Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vault13 είπε

1P+N λεει αυτο που εβαλα, στα specs. Αρα κοβει τον ουδετερο;

δες την απαντηση του φιλου απο πανω..Δεν τον διακοπτει.

Α

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 15/11/2024 στις 7:19 ΜΜ, alexx είπε

Αυτό θα αντικαταστήσει αυτό που έχω τώρα? https://www.skroutz.gr/s/23559236/Sonoff-Basic-R2-Smart-Endiamesos-Diakoptis-Wi-Fi-se-Leyko-CHroma-SNF-BASICR2.html

Τιποτα δεν θα μετρησει το pow γιατι το ρευμα του ηλιακου δεν θα περναει απο μεσα του. Θα περναει απο το ρελε ισχυος.
Κανε την ζωη σου ευκολη. Βαλε ενα επωνυμο ρελε ισχυος και ενα sonoff basic εξωτερικα στον πινακα οπως σου εγραψα και πιο πανω. Μπορεις να κανεις τα παντα με αυτο τον συνδιασμο.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Τιποτα δεν θα μετρησει το pow γιατι το ρευμα του ηλιακου δεν θα περναει απο μεσα του. Θα περναει απο το ρελε ισχυος.
Κανε την ζωη σου ευκολη. Βαλε ενα επωνυμο ρελε ισχυος και ενα sonoff basic εξωτερικα στον πινακα οπως σου εγραψα και πιο πανω. Μπορεις να κανεις τα παντα με αυτο τον συνδιασμο.

Έχω επώνυμο ρελέ ισχύος μαζί με το σονοφ και αυτοματακι 3 θέσεων. Σε συνδυασμό με HA κάνω τα πάντα αλλά δεν βλέπω κατανάλωση!! Μικρό το κακό αν σκεφτείς ότι χρειάζομαι τον θερμοσίφωνα (δεν είναι ηλιακός)  μόνο το καλοκαίρι που κλείνω τον λέβητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, vasilllis είπε

δες την απαντηση του φιλου απο πανω..Δεν τον διακοπτει.

Α

Ωραια θα παρω το αλλο το διπλο wifi 2p που διακοπτει. Το διπλο χωραει στον πινακα μου; Χωραει μαλλον κατω και οχι πανω που το θελω. Πειραζει; Το υψος της ραγας μου ειναι οκ;
Αυτο ή το geyer wifi 20A της πρωτης σελιδας;

12 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Μπορεις να κανεις τα παντα με αυτο τον συνδιασμο.

Για δωσε ιδέες για το : τα παντα. Εμεις δεν εχουμε λεβητα, Υλιακό, τιποτα. Υπαρχει τιποτα ενδιαφερον να κανουμε; Κατι που να μην γνωριζουμε. Μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση :)

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vault13 είπε

Ωραια θα παρω το αλλο το διπλο wifi 2p που διακοπτει. Το διπλο χωραει στον πινακα μου; Χωραει μαλλον κατω και οχι πανω που το θελω. Πειραζει; Το υψος της ραγας μου ειναι οκ;
Αυτο ή το geyer wifi 20A της πρωτης σελιδας;

Για δωσε ιδέες για το : τα παντα. Εμεις δεν εχουμε λεβητα, Υλιακό, τιποτα. Υπαρχει τιποτα ενδιαφερον να κανουμε; Κατι που να μην γνωριζουμε. Μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση :)

θελει δυο θεσεις din αυτο.Στο υψος ειτε πανω ειτε κατω χωραει.

Δημοσ.

