Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε νομιζω οτι υπαρχουν  ασυρματα μπουτον ραγας, το μονο που μπορω να σκεφτω  ειναι κινεζικος εξωτερικος υποπινακας ενος/δυο στοιχειων και  κατεβαζεις  το μπουτον η τον διακοπτη σε υψος που το  φτανει με καλωδιο σε καναλι. Σιγουρα οχι οτι ωραιοτερο  αισθητικα

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, snot είπε

Ίσως να έβαζες τον sonoff rfr2 https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/rfr2/  ο οποίος να παίρνει εντολή εξωτερικά από έναν t2 μέσω rf https://sonoff.tech/product/smart-wall-switches/t2eu-rf/

Δεν το έχω δοκιμάσει πάντως

17 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Ενδιαφέρομαι για υλικό ράγας

o sonoff rfr2 που αναφέρει παραπάνω μπαίνει και στον πινακα με αυτή τη βάση Βάση ράγας sonoff

Υπάρχει και ένας που είναι και wifi + rf, αν θες δλδ να έχεις εσύ έναν εξ αποστάσεως έλεγχο, αμα το ξεχνάει ανοιχτό.

Επίσης έχει και ένα rf control sonoff ώστε να μπορείς να το κάνεις με το κοντρολάκι. 

Και έχει και μιά βάση τοιχου να μην το ψάχνει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, panosem είπε

o sonoff rfr2 που αναφέρει παραπάνω μπαίνει και στον πινακα με αυτή τη βάση Βάση ράγας sonoff

Υπάρχει και ένας που είναι και wifi + rf, αν θες δλδ να έχεις εσύ έναν εξ αποστάσεως έλεγχο, αμα το ξεχνάει ανοιχτό.

Επίσης έχει και ένα rf control sonoff ώστε να μπορείς να το κάνεις με το κοντρολάκι. 

Και έχει και μιά βάση τοιχου να μην το ψάχνει.

Ευχαριστώ, δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος στον πίνακα για κάτι τέτοιο. Για κάτι στυλ Hager, Legrand κλπ θα ενδιαφερόμουνα με ασυρματο (φορητό) button

Δημοσ.
15 minutes ago, ThymiosPaP said:

Ευχαριστώ, δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος στον πίνακα για κάτι τέτοιο. Για κάτι στυλ Hager, Legrand κλπ θα ενδιαφερόμουνα με ασυρματο (φορητό) button

Στο aliexpress παίζουν zigbee rail switches και zigbee buttons. Δεν έχω δουλέψει zigbee, νομίζω αν πας σε αυτή την λύση θα πρέπει να βάλεις κάπου και zigbee router ή κάτι τέτοιο

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Κάπου πρέπει να κάνεις υποχώρηση...

Είτε θα κατεβάσεις ενσύρματο διακόπτη είτε θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί υλικό που δεν είναι ράγας και να παίξεις με ασύρματο rf διακόπτη.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Κάπου πρέπει να κάνεις υποχώρηση...

Είτε θα κατεβάσεις ενσύρματο διακόπτη είτε θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί υλικό που δεν είναι ράγας και να παίξεις με ασύρματο rf διακόπτη.

O ενσύρματος διακόπτης είναι σαφώς επιθυμητός. 10 πόντους να βρίσκεται κάτω απο τον ρελέ μου αρκεί

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThymiosPaP είπε

O ενσύρματος διακόπτης είναι σαφώς επιθυμητός. 10 πόντους να βρίσκεται κάτω απο τον ρελέ μου αρκεί

Ε τότε μη το ψάχνεις άλλο.

Βάλε ένα ρελέ ράγας διπολικό 20Α και όπλισε το πηνίο του μέσω του διακόπτη.

Αν ασχοληθεί κάποιος προσεκτικά, με ένα καναλάκι και ένα εξωτερικό διακόπτη γίνεται μια χαρά και περιποιημένη δουλειά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Ε τότε μη το ψάχνεις άλλο.

Βάλε ένα ρελέ ράγας διπολικό 20Α και όπλισε το πηνίο του μέσω του διακόπτη.

Αν ασχοληθεί κάποιος προσεκτικά, με ένα καναλάκι και ένα εξωτερικό διακόπτη γίνεται μια χαρά και περιποιημένη δουλειά.

Ο θερμοσίφωνας έχει έναν ασφαλειοδιακόπτη 40Α. Υποθέτω ότι πρέπει να μπει σε σειρά με αυτόν ένα ρελέ σαν κι αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/25824016/Hager-Rele-Ragas-Ischyos-40A-Dipoliko-me-Tasi-230V-ESC240S.html

που θα ελέγχεται από ένα on/off σαν κι αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/25825025/Hager-Mpouton-Ragas-Aplis-Piesis-me-Endeixi-LED-Prasini-230V-16A-SVN411.html

Με λίγη καλή θέληση πρέπει να χωράνε στον πίνακα, το button θα μπει σε μια κάτω ράγα

Είναι σωστό το σκεπτικό μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dino809 είπε

Έχω βάλει τον παρακάτω και λειτουργεί άψογα 2 χρόνια τώρα.

https://www.bmac.gr/bmac_wifi_asfaliodiakoptis_40amp_me_katanalosi_temp_opcbc1tv2.html

Ολόιδιο με αυτο του φιλου @Black Demis εισαγωγη σε Ελλαδα με λογοτυπο “bmac” κατα παραγγελια, και τιμη…. απο 12€ σε 68€!!!!! Να πως βγαινουν τα γκαφρα :) 

22 ώρες πριν, Black Demis είπε

εδω και καιρω εχω της tuya και ειναι άριστο το σεταρα στα 30Α kai einai mia xara

https://www.aliexpress.com/item/1005006445689839.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.1bcf1802tArcWc

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε

Ο θερμοσίφωνας έχει έναν ασφαλειοδιακόπτη 40Α. Υποθέτω ότι πρέπει να μπει σε σειρά με αυτόν ένα ρελέ σαν κι αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/25824016/Hager-Rele-Ragas-Ischyos-40A-Dipoliko-me-Tasi-230V-ESC240S.html

που θα ελέγχεται από ένα on/off σαν κι αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/25825025/Hager-Mpouton-Ragas-Aplis-Piesis-me-Endeixi-LED-Prasini-230V-16A-SVN411.html

Με λίγη καλή θέληση πρέπει να χωράνε στον πίνακα, το button θα μπει σε μια κάτω ράγα

Είναι σωστό το σκεπτικό μου;

Συγνώμη, αλλά δε μας είπες οτι θες να κάνεις όλη την πατέντα γιατί δε φτάνει να ανοίξει το θερμοσίφωνα;

Αν είναι να βάλεις μπουτόν στον πίνακα, ποιο το νόημα του όλου εγχειρήματος;

Επίσης γιατί να έχεις 40Α ασφάλεια για το θερμοσίφωνα;

Το σκεπτικό το ανέλυσα.

Πλέον νομίζω οτι τρολάρεις...

Φώναξε ένα μάστορα και θα σου βρει χίλιες λύσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Παρα πολλα τα 40Α. Για βγαλε καμια φωτο να δουμε τι γινεται. Μηπως στα εχουν κανει ολα αχταρμα..

20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Του το εχουν βαλει ηδη…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Συγνώμη, αλλά δε μας είπες οτι θες να κάνεις όλη την πατέντα γιατί δε φτάνει να ανοίξει το θερμοσίφωνα;

Αν είναι να βάλεις μπουτόν στον πίνακα, ποιο το νόημα του όλου εγχειρήματος;

Το σκεπτικό το ανέλυσα.

Πλέον νομίζω οτι τρολάρεις...

Φώναξε ένα μάστορα και θα σου βρει χίλιες λύσεις...

Καλά... δεν πιστεύω στα μάτια μου αυτά που διαβάζω. Είναι αυτό που είχε γράψει κάποιος εδώ, ότι μερικοί συμμετέχουν απλά για να την πουν. Δεν έχουν καμία διάθεση να καταλάβουν τι λέει ο άλλος

image.jpeg.12449d267d020acc9cca3ae6ddd84da4.jpeg

Η φωτογραφία σου λέει κάτι ή λες να την ψάρεψα από το νετ για να συνεχίσω το τρολάρισμα; Δεν ξέρω γιατί έχει 40Α ασφαλειοδιακόπτη, πριν από 30 χρόνια αυτόν βάλανε. Δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι ο ηλιακός αν τον κρατήσω, ούτε αν βάλω ρελέ 40Α

Ο πίνακας μου (σορi, δε θέλει να βγει στη φωτό ολόκληρος, ντρέπεται), έχει διαστάσεις 25x22 (κάσα). Η πάνω ράγα βρίσκεται σε ύψος 210 από το έδαφος, η μεσαία 200 και η κάτω 190. Η γυναίκα μετά βίας φτάνει την μεσαία, εκεί υπάρχει και κενό να βάλω το μπουτόν. 

1 ώρα πριν, Vault13 είπε

Παρα πολλα τα 40Α. Για βγαλε καμια φωτο να δουμε τι γινεται. Μηπως στα εχουν κανει ολα αχταρμα..

Του το εχουν βαλει ηδη…

Το σπίτι είναι παλιό, ο πίνακας είναι καλός αλλά η εγκατάσταση είναι του 80. Πιθανόν να είχε μείνει από τον παλιό εσωτερικό θερμοσίφωνα, και τον χρησιμοποιήσανε για τον ηλιακό. Με 25Α είναι ΟΚ; Το παραπάνω σκεπτικό που έγραψα, στέκει;

Επεξ/σία από ThymiosPaP
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThymiosPaP είπε

Καλά... δεν πιστεύω στα μάτια μου αυτά που διαβάζω. Είναι αυτό που είχε γράψει κάποιος εδώ, ότι μερικοί συμμετέχουν απλά για να την πουν στον άλλον. Δεν έχουν καμία διάθεση να καταλάβουν τι λέει ο άλλος

Καλά...δεν πιστεύεις πόσο κόσμος μπαίνει για να τρολάρει και να γελάει με τη σύγχυση που προκαλεί...

Στο δια ταύτα....συγνώμη αλλά αναιρείς τον εαυτό σου με αυτά που λες και μάλλον δε θες εσύ να βοηθηθείς, αφού δεν κατάλαβες τη λύση που σου έγραψα στο προηγούμρνο ποστ.

Εφόσον ο πίνακας έχει θέσεις κάτω, γιατί ψάχνεις να κάνεις ολόκληρη πατέντα; Γιατί να μην μετακινήσεις απλά τον διακόπτη του θερμοσίφωνα στις κάτω θέσεις και να τελειώνεις; Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί λέω οτι μπορεί και να τρολάρεις; Γιατί αυτά που έχεις γράψει, δε συμφωνούν μεταξύ τους...

Για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος, θα πρέπει να μπορείς να εξηγήσεις σωστά το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έθεσες πήρες και τις ανάλογες απαντήσεις.

Παρεμπιπτώντος, αυτό που φαίνεται στον πίνακα, είναι 40Α διακόπτης  κι όχι ασφάλεια. Σωστά ο ηλεκτρολόγος, έχει βάλει διακόπτη για τη λειτουργία, όπως σωστά είναι και μεγαλύτερης αντοχής για μικρότερες καταπονήσεις και μεγαλύτερη διάρκει ζωής.

Η μια λύση με το ρελέ την είπα.

Η δεύτερη λύση είναι να κατεβάσεις τον διακόπτη στις κάτω σειρές όπου τον φτάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...