Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει μεταφορική μηχανής από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη. Επίσης αν υπάρχει μεταφορική με κατ οίκον παραδωση ακόμη καλύτερα, αλλά από την έρευνα που έκανα δεν το βλέπω να υπάρχει. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι🧐. Help

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν το μηχανάκι κινείτε γιατί δεν το πας πάνω και να γυρίσεις με ΚΤΕΛ ξέρω γω;
άλλη εναλλακτική να νοικιάσεις ένα van ή να αγγαρέψεις κανά φίλο με βαν/τρειλερ κλπ.

μεταφορική που να αναλαμβάνει τέτοια δουλειά δεν υπάρχει. Αν πας μια βόλτα απ' τα πρακτορεία να ρωτήσεις μπορείς να βρεις τρόπο, αλλά θα πρέπει να την πας σε πρακτορείο εδώ και να την παραλάβεις απο το πρακτορείο εκεί. Επίσης είναι λίγο ντραβαλο που θα την βάλουν μες στο φορτηγό γιατί πιάνει χώρο δεν ειναι βολικό στη μεταφορά το μηχανάκι, δεν μπορείς να βαλεις τπτ από πανω κλπ. και μπορεί να σου κάνουν και ζημιά.

Επεξ/σία από kavadias
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kavadias είπε

αν το μηχανάκι κινείτε γιατί δεν το πας πάνω και να γυρίσεις με ΚΤΕΛ ξέρω γω;
άλλη εναλλακτική να νοικιάσεις ένα van ή να αγγαρέψεις κανά φίλο με βαν/τρειλερ κλπ.

μεταφορική που να αναλαμβάνει τέτοια δουλειά δεν υπάρχει. Αν πας μια βόλτα απ' τα πρακτορεία να ρωτήσεις μπορείς να βρεις τρόπο, αλλά θα πρέπει να την πας σε πρακτορείο εδώ και να την παραλάβεις απο το πρακτορείο εκεί. Επίσης είναι λίγο ντραβαλο που θα την βάλουν μες στο φορτηγό γιατί πιάνει χώρο δεν ειναι βολικό στη μεταφορά το μηχανάκι, δεν μπορείς να βαλεις τπτ από πανω κλπ. και μπορεί να σου κάνουν και ζημιά.

Εγώ είμαι Θεσσαλονίκη. Οκ μπορώ να βάλω φιλαράκι αλλά το κυριότερο πρόβλημα μου είναι ότι η μεταφορική την αφήνει στην άλλη μεριά της Θεσσαλονίκης (καλοχωρι μεριά ) και εγώ μένω στην άλλη μεριά. Είμαι νέος οδηγός και δεν νιώθω πολύ άνετα να την κάνω βόλτες μέσα στην πόλη και δεν έχω κάποιον να μου την φέρει σε μενα 

• Moderators
Δημοσ.

Θα αγοράσεις μηχανάκι μτχ υποθέτω 500 χιλιόμετρα μακριά σου, και φοβάσαι να πας στη μεταφορική να το πάρεις?

Πιο πιθανό είναι να χάσεις προκαταβολή λεφτά σε τέτοια μπιζνα

Βρες μηχανάκι από εδώ ώστε να μπορέσεις να κάνεις έλεγχο της προκοπής

Δημοσ.

Μήπως θα μπορούσες να κάνεις καμιά πατέντα με οδική βοήθεια;  θέλει 2 μέρες ασφάλισης για να ισχύσει. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Θα αγοράσεις μηχανάκι μτχ υποθέτω 500 χιλιόμετρα μακριά σου, και φοβάσαι να πας στη μεταφορική να το πάρεις?

Πιο πιθανό είναι να χάσεις προκαταβολή λεφτά σε τέτοια μπιζνα

Βρες μηχανάκι από εδώ ώστε να μπορέσεις να κάνεις έλεγχο της προκοπής

Το μηχανάκι θα ανεβεί Θεσσαλονίκη 30 χλμτρ μακριά μου. Απλά θα με βόλευε πολύ περισσότερο να έρθει σπίτι απευθείας αντί να παω εγώ να το παραλάβω 

12 ώρες πριν, bill999r είπε

Αυτός το παραλαμβάνει από οποίο σημείο θέλεις κ στο φέρνει σπίτι, όχι στο πρακτορείο. Επίσης ήταν ο πιο οικονομικός.

