Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πήγα σε μία ψυχίατρο και μου συνταγογράφησε το zolotrin, αντικαταθλιπτικό, το οποίο έχει ως συστατικό το E171, δηλαδή διοξείδιο του τιτανίου. Αυτό έχει απαγορευτεί για χρήση μόνο στα τρόφιμα αλλά όχι στα φάρμακα και αναρωτιέμαι γιατί επιτρέπεται. Αν κάποιος γνωρίζει περαιτέρω θα ήθελα να με διαφωτίσει  

• Haha 1
Δημοσ.

Αν σε ανησυχει αυτο θα ζητουσα να μου αλλαξει το φαρμακο με κατι αναλογο χωρις Ε171.
Πάντως στην Ευρωπη το εχουν κόψει μονο στα τροφιμα και οχι στα φαρμακα.Αλλα ναι, μιλα με την ψυχιατρο καλυτερα.

Δημοσ.

Έχει κοπεί μόνο στα τρόφιμα επειδή οι συγκεντρώσεις που λάμβανε ο οργανισμός από αυτά ήταν επικίνδυνες, στο μεν φάρμακο είναι πολύ πιο σπάνιο να σου τύχει να λάβεις επικίνδυνες ποσότητες. Ρωτάς την γιατρό αν μπορεί να σου αλλάξει το φάρμακο. 

• Like 2
Δημοσ.

Μετά από ένα σύντομο διάβασμα βλέπω ότι το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται εκτενώς σαν χρωστική παντού αλλά και στα τρόφιμα για να δίνει λευκή όψη.

Υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι ίσως μακροπρόθεσμα να συμβάλει σε καρκίνους αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα αποδειχθεί. Παρόλαυτά ξεκίνησε από το 2020 στην Γαλλία η σταδιακή απαγόρευση του όπως και στην ΕΕ, ενώ σε Η.Β. και Η.Π.Α. δεν έχει γίνει καμία απαγόρευση καθώς δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν κάτι και δεν ήθελαν να το κάνουν προληπτικά.

Μέσα στο χάπι δεν ξέρω γιατί το έχουν βάλει και αν έπρεπε ντε και καλά να είναι άσπρο, πάντως με όσα διάβασα θα προτιμούσα (προληπτικά) να μην τρώω την ουσία σε μεγάλες ποσότητες όπως το έβαζαν στα τρόφιμα γάλα κλπ με το κιλό αλλά το χάπι λογικά θα περιλαμβάνει μια ελάχιστη ποσότητα που ίσως είναι υπερβολή να φοβα΄ται κάποιος

• Like 1
Δημοσ.

ακυρωθηκε με νεα αποφαση η απαγορευση του ΔΤ

το ειχα ψαξει το καλοκαιρι δε θυμαμαι,τωρα τι ειχε γινει,ας ψαξει καποιος να βρει πληροφοριες.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...