panosem Δημοσ. Τετάρτη στις 02:16 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 02:16 μμ Αν υπάρχει χώρος στον πίνακα να βάλεις το Sonnof, υπάρχει αυτή η βάση : https://www.skroutz.gr/s/51261400/Sonoff-Dr-Din-Rail-Mounting-Bracket-For-Switchgear-im180207001.html Για το ρελέ που έλεγες πόσα Α να πάρεις για τον Θερμοσίφωνα, απλά κοιτάζεις στον πίνακα την απλή ασφάλεια που έχεις και σε καλύπτει. Συνήθως οι μικροί θερμοσίφωνες (60-100lt) έχουν 16Α, και οι πιο μεγάλοι 20Α. Εγώ σε μια παραπλήσια διαδικασία που έκανα, έβαλα το https://www.skroutz.gr/s/38494790/Sonoff-THR320D-Smart-Diakoptis-Elegchou-THermokrasias-Ygrasias.html που πρακτικά μόλις ο ηλιακός μου πέσει η θερμοκρασία του νερού, με τον αντιστοιχο αισθητήρα, να γυρνά την ηλεκτροβάνα στο φυσ. αέριο, 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:18 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τετάρτη στις 02:18 μμ 4 ώρες πριν, sakis697 είπε Παιδια όλη η πληροφορία εδώ με λίγα ευρώ! Αγοράζεις τα παρακατω: Πολυ ωραιο και ευχαριστω. Ανεβασες το διορθωμενο; Στο skroutz page εχουν ανεβασει και αυτο το βιντεο. https://www.skroutz.gr/short_videos/31385/kane-ton-thermosifona-sou-wi-fi?from=sku_modal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ 14 minutes ago, panosem said: που πρακτικά μόλις ο ηλιακός μου πέσει η θερμοκρασία του νερού, με τον αντιστοιχο αισθητήρα, να γυρνά την ηλεκτροβάνα στο φυσ. αέριο, Τον αισθητήρα πού τον έβαλες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis697 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:56 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 02:56 μμ 37 λεπτά πριν, Vault13 είπε Πολυ ωραιο και ευχαριστω. Ανεβασες το διορθωμενο; Στο skroutz page εχουν ανεβασει και αυτο το βιντεο. https://www.skroutz.gr/short_videos/31385/kane-ton-thermosifona-sou-wi-fi?from=sku_modal Ναι ναι, το ανεβασα και ειναι σωστο. Ωραιο κ το βιντεο ναι, καλα ενας ηλεκτρολογος δεν θελει καν να το δει αυτο γιατι τα ξερει, αλλα λεμε τωρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosem Δημοσ. Τετάρτη στις 05:02 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 05:02 μμ 2 ώρες πριν, snot είπε Τον αισθητήρα πού τον έβαλες; Δεν τοποθετήθηκε ακόμα, εχθές τον παρέλαβα, αλλά μπαίνει στον ηλιακό, πάνω στο βαρέλι. Πήρα κ ένα 5μετρο καλώδιο προέκταση. Προς ώρας μετρά τη θερμοκρασία στη σοφίτα, γιατί με τη βροχή δεν είναι να βγω στην ταράτσα για πατέντες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. Τετάρτη στις 06:40 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 06:40 μμ 8 ώρες πριν, sakis697 είπε Παιδια όλη η πληροφορία εδώ με λίγα ευρώ! Αγοράζεις τα παρακατω: Legrand Ρελέ Ράγας Ισχύος 25A Διπολικό Sonoff Basic R2 Αν έχεις android, είναι όλα εύκολα. Παίζει out of the box. Αν έχεις iOS τότε θα χρειαστείς το HomeBridge εαν θες να το βάλεις στο HomeKit. Αλλιώς στο iOS παίζει με την εφαρμογή eWeLink. Οι οδηγίες εγκαταστασης είναι εδώ: Αν δεν έχεις ηλεκτρολογικές γνώσεις, εκτυπώνεις την εικόνα και στο κάνει ο ηλεκτρολόγος σε 15 λεπτά. Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να ενεργοποιήσει χειροκίνητα τον θερμοσίφωνα χωρίς χρήση κινητού, υπάρχει σχετικό κουμπί πάνω στο Sonoff, οπότε καλο θα ήταν να είναι έξω απο τον πίνακα. Εγώ το εκανα έτσι και κλείνει και το καπάκι. Στο iOS μπορείς να φτιάξεις συντόμευση και να του πεις να ανοίξει και να κλείσει σε 30 λεπτά πχ. Σε Android δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Βαλε και την σωστη πληροφορια τουλαχιστον!!! Η γραμμη του θερμοσιφωνα χωρις ασφαλεια,με μονοπολικο διακοπτη.Η διαταξη ηλεκτρονικο-ρελε χωρις ασφαλεια κατευθειαν απο την γενική γραμμη. 8 ώρες πριν, sakis697 είπε Συγνώμη φίλε μου αλλά δεν καταλαβα την ερώτηση. Για ποιον διακοπτη λες; Α στο σχεδιο μαλλον εννοεις. Ναι αυτο μπορεις να το παραλείψεις. Δεν χρειαζεται ο διακοπτης εκει, ειναι απο το παλιο σχεδιο. Ασφαλεια χρειαζεται. 5 ώρες πριν, gregdel είπε Πάντα διακόπτης στον θερμοσίφωνα. Κατά προτίμηση διπολικός. Σωστος,αλλα για αλλο λογο το ανεφερε. 5 ώρες πριν, nickol-us είπε Εφόσον μπαίνει το ρελέ, παίρνει τη θέση του διακόπτη. Δεν υπάρχει κατά προτίμηση, στο θερμοσίφωνα ο διακόπτης είναι υποχρεωτικά διπλός και διακόπτει και τον ουδέτερο, όπου συναντάται το αντίθετο είναι από λάθος εγκαταστάτη. Σωστα το ρελε κανει την χρηση διπολικου.Ο διπολικος ομως ειναι και για ασφαλεια της εγκαταστασης κατι που δεν το προβλεπει το τηλε-ρελε. 4 ώρες πριν, snot είπε Τον αισθητήρα πού τον έβαλες; Στον θερμοσιφωνα μπαινει καπου θα βρεις χωρο μεσα στο κουτι που ειναι η αντισταση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:15 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:15 μμ 13 ώρες πριν, nickol-us είπε Εναλλακτική αλλά με ανάγκη δύο θέσεων στον πίνακα (μπορείς να καταργήσεις το ενδεικτικό αφού διαθέτει η συγκεκριμένη συσκευή) https://www.e-shop.gr/coolseer-wifi-smart-switch-2p-with-power-meter-col-ssw2-63-p-PER.208354 Τελικα θελει κανεις να πει αν μπαινει αυτο στον πινακα μου και αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη λυση απο το sonoff? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. Τετάρτη στις 08:30 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:30 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Σωστα το ρελε κανει την χρηση διπολικου.Ο διπολικος ομως ειναι και για ασφαλεια της εγκαταστασης κατι που δεν το προβλεπει το τηλε-ρελε. Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις... Ας συμφωνήσουμε αν θες (και να ενημερωθεί όποιος ενδιαφέρεται): Μικροαυτόματος - χρησιμοποιείται ως προστασία των αγωγών από υπερτάσεις Διακόπτης - χρησιμοποιείται για το άναμα-σβήσιμο του θερμοσίφωνα. Εσφαλμένα πολλές φορές και για εξοικονόμηση θέσεων του πίνακα χρησιμοποιείται ως διακόπτης ο μικροαυτόματος ο οποίος δεν είναι φτιαγμένος για άνοιγμα-κλείσιμο υπό φορτίο. Στην προκειμένη περίπτωση τη διακοπή τροφοδοσίας του κυκλώματος αναλαμβάνει το ρελέ, το οποίο είναι κατασκευασμένο για να ανοίγοκλείνει υπό φορτίο. Δεν χρειάζεται και ο διακόπτης. Είναι πλεόνασμα και θα χρειαστεί μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης κάποιου εκ των στοιχείων του θερμοσίφωνα. Διπολικός χρησιμοποιείται στην κουζίνα και στο θερμοσίφωνα για να μην υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής τάσης στον χρήστη μέσω του ουδετέρου και πλήρη ηλεκτρική απομόνωση του κυκλώματος. Ο διπολικός είναι υποχρεωτικός βάσει κανονισμών και όχι προεραιτικός και δεν κατάλαβα γιατί αντέδρασε με confused o liakjim ενώ ο Vault13 με haha... 16 λεπτά πριν, Vault13 είπε Τελικα θελει κανεις να πει αν μπαινει αυτο στον πινακα μου και αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη λυση απο το sonoff? Κάνεις παράθεση εμένα; Την πρότασή μου την έδωσα. Όλα όσα αναφέρθηκαν δουλεύουν. Όλα. Είτε πας στην πιο οικονομική λύση, είτε σε λίγο πιο καλαίσθητη. Προσωπικά αγόρασα τον geyer. Όλα (ρελέ,wifi, button, ενδεικτικό και χρονικό μέσω εφαρμογής) όμορφα και τακτοποιημένα σε μια μόλις θέση του πίνακα. Επόμενη λύση θα προτιμούσα το coolseer. Εύκολη επίσης καλωδίωση και όλα τα παραπάνω σε μόλις 2 θέσεις. Τρίτη και τελευταία το sonoff καθώς θεωρώ πλήρη ακαταστασία τον τρόπου εγκατάστασης του. Ακόμη και με την βάση που έχουν βγάλει για εγκατάσταση σε ράγα, θα εξέχει άκυρα από τα υπόλοιπα στοιχεία, ενώ θα βγαίνουν μπροστά και τα καλώδιά του. Το sonoff όπως ειπώθηκε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βγει μπροστά για να έχεις πρόσβαση στο button και τον επιτόπιο έλεγχο. Ξαναλέω πως όλα δουλεύουν. Δες τι σου αρέσει πιο πολύ ή ρώτα τον ηλεκτρολόγο σου, σε περίπτωση που δε κατέχει ή δε θέλει να μπλέξει με κάτι από τα παραπάνω... Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:31 μμ από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:43 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:43 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, nickol-us είπε Προσωπικά αγόρασα τον geyer. Όλα (ρελέ,wifi, button, ενδεικτικό και χρονικό μέσω εφαρμογής) όμορφα και τακτοποιημένα σε μια μόλις θέση του πίνακα. Eνα geyer χωρις μπουτον εχει δωθει εδω, 20Α. Και οχι απο εσενα. Τα ειδα ολα τα posts. https://www.kafkas.gr/aftomatismos-ktiriou/ylika-kleiston-protokollon/yliko-ragas/rele/geyer-rele-ischyos-ragas-smart-wifi-me-metriti-20a-230vac_309761/ φανταζομαι λες αυτο, Τι αλλο πρεπει να παρει κανεις; Μαζι; Και το μπουτον που λεγαμε; ποια τα μειονεκτήματα αυτης εδω της λυσης; Αν ειναι και μπουτον μιλαμε για 2 θεσεις οχι μια που ειπες. χωρο εχω στον πινακα μου; Κατω εχω πιο πολυ χωρο οχι πανω. Πανω εχω μιση θεση χωρο, ισως μια στην ακρη. Θες καμια καλυτερη φωτο; to coolseer τι πλεονεκτηματα εχει εναντι του geyer σαν λυση; Και τι αλλο αγοραζεται μαζι; Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:51 μμ από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ 30 λεπτά πριν, Vault13 είπε Τελικα θελει κανεις να πει αν μπαινει αυτο στον πινακα μου και αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη λυση απο το sonoff? ωραιο φαινεται.Δεν θα το εμπιστευομουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. Τετάρτη στις 08:52 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 08:52 μμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Vault13 είπε Eνα geyer χωρις μπουτον εχει δωθει εδω, 20Α. Και οχι απο εσενα. Τα ειδα ολα τα posts. Όχι δε το πρότεινα εγώ, είπα πως το θεωρώ ως βέλτιστη λύση https://www.insomnia.gr/forums/topic/835473-wifi-θερμοσιφωνας/?do=findComment&comment=60503385 16 λεπτά πριν, Vault13 είπε Τι αλλο πρεπει να παρει κανεις; Μαζι; Και το μπουτον που λεγαμε; ποια τα μειονεκτήματα αυτης εδω της λυσης; Δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Έχει μπουτόν μπροστά (είναι πάνω από την επιγραφή CE). Το μειονέκτημά του οτι είναι η πιο ακριβή λύση από όσες αναφέρθηκαν. Στην αρχή της κυκλοφορίας του, το είχε αποκλειστικά ο Καυκάς με τιμή στα 50€, τώρα το έχουν όλοι και το πωλούν πιο ακριβά... Το coolseer επίσης δε χρειάζεται τίποτα. Έχει και αυτό μπουτόν μπρόστά για άναμα (πράσινο κουμπί με ένδειξη power). Το θέμα με το coolseer είναι αν είναι αξιόπιστο κινέζικο ή όχι Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:59 μμ από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:01 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τετάρτη στις 09:01 μμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Έχει μπουτόν μπροστά (είναι πάνω από την επιγραφή CE). Το μειονέκτημά του οτι είναι η πιο ακριβή λύση από όσες αναφέρθηκαν. Στην αρχή της κυκλοφορίας του, το είχε αποκλειστικά ο Καυκάς με τιμή στα 50€, τώρα το έχουν όλοι και το πωλούν πιο ακριβά... κατω κατω γραφει αυτο στον kaykas. Χρειαζομαι κατι απο τα παρακατω; Γιατι λεει οτι θελει μπουτον; ενα ρελε ισχυος; Χρειαζεται για πληρη ελενχο που λεει και διαρκεια ζωης; Συνδυάστε το με: Mε ρελε ισχύος 120050081 ώστε να ελέγχετε πλήρως τα φορτία σας χωρίς να καταπονείται το wifi ρελε, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τον αυτοματισμό σας. Με μπουτον ράγας 120050054 αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτεv το smart κινητό σας (ηλικιωμένοι ) & μοιράζεστε τον ίδιο θερμοσίφωνα σε 2 διαμερίσματα. Με ασφάλεια ράγας 120048215 έως 20 Α ανάλογα με την κατανάλωση που θέλετε να ελέγξετε 36 λεπτά πριν, nickol-us είπε Προσωπικά αγόρασα τον geyer. Όλα (ρελέ,wifi, button, ενδεικτικό και χρονικό μέσω εφαρμογής) Αυτο πηρες; Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:07 μμ από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. Τετάρτη στις 09:07 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 09:07 μμ 3 λεπτά πριν, Vault13 είπε κατω κατω γραφει αυτο στον kaykas. Χρειαζομαι κατι απο τα παρακατω; Γιατι λεει οτι θελει μπουτον; ενα ρελε ισχυος; Χρειαζεται για πληρη ελενχο που λεει και διαρκεια ζωης; Συνδυάστε το με: Mε ρελε ισχύος 120050081 ώστε να ελέγχετε πλήρως τα φορτία σας χωρίς να καταπονείται το wifi ρελε, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τον αυτοματισμό σας. Με μπουτον ράγας 120050054 αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτεv το smart κινητό σας (ηλικιωμένοι ) & μοιράζεστε τον ίδιο θερμοσίφωνα σε 2 διαμερίσματα. Με ασφάλεια ράγας 120048215 έως 20 Α ανάλογα με την κατανάλωση που θέλετε να ελέγξετε Αυτο το παραπανω link πηρες; Ναι αυτόν έχω. Δε χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Ασφάλεια(μικροαυτόματος διπολικός) θα χρησιμοποιήσεις αυτή που ήδη έχεις και φυσικά δε χρειάζεται ρελέ για να ελέγξεις το ρελέ, ούτε το μπουτόν του δεύτερου ρελέ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. Τετάρτη στις 09:35 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 09:35 μμ εδω και καιρω εχω της tuya και ειναι άριστο το σεταρα στα 30Α kai einai mia xara https://www.aliexpress.com/item/1005006445689839.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.1bcf1802tArcWc 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:20 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τετάρτη στις 10:20 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Black Demis είπε εδω και καιρω εχω της tuya και ειναι άριστο το σεταρα στα 30Α kai einai mia xara https://www.aliexpress.com/item/1005006445689839.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.1bcf1802tArcWc Πολυ φτηνο δεν ειναι για πινακα; Ενα σκετο wifi extender να παρεις σιγουρα δινεις 5€ εκει…gangbei ειναι η μαρκα του; Δεν υπαρχει στον χαρτη…προληπτικα θα σου ελεγα σε 10 χρονια να το αλλαξεις μην παρεις φωτια. πολυ tempting λυση παντως, ψήνεσαι να το παρεις και να καθαρισεις με ψιχουλα…12€ μου το βγαζει 1 ώρα πριν, Black Demis είπε εδω και καιρω εχω της tuya Nομιζω gangbei ειναι η μαρκα, tuya ειναι η smart πλατφορμα, το app. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:03 μμ από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα