Προς το περιεχόμενο

Η Intel παραδέχεται προβλήματα με τους επεξεργαστές Core Ultra 200S

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η intel να κοιτάξει και λίγο τον κύκλο ζωής των chipset της. Το 2017 είχα κάνει έναν i5 4-πύρηνο και η μόνη αναβάθμιση που δεχόταν ήταν ένας 6-πύρηνος με 12 thread ή 8-πύρηνος με 8 thread που κοστίζουν κοντά στα 350 ευρώ (άσε που προφανώς πλέον δεν τους βρίσκεις και οι μεταχειρισμένοι κοστίζουν πιο πολύ από καινούργιοι).

Με τα ίδια λεφτά έβγαλα την μητρική intel και i5 cpu και έβαλα AM4 μητρική + 12-πύρηνο cpu με 24 threads. Το δε AM4 chipset είναι από τα πιο διαδεδομένα με ένα σωρό καλές επιλογές και καλό aftermarket sale.

Τον i5 δεν αξίζει καν να τον πουλήσω γιατί που να βρεις άτομο με ίδιο chipset, με το ζόρι 5~6 επεξεργαστές είχε όλο κι όλο η σειρά και μιλάμε για μοντέλο του 2017, to ΑΜ4 βγήκε το 2016 και συνέχισαν να βγάζουν νέους επεξεργαστές για ΑΜ4 ακόμα και όταν είχε ήδη βγει το ΑΜ5.

ΑΥΤΟ θα πει μακροπρόθεσμη υποστήριξη chipset.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, marag είπε

Δεν είναι custom , το PROART της ASUS είναι , και μάλιστα δοκιμάστηκε και σε 360 και πάλι ίδιες θερμοκρασίες μου έδωσε 

απλά κουτί και ψύξη είναι τα PROART γι αυτό και ο λόγος χρήσης του μεγάλου ψυγείου ( δεν έχει μικρότερα η ASUS σε αυτό το theme )

Θελει δλδ μια πολυ καλη υδροψυξη 360 για να μπορει να παιξει σε 70-80 βαθμους ? Και με τι θορυβο απο κυκλοφοριτη και 3 ανεμιστήρες σε full load ? Ειχα δοκιμασει παλια αρκετες 120 + 240  αλλα δυστηχως ολες ειχαν πολυ θορυβο ασε που οταν εφταναν στους 80 βαθμους εκαναν αρκετη ωρα να ριξουν την θεμοκρασια σε σχεση πχ με την αεροψυξη . 

Η Pro Art που εχεις να υποθεσω στα 450 ευρο που εχει ειναι τελεια σε ολα της εντελως αθορυβη σε full load 70c ? 

Σκεφτομαι να παω απο 13.500 σε 14.700 Non K αλλα με απασχολει ο θορυβος , στον 13.500 με full Load εχω 82-84 με 900 RPM max στην Noctua και 800rpm στους 3 του κουτιου. 

Μόλις τώρα, Alexaras1991 είπε

Είναι με 140mm ανεμιστήρες.

3x140=420

3x 140 ??? Τι λες τωρα ...  Τεραστιο ψυγειο ... και συγνωμη τι κυκλοφοριτη θελει για να μπορει να κουνησει τοσο νερο και πιεση σε τοσο μεγαλο ψυγειο ? δεν θα κανει τρομερο θορυβο με  3χ14 και μεγαλο κυκλοφοριτη ? Δεν ξερω .... να υποθεσω εχει να κανει και με την ποιοτητα μιας και μιλαμε για 450 ευρο ψυξη ? 

Sorry αλλα εχω χασει επεισοδια , και οι αλλοι CPU απο AMD Σε αυτο το επιπεδο θελουν 3χ140 για να εχουν νορμαλ θεμοκρασιες ?

17 λεπτά πριν, Agony είπε

420 Ψυγειο ? 360 δεν ειναι το μεγαλυτερο ?

