Crash24 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:30 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 06:30 μμ Νέα έρευνα της Bank of America αποκαλύπτει δραστική αύξηση 15% στο μερίδιο αγοράς της AMD κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024, ενώ η Intel συνεχίζει να χάνει έδαφος στην αγορά επεξεργαστών. Τα στοιχεία της Mercury Research, που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση, δείχνουν πτώση 3% στις αποστολές υπολογιστών της Intel σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ώρα που η συνολική αγορά σημείωσε άνοδο 7.5%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC. Η επικράτηση της AMD αποδίδεται εν μέρει στο ισχυρότερο μείγμα προϊόντων της στις δυτικές καταναλωτικές αγορές και στους επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ η Intel διατηρεί μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά της Κίνας και στους φορητούς υπολογιστές επιχειρήσεων. Στον τομέα των εξυπηρετητών, οι αποστολές της AMD αυξήθηκαν κατά 7% σε τριμηνιαία βάση και 10% σε ετήσια βάση, μετά από δύο συνεχόμενα αδύναμα τρίμηνα λόγω ομαλοποίησης των αποθεμάτων επεξεργαστών. Αναλυτές της Bank of America προβλέπουν πως το συνολικό μερίδιο της AMD στην αγορά επεξεργαστών θα φτάσει το 27% έως το 2026, από 19% το 2023, ξεπερνώντας προηγούμενες εκτιμήσεις που το τοποθετούσαν κάτω από 25%. Και οι δύο εταιρείες κατάφεραν να αυξήσουν τις μέσες τιμές πώλησης κατά 5% σε τριμηνιαία βάση, επωφελούμενες από τα ακριβότερα προϊόντα για υπολογιστές με τεχνητή νοημοσύνη. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν την αυξανόμενη απειλή των επεξεργαστών βασισμένων στην αρχιτεκτονική Arm, των οποίων το μερίδιο στην αγορά εξυπηρετητών έφτασε το 7% το τρίτο τρίμηνο του 2024, από λιγότερο από 5% το 2023 και περίπου 1% το 2022. Η Bank of America διατηρεί θετική στάση για την AMD και την Arm, προβλέποντας περαιτέρω κέρδη μεριδίου αγοράς και ανάπτυξη στους accelerator ramps, ενώ παραμένει επιφυλακτική για την Intel. Η Rosenblatt Securities συμφωνεί με την εκτίμηση, προβλέποντας ότι η AMD θα αποκτήσει διψήφιο μερίδιο στην αγορά GPU υπολογισμών το 2025, ακόμη και χωρίς να προσφέρει σημαντικά ανώτερα προϊόντα από την Nvidia. Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν πως η μετατόπιση δυνάμεων στην αγορά επεξεργαστών αντανακλά ευρύτερες αλλαγές στη βιομηχανία ημιαγωγών, με νέους παίκτες να αμφισβητούν την κυριαρχία παραδοσιακών κατασκευαστών. Η AMD σχεδιάζει την κυκλοφορία νέων επεξεργαστών με αυξημένο αριθμό πυρήνων, αναμένοντας περαιτέρω αύξηση των τιμών πώλησης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και στις αρχές του 2025, στη CES 2025. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. Τετάρτη στις 07:32 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:32 μμ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. Τετάρτη στις 07:35 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:35 μμ Καλα κρασια ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:39 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:39 μμ Αυτονόητο είναι,αφού η Intel έβγαλε προβλήματα και σε αυτή την γενιά και έχει χάσει και το στέμα τον επιδόσεων. 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. Τετάρτη στις 07:42 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:42 μμ (επεξεργασμένο) Παμε γερα Ενω καποτε Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:44 μμ από Arkin 1 24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. Τετάρτη στις 07:45 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:45 μμ Υπερήφανος αρχαίος πελάτης τους, είχα ξεκινήσει από τον 386 με amd, τότε κατώτεροι των Intel βέβαια.! 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fremendog Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Παμε γερα Ενω καποτε Τι να πω κι εγώ, που εμπιστεύτηκα πέρυσι τον 13900K; Ευτυχώς, έπεσα στο καλό 50% των συγκεκριμένων επεξεργαστών, και, μέχρι στιγμής, δε μου έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Εκτός, βέβαια, από τους 90+ βαθμούς Κελσίου, που μου βγάζει στα benchmarks του 3d mark 🤣🤣 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 08:22 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:22 μμ 36 λεπτά πριν, Arkin είπε Παμε γερα Ενω καποτε Αν συνεχίσει έτσι η Intel, τί νομίζεις ότι θα κάνει η AMD; Θα πουλάει επεξεργαστή με 6 πυρήνες κάτω από 300€; Ήδη στην 9ΧΧΧ σειρά ΔΕΝ έδωσε επιδόσεις και έδωσε άνοδο τιμών. Αν στην επόμενη δώσει και επιδόσεις θα αρχίσει το άρμεγμα... Δεν είναι θέμα εταιρείας. Είναι θέμα θέσης στην αγορά. Δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την Intel. Ήταν δεύτερη και τώρα πήγε πρώτη. