FilipIoannidis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Καλημερα σε όλους Στο αυτοκίνητο μου, γύρω από το πίσω λάστιχο παρμπρίζ, ο έξυπνος παππούς μου.....(πρώην ιδιοκτήτης), θεώρησε καλή ιδέα να βάλει σιλικόνη. Αυτό έγινε αρκετά χρόνια πριν. Μου εξήγησαν έμπειροι άνθρωποι πόσο λάθος ήταν αυτό καθώς μαζεύει περισσότερη υγρασία έτσι και το αμάξι "σαπίζει" από μέσα. Με την αφαίρεση ελάχιστης σιλικόνης γύρω γύρω είδα πόσο χάλια έχει γίνει το λάστιχο, και πρόκειται να το αλλάξω. Το θέμα είναι πως το αμάξι ξαναβαφτηκε, και ο βαφεας (άλλος έξυπνος) έβαψε πίσω ΚΑΙ την σιλικόνη, μαζί με τα πίσω φτερά Αν προσπαθήσει ο οποιοσδήποτε να βγάλει την σιλικόνη, για να βγει το λάστιχο, θα σπάσει και το χρώμα στα πίσω φτερά? Μπορώ να κανω κάτι για να το αποτρέψω?
vamvakoolas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου απο τα λιγα φαναρτζομερεμετια που ξερω: για να γινει σωστη δουλεια προφανως πρεπει 1)βγαλεις σιλικονη 2)εξετασεις πλαστικα μεταλλα κτλ για σκουρια ή υγρασια και επισκευη ή αντικατασταση 3)ισως βαψιμο αν φαινονται 4) καινουργιο λαστιχο (τσιμουχα το λενε) για το τζαμι ολα αυτα εχουν ενα κοστος. Αν τωρα ειναι το μοναδικο σου ιχ ή εισαι συναισθηματικα δεμενος καντο. Αν οχι αστο σε κανενα γκαραζ και κυκλοφορα το τα καλοκαιρια αυτες παντως οι δουλειες ιδανικα γινονται με καλο καιρο ελαχιστη υγρασια διαφορετικα σε φαναρτζη με βαθο/θαλαμο 1
FilipIoannidis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 45 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε απο τα λιγα φαναρτζομερεμετια που ξερω: για να γινει σωστη δουλεια προφανως πρεπει 1)βγαλεις σιλικονη 2)εξετασεις πλαστικα μεταλλα κτλ για σκουρια ή υγρασια και επισκευη ή αντικατασταση 3)ισως βαψιμο αν φαινονται 4) καινουργιο λαστιχο (τσιμουχα το λενε) για το τζαμι ολα αυτα εχουν ενα κοστος. Αν τωρα ειναι το μοναδικο σου ιχ ή εισαι συναισθηματικα δεμενος καντο. Αν οχι αστο σε κανενα γκαραζ και κυκλοφορα το τα καλοκαιρια αυτες παντως οι δουλειες ιδανικα γινονται με καλο καιρο ελαχιστη υγρασια διαφορετικα σε φαναρτζη με βαθο/θαλαμο Όταν λες να κοιτάξω πλαστικά? Τα πλασρικα του σαλονιού?, για τα μέταλλα οκ το καταλαβαίνω Βάψιμο τα φτερά πίσω λες? Ή τοπικό όπου βγει η σιλικόνη? Δέχεται τοπικό εκεί? Τσιμούχα εχω βρει γνήσια καινούργια Ή αλήθεια είναι πως σκοπεύω να κρατήσω για πολύ ακόμα αυτό το αμάξι, έχει γίνει και ανακατασκευή του κινητήρα του κιο
vamvakoolas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου μπορει να εχουν βαψει πραγματι τα πλαστικα στο σαλονι (συνηθως τα πισω κολωνακια) Ναι μπορεις να το βαψεις τοπικο αν το μονωσεις καλα στα καθαρα σημεια και βρεις ακριβως το χρωμα του. Μη ξεχασεις βερνικομμα.
ronnie79 Δημοσ. Σάββατο στις 08:32 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:32 πμ Στις 14/11/2024 στις 9:17 ΠΜ, FilipIoannidis είπε Καλημερα σε όλους Στο αυτοκίνητο μου, γύρω από το πίσω λάστιχο παρμπρίζ, ο έξυπνος παππούς μου.....(πρώην ιδιοκτήτης), θεώρησε καλή ιδέα να βάλει σιλικόνη. Αυτό έγινε αρκετά χρόνια πριν. Μου εξήγησαν έμπειροι άνθρωποι πόσο λάθος ήταν αυτό καθώς μαζεύει περισσότερη υγρασία έτσι και το αμάξι "σαπίζει" από μέσα. Με την αφαίρεση ελάχιστης σιλικόνης γύρω γύρω είδα πόσο χάλια έχει γίνει το λάστιχο, και πρόκειται να το αλλάξω. Το θέμα είναι πως το αμάξι ξαναβαφτηκε, και ο βαφεας (άλλος έξυπνος) έβαψε πίσω ΚΑΙ την σιλικόνη, μαζί με τα πίσω φτερά Αν προσπαθήσει ο οποιοσδήποτε να βγάλει την σιλικόνη, για να βγει το λάστιχο, θα σπάσει και το χρώμα στα πίσω φτερά? Μπορώ να κανω κάτι για να το αποτρέψω? Σιλικόνη έβαλε γιατί ίσως να έβαζε νερό . Ο φανοποιός το έβαψε από επάνω γιατί μπορεί ο ιδιοκτήτης να ήθελε να του βγει φθηνά το βάψιμο γιατί αν όντως έβαζε νερά έπρεπε να βγάλει λάστιχο με παρπριζ . Εσύ εφόσον θέλεις να το επισκευάσεις το πηγαίνεις σε φανοποιο και το φτιάχνει όπως πρέπει . Αναλόγως το σημείο που θα έχει βγει το χρώμα θα σου το επισκευάσει τοπικά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα