dsi44 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου αξιολογο παιχνιδακι με ωραια ιστορια,θα συνεχισω μεχρι το τελος οσο παει,αλλα τα γραφικα ειναι απαραδεκτα για 2025 και το rt που εχουν προκαλει γελιο.Συνηθως μετα απο κανα 2ωρο gameplay βαζω το kcd2 οπου εχει γραφικαρες και εκει ειναι που λεω οτι 80ε για το avowed ειναι γελοιο.
polaki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2 hours ago, just_a_dude said: Hide contents Γιατί το "he" είναι με italic; Είναι για να δώσει έμφαση στο ότι αυτός συγκεκριμένα ξέρει. Αν δεν ήταν με italics δεν θα μπορούσες να καταλάβεις αν εννοει: «ίσως ξέρει ποιος με σκότωσε» ή «ίσως ΑΥΤΟΣ ξέρει ποιος με σκότωσε». Στο μιλητό, η διαφορά θα ήταν στον τονισμό «maybe χί knows who killed me» αντί για «maybe χι knows who killed me». Φτάνει η γραμματική πάω να παίξω και εγώ τώρα 😂 4
Parapas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 6 hours ago, polaki said: Είναι για να δώσει έμφαση στο ότι αυτός συγκεκριμένα ξέρει. Αν δεν ήταν με italics δεν θα μπορούσες να καταλάβεις αν εννοει: «ίσως ξέρει ποιος με σκότωσε» ή «ίσως ΑΥΤΟΣ ξέρει ποιος με σκότωσε». Στο μιλητό, η διαφορά θα ήταν στον τονισμό «maybe χί knows who killed me» αντί για «maybe χι knows who killed me». Φτάνει η γραμματική πάω να παίξω και εγώ τώρα 😂 Μας έχουν κάνει να βλέπουμε παντού he/him, she/her, they/them οι αλήτες 1 1
just_a_dude Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Είναι πολύ βαρύ πάντως. Με RT off σε 4Κ είμαι στα 30-35 fps στις περιοχές γύρω από την Paradis και δεν δείχνει καλύτερο από games που έχω 60+, όπως π.χ. το forbidden west. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από just_a_dude 1
fast8 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου On 23/02/2025 at 12:54, polaki said: Είναι για να δώσει έμφαση στο ότι αυτός συγκεκριμένα ξέρει. Αν δεν ήταν με italics δεν θα μπορούσες να καταλάβεις αν εννοει: «ίσως ξέρει ποιος με σκότωσε» ή «ίσως ΑΥΤΟΣ ξέρει ποιος με σκότωσε». Στο μιλητό, η διαφορά θα ήταν στον τονισμό «maybe χί knows who killed me» αντί για «maybe χι knows who killed me». Φτάνει η γραμματική πάω να παίξω και εγώ τώρα 😂 Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει γραμματικός κανόνας που να επιβάλει ή να υπονοεί την χρήση italic. Το πιο πιθανό να ήταν κάποιο ξεχασμενο template. Και εγώ πχ ως προγραμματιστής αρκετές φορές σε ένα template είχα κείμενο σε italic για να το ξεχωρίζω εγώ, του στυλ {του/της} και ανάλογα με τα δεδομένα τύπωνε το σωστό. Οχι δεν νομίζω ότι θέλανε να τονίσουν την αντωνυμία, πιστεύω ότι ξεχάσανε την μορφοποίηση. Πολύ σπάνια, απο σύμβαση αν θέλουμε να τονίσουμε κάτι, χρησιμοποιούμε bold ή υπογράμμιση. Τα italic τα έχουμε για αναφορά σε κείμενο ή παραπομπή ή για κάτι που βγάζει απο την ροή της διήγησης. Το οτι το προσέξαμε όμως, δείχνει πόσο πολύ πλέον ο κόσμος αντιδράει σε αυτές τις λεπτομέρειες, οι οποίες πολλές φορές είναι καθοριστικές για το αν θα αγοράσει κάποιος το game ή όχι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Στις λογοτεχνικές εκδόσεις, πάντως, ξεκάθαρα τα italics είναι για έμφαση. Δεν υπάρχουν bold και υπογραμμίσεις. Αν θέλεις να βάλεις κάπου "τόνο" στην ανάγνωση του κειμένου, το βάζεις σε italics. Στον προγραμματισμό δεν ξέρω τι κάνουν. Είναι θλιβερό, πάντως, που κάποιοι ψάχνουν βλακείες για να αντιπαθήσουν ένα παιχνίδι. Είναι και ο λόγος που έπαψα να σχολιάζω παιχνίδια και ταινίες, ακόμη κι όταν τα βρίσκω αντικειμενικά άθλια, συνειδητοποίησα ότι πολλές φορές με αυτά που γράφω ταυτίζομαι με το νεοφασισταριό που κυβερνάει πλέον στις ΗΠΑ και μου ήρθε μια αναγούλα, είναι η αλήθεια. 8 1
fast8 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Μάλλον δεν πρόκειται να μάθουμε αν είχε κάποια χρήση το he ή ήταν λάθος, εκτός αν το δούμε να επαναλαμβάνεται και αναγνωρίσουμε το μοτίβο. Εμένα δεν με αρέσουν τα woke στοιχεία στα παιχνίδια, δεν είμαι απο αυτούς που τα αγνοούν αν δεν είναι οργανικά μέσα στο παιχνίδι/ταινία (πχ KCD 2). Απο την άλλη, συμφωνώ πως τώρα τελευταία υπάρχει υπερβολική "αντίδραση" σε αυτήν την ιδεολογία, με την οποία υπερβολή δεν συμφωνώ και δεν με εκφράζει. Οχι δεν με αρέσει πως κάνανε τα παιχνίδια, αλλά πολλοί πήγανε στο άλλο άκρο. Δηλαδή κάποιοι είδανε φως και μπήκανε. Θέλει προσοχή. To Avowed προσωπικά δεν το βρήκα πολιτικοποιημένο, απλά μέτριο, χωρίς ικανότητα να ξεχωρίσει. 1
polaki Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 5 hours ago, fast8 said: Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει γραμματικός κανόνας που να επιβάλει ή να υπονοεί την χρήση italic. Το πιο πιθανό να ήταν κάποιο ξεχασμενο template. Στο συγκεκριμένο πάντως βιβλίο, η λέξη “how” είναι σε italics ακριβώς για έμφαση. In any case, μπορεί όντως να ήταν όπως το λες, σημασία έχει το συνολικό game και προσωπικά μέχρι στιγμής το απολαμβάνω μια χαρά, αν και μόνο με 15 ώρες gaming. Ελπίζω να μην το βαρεθώ. 1
TitanX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Είμαι περίπου στις 20 ώρες παιχνιδιού και το βρισκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Ναι δεν έχει το ειδικό βάρος του Skyrim, καθώς ο κόσμος είναι πιο light fantasy, παρόλα αυτά το βρισκω εξαιρετικό. Τρομερά γραφικά, rewarding εξερεύνηση (που είναι πολύ σημαντικό για μένα), ωραίο soundtrack, απροβλημάτιστο (όλα στο τέρμα, 4κ, 60fps). Να πω φυσικά πως το παίζω στο game pass, δεν ξέρω αν θα το αγόραζα full price. Full price γενικά δεν έχω αγοράσει ποτέ εκτός πολύ συγκεκριμένων τίτλων. Τώρα το lore είναι λίγο αδιάφορο, και το main story είναι οκ. Πάμε τώρα Woke syndrome, είμαι σχεδόν 180 μοίρες αντιθέτως με την όλη αυτή κουλτούρα (δικοί μου λόγοι, δεν χρήζουν συζήτησης) στο game δεν έχω παρατηρήσει κάτι εξόφθαλμο, μόνο αν εξαιρέσεις παντού χρωματάκια λοατκι, που οκ με ψιλοξεναιρώνουν (αν έβρισκα ενα reshade να μείωνα τη χρωματική παλέτα θα το έκανα asap). Στατικοί Npcs δε με χαλάει καθόλου, τους βρισκω και πιο ευκολά όταν τους θέλω! Είναι λίγο 90s αλλά για κάποιο λόγο μου αρέσει. Μεγάλη κουβέντα γι αυτό το θέμα, όμως τα Final Fantasy οι npc είναι στατικοί, Horizon το ίδιο, Dark souls/Elden ring ( best games ever), και πολύ άλλοι τίτλοι, κουβέντα όμως δεν έχω ακούσει (οπότε διακρίνω ένα hate έτσι για να έχουμε να λεμε). Πάντως προτιμώ να μην κινούνται πάρα να είναι σαν του starfield παιχνίδι των 80 € που κουτουλάνε στους τοίχους κλπ κλπ. Δεν θα κρύψω πως το ξεκίνησα με καχυποψία με όλα αυτά που διάβαζα. Ευτυχώς όμως τα περισσότερα διαψεύσθηκαν. 4 1
chek2fire Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, TitanX είπε Είμαι περίπου στις 20 ώρες παιχνιδιού και το βρισκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Ναι δεν έχει το ειδικό βάρος του Skyrim, καθώς ο κόσμος είναι πιο light fantasy, παρόλα αυτά το βρισκω εξαιρετικό. Τρομερά γραφικά, rewarding εξερεύνηση (που είναι πολύ σημαντικό για μένα), ωραίο soundtrack, απροβλημάτιστο (όλα στο τέρμα, 4κ, 60fps). Να πω φυσικά πως το παίζω στο game pass, δεν ξέρω αν θα το αγόραζα full price. Full price γενικά δεν έχω αγοράσει ποτέ εκτός πολύ συγκεκριμένων τίτλων. Τώρα το lore είναι λίγο αδιάφορο, και το main story είναι οκ. Πάμε τώρα Woke syndrome, είμαι σχεδόν 180 μοίρες αντιθέτως με την όλη αυτή κουλτούρα (δικοί μου λόγοι, δεν χρήζουν συζήτησης) στο game δεν έχω παρατηρήσει κάτι εξόφθαλμο, μόνο αν εξαιρέσεις παντού χρωματάκια λοατκι, που οκ με ψιλοξεναιρώνουν (αν έβρισκα ενα reshade να μείωνα τη χρωματική παλέτα θα το έκανα asap). Στατικοί Npcs δε με χαλάει καθόλου, τους βρισκω και πιο ευκολά όταν τους θέλω! Είναι λίγο 90s αλλά για κάποιο λόγο μου αρέσει. Μεγάλη κουβέντα γι αυτό το θέμα, όμως τα Final Fantasy οι npc είναι στατικοί, Horizon το ίδιο, Dark souls/Elden ring ( best games ever), και πολύ άλλοι τίτλοι, κουβέντα όμως δεν έχω ακούσει (οπότε διακρίνω ένα hate έτσι για να έχουμε να λεμε). Πάντως προτιμώ να μην κινούνται πάρα να είναι σαν του starfield παιχνίδι των 80 € που κουτουλάνε στους τοίχους κλπ κλπ. Δεν θα κρύψω πως το ξεκίνησα με καχυποψία με όλα αυτά που διάβαζα. Ευτυχώς όμως τα περισσότερα διαψεύσθηκαν. και μένα το woke δεν με ενοχλεί ακόμα να είναι και gay όλος ο fantasy κόσμος και να είμαι ο μόνος straight χαρακτήρας. Γενικά δεν μου καίγεται καρφί τι σεξουαλικές προτιμήσεις έχει ο άλλος. Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα όμως είναι ο καταναγκασμός και επιθετική woke ατζέντα που ξεπερνάνε τα όρια γελοιότητας όπως είδαμε στο τελευταίο dragon age. Αυτό με εξοργίζει. 2
just_a_dude Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Εμένα το woke δεν με ενοχλεί ούτε έχει ιδιαίτερο woke το game, έως και καθόλου. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι όλοι μιλάνε με ένα συγκαταβατικό και patronizing τρόπο. Δεν υπάρχει πάθος στους διαλόγους. Ακούγονται όλοι σαν μέλη από board of directors. Σκέψου τώρα να ήταν έτσι στο Witcher 3 και ο Geralt να έλεγε "Λυπάμαι πάρα πολύ και κατανοώ απόλυτα το ζήτημα που αντιμετωπίζετε με το Noonwraith αλλά μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως αισθάνεται και αυτό σαν άτομο; Μπορεί να χρειάζεται προστασία και υποστήριξη και ίσως να μην είναι μοχθηρό αλλά παραξηγημένο γιατί είναι απλά διαφορετικό από εμάς" Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από just_a_dude 1 3
noFEARgr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου On 25/02/2025 at 16:32, just_a_dude said: Εμένα το woke δεν με ενοχλεί ούτε έχει ιδιαίτερο woke το game, έως και καθόλου. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι όλοι μιλάνε με ένα συγκαταβατικό και patronizing τρόπο. Δεν υπάρχει πάθος στους διαλόγους. Ακούγονται όλοι σαν μέλη από board of directors. Σκέψου τώρα να ήταν έτσι στο Witcher 3 και ο Geralt να έλεγε "Λυπάμαι πάρα πολύ και κατανοώ απόλυτα το ζήτημα που αντιμετωπίζετε με το Noonwraith αλλά μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως αισθάνεται και αυτό σαν άτομο; Μπορεί να χρειάζεται προστασία και υποστήριξη και ίσως να μην είναι μοχθηρό αλλά παραξηγημένο γιατί είναι απλά διαφορετικό από εμάς" Και ομως στο witcher 3 ειχε τετοια quest που αναφερεις , απλα οι γραφεις εκει ηταν 100 φορες καλυτεροι απο οτι στο avowed επομενως γινοταν με λογικη και πολυ καλα στημενο , κατι που προφανως δεν μπορουν να κανουν οι δευτεροι . 1
TitanX Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Update όσο το προχωράω τόσο καλύτερο γίνεται. Κρίμα που για κάποιο λόγο που δεν έχω βρει το θάβουν. Βασικό επίσης έχει φοβερό performance , κανένα crash, σταθερότατο, καρφωμένα fps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα