Προς το περιεχόμενο

Ωράριο Ολοήμερων Σχολείων

Conan2046

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς την έλλειψη ευελιξίας με τα ωράρια στα σχολεία, στο δημοτικό επιτρέπεται η αποχώρηση και στις 15:00 και όχι μόνο στις 16:00, στα  Νηπιαγωγεία όμως οι επιλογές είναι μόνο 1:15 που αποκλείει όσους εργάζονται καθώς δεν ξέρω κανέναν που να σχολάει στις 13:00 και μετά στις 16:00, κάτι που δεν βολεύει ούτε όσους σχολάνε 14:00 ούτε όσους σχολάνε 15:00 , αντίθετα πρέπει να πηγαίνουμε σπίτι, να γυρίζουμε στις 16:00 και να πέρνουμε τα παιδιά και να περισσεύει λιγότερο από μια ώρα αν πρέπει να πάμε ξανά στην δουλειά το απόγευμα. Ποια ακριβώς λογική ακολουθεί αυτή η πρακτική δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς. 

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι, το οτι 8.00 με 8.15 το πρωι η πορτα ειναι κλειδωμενη και το παιδι μπορεις να το αφησεις ή 7.45 με 8.00 ή 8.15 με 8.30 , εχει καμια λογική ?

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι χεζονται να κανουν το οτιδηποτε. Χεζονται μεχρι και να ανεβασουν τα βρακια του νηπιου αν δεν μπορει. Και σε ολα αυτα, φταιμε εμεις. Τους στησαμε στον τοιχο τους δασκαλους.

• Like 4
  • Thanks 2

Γιατί στο ολοήμερο μένουν λιγότερες παιδαγωγοί (ίσως και μια μόνη της) και δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά χωρίς επιτήρηση ούτε για 1 λεπτό, ώστε να έρθουν οι γονείς στις 15.00 να πάρουν τα μισά από αυτά.

• Like 1
  • Thanks 2

Oλα εξαρτωνται απο το σχολείο και τη λειτουργία του.

Τα ωραρια συνηθως ειναι:

07:00 εως 07:10 για τη πρωινή βάρδια εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον απο γονείς. Στη συντριπτική πλειοψηφία, δε δουλευει διοτι λένε 50 οτι ενδιαφέρονται και το πρωτο πρωινο πάνε 2. Ουσιαστικά τα θυματα ειναι οι 2 που πραγματικά ενδιαφερόντουσαν διοτι οι άλλοι δε μπορουν να σηκωθουν.

Τα ολοημερα ομως λειτουργουν με διάφορες βάρδιες. Πχ εδω σε εμάς και το δημοτικο και το νηπιαγωγιο έχουν αποχωρηση πχ 1.15 έχουν, 15.00 έχουν και 16.00 και επειδη υπάρχει και το διευρημένο, έχουν και 17.30.

Τωρα το θέμα των εκπαιδευτικων ειναι άλλο, αλλά έτσι ΘΕΛΟΥΜΕ, οι γονείς, νομιζουμε οτι ξέρουμε τη δουλειά τους, θεωρουμε οτι ειναι ανικανοι όλοι τους (ασφαλώς υπάρχουν και τέτοιοι) με συμμαχο βέβαια το υπουργειο που κάνει οτι μπορει για να δυσκολευει εκπαιδευτικους και μαθητές.

• Like 1

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς την έλλειψη ευελιξίας με τα ωράρια στα σχολεία, στο δημοτικό επιτρέπεται η αποχώρηση και στις 15:00 και όχι μόνο στις 16:00, στα  Νηπιαγωγεία όμως οι επιλογές είναι μόνο 1:15 που αποκλείει όσους εργάζονται καθώς δεν ξέρω κανέναν που να σχολάει στις 13:00 και μετά στις 16:00, κάτι που δεν βολεύει ούτε όσους σχολάνε 14:00 ούτε όσους σχολάνε 15:00 , αντίθετα πρέπει να πηγαίνουμε σπίτι, να γυρίζουμε στις 16:00 και να πέρνουμε τα παιδιά και να περισσεύει λιγότερο από μια ώρα αν πρέπει να πάμε ξανά στην δουλειά το απόγευμα. Ποια ακριβώς λογική ακολουθεί αυτή η πρακτική δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς. 

αν το καταλαβαινες και δουλευε σωστα θα έπρεπε να το αλλαξουν.

• Haha 1

43 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Oλα εξαρτωνται απο το σχολείο και τη λειτουργία του.

Τα ολοημερα ομως λειτουργουν με διάφορες βάρδιες. Πχ εδω σε εμάς και το δημοτικο και το νηπιαγωγιο έχουν αποχωρηση πχ 1.15 έχουν, 15.00 έχουν και 16.00 και επειδη υπάρχει και το διευρημένο, έχουν και 17.30.

