Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 minutes ago, poulinos said:

συμβουλες απο τα lidl και τα Jumbo.και αν αργοτερα βρεθει με κανα δικαστηριο ας πει μου το ειπαν στο insomnia 😛

Δεν υπάρχει λόγος να με προσβάλεις με την cliché έκφραση περί lidl. Ας πει ό,τι θέλει στο δικαστήριο, δε θα χρειαστεί όμως γιατί προφανώς δε θα γίνει ποτέ και αν σε ένα υποθετικό σενάριο γινόταν τότε ο δικηγόρος του θα έλεγε ότι ο όρος είναι καταχρηστικός και θα απορριπτόταν η προσφυγή του ΙΕΚ κατά του φλογεράκου.

Κακώς συνεχίζουμε να το κάνουμε θέμα. Η ανωτέρα βία είναι ανωτέρα βία και γίνεται σεβαστή σε κάτι τέτοιους πουθεναδο-όρους συμβολαίων. Θα έπρεπε να είναι πολύ συγκεκριμένη περίπτωση με περιορισμένες θέσεις στην ειδικότητα που εγγράφτηκε ο φίλος, και θα έπρεπε να μπορεί το ΙΕΚ αν αποδείξει ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για αντικατάσταση του φοιτητή, και ότι υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι κλπ κλπ, ώστε να επικαλεστεί διαφυγόντα κέρδη. Διαδικασία τραβηγμένη δηλαδή.

Περιμένω απάντηση του νηματοθέτη όταν επικοινωνήσει με τη γραμματεία αύριο το πρωί.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, tasoe said:

Δεν υπάρχει λόγος να με προσβάλεις με την cliché έκφραση περί lidl. Ας πει ό,τι θέλει στο δικαστήριο, δε θα χρειαστεί όμως γιατί προφανώς δε θα γίνει ποτέ και αν σε ένα υποθετικό σενάριο γινόταν τότε ο δικηγόρος του θα έλεγε ότι ο όρος είναι καταχρηστικός και θα απορριπτόταν η προσφυγή του ΙΕΚ κατά του φλογεράκου.

Κακώς συνεχίζουμε να το κάνουμε θέμα. Η ανωτέρα βία είναι ανωτέρα βία και γίνεται σεβαστή σε κάτι τέτοιους πουθεναδο-όρους συμβολαίων. Θα έπρεπε να είναι πολύ συγκεκριμένη περίπτωση με περιορισμένες θέσεις στην ειδικότητα που εγγράφτηκε ο φίλος, και θα έπρεπε να μπορεί το ΙΕΚ αν αποδείξει ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για αντικατάσταση του φοιτητή, και ότι υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι κλπ κλπ, ώστε να επικαλεστεί διαφυγόντα κέρδη. Διαδικασία τραβηγμένη δηλαδή.

Περιμένω απάντηση του νηματοθέτη όταν επικοινωνήσει με τη γραμματεία αύριο το πρωί.

δεν προσβαλω κανεναν.αλλα επικρατει μονιμα μια αποψη μην πληρωσεις και ολα οκ.ξερεις ποσα ατομα εχω δει να λενε το ιδιο και σε συμβολαια παροχων οτι μην πληρωσεις και ολα οκ.και μετα ερχεται απο δικηγορικο γραφειο ειδοποιηση και μετα βλεπουν και τον ευατο τους στον τηλεγνους.και μετα πανε σε αλλο παροχο και τους λεει ο νεος παροχος οτι οκ δωσε και εγγυηση για να γινεις πελατης μας.αν επισης παει δικαστικα δικηγορο δεν θα πληρωσει? οποτε το να λεμε ενα ετσι χυμα μην πληρωσεις και εχει ο θεος δεν ειναι οτι καλυτερο.αυτα ειναι πραγματα που πρεπει να συζητηθουν με δικηγορο και οχι απλα το αφηνουμε και οπου κατσει η μπιλια. ουτε το αφηνουμε και αμα τα ζητησουν τα ζητησαν.γιατι μετα το ποσο μπορει να ειναι μεγαλυτερο. το ιδιο ελεγαν και αλλοι.ελα μωρε που ο παροχος θα το κυνηγησει για 20 ευρω. σε ολες τις περιπτωσεις ακομα και αν ειναι καταχρηστικος ο ορος θα πρεπει να υπαρχει κατι που το αποδεικνυει και θα υπαρχει ετοιμο για χρηση σε περιπτωση που του απαιτηθουν αυτα τα λεφτα. και πρεπει να το ψιλοψαξει απο τωρα αυτο.διοτι αν αναγκαστει να το πληρωσει το ποσο αργοτερα θα ειναι μεγαλυτερο.επισης μην σκας για το αν θα βαλουν δικηγορο.εχουν ηδη δικηγορους για οτιδηποτε οπως καθε μεγαλη εταιρεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, tasoe said:

Τη διάβασα, είναι ξεκάθαρα καταχρηστικός όρος και ακόμα και να το κυνηγούσαν δικαστικά από τη μεριά τους θα έχαναν από οποιονδήποτε σοβαρό δικηγόρο. Για αυτό και δε θα το κυνηγούσαν ποτέ.

Σου απαντησε ο poulinos αυτο ακριβως που ηθελα να γραψω και εγω!!

3 hours ago, poulinos said:

συμβουλες απο τα lidl και τα Jumbo.και αν αργοτερα βρεθει με κανα δικαστηριο ας πει μου το ειπαν στο insomnia 😛

Επεξ/σία από spinemm
  • Like 1
Δημοσ.

και επισης θα πω κατι τελευταιο το οποιο το ανεφερα και σε ατομα που εσπαγαν το συμβολαιο τηλεφωνιας,,internet πριν ληξει.

τους εβαζε ο παροχος προστιμο πχ 100 ευρω.και ο αλλος ελεγε δεν το πληρωνω επειδη πχ ειχα βλαβη και δεν την ειχαν φτιαξει.οκ δεκτο αυτο αλλα δεν παει ετσι.θα πρεπει να μιλησεις με τον παροχο να του εξηγησεις οτι υπηρχε το ταδερ προβλημα και για αυτο το λογο εφυγα ωστε αντιστοιχα και ο παροχος να κατανοησει το προβλημα και να σε αφησει να φυγει ατελως και να μηδενισει το υπολοιπο.ακομα και δικιο να εχεις αν δεν το λυσεις με τον παροχο για να μηδενιστει θα ειναι ενα χρεος που θα σε ακολουθει.παλι δηλαδη καποια στιγμη θα ερθει απο δικηγορικο γραφειο μυνημα οτι χρωστας και θα πρεπει παλι εσυ να αποδειξεις γιατι θες να φυγεις ατελως.δεν ειναι οτι θα σβηστει μονο του. σε ολες τις περιπτωσεις ακομα και αν τωρα ειναι καταχρηστικος ο ορος θα πρεπει να φαινεται καπου οτι παιδια δεν πληρωνω και εχω χαρτι που το αποδεικνυει.μια αποφαση οτιδηποτε.οποτε αντιστοιχα και το χ ιεκ να το σβησει και να μην το θεωρει χρωστουμενο. ναι και μενα με νευριαζει αυτος ο ορος γιατι το θεωρω σαν νταβατζιλικι αλλα δυστυχως οπως γραφει κατω κατω στους ορους.για τυχον διαφορες αρμοδια ειναι τα δικαστηρια. υπαρχει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ο παρακατω όρος .

• Like 3
Δημοσ.
On 17/11/2024 at 09:04, tasoe said:

Τη διάβασα, είναι ξεκάθαρα καταχρηστικός όρος και ακόμα και να το κυνηγούσαν δικαστικά από τη μεριά τους θα έχαναν από οποιονδήποτε σοβαρό δικηγόρο. Για αυτό και δε θα το κυνηγούσαν ποτέ.