420

CPU Cooler Asus ProArt LC 420 | Plaisio

7 λεπτά πριν, Agony είπε

Θελει δλδ μια πολυ καλη υδροψυξη 360 για να μπορει να παιξει σε 70-80 βαθμους ? Και με τι θορυβο απο κυκλοφοριτη και 3 ανεμιστήρες σε full load ? Ειχα δοκιμασει παλια αρκετες 120 + 240  αλλα δυστηχως ολες ειχαν πολυ θορυβο ασε που οταν εφταναν στους 80 βαθμους εκαναν αρκετη ωρα να ριξουν την θεμοκρασια σε σχεση πχ με την αεροψυξη . 

Η Pro Art που εχεις να υποθεσω στα 450 ευρο που εχει ειναι τελεια σε ολα της εντελως αθορυβη σε full load 70c ? 

Σκεφτομαι να παω απο 13.500 σε 14.700 Non K αλλα με απασχολει ο θορυβος , στον 13.500 με full Load εχω 82-84 με 900 RPM max στην Noctua και 800rpm στους 3 του κουτιου. 

3x 140 ??? Τι λες τωρα ...  Τεραστιο ψυγειο ... και συγνωμη τι κυκλοφοριτη θελει για να μπορει να κουνησει τοσο νερο και πιεση σε τοσο μεγαλο ψυγειο ? δεν θα κανει τρομερο θορυβο με  3χ14 και μεγαλο κυκλοφοριτη ? Δεν ξερω .... να υποθεσω εχει να κανει και με την ποιοτητα μιας και μιλαμε για 450 ευρο ψυξη ? 

Sorry αλλα εχω χασει επεισοδια , και οι αλλοι CPU απο AMD Σε αυτο το επιπεδο θελουν 3χ140 για να εχουν νορμαλ θεμοκρασιες ?

εντελώς αθόρυβο λόγω NOCTUA fans , τιμή κοντά στα € 300 , ακούς θόρυβο μόνο σε extra full load και πάλι ανάλογα το case

• Like 1

9 λεπτά πριν, Agony είπε

Οι Ryzen είναι πιο κρύοι οπότε δεν χρειάζονται υπερβολές. Μια χαρά κάνεις την δουλειά σου με μικρότερες ψύκτρες.

420mm σε Ryzen πιο πολύ για μόστρα είναι.

• Like 1

9 λεπτά πριν, marag είπε

420

εντελώς αθόρυβο λόγω NOCTUA fans , τιμή κοντά στα € 300 , ακούς θόρυβο μόνο σε extra full load και πάλι ανάλογα το case

Ωχ οντος τωρα το ειδα οτι εχει Noctua , τους Ιδιους εχω και εγω παντου στο PC σε μαυρο . Το Case ειναι Fractal Design Define 7 Dark Tempered Glass  Midi οποτε δεν χωραει με τιποτα η συγκεκριμενη θα πρεπει να αλλαξω και κουτι . 

58 minutes ago, Πέτρος said:

Συμβόλαια, δεν είχαν? Στο μιλητό ήταν η "συμφωνία"?

Ακούγεται λίγο fud η όλη υπόθεση.

Ποιος ξέρει... Οι δηλώσεις του Pat έγιναν το '21 και τα παλικάρια της tsmc το πήραν πρέφα αρκετά αργότερα σύμφωνα με το άρθρο του Reuters που παρέθεσα.

To μόνο βέβαιο είναι ότι η Intel είχε είχε δεσμευτεί απόλυτα στα 3nm. (Δικιά μου υπόθεση) δεν υπήρχε καμία περιπτωση να γυρίσει σε δικό της fab, μιας και όλοι οι core ultra, ακόμα και στα 3nm είναι φουρνάκια. Οπότε θα έχανε και το μοναδικό επιχείρημα του βελτιωμένου efficiency. Δηλαδή η Intel είναι 100% απόλυτα εξαρτημένη από το process της tsmc, η 2η χέστηκε εάν τη χάσει από πελάτη.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Alexaras1991 είπε

Οι Ryzen είναι πιο κρύοι οπότε δεν χρειάζονται υπερβολές. Μια χαρά κάνεις την δουλειά σου με μικρότερες ψύκτρες.

420mm σε Ryzen πιο πολύ για μόστρα είναι.

