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Saloufas είπε

παιχνίδι του 8/10 δεν είναι απλά καλούτσικο, σταματήστε να είστε μίζεροι

Εσύ σταμάτα να διαφημίζεις το παιχνίδι λες και σε πληρώνουν. Το καταλάβαμε, το πλήρωσες και τώρα πρέπει να το υποστηρίξεις. Οι προσβολές, όμως, είναι περιττές.

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, HellionKal είπε

Όπως προείπα, έκαστος με τους ρυθμούς του. Κάποιος γουστάρει να περπατάει αργά αργά στη φύση και να απολαμβάνει το τοπίο, εγώ φόρτωσα στο χαρακτήρα μου items που αυξάνουν το movement και παρκούρ speed ώστε να ταξιδεύω παντού τρέχοντας αστραπιαία. Όλα παίζουν ρόλο.

Και σε τελική ανάλυση βέβαια, η όλη συζήτηση είναι ψιλοάκυρη γιατί και 400 ώρες να έπαιζα αντί για 40 δε νομίζω να άλλαζε η άποψή μου για το game. Μετά βέβαια το αντεπιχείρημα θα γινόταν "καλά, τολμάς να το λες λειψό και έπαιξες 400 ώρες? Φαντάσου να το θεωρούσες και πλήρες δηλαδή, θα έπαιζες για 800". Δεν υπάρχει σωτηρία, συνηθισμένα τα βουνά :D

Η ένστασή μου ήταν κυρίως για τις ώρες και στην αναφορά σου στο κείμενο ότι σε 40 ώρες έκανες όλα τα quest's κάτι που μου δείχνει ξεκάθαρα ότι το playthrou ήταν "βεβιασμένο" πόσο μάλλον όταν έρχεσαι από ένα KCDII, με όλα τα quests, map clearance και χωρίς να κάνεις skip διαλόγους παίρνει πολύ παραπάνω από 40ώρες imo. Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το review ούτε με την βαθμολογία το ξεκαθαρίζω. 

Μερικά από τα σημεία που με βρίσκουν αντίθετο είναι ότι το θεωρείς "λειψό" και θα ήθελες να είναι μεγαλύτερο ενώ απ ότι δείχνει δεν έκανες map clearance για όλα τα secrets 1ον και 2ον κλείνεις το review σου με μια αίσθηση πικρίας ότι το Avowed δεν είναι το "Skyrim" της Obsidian που όλοι περίμεναν κάτι που είναι λάθος να το κρίνουμε σε αυτήν την βάση. Ποτέ η Obsidian δεν είπε θα είναι ένα TES κλώνος, ποτέ δεν είπε ότι θα είναι sandbox open world κτλ κτλ παρά ότι θα είναι στα πλαίσια του The outerworlds. Άρα οι όποιες επιθυμίες μας ότι θα είναι το skyrim clone δεν πρέπει να μπαίνουν σαν βάση για κριτική στο παιχνίδι. Αυτό το vision είχαν στην εταιρεία αυτό υλοποίησαν και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να κριθεί το παιχνίδι σαν ένας νέος τίτλος Action adventure rpg και όχι για κάτι άλλο είτε για κάτι που εμείς θα περιμέναμε και θα επιθυμούσαμε να είναι. Επίσης δεν γίνεται λόγος για το εκπληκτικό journal που καταγράφει τα πάντα, για το ποιοτικότατο  voice acting μουσική και εφέ.

46 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Εσύ σταμάτα να διαφημίζεις το παιχνίδι λες και σε πληρώνουν. Το καταλάβαμε, το πλήρωσες και τώρα πρέπει να το υποστηρίξεις. Οι προσβολές, όμως, είναι περιττές.

Αν έχεις κάτι να προσθέσεις στην κουβέντα πέρα από το να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου πες μας, το να μου επιτίθεσαι προσπαθώντας να με μειώσεις επειδή έδωσα 22,50€ για το premium update και ο λόγος μου δεν έχει βαρύτητα μόνο και μόνο επειδή "πλήρωσα" και πρέπει να το υπερασπιστώ εσένα εκθέτουν όχι εμένα. Μιζέρια είναι να λες ένα παιχνίδι του 8/10 μέτριο, διαβάζοντας μόνο το review του φίλου από πάνω δείχνει ότι το παιχνίδι έχει πολλά να δώσει σε όποιον του αρέσει το είδος και δεν εστιάζει μόνο στις αδυναμίες ενός τίτλου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Αν έχεις κάτι να προσθέσεις στην κουβέντα πέρα από το να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου πες μας, το να μου επιτίθεσαι προσπαθώντας να με μειώσεις επειδή έδωσα 22,50€ για το premium update και ο λόγος μου δεν έχει βαρύτητα μόνο και μόνο επειδή "πλήρωσα" και πρέπει να το υπερασπιστώ εσένα εκθέτουν όχι εμένα. Μιζέρια είναι να λες ένα παιχνίδι του 8/10 μέτριο, διαβάζοντας μόνο το review του φίλου από πάνω δείχνει ότι το παιχνίδι έχει πολλά να δώσει σε όποιον του αρέσει το είδος και δεν εστιάζει μόνο στις αδυναμίες ενός τίτλου.

Διαβάζεις τι γραφεις? Πέρα από ότι αντιφάσκεις τα ίδια σου τα λόγια, προβάλεις και μια φαντασιόπληκτη πραγματικότητα, το οποιο είναι κλασσικό φαινόμενο κολλήματος. Τα περαστικά μου.

• Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, {TDi}Dj2k..infc είπε

Διαβάζεις τι γραφεις? Πέρα από ότι αντιφάσκεις τα ίδια σου τα λόγια, προβάλεις και μια φαντασιόπληκτη πραγματικότητα, το οποιο είναι κλασσικό φαινόμενο κολλήματος. Τα περαστικά μου.

Όπως σωστά κατάλαβα δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα ουσιώδες στην κουβέντα για το παιχνίδι.

Δημοσ.

@HellionKal

Συγχαρητήρια για τα εξαιρετικά reviews στο ragequit.gr. Το ότι διαβάζω αρκετά ακόμα και για παιχνίδια που δεν πρόκειται να παίξω νομίζω τα λέει όλα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

82 που έχει στο opencritic μια χαρά είναι. Δεν γίνεται να βγαίνει god of war και rdr2 κάθε μήνα. Εγώ έχω διαβάσει/δει σε YT κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Θα δω στις 8 όμως από πρώτο χέρι

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, just_a_dude said:

82 που έχει στο opencritic μια χαρά είναι. Δεν γίνεται να βγαίνει god of war και rdr2 κάθε μήνα. Εγώ έχω διαβάσει/δει σε YT κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Θα δω στις 8 όμως από πρώτο χέρι

Ασε το metacritic , το veilguard εχει επισης 82 και ξερουμε το αποτελεσμα. Πλεον η κλιμα 70-100 με παιχνιδια κατω του 70 να ειναι στα ορια του Playble. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ασε το metacritic , το veilguard εχει επισης 82 και ξερουμε το αποτελεσμα. Πλεον η κλιμα 70-100 με παιχνιδια κατω του 70 να ειναι στα ορια του Playble. 

Opencritic, όχι metacritic. Το veilguard έχει 71% critics recommended ενώ το avowed 84%

Επεξ/σία από just_a_dude

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...