Τωρα το θέμα των εκπαιδευτικων ειναι άλλο, αλλά έτσι ΘΕΛΟΥΜΕ, οι γονείς, νομιζουμε οτι ξέρουμε τη δουλειά τους, θεωρουμε οτι ειναι ανικανοι όλοι τους (ασφαλώς υπάρχουν και τέτοιοι) με συμμαχο βέβαια το υπουργειο που κάνει οτι μπορει για να δυσκολευει εκπαιδευτικους και μαθητές.

Δεν ισχύει αυτό, ότι εξαρτώνται από την λειτουργία του σχολείου για τα ωράρια, η εγκύκλιος προβλέπει τις ώρες τις αποχώρησης, αν στο νηπιαγωγείο από μόνοι τους αποφάσιααν να το παραβλέψουν και να επιτρέψουν και αποχώρηση στις 15:00 και δεν έχουν την γνωστή πλέον ευθυνοφοβία μπράβο τους βέβαια και ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους δημιουργήσει κανείς πρόβλημα.

Στο δεύτερο όπως και με άλλους γραφόντες συμφωνώ, τους έχουμε ευνουχίσει τους δασκάλους που φοβούνται τα πάντα, δεν σταματά να μου κάνει εντύπωση πόσο επικριτικοί είναι πολλοί γονείς, όχι ο δάσκαλος βάζει πολλά, όχι λίγα, όχι δεν προσέχει το παιδί μου και δεν αναγνωρίζει το ταλέντο του. Προσωπικά όταν η κόρη μου στο δημοτικό πάει να μου κάνει παράπονα ότι η δασκάλα τους βάζει πολλά τις κόβω κατευθείαν την φόρα.

45 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Γιατί στο ολοήμερο μένουν λιγότερες παιδαγωγοί (ίσως και μια μόνη της) και δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά χωρίς επιτήρηση ούτε για 1 λεπτό, ώστε να έρθουν οι γονείς στις 15.00 να πάρουν τα μισά από αυτά.

58 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Γιατι, το οτι 8.00 με 8.15 το πρωι η πορτα ειναι κλειδωμενη και το παιδι μπορεις να το αφησεις ή 7.45 με 8.00 ή 8.15 με 8.30 , εχει καμια λογική ?

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι χεζονται να κανουν το οτιδηποτε. Χεζονται μεχρι και να ανεβασουν τα βρακια του νηπιου αν δεν μπορει. Και σε ολα αυτα, φταιμε εμεις. Τους στησαμε στον τοιχο τους δασκαλους.

Καμία, δεν καταλαβαίνω τον λόγο καν γιατί δεν αφήνουν τα παιδιά ελεύθερα να παίξουν στην αυλή μέχρι τότε, ευθύνεται αυτό που λέμε προηγουμένως, ότι απλώς φοβούνται τα πάντα. 

52 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Δεν βλέπω και ιδιαίτερο λόγο βέβαια, ή τι θα πάθουν αν μείνυν λίγο μόνα τους, διάλλειμα δεν κάνουν; Πόσο διαρκεί να φύγουν 5-10 παιδάκια; 5 λεπτά; Δεν χρειάζεται καν να μείνουν μόνα τους, πάμε βγαίνουν τα παιδάκια από την αίθουσα ενώ τα άλλα μένουν μέσα ή είναι όλα στην αυλή και φεύγουν μόνο αυτά που είναι προς αποχώρηση. 

2 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Δεν ισχύει αυτό, ότι εξαρτώνται από την λειτουργία του σχολείου για τα ωράρια, η εγκύκλιος προβλέπει τις ώρες τις αποχώρησης, αν στο νηπιαγωγείο από μόνοι τους αποφάσιααν να το παραβλέψουν και να επιτρέψουν και αποχώρηση στις 15:00 και δεν έχουν την γνωστή πλέον ευθυνοφοβία μπράβο τους βέβαια και ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους δημιουργήσει κανείς πρόβλημα.

Στο δεύτερο όπως και με άλλους γραφόντες συμφωνώ, τους έχουμε ευνουχίσει τους δασκάλους που φοβούνται τα πάντα, δεν σταματά να μου κάνει εντύπωση πόσο επικριτικοί είναι πολλοί γονείς, όχι ο δάσκαλος βάζει πολλά, όχι λίγα, όχι δεν προσέχει το παιδί μου και δεν αναγνωρίζει το ταλέντο του. Προσωπικά όταν η κόρη μου στο δημοτικό πάει να μου κάνει παράπονα ότι η δασκάλα τους βάζει πολλά τις κόβω κατευθείαν την φόρ

Πρόσεξε.

