Προς το περιεχόμενο

Mac OS hgh dpi montiros

chris_g92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω το νέο mac mini, η ερώτηση μου είναι πως τα πάει με το scaling σε high dpi monitors. Πέρα απο το 100% και 200% σε ενδιάμεσες τιμές έχει καλό scaling ή κάνει την  εικόνα blury? Στα windows πχ εχει καλό scaling σχεδον σε όλες τις περιπτώσεις, απο την άλλη στα linux ειναι κακιστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, chris_g92 είπε

Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω το νέο mac mini, η ερώτηση μου είναι πως τα πάει με το scaling σε high dpi monitors. Πέρα απο το 100% και 200% σε ενδιάμεσες τιμές έχει καλό scaling ή κάνει την  εικόνα blury? Στα windows πχ εχει καλό scaling σχεδον σε όλες τις περιπτώσεις, απο την άλλη στα linux ειναι κακιστο.

το scaling σε mac os ειναι τραγικό. επιβαρυνη αρκετά τη gpu και ας λένε οτι ειναι light process. εμένα ακομα και σε M1 Max βλέπω οτι τα external display δεν παιζουν καθολου καλά. αρκετά λαγκαρίσματα. αλλα φταιει καιτ ο λειτουργικο σε αυτο. πας να κανεις resize window και κωλλάε

εχω μια Dell 32" 4K και πραγματικα το οτι λεπιουν τα windows χαρακτηριστικα στο scaling το κανει ανυποφορο.

τωρα τι θα ακουσεις εδω μεσα ειναι αλλο θεμα. (αλλοι δουλεουν με ipads...)

για εμενα ιδανικό sweet spot ειναι 27άρι μόνιτοr 1440p μιας και εχω δοκιμασε αρκετα μονιτορ

Επεξ/σία από digitalarchive
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ, υποθέτω θα υπάρχει το ίδιο χαλι με οτι και στα linux. Για εμενα το καλυτερό ειναι το 27 σε 4Κ απλα για να πας σε 200% scaling(υποθέτω στο 200% θα δουλευει οπως στο 100%). Στο 27 qhd μου φαινονται ολα μικρα(θα ηθελα 125% για να ειναι ωραιο στα δικα μου ματια).  Πραγματικά της micorosft σε αυτό της βγαζω το καπέλο. Αν ειναι δυνατον σημερα με τόσο μεγάλες αναλύσεις να μην μπορεί να δουλέψει σωστά το scaling.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, chris_g92 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ, υποθέτω θα υπάρχει το ίδιο χαλι με οτι και στα linux. Για εμενα το καλυτερό ειναι το 27 σε 4Κ απλα για να πας σε 200% scaling(υποθέτω στο 200% θα δουλευει οπως στο 100%). Στο 27 qhd μου φαινονται ολα μικρα(θα ηθελα 125% για να ειναι ωραιο στα δικα μου ματια).  Πραγματικά της micorosft σε αυτό της βγαζω το καπέλο. Αν ειναι δυνατον σημερα με τόσο μεγάλες αναλύσεις να μην μπορεί να δουλέψει σωστά το scaling.

θα σου βγουν τα μάτια σε 4Κ και κριμα να το δουλεψεις σε 200%

όπως ειπα 27άρι μόνιτοr 1440p.

μην κανεις δοκιμες ειναι οτι ποιο οκ μπορει να δουλεψει.. εχω δουλεψει πολλα μονιτορ καισ τη δουλεια και στο σπιτι. στο λεω με τα ματια κλειστα. την εχω ψαξει πολυ τη δουλεια...

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, digitalarchive said:

θα σου βγουν τα μάτια σε 4Κ και κριμα να το δουλεψεις σε 200%

όπως ειπα 27άρι μόνιτοr 1440p.

μην κανεις δοκιμες ειναι οτι ποιο οκ μπορει να δουλεψει.. εχω δουλεψει πολλα μονιτορ καισ τη δουλεια και στο σπιτι. στο λεω με τα ματια κλειστα. την εχω ψαξει πολυ τη δουλεια...

Ειχα 2Κ σε 27 σε windows μηχανημα και μου φαινονταν οριακα μικρά τα πάντα σε 100% scaling.

Επεξ/σία από chris_g92
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, chris_g92 είπε

Ειχα 2Κ σε 27 σε windows μηχανημα και μου φαινονταν οριακα μικρά τα πάντα σε 100% scaling.

εμενα μου φενονται οκ 100% scaling πάντως.

αν δεις 4Κ πάντως θα χρειαστει να φερεις το κεφαλι κοντα στην οθονη ειναι για κλαμματα.

σ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...