Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει, ο ένας μου ζήτησε και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν φέρει ευθύνη την οποία θα υπέγραφα αν προχωρούσα. Ίσως να ζητήσω ολοκληρωμένη λύση. Ίσως να περιμένω και αυτόν που... λιμπίζομαι: https://www.bmac.gr/bmac-wifi_diakoptis_25amp_ragas_me-alarm.html

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, MSc CCDSP είπε

Ίσως να περιμένω και αυτόν που... λιμπίζομαι: https://www.bmac.gr/bmac-wifi_diakoptis_25amp_ragas_me-alarm.html

Η φίρμα αυτή είναι γνωστή  για το ραγοϋλικό της ή είναι απλά ελληνική εισαγωγή τύπου Turbo X? 

Ρωτάω επειδή ψάχνω και γώ κάτι ανάλογο.

Δηλαδή είναι προτιμότερος αυτός ο διακόπτης (αφού κόβει και ουδέτερο) παρά ο geyer του καυκά?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Η φίρμα αυτή είναι γνωστή  για το ραγοϋλικό της ή είναι απλά ελληνική εισαγωγή τύπου Turbo X? 

Ρωτάω επειδή ψάχνω και γώ κάτι ανάλογο.

Δηλαδή είναι προτιμότερος αυτός ο διακόπτης (αφού κόβει και ουδέτερο) παρά ο geyer του καυκά?

Αμφίβολη η προέλευση, λογικά είναι φασόν Κίνα που βάζουν επάνω στάμπα.

Το ίδιο είναι και η geyer,  πρακτικά μιλάμε για διακόπτη της tuya, να καταλάβεις ότι λογαριασμό κάνεις στην  tuya.

Ο geyer  δεν κόβει τον ουδέτερο, δε βλέπω λόγο προτίμησης καθώς είναι και σχετικά ακριβός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αμφίβολη η προέλευση, λογικά είναι φασόν Κίνα που βάζουν επάνω στάμπα.

Το ίδιο είναι και η geyer,  πρακτικά μιλάμε για διακόπτη της tuya, να καταλάβεις ότι λογαριασμό κάνεις στην  tuya.

Ο geyer  δεν κόβει τον ουδέτερο, δε βλέπω λόγο προτίμησης καθώς είναι και σχετικά ακριβός.

Σαφέστατος και ταχύτατος!

Υπάρχει κάποιος τέτοιος smart διακόπτης από επώνυμη φίρμα? (προφανώς με μεγαλύτερο κόστος)

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Σαφέστατος και ταχύτατος!

Υπάρχει κάποιος τέτοιος smart διακόπτης από επώνυμη φίρμα? (προφανώς με μεγαλύτερο κόστος)

Προσωπικά δεν έχω βρει.

Θεωρώ τους  tuya τίμιους αλλά όχι σε αυτές τιμές, max 25€ θα έλεγα. Υπάρχουν και διπολικοί, κατά καιρούς βγάζει προσφορά τους  coolseer το e-shop που δείχνουν φασόν  tuya.

Παίζει και το σενάριο που συζητάμε, smart  διακόπτης σε συνδυασμό με επώνυμο ρελέ ράγας. Μετά από την συμμετοχή στο νήμα και τα όσα διαβάζω, δεν είμαι σίγουρος για τη βέλτιστη λύση...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Παίζει και το σενάριο που συζητάμε, smart  διακόπτης σε συνδυασμό με επώνυμο ρελέ ράγας. Μετά από την συμμετοχή στο νήμα και τα όσα διαβάζω, δεν είμαι σίγουρος για τη βέλτιστη λύση...

Διπολικό όμως ρελέ όπως π.χ. αυτό το ρελέ θερμοσυσσωρευτή (δεν βρίσκω στην Geyer που συζητάμε διπολικό ρελέ ισχύος - αλήθεια, γιατί γράφουν 1P παρακάτω την τρέλα μου;). Ή αυτό το ρελέ της Hager. Και μετά αν θέλω μετρητή στην έξοδο. Οπότε εγώ για αυτό που θέλω χρειάζεται διακόπτης WiFi + ρελέ + μετρητής και άντε γειά για να κάνω απόσβεση μετά από την εξοικονόμηση που θα πετύχω στο διζωνικό ρεύμα (εντάξει, ξέρω ότι ο μετρητής είναι πολυτέλεια). Για αυτό γλυκοκοιτάζω να αντικαταστήσω τον διπολικό με τον BMAC BR25AF που είπα ότι περιμένω παραπάνω και ας είναι κινεζιά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MSc CCDSP είπε

Διπολικό όμως ρελέ όπως π.χ. αυτό το ρελέ θερμοσυσσωρευτή (δεν βρίσκω στην Geyer που συζητάμε διπολικό ρελέ ισχύος - αλήθεια, γιατί γράφουν 1P παρακάτω την τρέλα μου;). Ή αυτό το ρελέ της Hager. Και μετά αν θέλω μετρητή στην έξοδο. Οπότε εγώ για αυτό που θέλω χρειάζεται διακόπτης WiFi + ρελέ + μετρητής και άντε γειά για να κάνω απόσβεση μετά από την εξοικονόμηση που θα πετύχω στο διζωνικό ρεύμα (εντάξει, ξέρω ότι ο μετρητής είναι πολυτέλεια). Για αυτό γλυκοκοιτάζω να αντικαταστήσω τον διπολικό με τον BMAC BR25AF που είπα ότι περιμένω παραπάνω και ας είναι κινεζιά.