Κάθε σχολείο, ανάλογα με τη δυναμικότητά του, έχει το δικαίωμα να ορίσει επιπλέον ωρες αποχωρησης, εαν μπορει. Τουλάχιστον αυτο γνωριζω εγω και βλέπω οτι το ακολουθουν αρκετά σχολεία. Τους το επιτρέπουν δηλαδη οι πρωτοβαθμιες.

25 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κάθε σχολείο, ανάλογα με τη δυναμικότητά του, έχει το δικαίωμα να ορίσει επιπλέον ωρες αποχωρησης, εαν μπορει. Τουλάχιστον αυτο γνωριζω εγω και βλέπω οτι το ακολουθουν αρκετά σχολεία. Τους το επιτρέπουν δηλαδη οι πρωτοβαθμιες.

Λάθος γνωρίζεις.

Η νομοθεσία είναι μία για την λειτουργία των σχολείων, δεν κάνει το κάθε σχολείο ο,τι θέλει.

Η αποχώρηση από το ολοήμερο γίνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις των γονέων που φοιτούν σε αυτό.

Για το δημοτικο σχολείο πιο συγκεκριμένα, είτε 14.55, είτε 15.50, είτε 17.30, αν λειτουργεί ως διευρυμένο. Αν δεν λειτουργεί ως διευρυμένο, τότε οι αντίστοιχες ώρες είναι 15.00 και 16.00.

Για το νηπιαγωγείο η αποχώρηση γίνεται στις 16.00 ή στις 17.30 (μόνο αν λειτουργεί ως διευρυμένο)

Έτσι είναι ο νόμος, δεν είναι στο χέρι του κάθε σχολείου το θέμα αυτό.

Το αν είναι ο νόμος σωστός, είναι άλλη κουβέντα.

Επεξ/σία από Raki-meze

Βασικά όποιο ωράριο και να θεσμοθετηθεί (αν αυτό δεν "απλώνεται" σε βάθος πχ 3ώρου με διαστήματα "παραλαβής" αν 15' ή 30') σίγουρα θα βρεθεί αυτός που θα παραπονεθεί. Είτε γιατί σχολάει άλλη ώρα και δεν τον βολεύει ή, ακόμα και αν σχολάει μια mainstream ώρα, μπορεί να δουλεύει μακριά και άρα να θέλει +1 ώρα για να επιστρέψει.

Ως προς το κομμάτι που αναφέρθηκε του "τι θα γίνει και να μείνουν τα παιδιά 5-10 λεπτά μόνα τους" θα πω το γνωστό ότι "όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος". Και ασχέτως του γιατί γίνεται κάτι (ήταν μόνο ένας δάσκαλος, είχε αφήσει λίγο την τάξη για να "διώξει" που παιδιά που ήρθαν να τα πάρουν, ή ότι άλλο) για το όποιο συμβάν θα κατηγορηθεί, "κυνηγηθεί" και κριτικαριστεί (ειδικά από τα "λαϊκά δικαστήρια") ο δάσκαλος. Οπότε γιατί να το κάνει. Ήδη έχει μία τεράστια ευθύνη με το υπάρχον πρόγραμμα για ότι συμβεί.

17 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Στο δεύτερο όπως και με άλλους γραφόντες συμφωνώ, τους έχουμε ευνουχίσει τους δασκάλους που φοβούνται τα πάντα, δεν σταματά να μου κάνει εντύπωση πόσο επικριτικοί είναι πολλοί γονείς, όχι ο δάσκαλος βάζει πολλά, όχι λίγα, όχι δεν προσέχει το παιδί μου και δεν αναγνωρίζει το ταλέντο του. Προσωπικά όταν η κόρη μου στο δημοτικό πάει να μου κάνει παράπονα ότι η δασκάλα τους βάζει πολλά τις κόβω κατευθείαν την φόρα.

+100000 👍 από μένα για το υπογραμμισμένο. Είσαι από τους λίγους καθώς για τους περισσότερους το "βλαστάρι" τους πάντα "αδικείται" και υπάρχει κοσμική συνωμοσία για την ταλαιπωρία ή την απαξίωσή του.

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν πιτσιρικάς και τύχαινε να ζητήσουν από τη μάνα μου να πάει στο σχολείο (αν και γενικά δεν συνέβαινε συχνά :)) εκείνη πήγαινε να δει "τι έκανα". Το ίδιο και σε άλλους φίλους/συμμαθητές. Ενώ τώρα οι περισσότεροι γονείς πάνε να δουν/πουν "τι του έκαναν του παιδιού τους"

• Like 4
  • Thanks 1

Τους δασκάλους και τους καθηγητές τους έχουν ευνουχίσει οι ίδιοι οι γονείς. Και φυσικά οι γονείς ξέρουν καλύτερα από τους δασκάλους. Τώρα ούτε να τα βοηθήσουν να κατουρήσουν δεν επιτρέπεται γιατί μπορεί να βρεθεί αυτός ο ενας στόκος γονιός που θα έχει πρόβλημα.