Κατι που να παω απο i5 13500  και να βαλω την δικη μου Αεροψυξη Noctua NH-U12A chromax black υπαρχει ? ( υπαρχουν ανταπτορες) χωρις να πρεπει να αλλαζω κουτια κτλ ?  Δεν εχω προβλημα αν παω σε Intel or AMD ... Ευχαριστω 

2 λεπτά πριν, Agony είπε

Κατι που να παω απο i5 13500  και να βαλω την δικη μου Αεροψυξη Noctua NH-U12A chromax black υπαρχει ? ( υπαρχουν ανταπτορες) χωρις να πρεπει να αλλαζω κουτια κτλ ?  Δεν εχω προβλημα αν παω σε Intel or AMD ... Ευχαριστω 

Λογικά θα είχε ήδη μέσα αντάπτορα της AMD όταν αγόρασες την ψύξη. Ψάξε στο κουτί του μήπως έχει. 

Συνήθως όλες οι ψύξεις έχουν αντάπτορες και για AMD και για Intel μέσα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν Φέτα (Wafer) Πρόβλημα. Προσοχή ακολουθεί πολιτισμικό σοκ για Νεάντερταλ.

Αναφορά σε κείμενο

14 λεπτά πριν, Nos20VT είπε

τι ειναι αυτη η καταντια ρε γμτω...τι σκατα κανουνε

Το αντίθετο από την AMD. Όταν η AMD είδε ότι δεν  μπορεί να χτυπήσει την NVidia στις Hi-End GPUs έκανε πίσω και ίσως επανέλθει. Κάτι αντίστοιχο έκανε επίσης η AMD μετά από κάποια χρόνια που ήταν πίσω  από την Intel. 
Η Intel αντί να κάνει πίσω και να πιάσει την Mid-Range αγορά,  κάνει βιαστικές κινήσεις με τεράστιο ρίσκο και δεν της βγαίνει.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 3

1 ώρα πριν, Agony είπε

Ωχ οντος τωρα το ειδα οτι εχει Noctua , τους Ιδιους εχω και εγω παντου στο PC σε μαυρο . Το Case ειναι Fractal Design Define 7 Dark Tempered Glass  Midi οποτε δεν χωραει με τιποτα η συγκεκριμενη θα πρεπει να αλλαξω και κουτι . 

Εχει αρκετες AIO με 420 fans απλα θελεις τερας κουτι για να τις βαλεις. 

https://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling/f/538917_539934/triplou-anemistira-140mm.html?keyphrase=aio&order_by=pricevat&order_dir=asc

• Like 1

3 ώρες πριν, marag είπε

420

Πολύ ωραία όλη η ProArt σειρά αλλά με τόσα ευρώ, αγοράζεις κανονικό ψυγείο και εκτός από τρόφιμα και ποτά, πετάς και το pc μέσα...

Screenshot_417.jpg

• Like 1

1 ώρα πριν, jamaicapepe είπε

Πολύ ωραία όλη η ProArt σειρά αλλά με τόσα ευρώ, αγοράζεις κανονικό ψυγείο και εκτός από τρόφιμα και ποτά, πετάς και το pc μέσα...

Screenshot_417.jpg

Οντως, παρα πολλα τα 330 για aio.

Με κατω απο 100 ευρω παιρνεις 360, που θα εχει το 90% της ψυκτικης αποδοσης.

22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Οντως, παρα πολλα τα 330 για aio.

Με κατω απο 100 ευρω παιρνεις 360, που θα εχει το 90% της ψυκτικης αποδοσης.

Να πουμε την αληθεια και με 95 ευρω περνεις τουμπανο 420αρη aio RGB απο μια τρομερη εταιρια στο χωρο. Εχουν πεσει στον πατο οι AIO εγω ειχα παρει 280αρα AIO X62 NZXT το 2017 165 ευρω βεβαια ακομα την εχω ειναι εξαιρετικη και το support απιστευτο αλλα οταν με 95 σημερα περνεις μια απο τις καλυτερες 420 AIO δεν υπαρχει συγκριση. Με ενα δυνατο κουτακι να την χωραει ο συνδυασμος ειναι οτι καλυτερο. 

https://www.skroutz.gr/s/50819790/Arctic-Liquid-Freezer-III-420-A-RGB-Ydropsyxi-Epexergasti-Triplou-Anemistira-140mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...