Εγώ το Hager  κοιτάω, είναι η εταιρεία που "αγαπώ" περισσότερο σε οικιακούς πίνακες καθώς τη θεωρώ αξιόπιστη.

Εφόσον βάλεις ρελέ ισχύος (~20€) δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης ισχύος και το WiFi, εκτός κι αν θες να το χρησιμοποιήσεις και ως μετρητής ισχύος.

Με ένα διπολικό διακόπτη όπως τον παραπάνω ξεμπερδεύεις με all in one,  μένει μετά να δεις αξιοπιστία.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εφόσον βάλεις ρελέ ισχύος (~20€) δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης ισχύος και το WiFi, εκτός κι αν θες να το χρησιμοποιήσεις και ως μετρητής ισχύος.

Δεν είπαμε ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον WiFi διακόπτη για μέτρηση αν βάλω ρελέ ισχύος, καθώς αυτός θα μετράει την κατανάλωση... του ρελέ;

Δημοσ.

γιατί υπάρχει επιμονη στην πρόταση το wifi απλά να οδηγεί ρελέ ισχύος με trigger;

μόνο του τι πρόβλημα έχει; αφού είναι στα 16A ή στα 20A δεν είναι φτιαγμένο για να σηκώνει 3-4KW έτσι κι αλλιώς?

ρωταω κι εγώ ως πολύ αρχάριος με ηλ. πίνακες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, MSc CCDSP είπε

Δεν είπαμε ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον WiFi διακόπτη για μέτρηση αν βάλω ρελέ ισχύος, καθώς αυτός θα μετράει την κατανάλωση... του ρελέ;

Σωστά, αλλά υπάρχουν μετρητές με εξωτερικά clamps. Τέτοιον χρειάζεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, somt είπε

γιατί υπάρχει επιμονη στην πρόταση το wifi απλά να οδηγεί ρελέ ισχύος με trigger;

μόνο του τι πρόβλημα έχει; αφού είναι στα 16A ή στα 20A δεν είναι φτιαγμένο για να σηκώνει 3-4KW έτσι κι αλλιώς?

ρωταω κι εγώ ως πολύ αρχάριος με ηλ. πίνακες

Έχω καταλάβει ότι η επιμονή υπάρχει για λόγους ασφάλειας, καθώς οι περισσότεροι διακόπτες WiFi είναι μονοπολικοί (και άρα δεν διακόπτουν τον ουδέτερο όταν διακόπτουν την φάση. Βέβαια, ηλεκτρολόγοι που μίλησα για προσφορά της εγκατάστασης μου πετούσαν να βάλουμε ρελέ ισχύος γιατί «έχω ένα καμένο τέτοιο στο αυτοκίνητο που δεν είχε ρελέ ισχύος» και «δεν εμπιστεύομαι αυτά τα μαραφέτια χωρίς ρελέ ισχύος» αλλά δεν μπορούσε να γίνει κουβέντα από το τηλέφωνο γιατί και πως...

Μιλάμε για ρελέ ισχύος διπολικό έτσι; Γιατί αλλιώς καταρρίπτεται η επιμονή...

Επεξ/σία από MSc CCDSP
  • Like 1
Δημοσ.

ναι αλλά τις περισσότερες φορές η περίπτωση είναι να οδηγείς το wifi από την ήδη υπάρχουσα χειροκινητη ασφάλεια του θερμοσίφωνα, που είναι διπολική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, somt είπε

ναι αλλά τις περισσότερες φορές η περίπτωση είναι να οδηγείς το wifi από την ήδη υπάρχουσα χειροκινητη ασφάλεια του θερμοσίφωνα, που είναι διπολική

Όμως, για να σου δουλέψει ο αυτοματισμός, αυτός ο διακόπτης (την ασφάλεια δεν την ανεβοκατεβάζουμε συνέχεια) θα είναι μονίμως κλειστός (αλλιώς δεν έχει νόημα να την «ανεβάζεις» από κοντά για να δουλέψει το WiFi από μακριά) και άρα ο ουδέτερος πάντα συνδεδεμένος και ο μόνος που θα μπορεί να τον διακόψει μετά θα είναι πάλι διπολικός.

Επεξ/σία από MSc CCDSP
  • Like 1
Δημοσ.

ναι έχεις δικιο σε αυτό, ο ουδέτερος θα είναι συνέχεια "κουμπωμένος" ακόμα και με κλειστό wifi-θερμοσίφωνα

αλλά γιατί μας ενδιαφέρει αυτό; εμάς μας ενδιαφέρει αν γίνει στραβή να πέσει η χειροκίνητη που θα διακόψει και ουδέτερο και φάση. (η οποία στραβή είναι κάποιο βραχυκύκλωμα κλπ. Εκτός αν εννοείς ότι αυξάνουν οι πιθανότητες στραβής ακριβώς επειδή ο ουδέτερος είναι μονίμως πάνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...