Επίσης το να αφήσουν ένα σωρό παιδιά χωρίς επιτήρηση και να έρχεται ο κάθε γονιός οπότε του καπνίσει (14:50,15:00, 15:10 κτλ) - επειδή άργησε να φύγει απο την δουλειά, είχε κινηση, είναι ανάδρομος ο Ερμής -, είναι απλά λάθος. Εδώ καθυστερούν το πρωί που είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις την ώρα που θα πας. 

• Like 6

18 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Τους δασκάλους και τους καθηγητές τους έχουν ευνουχίσει οι ίδιοι οι γονείς. Και φυσικά οι γονείς ξέρουν καλύτερα από τους δασκάλους. Τώρα ούτε να τα βοηθήσουν να κατουρήσουν δεν επιτρέπεται γιατί μπορεί να βρεθεί αυτός ο ενας στόκος γονιός που θα έχει πρόβλημα.

Επίσης το να αφήσουν ένα σωρό παιδιά χωρίς επιτήρηση και να έρχεται ο κάθε γονιός οπότε του καπνίσει (14:50,15:00, 15:10 κτλ) - επειδή άργησε να φύγει απο την δουλειά, είχε κινηση, είναι ανάδρομος ο Ερμής -, είναι απλά λάθος. Εδώ καθυστερούν το πρωί που είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις την ώρα που θα πας. 

Έτσι ακριβώς (υπογραμμισμένο)

4 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Δεν λέω να πάμε να τα παίρνουμε όποτε θέλουμε, έχει όμως μια διαφορά να υπάρχει μόνο το 1:15 και το 16:00, έπρεπε να υπάρχει 1 ενδιάμεση ή και 2 ενδιάμεσες επιλογές, να έκαναν διάλλειμα τα παιδιά, να έβγαιναν στην αυλή, να έπαιζαν και τα παιδιά που ήταν να φύγουν με τα τσαντάκια τους να τα πήγαινε ο νηπιαγωγός στην πύλη να τα παραλάβουν ένα 5λεπτο. Δεν βρίσκω καν την ανάγκη να γίνεται χωρίς επιτήρηση, το σχολείο μου π.χ. έχει 2 τμήματα, θα έδινε η δασκάλα του ενός τμήματος τα παιδάκια πρώτη ενώ ή άλλη έβλεπε τα υπόλοιπα παιδάκια στην αυλή και μετά το αντίστροφο. Να μας βολεύει απόλυτα όλους δεν θα συμβεί ποτέ, άλλο αυτό όμως και άλλο να μας δυσκολεύουν αντί να μας διευκολύνουν. 

11 λεπτά πριν, 4saken είπε

Το υπουργειο φταιει που θεσπισε τον θεσμο του ολοημερου.Ρε ολοι 13.15 80's style και ας κοψουμε τον λαιμο μας οι γονεις.

Άρα επειδή κάπου 20 χρόνια πριν (στο google βλέπω το 2006 ξεκίνησαν πιλοτικά) το "υπουργείο" θέσπισε τον θεσμό των ολοημέρων σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστούμε που υπάρχει και να μην ζητάμε καμία βελτίωση στην κατάσταση, να μην γκρινιάζουμε  και να είμαστε ευχαριστημένοι; Δεν καταλαβαίνω τον αφορισμό σου .

3 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Δεν λέω να πάμε να τα παίρνουμε όποτε θέλουμε, έχει όμως μια διαφορά να υπάρχει μόνο το 1:15 και το 16:00, έπρεπε να υπάρχει 1 ενδιάμεση ή και 2 ενδιάμεσες επιλογές, να έκαναν διάλλειμα τα παιδιά, να έβγαιναν στην αυλή, να έπαιζαν και τα παιδιά που ήταν να φύγουν με τα τσαντάκια τους να τα πήγαινε ο νηπιαγωγός στην πύλη να τα παραλάβουν ένα 5λεπτο. Δεν βρίσκω καν την ανάγκη να γίνεται χωρίς επιτήρηση, το σχολείο μου π.χ. έχει 2 τμήματα, θα έδινε η δασκάλα του ενός τμήματος τα παιδάκια πρώτη ενώ ή άλλη έβλεπε τα υπόλοιπα παιδάκια στην αυλή και μετά το αντίστροφο. Να μας βολεύει απόλυτα όλους δεν θα συμβεί ποτέ, άλλο αυτό όμως και άλλο να μας δυσκολεύουν αντί να μας διευκολύνουν. 

Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό δεν είναι εφικτό παντού. Είναι στο δικό σας πχ. Σε κάποιο άλλο δεν είναι. Και οι αποφάσεις που παίρνει το υπουργείο είναι καθολικές και όχι κατά περίπτωση. Αν υπήρχε περισσότερο εργατικό δυναμικό σε όλα τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να το κάνουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...