Guys, με εκεινα και μ αυτα, εχω μπερδευτει.. εχεις τον κλασσικο διπολικο διακοπτη - απ εκει και επειτα τι αλλο χρειαζεσαι?! Ρελε ισχυος και το μαραφετι κουμπωμενο πριν τον ρελε ασφαλειας του θερμοσοφωνα? Κατι αλλο?! Αν ναι, ποιον συνδιασμο hardware προτεινετε?! Οτιδηποτε εκτος απο sonoff....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mdkamael είπε

Guys, με εκεινα και μ αυτα, εχω μπερδευτει.. εχεις τον κλασσικο διπολικο διακοπτη - απ εκει και επειτα τι αλλο χρειαζεσαι?! Ρελε ισχυος και το μαραφετι κουμπωμενο πριν τον ρελε ασφαλειας του θερμοσοφωνα? Κατι αλλο?! Αν ναι, ποιον συνδιασμο hardware προτεινετε?! Οτιδηποτε εκτος απο sonoff....

Δεν υπάρχει "κλασικος" διπολικός.

Αν ο διπολικος σου ειναι σκέτος διακόπτης, τότε τον αντικαθιστάς με μια απο τις λύσεις που προτάθηκαν.

Αν ο διπολικος σου ειναι μικροαυτόματος (ασφάλεια), τότε οποιοδήποτε υλικό μπαίνει συμπληρωματικό, μετά την ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει ασφάλεια μαζί με τον διακόπτη.

Είτε βάζεις ρελέ ισχύος που το ελέγχεις μέσω κάποιας τρίτης συσκευής στο πηνίο (πχ sonoff), είτε κάποιο wifi διπολικό διακόπτη all in one όπως το geyer, cooleseer, tuya και οτι άλλο προτάθηκε τελοσπάντων.

Το σημαντικό είναι η συσκευή που θα πάρεις να διακόπτει και τον ουδέτερο, γιατί πολλές απο αυτές διακόπτουν μόνο τη φάση και τον ουδέτερο τον έχουν μόνο για τροφοδοσία και τον δίνουν bypass.

Αν πάρεις το νήμα από την αρχή θα δεις τις λύσεις και τι προτείνει ο καθένας.

Υπάρχουν και πάφθηνοι (συγκριτικά) κινέζικοι all in one που φαίνεται πως δουλεύουν μια χαρά σύμφωνα με την εμπειρία των συμφορουμιτών.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

διαβασα με ενδιαφερον το thread. Βλεπω οτι δεν εχει αναφερθει και καποια πατεντα ωστε να παιρνουμε πληροφορια για τη θερμοκρασια του νερου στο μποιλερ και αναλογως να κλεινει ή να ανοιγει. 

Αυτο γινεται γιατι ειναι μανουρα τεχνικα ή γιατι βασιζομαστε απολυτως στον θερμοστατη που οταν φτασει το νερο στη θερμοκρασια που ειναι ρυθμισμενο απενεργοποιειται η αντισταση και σταματα να λειτουργει?

Το ρωτω αυτο για τον εξης λογο:

να εχω και εναν τροπο να "διαβαζω" τη θερμοκρασια του νερου. Για παραδειγμα να βαλω και ενα σονοφ ΤΗ16 στον ηλιακο, να σφηνωσω το probe καπου κολλητα με το τυμπανο (εσωτερικα) και με δοκιμες να καταληξω οτι ΠΧ οταν το probe διαβαζει 45 βαθμους, το νερο μεσα ειναι 60 και αντιστοιχως πχ να υπολογιζω ποση ωρα πιο πριν πρεπει να εχω ανοιξει τον θερμοσιφωνα. Γιατι αλλη θερμοκρασια εχει ενα κλειστο τυμπανο τον χειμωνα, αλλη το φθινοπωρο, αλλη κοντα στο βραδυ, αλλη μια μερα που δεν εχω ιδεα αν ειχε ηλιοφανεια ή οχι γιατι ελειπα.

Εχει κανεις υλοποιησει κατι σχετικο?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/11/2024 στις 10:03 ΜΜ, alefther είπε

Κοβει τον ουδέτερο; Αν κρινω απο το μέγεθος οχι. Μπορει να πει σιγουρα καποιος φιλος που ξερει να ελενχει; Μην το παρω αδικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...