Το οτι δεν μου αρεσει κατι δεν σημαινει οτι ειναι καταχρηστικο. Το οτι σπανε το ποσο σε δοσεις ειναι για διευκόλυνση του TS, ειναι σαν να παρεις εχεις παρει κινητο πχ με 12 δοσεις και επειδη το εριξες και σου εσπασε στο διμηνο να σταματησεις να πληρωνεις. Δεν ειναι μηνιαια τα διδακτρα, ειναι ειτε ετησια ειτε για ολοκληρο το προγραμμα αναλογα με το τι γραφει το συμβολαιο.

Επισης TS μην εχεις την ελπιδα οτι δεν θα το κυνηγησουν δικαστικα το θεμα, αν ηταν ο καθενας που αλλαζε το προγραμμα του ή δεν του αρεσε το μαθημα να μην πληρωνε και να σταματουσε θα το ειχαν κλεισει προ πολλου το μαγαζι.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, crimsonwall said:

Το οτι δεν μου αρεσει κατι δεν σημαινει οτι ειναι καταχρηστικο. Το οτι σπανε το ποσο σε δοσεις ειναι για διευκόλυνση του TS, ειναι σαν να παρεις εχεις παρει κινητο πχ με 12 δοσεις και επειδη το εριξες και σου εσπασε στο διμηνο να σταματησεις να πληρωνεις. Δεν ειναι μηνιαια τα διδακτρα, ειναι ειτε ετησια ειτε για ολοκληρο το προγραμμα αναλογα με το τι γραφει το συμβολαιο.

Επισης TS μην εχεις την ελπιδα οτι δεν θα το κυνηγησουν δικαστικα το θεμα, αν ηταν ο καθενας που αλλαζε το προγραμμα του ή δεν του αρεσε το μαθημα να μην πληρωνε και να σταματουσε θα το ειχαν κλεισει προ πολλου το μαγαζι.

και στο δημοσιο ιεκ οταν ειχα παει εγω πραγματι πληρωνες ανα εξαμηνο.δεν υπήρχε πχ μήνας.πιο μικρο ποσό βεβαια.

Δημοσ.
3 hours ago, crimsonwall said:

Δεν είπα ότι δε μου αρέσει κάτι. Μια χαρά μου αρέσει. Είναι καταχρηστικό επειδή είναι καταχρηστικό, όχι επειδή δε μου αρέσει.

Επίσης, δεν ταιριάζει καθόλου η αναλογία που θέτεις. Άλλο μια υπηρεσία, άλλο ένα προϊόν. Και ακόμα και σαν υπηρεσία δεν είναι προσωπική, πχ δεν είναι μια συμφωνία με έναν για ιδιαίτερα μαθήματα για μια σεζόν και να τον αφήσεις τον Νοέμβρη. Μπορεί να μην έχει έτοιμο άλλο μάθημα να το βάλει στην ώρα σου, οπότε τον κρεμάς. Το εξάμηνο και τα μαθήματα που δεν παρακολουθεί πλέον ο TS, συνεχίζονται κανονικά με τους υπόλοιπους φοιτητές. Και οι καθηγητές πληρώνονται το ίδιο κανονικά. Επαναλαμβάνω ότι το μόνο που μπορεί να επικαλεστεί το ΙΕΚ είναι ότι στη θέση του θα έπαιρνε άλλον φοιτητή, που δεν πιστεύω ότι παίζει τέτοια φάση σε διαδικτυακό πρόγραμμα επί πληρωμή, λογικά όσοι κάνανε αίτηση μπήκανε, οπότε ποιο το πρόβλημα να φύγει αυτός? Ούτε βιβλία (υποθέτω) του δώσανε, ούτε τίποτα. Στην τελική όπως είπα ας πλερώ το ένα εξάμηνο κανονικά, παντελονίσια, για να νιώσει ότι δεν τους πουλάει, και ας μην πληρώσει το επόμενο. Ή ας κάνει ό,τι θέλει στην τελική, άμα θέλει να πετάξει λεφτά ας τα πετάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...