ALPHA ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ

697 733 2126

https://g.co/kgs/MDt7kGH

Σε ευχαριστω πολύ. Θα πάρω τηλέφωνο να μάθω τι παιζει  

• Moderators
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jim252532 είπε

Το μηχανάκι θα ανεβεί Θεσσαλονίκη 30 χλμτρ μακριά μου. Απλά θα με βόλευε πολύ περισσότερο να έρθει σπίτι απευθείας αντί να παω εγώ να το παραλάβω 

Σε ευχαριστω πολύ. Θα πάρω τηλέφωνο να μάθω τι παιζει  

Δηλαδή βρήκες τέτοια ευκαιρία στην άλλη άκρη της χώρας που δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο εδω?

Θα πάρεις μεταχειρισμένο μηχανάκι χωρίς να πας να το δεις, ελέγξεις?

Πραγματικά ελπίζω μόνο μην πέσεις σε απατεώνα και χάσεις τα λεφτά σου

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/11/2024 στις 10:37 ΜΜ, Inuyasha είπε

Δηλαδή βρήκες τέτοια ευκαιρία στην άλλη άκρη της χώρας που δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο εδω?

Θα πάρεις μεταχειρισμένο μηχανάκι χωρίς να πας να το δεις, ελέγξεις?

Πραγματικά ελπίζω μόνο μην πέσεις σε απατεώνα και χάσεις τα λεφτά σου

Έχω φίλο που ξέρει από μηχανές κάτω και την έχει δει. Την πήγαμε και σε μηχανικό και την έβγαλε πένα 

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jim252532 είπε

Έχω φίλο που ξέρει από μηχανές κάτω και την έχει δει. Την πήγαμε και σε μηχανικό και την έβγαλε πένα 

Επιμένω εγώ τόσα μηχανάκια υπάρχουν και στα μέργ μας ή τουλάχιστον γύρω γύρω με καμία ώρα οδήγηση, εφόσον δεν μιλάμε για κάνα vintage σπάνιο one off εκδοση μην μπλέκεις βρες αντίστοιχο από εδω γύρω έτσι και αλλιώς τα μεταφορικά είναι ένα συμαντικο πόσο οπότε θα σου έρθει το ίδιο

Δημοσ.

οτι πιστευεις κανεις προφανος αλλα εχει τοσες και τοσες περιπτωσεις μηχανη αν δεν ειναι στο αρχικο της κουτι στην μεταφορικη να την χτυπαν απο απλες γρατζουνιες μεχρι και σοβαρες ζημιες και να κανεις τπτ δεν μπορεις τπο πολυ πολυ θα πας δικαστικα και θα χασεις απειρο χρημα και χρονο

Δημοσ.

Συμφωνώ 100% με αυτούς που δεν εμπιστεύονται τις μεταφορικές για μεταφορά μηχανής. Θεωρώ υψηλή την πιθανότητα να γίνουν διάφορα.

Οι περισσότερες μεταφορικές στην Ελλάδα είναι κάτω του ερασιτεχνικού επιπέδου, για να μη πω καμιά πολύ βαρύτερη κουβέντα και πέσει λογοκρισία.

Σαν την προσωπική οδήγηση από σημείο σε σημείο δεν υπάρχει, αν θέλει κανείς να είναι σίγουρος.

On 12/11/2024 at 20:06, jim252532 said:

Εγώ είμαι Θεσσαλονίκη. Οκ μπορώ να βάλω φιλαράκι αλλά το κυριότερο πρόβλημα μου είναι ότι η μεταφορική την αφήνει στην άλλη μεριά της Θεσσαλονίκης (καλοχωρι μεριά ) και εγώ μένω στην άλλη μεριά. Είμαι νέος οδηγός και δεν νιώθω πολύ άνετα να την κάνω βόλτες μέσα στην πόλη και δεν έχω κάποιον να μου την φέρει σε μενα 

Αν δεν νιώθεις άνετος να οδηγήσεις τη μηχανή από το καλημέρα, θα πρότεινα να μην την αγοράσεις καθόλου. Το λέω έχοντας περάσει από όλων των ειδών μηχανάκια και μηχανές εδώ και δεκαετίες.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Αν δεν νιώθεις άνετος να

Είσαι υπερβολικός.

Μπορεί ο άνθρωπος να καβαλάει πρώτη φορά, ή να έρχεται από άλλη μικρότερη κατηγορία. 

Είναι προτιμότερο να οδηγήσει Σπάρτη - Θεσσαλονίκη για παράδειγμα μέσα στον Νοέμβριο, ειδικά αν δεν έχει εμπειρία, παρά να πληρώσει μια μεταφορική;

Δηλαδή τι θα του το κάνει η μεταφορική; Άντε να του κάνει κ καμία γρατσουνια στην χειρότερη... Οκ μεγάλη ζημιά....

Πάντως όταν εγώ πούλησα τη δική μου μηχανή σε ένα παλικάρι από τη Θεσσαλονίκη, το παιδί προτίμησε την μεταφορική που ποσταρα παραπάνω κ δεν είχε κανένα πρόβλημα. 

Ξέρω κ εγώ περίπτωση που μεταφορική γρατσουνισε μηχανάκι κατά τη μεταφορά και ανέλαβε την επισκευή της γρατσουνιας χωρίς πολλά πολλά.

Εντάξει δεν είναι όλοι οι μεταφορείς λαμόγια.

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, bill999r said:

Είσαι υπερβολικός.

Μπορεί ο άνθρωπος να καβαλάει πρώτη φορά, ή να έρχεται από άλλη μικρότερη κατηγορία. 

Καθένας με την άποψή του. Προσωπικά δεν σε χαρακτήρισα και παρακαλώ να είσαι προσεκτικός όταν απευθύνεις χαρακτηρισμούς.

Η άποψή μου, επαναλαμβάνω, είναι ότι ένας οδηγός που δεν νιώθει άνετος να οδηγήσει το όχημα (που ετοιμάζεται να αγοράσει) σε καθημερινές συνθήκες που θα εκτεθεί έτσι κι αλλιώς με το καλημέρα, αποτελεί κίνδυνο για τον ίδιο και για τους άλλους. Η οδήγηση πάνω από όλα είναι mental state. Αν δεν νιώθεις έτοιμος, δεν είσαι κιόλας. Ασφάλεια στην οδήγηση σημαίνει ότι νιώθω 100% αυτοπεποίθηση να ελέγξω το όχημα που οδηγάω. Θα μπορούσαμε να γράψουμε άπειρα παραδείγματα από ανθρώπους που δεν ήταν έτοιμοι, π.χ. για κάτι μεγαλύτερο, και έφαγαν τα μούτρα τους.

17 minutes ago, bill999r said:

Εντάξει δεν είναι όλοι οι μεταφορείς λαμόγια.

Σωστά, δεν ανέφερα ότι είναι όλοι, είπα υψηλή πιθανότητα και όχι απόλυτη πιθανότητα. Απλά πιστεύω ότι είναι οι περισσότεροι και πιστεύω ότι το 95% αυτών στην Ελλάδα, έχουν mentality 60's. Όποιος αναζήτησε τί συνέβη σε μεταφορική, κατά 95% έπεσε σε κλασικές πρακτικές κουκουλώματος και ανευθυνότητας.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

χαρακτήρισα

Το υπερβολικός το εξελαβες σαν χαρακτηρισμο;

Μάλιστα.

Πάντως αν σε ενόχλησε απολογουμαι.

43 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

δεν νιώθει άνετος να οδηγήσει

Φίλε μου δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία και όπως σίγουρα γνωρίζεις η εμπειρία αποκτάται σταδιακά με την τριβή.

Για αυτό κ από την νομοθεσία υπάρχει και το Ν στους νέους οδηγούς. Αλλιώς θα έβγαιναν όλοι Σουμάχερ.

44 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

100% αυτοπεποίθηση

Και κάπως έτσι γίνονται τα ατυχήματα. Ίσως το έχω ξαναγράψει αλλά κάπως έτσι ένιωθα κ εγώ μετά από έναν χρόνο με την μηχανή και έκανα σφήνες χωρίς αύριο, χωρίς να υπολογίσω την αυτοδιάθεση του ταρίφα που μπήκε μπροστά μου. Ευτυχώς δεν είχα ταχύτητα, ευτυχώς που είχα χώρο και ευτυχώς που δεν ήμουν άτυχος κ δεν πήρα το ταξί αγκαλιά. Παρόλα αυτά το σκατό πήγε στην κάλτσα κ έκτοτε οδηγούσα αμυντικά κ δεν είχα κάποιο ατύχημα ή πτώση.

48 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

κατά 95% έπεσε σε κλασικές πρακτικές

Έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ. Ωστόσο πάντα προτείνω αυτούς από τους οποίους έχω ίδια εμπειρία και είναι αξιόλογοι. Οι παραπάνω επαγγελματίες είναι όντως σωστοι κ ο φίλος δεν θα έχει πρόβλημα.

Τώρα αν επιλέξει άλλη μεταφορική μπορεί να ζητήσει να προσέξουν την μηχανή του ή να ζητήσει να την τυλίξουν με μεμβράνη κ φυσαλίδα κ μετά να την δέσουν.

Πάντως τις μεγαλύτερες ζημιές τις έχω δει σε καράβια όταν δένουν τις μηχανές, αν κ τώρα τελευταία και αυτοί βάζουν προστασίες κ έχουν αποκτήσει εμπειρία. Στις μεταφορικές πρέπει να είναι πολύ άσχετος κάποιος για να γδάρει μηχανάκι. Αλλά όλα παίζουν στην ελληνική πραγματικότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...