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:29 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:29 μμ 29 minutes ago, fremendog said: Τι να πω κι εγώ, που εμπιστεύτηκα πέρυσι τον 13900K; Ευτυχώς, έπεσα στο καλό 50% των συγκεκριμένων επεξεργαστών, και, μέχρι στιγμής, δε μου έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Εκτός, βέβαια, από τους 90+ βαθμούς Κελσίου, που μου βγάζει στα benchmarks του 3d mark 🤣🤣 Mια χαρά κούμπωνε ο 13900Κ με μια 4090 τότε, έτρωγες το λιγότερο δυνατό μπουκάλι. Απλώς ήθελε από την αρχή contact frame, UV και underclock σε κάποιες περιπτώσεις. Χαλινάρι δηλαδή για να μην έχεις παρατράγουδα με τόσο ρεύμα που περνούσε στο cpu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τετάρτη στις 08:30 μμ Super Moderators Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:30 μμ 4 minutes ago, Tlykog said: και έδωσε άνοδο τιμών. Launch MSRP: 7950X 699$ 9950X 649$ 7900X 549$ 9900X 499$ 7700X 399$ 9700X 359$ 7600X 299$ 9600X 279$ 7800X3D 449$ 9800X3D 479$ Μόνο στον 3D ανέβηκε. 4 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. Τετάρτη στις 08:31 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:31 μμ 1 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fremendog Δημοσ. Τετάρτη στις 08:32 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:32 μμ 1 λεπτό πριν, Alex21121988 είπε Mια χαρά κούμπωνε ο 13900Κ με μια 4090 τότε, έτρωγες το λιγότερο δυνατό μπουκάλι. Απλώς ήθελε από την αρχή contact frame, UV και underclock σε κάποιες περιπτώσεις. Χαλινάρι δηλαδή για να μην έχεις παρατράγουδα με τόσο ρεύμα που περνούσε στο cpu. Επειδή είμαι λιγάκι άσχετος, μην με παρεξηγήσεις για την ερώτηση: το BIOS update που έκανα στις 27/09, και περιέχει το τελευταίο CPU microcode της Intel, με καλύπτει ή όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, fremendog said: Επειδή είμαι λιγάκι άσχετος, μην με παρεξηγήσεις για την ερώτηση: το BIOS update που έκανα στις 27/09, και περιέχει το τελευταίο CPU microcode της Intel, με καλύπτει ή όχι; Θεωρητικά ναι, αλλά εγώ δεν το έβαλα καθώς με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει από την αρχή, δεν είχα ποτέ προβλήματα με θερμοκρασία και προφανώς δεν έχει παρουσιάσει οξείδωση το cpu. Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν αναλυτικά το τι κάνει το BIOS update με το microcode πάντως. Δεν χάνεις κάτι που το έβαλες, εγώ προσωπικά δεν ψήθηκα να το αναβαθμίσω. Έχεις πάρει ούτως ή άλλως 1 χρόνο ακόμα εγγύηση από την Intel εφόσον έχεις 13/14 gen cpu, οπότε και με το BIOS update θα είσαι καλλυμένος. Όλα αυτά βέβαια σχετικά είναι αν έχει γίνει ήδη η ζημιά. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:00 μμ από Alex21121988 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. Τετάρτη στις 09:44 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 09:44 μμ 1 ώρα πριν, Alex21121988 είπε Mια χαρά κούμπωνε ο 13900Κ με μια 4090 τότε, έτρωγες το λιγότερο δυνατό μπουκάλι. Απλώς ήθελε από την αρχή contact frame, UV και underclock σε κάποιες περιπτώσεις. Χαλινάρι δηλαδή για να μην έχεις παρατράγουδα με τόσο ρεύμα που περνούσε στο cpu. Εσύ είσαι αυτός που είχε τον 12900Κ και τον έτρεχε στα 15 watt και άλλαξες avatar ή ήταν άλλος αυτός ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:49 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 09:49 μμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Dr_Pepper said: Εσύ είσαι αυτός που είχε τον 12900Κ και τον έτρεχε στα 15 watt και άλλαξες avatar ή ήταν άλλος αυτός ; Χαχαχα όχι. Δεν έχω αλλάξει avatar από το 2017 or sth. Δεν είχα ποτέ τον 12900Κ επίσης. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:49 μμ από Alex21121988 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα